Paul on tunnettu vertailussa: me valitsemme keittiön lattiapäällysteen

miten valita sukupuoli

Keittiö – tämä on lähes päähuone huoneistossa, jossa on useita perhetapahtumia – ruoanvalmistuksesta, syömisestä työhön ja lasten leikkeihin. Putoamme usein jotain keittiön kerrokseen, me kaataamme jotain, kävelemme sen ympärillä paljon ja usein hiomme sitä. Siksi keittiön lattialle asetetaan korkeammat vaatimukset!

Yleisimmät kysymykset, jotka syntyvät keittiön lattian valinnassa:

 • Onko mahdollista laittaa laminaatti keittiön lattialle?
 • Mikä materiaali on parempi: laminaatti, laatta tai linoleumi?
 • Mikä eroaa keraamisista graniiteista keraamisista laatoista ja kivirakenteista?

Tässä artikkelissa yritämme vastata näihin ja muihin kysymyksiin, antaa hyödyllisiä neuvoja ja tarkastella viittä päätyyppistä lattiapäällystettä niiden eduilla ja miinuksilla ja arvioida taulukon 3-pisteiden materiaalien ominaisuuksia seuraaville seitsemälle kriteerille:

 1. hygienia – Keittiön kerros on tietenkin helppo hoitaa, ja se päivittäin altistuu suurelle määrälle saastumista, kosteutta, rasvaa ja kotitalouskemikaaleja.
 2. Kosteudenkestävyys – kosteuden tasolla keittiö menettää vain kylpyhuoneeseen, ja sen lisäksi nesteitä on joskus vuotanut täällä. Mitkä kerrokset testataan paremmin vedellä?
 3. Käytä kestävyys – pinnoitetta ei saa hankautua, tahriintua ja huonontua, hyvä keittiössä oleva keittiö voi palvella sinua vähintään 10 vuoden ajan;
 4. Iskunkestävyys – Keittiössä tapahtuu joskus tiettyjä teräviä ja raskaita esineitä, millainen lattia arvokkaasti kestää valurautaisen paistinpannun tai veitsen hyökkäyksen?
 5. hinta – Ihanteellinen lattia keittiössä ei välttämättä ole kallista, mutta kallista – ei välttämättä täydellinen. Millaista sukupuolta kannattaa ostaa keskimääräinen venäläinen asukas?
 6. ulkomuoto – Lattiamallin valinta on maku asia, mutta yritämme arvioida tätä subjektiivista kysymystä. Arvostamme koristekykyä, kykyä jäljitellä luonnon materiaaleja ja värin ja tekstuureiden vaihtelevuutta;
 7. Helppo asennus – Minkälaisia ​​kerroksia voin asentaa itse ja missä tapauksessa on parempi käyttää isännän apua?

Keittiön lattianpäällysteet ovat päätyyppejä

Nykyisin lattia on useimmiten tehty:

 • keraamiset laatat;
 • posliinista valmistettu kivitavara;
 • luonnonkivi;
 • laminaatti;
 • linoleumi.

Jokaisella näistä materiaaleista on ainutlaatuisia ominaisuuksia, etuja ja haittoja, jotka voidaan lyhyesti heijastaa taulukon muodossa (jossa “3” on suurin indikaattori ja “1” pienin).

Keittiön lattianpäällysteiden vertailutiedot
YHTEENSÄ: 15,5 pistettä 18 pistettä 14,5 pistettä 14 pistettä 17 pistettä
Keraamiset laatat Posliinilaatat Luonnonkivi Laminaattilattia korkkimatto
Kosteudenkestävyys 3 3 3 1 3
Käytä kestävyys 2 3 3 2 2
Iskunkestävyys 1 3 3 2 2
hygienia 3 3 1 1 3
ulkomuoto 3 3 3 3 1,5
hinta 1,5 1 0,5 3 2.5
Helppo asennus 2 2 1 2 3

Niinpä, kuten näette, keittiön lattian valinta on yksilöllinen asia, eikä ole olemassa yleistä ratkaisua, ja korkeat kustannukset eivät ole vielä takaa ihanteellisen lattian kaikille parametreille.

Näiden tietojen perusteella voit määrittää suosikkisi ja selvittää entistä enemmän niiden etuja ja haittoja myöhemmin tässä artikkelissa.

Keraamisista laatoista valmistettu lattia – maailman suosituin kerros keittiöissä

keraaminen laatta lattia

Ehkä suosituin vaihtoehto lattian alla on keraamisten laattojen lattia. Keraamisilla laatoilla voit luoda ainutlaatuisen lattiamallin keittiölle. Valmistajat tarjoavat laajan valikoiman laattakuviomuutoksia – monivärisiä eri värejä, joissa on kukka- tai kukka-aiheita, geometrisia ja abstrakteja kuvioita sekä jäljitelmiä luonnonkivelle, erilaisille metalleille ja puulle.

Materiaali ei ole yhtä vaihteleva joko asettamisen tavoin – laatat asennetaan vinosti tai rinnakkain, ruutupiirroksessa ja jopa “joulukuusilla”.

 • Plus: Käytännön, korkea hygienia (ole sattuma, että meidän sairaaloissa on laittaa laatta), suuria eroja valinnassa muuraus ja laattojen muotoilu, ympäristöystävällisyys, täydellisen ei-johtava, UV-suoja, ja kodin kemikaaleja, mahdollisuus paikallisten korjaus;
 • MINUSES: Keramiikan lattia on kylmä (siksi, kun valitset tämän vaihtoehdon, harkitse järjestelmän asentamista “lattialämmitys“), Laatat voivat vahingoittua pudotettaessa astiat lisäksi tämäntyyppinen kerroksessa on monimutkainen asentaa ei-ammattilaisten kustannukset laatta vaihtelee suuresti ja nyt voit löytää kunnon laatta kohtuuhintaan, mutta silti se on kalliimpaa kuin laminaatti tai linoleum.

Hyödyllisiä vinkkejä:

 • 3-4-luokan keittiöaineiden kulutuskestävyys ja 4-5 yksikön kovuus ovat suositeltavia;
 • Valitse matta keraaminen laatta, joka ei liuku kun kosteus tulee;
 • Saat mielenkiintoisen spatiaalisen vaikutelman, jos lattialaattaa täydennetään samankaltaisella (värillisellä tai tekstuurisella) materiaalilla keittiön esiliinalla;
 • Kun valitset keraamisen laatan, tarkista sen laatu – laattoilla on oltava sileät reunat ja tarkat, samat mitat.

Katso aiheen materiaalia: Kuinka laatoittaa lattialle omalla kädelläsi.

Keraaminen graniitti – vaihtoehto keraamisille laattoille ja luonnonkiville

posliinilattia keittiössä

Posliini – koostumuksessaan on tavanomaisten kaakeloiden lähin sukulaisuus, mutta se on valmistettu toisesta teknologiasta, jonka seurauksena siitä tulee käytännössä mahdotonta erottaa luonnonkivestä. Suorituskyvyn suhteen keraaminen graniitti voittaa sekä kivi- että keraamiset laatat (johtuen alhaisemmasta huokoisuudesta, suuremmasta tiheydestä ja mikrokreän puutteesta).

Ihmiset yhä useammin valitsevat keittiöt posliinista, mutta tällä materiaalilla ei ole vain etuja, vaan myös joitain haittoja.

 • Plussat: Suuri lujuus, palonkestävyys, kestävyys ja koristelua (tämän materiaalin riittävän jäljittelee kiveä, puuta, metalleja, ja jopa kangas), ei haalistu auringossa, täysin ympäristöystävällinen ja helppohoitoinen;
 • MINUSIT: Korkeat kustannukset ja monimutkaisuus (on parempi laittaa laatta posliinilaatat ammattimaisesti), tällainen lattia on kylmä, joten on toivottavaa täydentää tällaista peittoa lämmitysjärjestelmällä.

Luonnonkivi keittiön lattialla – valinta deluxe-keittiölle

luonnonkivi keittiön kerroksessa

Keittiön lattia on luonnonkiveä – se on ylellinen. Noble, erityinen, ainutlaatuinen – tämä on sinun keittiö, jos päätät käyttää luonnonkiviä.

 • PLUSES: Ulkonäkö, suuri lujuus. Sen käyttöikä mitataan vuosikymmeninä – ja koko tämän ajan keittiön lattia pysyy niin kauniina kuin se oli heti asennuksen jälkeen;
 • Miinukset: Tämä tavaraa on paljon arvokkaampi kuin kaikki muut pinnoitteet tyyppejä, on vaikea ylläpitää ja huonoja säilyttää lämpöä (edellyttää myös asennuksen järjestelmän “lämmin lattia”) lisäksi monimutkaista asennusta itse, se on huomattava paino – joten ne voivat jopa olla tarpeen vahvistaa lattiat.

Laminaatti – venäläisten ruokien suosikki

Lattia on valmistettu laminaatista keittiössä

Ei harvemmin kuin keittiölaattojen laatta-versio ja kunnollinen korvaaminen parkettilaudalle. Useimmiten keittiössä se on asetettu yrittänyt kestää yhtenäisen rekisteröinnin koko asunnon taloudellisista syistä, tai yksinkertaisesti koska se on miellyttävä ulkonäkö ja tuttu. Mutta onko laminaatti sopiva keittiölle? Kyllä, se sopii, mutta vain sen kosteutta kestävä tyyppi, jolla on vettä hylkivä kyky!

 • PLUSES: Tämä on edullisin vaihtoehto lattiapäällysteelle, joten jos vaihdat sisätilaa usein, niin valintasi on laminaatti. Hän ei ole kovin altis mekaanisille vaurioille. Perinteisesti laminaatin pinta jäljittelee puuta, ja se tekee tämän melko laadullisesti;
 • MINUSES: Se kestää vain höyryn, veden ja rasvan häiriöttömät vaikutukset, ja jos kaada sokerijuurikasteita, suurin osa laminaattilattiasta maalataan. Tämä on synteettinen materiaali, joka ei ehdottomasti sovi luonnonmukaisuuden ja ympäristönsuojelun ystäville.

Hyödyllisiä vinkkejä:

 • Laminaatti keittiössä vaatii enemmän huomiota – varmista, että putket eivät vuoda, naapurit eivät tulvia sinua, ja vuodotetut nesteet pyyhkiytyvät nopeasti;
 • Ole varovainen sokerijuurikkaan kanssa – laminaattilattia voi helposti maalata ja sitten ei pese!

Linoleumi on hyvin ansaittu ja tuttu materiaali

Linoleum keittiössä

Linoleumin keittiön lattia – jollekin tuntuu merkityksettömältä nykypäivinä, on 90-luvulla syntynyt kansi. Mutta tämä mielipide on väärä, koska linoleumi on nykyään muussa muodossa – parempaa ja nykyaikaisempaa. Lisäksi se on todella käytännöllinen ja kannattava ratkaisu.

 • PLUSES: Erilaisten värien ja tekstuurien määrä on vaikuttava – erilaisia ​​(ja erittäin hyviä) jäljitelmiä puusta, marmorista, keraamisista laatoista ja jopa käärmeistä. Tällä materiaalilla on houkutteleva hinta, korkea suorituskyky ja kestävyys – materiaalin keskimääräinen käyttöikä on 9 vuotta. Tämä lattiapäällyste on vaatimaton hoidossa, ja huoneen omistaja voi asentaa omalla kädellään, mikä on myös kiistämätön lisäys;
 • VÄHENNYKSET: Jotta linoleumi olisi kaunis, tarvitset lattiaa keittiössä täysin tasaiseksi.

Hyödyllisiä vinkkejä:

 • Mikä linoleumi on parempi keittiölle? Materiaalin käyttöikä riippuu pitkälti sen luokasta – vähiten kestävä on kotitalouslinoleumi ja puolikerros- ja kaupalliset päällysteet, jotka johtuvat suojakerroksen paksun paksuudesta, ovat käytännöllisesti katsoen vedenpitäviä;
 • Jos ekologinen yhteensopivuus on tärkeä sinulle, valitse linoleumi luonnollisella alustalla;
 • Linoleumi voidaan yksinkertaisesti laittaa, ja se on mahdollista liittää. Toinen vaihtoehto on paljon parempi.

No, tässä olemme verranneet keittiötasojen päätyyppejä. Vain priorisoida, arvioida budjettisi, valita väri ja muotoilu, tehdä mittauksia ja löytää ihanteellinen lattia kauppaan.

Toivomme, että teidän keittiön kerroksessa on mahdollisimman vähän iskuja ja raskaita pannuja, joissa on kaatunut sokerijuurikas mehu ja nesteet. Anna hänen olla aina kauniita, hyvin hoidettuja ja palvelee perheellesi kauan ja totta!

keittiön lattia

decor

Leave a comment