Cum să scapi de mucegai în frigider

Cum să scapi de mucegai în frigider

Cum să scapi de mucegai în frigider

Contactul cu exces de aer cald în aer liber și umezeala în interiorul frigiderului poate fi o cauza a mirosurilor neplăcute și a mucegaiului pe o garnitură de cauciuc și un rafturi ușa frigiderului. Ele pot apărea, de asemenea, după o tehnică îndelungată, de exemplu, în timpul vacanței.

Murăturile în frigider

După ce observați pete negre, chiar și cele mai mici dimensiuni, continuați imediat să le eliminați. Deoarece sporii mucegaiului cresc foarte repede si pot provoca nu numai o reactie alergica la unii oameni, ci si provoaca boli mai grave. Din fericire, eliminarea mucegaiului în frigider nu este atât de dificilă. Tot ce ai nevoie este o pereche de ingrediente din dulapurile tale și câțiva pași simpli.

Cum să scapi de mucegai în 8 pași

Pasul 1. Înainte de a începe să scoateți mucegaiul din frigider, îndepărtați toate alimentele de pe rafturi și congelator. Aceasta este o bună ocazie de a verifica și a elimina eventualele scurgeri de pe ambalaje, rămășițele alimentelor vechi și produsele expirate.

Pasul 2. Scoateți toate cutiile, recipientele, tăvile și rafturile.

Pasul 3. Dezghețați frigiderul: mai întâi ajustați temperatura la 0 grade, apoi deconectați aparatul de la sursa de alimentare.

Pasul 4. Îndepărtați toate părțile detașabile ale frigiderului într-o baie plină cu o soluție de apă caldă și 2 cești de 9% oțet. Lăsați-le înmuiate în timp ce spălați camera.

Sortați părțile detașabile ale frigiderului în baie

Sortați părțile detașabile ale frigiderului în baie

Pasul 5. Pentru a curăța interiorul frigiderului, trebuie să utilizați ceva care poate ucide mucegaiul și ciupercile. În acest scop, sunt adecvate următoarele instrumente:

 • 5-9% oțet de masă (în condiții de siguranță și accesibile, dar petele întunecate elimină oarecum mai dificilă);
 • Orice înălbitor de clor (îndepărtează cu ușurință petele, dar usucă banda de cauciuc și lasă un miros înțepător);
 • Peroxidul de hidrogen (lasă un miros).

Protejați-vă mâinile cu mănuși de cauciuc și începeți să ștergeți frigiderul cu o cârpă înmuiată în compoziția aleasă (nediluată). De asemenea, puteți turna produsul într-un spray și irigați fiecare colț.

Curățați frigiderul

Agentul de curățare este cel mai bine pulverizat pe pereții camerei de la atomizor

 • Pentru a îndepărta petele deosebit de incapabile și pentru a curăța locurile greu accesibile, de exemplu, canelurile dintr-o garnitură de cauciuc, utilizați o periuță de dinți. De asemenea, pentru curățarea canelurilor de etanșare este foarte convenabil să se folosească mugurii de bumbac.
 • Acordați o atenție deosebită curățării orificiului de scurgere, deoarece mucegaiul se poate depune și în acesta. În plus, blocarea descărcării frigiderului poate provoca umiditate excesivă în cameră. Gaura trebuie mai întâi curățată cu un bivol din lemn și apoi se toarnă soluția cu o clismă sau pâlnie.
 • Deoarece agenții care conțin clor pot să usuce cauciucul de etanșare al frigiderului, este recomandat să-l lubrifiați cu petrolatum sau ulei după salubrizare.
1

Goliți gaura în frigider

Amintiți-vă că o astfel de curățare trebuie supusă absolut tuturor suprafețelor - de la ușă la ghidaje, pentru a preveni apariția repetată a mucegaiului în frigider.

Pasul 6. După ce ați terminat procedura, re-șterge frigiderul cu o cârpă curată umedă pentru a îndepărta mirosul și detergent, iar apoi uscați suprafața cu un prosop uscat.

Pasul 7. Acum, spălați rafturile și tăvile, apoi clătiți-le curate.

Pasul 8. În cele din urmă, întoarceți toate piesele detașabile la loc, conectați frigiderul și setați temperatura dorită. După o jumătate de oră se poate umple din nou cu produse.

Cum să scapi de un miros neplăcut (în absența mucegaiului)

Dacă după perioade lungi de repaus a frigiderului, veți găsi că mirosul camerelor de luat vederi este neplăcut, dar pete de mucegai în ele nu, puteți utiliza aceleași instrucțiuni, dar pentru a înlocui soluția de oțet, înălbitor peroxid și bicarbonat de sodiu.

 • Pentru a înmuia rafturile și recipientele din baie, aveți nevoie de 1 pahar de sodă.
 • Pentru a curăța camerele, aveți nevoie de puțină apă caldă și 2 linguri. linguri de sifon.

Cu toate acestea, rețineți că sifon este abraziv un ușor chiar și atunci când este diluat în apă, astfel încât soluția de sodă ar trebui să pre-test pe zona ascunsa a frigiderului.

A se vedea, de asemenea,: Curățarea fierului interior și exterior - 10 metode de acasă.

Și puțin despre prevenire

Pentru a preveni din nou apariția mucegaiului în frigider, încercați să respectați următoarele recomandări:

 • Înainte de fiecare plecare, opriți frigiderul, golind anterior și deschizând ușa.
 • Nu depozitați consumabilele mai mult decât durata lor de valabilitate.
 • Observând scurgeri din pachetele de produse, eliminați-le imediat.

Și încă un sfat: rezolvarea problemei umidității ridicate în frigider va ajuta la pachetele de silicagel, care sunt de obicei puse în cutii de încălțăminte. Puneți un sac pe fiecare raft și încercați să le schimbați periodic.

Vă sugerăm să urmăriți un videoclip despre ceea ce este o mucegai atât de periculoasă pentru sănătatea umană și cum să scăpați de ea.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

90 − = 89

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map