Cum să dezghetați în mod corespunzător și rapid frigiderul pentru 8 pași

Cum să dezghetați în mod corespunzător și rapid frigiderul pentru 8 pași

Cum pot dezgheța frigiderul?

Orice frigider aveți, să zicem, un Samsung modern cu un sistem de dezghețare automată sau un vechi Biryusa, acesta trebuie să fie dezghețat periodic.

 • Cât de des trebuie să dezgheț frigiderul? În această problemă nu există reguli stricte, principalul lucru pe care trebuie să vă orientați este aspectul de gheață. Frigiderul modelului vechi, fără sistem de dezghețare automată, necesită dezghețarea frecventă - aproximativ o dată pe lună. Dacă aveți un frigider modern cu sistem fără îngheț, Frost free sau Full No Frost (două compresoare), atunci va fi suficient un dezgheț de serviciu în jumătate de an.
 • De ce trebuie să curăț gheața? Stratul de gheață, și în special strat gros de gheață în interiorul congelare / camera de refrigerare, nu numai complică accesul la produse, dar, de asemenea, face ca compresorul să lucreze mai mult la eficiență mai scăzută în timp ce creșterea factura de curent.
 • De ce se formează gheața? Apariția glazurii apare datorită pătrunderii aerului cald în compartimentul frigider / congelator în timp ce ușa este deschisă. Dacă observați că stratul de gheață crește prea repede, atunci cel mai adesea cauza este deteriorarea termostatului sau a cauciucului de etanșare.

Cu nostru pas cu pas ghid va fi capabil să dezgheța orice frigider - una sau două compresor, vechi sau moderne, funcția Nou Frost, Frost Chart (cădere sistem de dezghețare) sau îngheț știu ful, marca Atlant, pleoapelor, Nord, Ariston, Samsung, Bosh, Gorenje, Lg, Liebherr, Whirlpool, Zanussi, Electrolux, Indesit sau Stinol.

A se vedea, de asemenea,: Curățarea fierului interior și exterior - 10 metode de acasă.

Dezghețarea frigiderului în 8 pași

Pasul 1. Reglați temperatura frigiderului la 0 grade, apoi deconectați-l de la alimentare și deschideți ușa debranșată.

 • Cum să dezghetați frigiderul cu două compresoare? Principiul este același, singura diferență fiind aceea că camerele sale pot fi dezghețate prin rotație sau simultan.

Pasul 2. Îndepărtați toate alimentele de pe cameră. Ei bine, dacă ați decongela frigiderul pe care ați planificat-o în avans și ați reușit să organizați consumabile astfel încât să nu existe alimente perisabile și congelate printre ele. Și dacă nu? Pentru a salva produsele în timpul dezghețării frigiderului, următoarele sfaturi vă vor ajuta:

 • Scoateți produsele pe balcon (în timpul iernii);
 • Ori de mâncare într-o cratiță și o înmoaie într-un bazin umplut cu apă rece și gheață;
 • Îndoiți produsele într-un ambalaj termic (sac izotermic), împreună cu pliculețele umplute cu cuburi de gheață și puneți-l într-un loc întunecos și rece. Pachetul Thermo poate fi cumpărat la un magazin de hardware.
 • Pachetul termo poate fi înlocuit cu folie de polietilenă sau orice material izolant reflectorizant care este vândut în magazinele de construcții. În acest caz, produsele trebuie doar să fie înfășurate împreună cu pachetele de gheață.
 • Dacă frigiderul dvs. este compresor cu două compresoare, puteți dezgheța mai întâi camera superioară și puteți stivui toate produsele din compartimentul inferior, apoi faceți contrariul.

Scoateți toate containerele, rafturile și grilele din celule. Apropo, sfatuiti sa nu scoateti mancarea din frigider chiar in recipiente, deoarece plasticul se poate rupe de greutatea lor.

Pasul 3. Dacă frigiderul nu are un rezervor pentru colectarea lichidului dezghet, puneți sub el un prosop sau mai multe straturi de foi de ziar și o tavă inferioară pe raftul inferior. De obicei, această măsură este necesară pentru vechile modele de frigidere, iar tehnologia modernă este drenată într-o instalație specială (cel mai adesea se află în spatele frigiderului).

Pasul 4. Acum rămâne doar să așteptați până când frigiderul este dezghețat. Procesul natural de topire a stratului de gheață poate dura între 3 și 10 ore, în funcție de grosimea gheții.

 • Cel mai bine este să dezghetați frigiderul într-un mod tradițional - lăsați-l doar pentru noapte.

Dar dacă doriți, puteți accelera procesul prin acțiuni simple. În primul rând, lăsați frigiderul să stea o jumătate de oră, apoi alegeți una dintre următoarele metode pentru dezghețarea accelerată și începeți să practicați.

1

Vezi de asemenea: Care ar trebui să fie temperatura în frigider?

Metode pentru dezghețarea rapidă a frigiderului

 • Metoda 1. Puneți o sticlă de apă fierbinte umplută cu apă fierbinte în congelator.
 • Metoda 2. Puneți în aparat o placă și pe ea o oală cu apă fiartă. Schimbați apa când se răcește. Nu puneți vase de apă fierbinte fără placă, pentru a nu deteriora plasticul. După 30-60 de minute dintr-o astfel de "baie", un strat de gheață ar trebui să înceapă să fie rupt.
Accelerarea dezghețării frigiderului cu abur din apă fiartă în boluri

Accelerarea dezghețării frigiderului cu abur din apă fiartă în boluri

 • Metoda 3. Umpleți pistolul de pulverizare cu apă fierbinte și începeți să pulverizați cu pereții camerei. După 15 minute sau mai mult, gheața va începe să curețe.
Accelerarea dezghețării frigiderului folosind un pistol de pulverizare cu apă fierbinte

Pulverizarea crustei de gheață cu apă caldă este probabil cea mai sigură, mai ușoară și în același timp eficientă modalitate de a dezgheța rapid frigiderul

 • Metoda 4. Puneți încălzitorul în fața frigiderului astfel încât apa topită să nu poată intra în contact și aerul cald nu este îndreptat direct spre garnitura de cauciuc.
 • Metoda 5. Pot dezgheța frigiderul cu un uscător de păr? Da, dacă îl țineți la o distanță de 20-30 cm de pereții camerei, distribuiți în mod egal aerul cald și nu-l îndreptați către garnitura din cauciuc. Și, desigur, nu neglijați regulile de siguranță și eliminați complet contactul cu uscătorul de păr.
 • Metoda 6. Curățați o cârpă în apă fierbinte și o ștergeți cu gheață. Repetați procedura până când gheața se desprinde.

Acțiuni nedorite

 • Nu cipati, nu raziti sau colectati gheata cu un cutit. Deci, puteți deteriora nu numai plasticul, ci și canalul de sub el, care transportă agentul frigorific refrigerant. În cazul unei defecțiuni, va trebui să reparați - umpleți canalul cu freon, apoi sudați-l.
 • Când încălziți stratul de gheață cu un uscător de păr sau cu un ventilator, nu îndreptați fluxul de aer cald direct spre banda de cauciuc. În caz contrar, este uscat și deformat. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci camera va primi în mod constant aer cald, care sparge frigiderul și provoacă apariția rapidă a unui strat nou de blană.

Pasul 5. Scoateți toată apa dezghețată și gheața tăiată din cameră cu o cârpă.

Pasul 6. Aveți grijă de curățarea camerelor, a rafturilor și a containerelor, conform recomandărilor din articolul nostru.

Pasul 7. Utilizați o cârpă și / sau același uscător pentru a usca pereții frigiderului pentru a preveni formarea gheții din nou. Apoi, ștergeți podeaua și spațiul din jurul aparatului uscat.

Pasul 8. Porniți frigiderul. Așteptați până când temperatura din cameră va scădea la normal (va dura aproximativ 30 de minute) și continuați să umpleți rafturile cu produse.

În sfârșit, vă oferim o instrucțiune vizuală despre cum să dezghetați rapid frigiderul Atlant cu o oală cu apă fiartă și un uscător de păr.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

89 − = 84

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map