Cum să curățați mașina de spălare de murdărie și scară în 5 pași

Cum să curățați mașina de spălare de murdărie și scară în 5 pași

Cum să curățați o mașină de spălat

Curățarea regulată a mașinii de spălat vă ajută nu numai să o păstrați în cea mai bună formă, ci și să lucrați eficient. Faptul este că mașinile de spălat tind să se acumuleze:

 • Ciuperca și mucegaiul din banda de cauciuc și, prin urmare, aspectul mirosurilor neplăcute;
 • Scum pe TEN;
 • Rămășițe de praf, clătiți și alți aditivi în interiorul mașinii;
 • Nămol și lucruri mici în filtrul pompei de scurgere;
 • Rug și nisip în filtrul furtunului de umplere.

Prin urmare, în timp, este posibil să observați că hainele (mai ales lumina) după spălare au încetat să strălucească cu puritate, așa cum a fost înainte. Da, și contaminarea externă, care acoperă rapid ușa, masa de masă și părțile proeminente ale mașinii strică vederea camerei.

Cât de des ar trebui să curăț mașina de spălat de scară și murdărie? Optimal - 1 dată în 2-3 luni. Dacă aveți un animal de casă la domiciliu sau dacă spălați adesea lucruri de lână într-o mașină de scris, atunci trebuie să curățați mai des.

Din acest material veți afla cum să curățați în mod corespunzător mașina de spălat din complex, și anume:

 • Cum să curățați tamburul mașinii de spălat, și cel mai important - TEN;
 • Cum să curățați pompa din mașina de spălat (filtru de scurgere);
 • Cum să curățați tava și zona de recepție a pulberii;
 • Cum se curăță filtrul furtunului de umplere;
 • Cum să eliminați murdăria exterioară pe corpul și ușa mașinii.

Și la sfârșitul articolului veți găsi câteva sfaturi pentru prevenirea și îngrijirea asistentului dvs.

A se vedea, de asemenea, cum să curățați canapeaua și alte mobilier tapițat la domiciliu.

Instrucțiuni pas-cu-pas

Ei bine, vom începe? Pentru a face instrucțiunile clare, am decis să testăm teoria în practică și să curățăm mașina de spălat Bosch. Privind înainte, vă prezentăm o fotografie a rezultatului.

Mașina de spălat înainte și după curățare

 • Compartimentul compartimentului după curățare
 • Compartimentul compartimentului înainte de curățare
 • Ușa mașinii de spălat după curățare
 • Mașina de spălat înainte de curățare

Pasul 1. Curățați tamburul și încălzitorul mașinii de spălat de la scară

În prima etapă trebuie să curățăm mașina din interior, și anume - să îndepărtăm depozitele de minerale pe TEN și pe tambur. Cum sa curat masina de spalat de scara? Secretul tuturor metodelor este simplu și unul:

1

Din moment ce scala constă din săruri de magneziu și calciu, atunci trebuie să fie afectată de acizi organici sau anorganici. Ce fel de acizi există în fiecare casă și sunt chiar niște bani? Așa e, oțet obișnuit sau acid citric.

Metoda 1. Cum să curățați mașina de spălat cu oțet și sifon

Veți avea nevoie de:

 • 2 cești de oțet alcoolic alb (de preferință) sau oțet de masă obișnuit 9%;
 • 1/4 cană de bicarbonat de sodiu;
 • 1/4 ceasca de apa;
 • Burete cu o parte tare.
Cum sa curatati otetul de spalare si soda

Pentru a obține o muscatura de 9%, am dizolvat o esență de acid acetic 70% cu apă în proporții de 7: 1

Ce trebuie să faceți:

Amestecați sifon și apă într-un castron mic, adăugați amestecul de sifon în sertarul de detergent al mașinii dvs. și turnați oțetul în tambur. Porniți utilajul la ralanti la temperatura maximă și pentru cea mai lungă perioadă de timp.

 • Modul de spălare la temperatura maximă
  Curățarea mașinii de spălat cu oțet și sifon din scară, rugină și mucegai din tambur și TEN
 • Curățarea mașinii de spălat cu sifon și oțet
  Curățarea mașinii de spălat cu oțet și sifon din scară, rugină și mucegai din tambur și TEN
 • Curățarea mașinii de spălat cu sifon și oțet
  Curățarea mașinii de spălat cu oțet și sifon din scară, rugină și mucegai din tambur și TEN

Metoda 2. Cum să curățați mașina de spălat cu acid citric

Curățarea mașinii de spălat cu acid citric este mai ușoară.

Veți avea nevoie de:

 • 1-6 pachete de acid citric. Cât de mult se toarnă acidul citric depinde de volumul mașinii de spălat și de gradul de contaminare a acesteia.

Ce trebuie să faceți:

Adăugați pulbere de acid citric în compartimentul de detergent. Porniți mașina la temperatura maximă și timpul de funcționare.

Spălați mașina de spălat cu acid citric

Cât de mult acid citric - 1, 2 sau 6 pachete simultan depinde de volumul mașinii de spălat și de gradul de contaminare a acesteia

Pasul 2. Curățarea manșetei (guma de etanșare)

Ura! Mașina sa terminat cu autocurățire și putem începe spălarea cauciucului de etanșare. În acest loc întunecos și umed, murdăria și mucegaiul se acumulează, așa că trebuie curățate cu atenție. Acest lucru se poate face cu orice agent de curățare, de exemplu, Pemlux sau sifon. Dacă vedeți prea mult de mucegai, care emana, de asemenea, un miros puternic, apoi să ia un instrument puternic, cum ar fi Domestos, Rățușca, Comet (foto) sau alb. Dar ține cont de faptul că folosesc agenți care conțin clor prea adesea nedorite, altfel amenință deformarea cauciucului.

Curățarea manșetei cu Comet

Ce trebuie să faceți:

Aplicați puțin pe o cârpă sau un burete umed pe o cârpă umedă, trageți ușor cauciucul spre dvs. și ștergeți partea metalică a carcasei.

Cum să curățați manșeta mașinii de spălat

De asemenea, nu uitați să curățați manșonul de cauciuc în același mod.

Cum să curățați manșeta mașinii de spălat

Cea mai mare parte a contaminanților se acumulează în partea inferioară a trapei, însă întreaga circumferință trebuie curățată.

Curățați manșeta cu o periuță de dinți

Aveți grijă să nu trageți cauciucul prea tare pentru a evita deteriorarea. În cele din urmă, ștergeți întreaga manetă cu o cârpă umedă curată.

A se vedea, de asemenea,: Curățarea fierului interior și exterior - 10 metode de acasă.

Pasul 3. Curățați tava (recipient / tavă / dozator)

Găsiți instrucțiunile de utilizare pentru aparatul Dvs. acasă sau pe Internet, unde este indicat cum să scoateți tava de detergent. Cel mai adesea, puteți face acest lucru:

 • Scoateți tava până când se oprește. Dacă observați că în secțiunea de mijloc este componenta albastru / albastru integrat (în mașini de scris moderne Bosch, Samsung, pleoapelor, etc ..), este necesar să apăsați și forță pentru a trage pe sine, menținând în același timp recipientul propriu-zis.

Cum să scoateți tava pentru spălarea pulberii

 • În cazul în care albastru / părțile albastre în tava mașinii dumneavoastră nu este (de multe ori, astfel aranjate tăvi în aparat Indesit), trebuie doar să trageți tava înspre tine și în jos, apoi încet-l deplasează dintr-o parte în alta pentru a scoate complet.

De îndată ce ajungi la tavă, cel mai probabil veți vedea următoarea imagine - în compartimentul său au acumulat resturile de pulbere. Îndepărtați aceste acumulări cu orice agent de curățare și ștergeți compartimentul curate. Rețineți că trebuie să faceți acest lucru cu atenție, pentru a nu deteriora conducta de ramificație din cauciuc.

 • Compartimentul compartimentului înainte de curățare
  poroshkopriomnika compartiment curat nu a fost ușor, pentru că sa dovedit a fi o mulțime de locuri greu accesibile, mici proeminențe și adâncituri, ruginite. Noi în mod deliberat nu am adus rezultatul la un ideal, este prea mult timp pentru a lucra. Dar poți face mai viclean: stropească din belșug toate pereții curat dintr-o cameră de pulverizare, lăsați patina să se înmoaie timp de câteva ore, și numai apoi se trece la curat manual
 • Compartimentul compartimentului după curățare
  Nu era ușor să curățați compartimentul de pulberi, deoarece conținea o mulțime de locuri greu accesibile, părți mici proeminente și caneluri acoperite cu rugină. Noi în mod deliberat nu am adus rezultatul la un ideal, este prea mult timp pentru a lucra. Dar puteți face mai viclean: stropiți cu generozitate toți zidurile compartimentului cu un agent de curățare de la atomizor, lăsați stratul înmuiat timp de câteva ore și apoi continuați cu curățarea manuală

Apoi, procedați la curățarea tăvii în sine, care este, de obicei, acoperită cu înveliș ruginit, reziduuri de pulberi și alți aditivi de curățare. Pentru aceasta puteti folosi:

 • Un amestec de oțet și sifon;
 • Pemolux și alte produse chimice de uz casnic;
 • Un amestec de apă caldă, oțet și sifon.

Acoperiți recipientul cu produsul selectat și lăsați / îl înmuiați timp de 30 de minute, de preferință pentru câteva ore.

Sortați tava

Apoi începeți să-l curățați cu un burete și o periuță de dinți (este necesară în special pentru spălarea locurilor greu accesibile). În cele din urmă, eliminați resturile fondurilor, ștergeți tava uscată și puneți-o înapoi (pentru aceasta, de obicei, trebuie doar să o introduceți în compartiment și să o dați).

 • Dacă aveți o mașină de spălat vase, puteți spăla tava în ea. Rugul nu poate să dispară complet, dar va fi mult mai ușor să îl îndepărtați după curățarea într-o mașină de spălat vase.

Vezi și: Curățarea mașinii de spălat vase de 7 ori.

Pasul 4. Curățarea filtrului mașinii de spălat (pompa de scurgere)

Este timpul să curățați filtrul pompei de evacuare. Dacă rulați puternic filtrul, mașina mai devreme sau mai târziu refuză să scurgă apa, din cauza a ceea ce se va ridica și poate izbucni. Din fericire, curățarea filtrului mașinii de spălat este foarte ușoară.

Veți avea nevoie de:

 • Potrivit pentru depozitarea în înălțime, de exemplu, tava pentru cuptor.
 • Prosoape sau cârpă.
 • Șurubelniță cu șurub sau orice unealtă dură (dacă este necesar).

Ce trebuie să faceți:

 1. Deschideți accesul la filtru, care este situat, de obicei, în partea de jos a casetei.
 • În unele modele de mașini de spălat, filtrul este pur și simplu închis de un panou mic. Dacă acest lucru este cazul dvs., atunci îl puteți deschide, dacă este necesar, cu ajutorul unei șurubelnițe plate, după cum arată una dintre fotografiile următoare.
 • Cum să curățați filtrul de scurgere al mașinii de spălat
 • Cum să curățați filtrul de scurgere al mașinii de spălat
 1. Deci, vedeți un filtru închis. Înainte de deșurubarea capacului, așezați un prosop pe podea și plasați un recipient sub chiuvetă pentru a colecta apă (în cazul nostru părea inutil). Rețineți că poate dura până la jumătate de litru!
Eliberarea apei din filtrul mașinii de spălat

Paletul în cazul nostru era inutil, deoarece apa se toarnă complet în urma lui. De aceea, am eliberat lichidul direct pe prosop, întorcându-l periodic, deschizând sau închizând capacul

 1. Deșurubați capacul în sens invers acelor de ceasornic și îndepărtați toate resturile acumulate și murdăria din gaură: pot fi monede, păr, lână, scobitori și alte obiecte mici.
Curățarea filtrului de drenaj

După cum puteți vedea în fotografie, în cazul nostru, în filtru erau foarte puține gunoi

 1. Ștergeți gaura, închideți-o și instalați panoul decorativ în poziție.

Pasul 5. Curățarea filtrului de apă

În plus față de filtrul pompei de golire, fiecare mașină de spălat are un filtru suplimentar - acesta este un filtru de furtun de umplere. De-a lungul timpului, acest filtru este înfundat cu rugina și nisip, apoi apare o defecțiune - aparatul refuză să se spele și raportează că setul de apă nu este posibil.

 • Dacă toate procedurile anterioare trebuie efectuate în mod regulat, atunci faza de curățare a filtrului furtunului de umplere poate fi efectuată mai rar, de exemplu, o dată la șase luni.

Veți avea nevoie de:

 • Periuță de dinți veche;
 • Clește sau clește.

Ce trebuie să faceți:

 1. Opriți robinetul de apă rece la mașina de spălat (asigurați-vă!).
 2. Rotiți mașina pentru a deschide partea din spate. În partea dreaptă a casetei veți vedea un furtun de alimentare cu apă.
 3. Deșurubați piulița furtunului în sens invers acelor de ceasornic. Uită-te în interiorul găurii, vezi un mic filtru cu o plasă? Ia-o cu clești sau clești.
 4. Curățați filtrul în apă cu o periuță de dinți;
 5. Înlocuiți filtrul și strângeți furtunul de umplere în sensul acelor de ceasornic.
 6. Deschideți accesul la apa rece prin rotirea robinetului corespunzător.

După ce ați terminat, puteți freca și peretele din spate al mașinii, apoi o instalați și o puneți în locul obișnuit.

Pasul 6. Curățați dulapul și ușa

Ei bine, asta e tot, în mașină este curat și gata să plece! Trebuie doar să aduceți frumusețea exterioară: ștergeți panoul de control (în special butoanele proeminente), spălați ușa din interior și din exterior, ștergeți panourile superioare și laterale.

Și puțin despre prevenire

 • Utilizați la fel de mult pulbere, înălbitor și balsam de care aveți nevoie (consultați instrucțiunile producătorului pentru produse). După ce detergenții în exces nu sporește rezultatul, ci se limpezește și se acumulează în interiorul mașinii de spălat.
 • Îndepărtați întotdeauna obiectele mici din buzunare, astfel încât acestea să nu înfunde filtrul de scurgere.
 • Încercați să nu întârziați cu începutul mașinii dacă ați aruncat deja lucruri murdare în tambur. Păstrați imediat lucrurile curate după spălare și trimiteți-le să se usuce.
 • Încercați să păstrați întotdeauna mașina deschisă, astfel încât din cauza umidității ridicate, mucegaiul să nu pornească în ea.
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

9 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map