8 întrebări și răspunsuri despre depozitarea mierei

8 întrebări și răspunsuri despre depozitarea mierei

Reguli pentru stocarea mierei

Miere - acesta este produsul care poate și ar trebui să fie stocat pentru utilizare ulterioară, deoarece poate rămâne mult timp gustos și util. În acest articol vom da răspunsuri la 7 întrebări principale despre depozitarea mierei acasă și, de asemenea, vă vom arăta cum să decorați mierea ca un cadou.

Întrebarea 1. Cât de mult poate fi stocată mierea?

Perioada de valabilitate a mierei în conformitate cu GOST - 1 an (la o temperatură nu mai mare de 20 de grade). Dar, de fapt, în condițiile potrivite, mierea poate fi păstrată ani de zile, fără a-și pierde gustul și proprietățile utile.

Întrebarea 2. Cristalizarea - un indicator de calitate slabă? Și dacă mierea cristalizează?

Nu, dimpotrivă, se spune că ai cumpărat o adevărată miere în loc de un surogat.

 • Procesul de cristalizare este natural și inevitabil și începe în 3-6 luni de la deschiderea băncii.

În funcție de diferiți factori și procesarea specială, cristalele se pot forma mari și pot fi mici.

 • Dacă doriți să vă recâștigi fosta fluiditate a mierei îngroșate, trebuie doar să o încălziți cu apă fierbinte, până când cristalele sunt topite. Rețineți că nu aveți nevoie să încălziți întregul borcan, ci doar cantitatea de care aveți nevoie în acest moment. La urma urmei, acest tratament termic reduce într-o oarecare măsură calitatea și utilitatea delicateselor.

Decrystalizarea mierii

Întrebarea 3. Cum să depozitați mierea la domiciliu într-o cantitate mică?

Dacă cumpărați un tratament util cu băncile mici și îl mâncați în fiecare zi, atunci ar trebui să știți următoarele reguli pentru păstrarea mierei:

 • Cel mai bun recipient - un recipient de sticlă (chiar și mai bun din sticlă întunecată) sau din ceramică cu un capac bine fixat. Atât containerul, cât și capacul trebuie mai întâi să fie spălate bine și uscate.

Depozitarea mierei în borcane de sticlă

 • Temperatura ideală este ușor mai rece decât temperatura camerei, și anume +5 - +15 grade. Temperatura maximă admisă de depozitare a mierii este de + 20 grade.
 • Locuri potrivite - un dulap de bucătărie întunecat, situat departe de sobă și cuptor. Este de dorit ca acesta să nu se deschidă prea des, să nu aibă o lumină internă și să nu păstreze produsele sărate și mirositoare. De asemenea, pentru depozitarea mierei se va apropia compartimentul frigiderului destinat legumelor.

Containerele cele mai rele pot fi numite tare din aliaje de fier, zinc, plumb și cupru, deoarece în ele mierea oxidă, strică și chiar devine dăunătoare.

 • Închideți întotdeauna capacul strâns și nu lăsați borcanul deschis prea mult timp. Bacteriile nu se pot reproduce cu ușurință în miere, deoarece conține foarte puțină apă, dar din cauza capacului nesigilat, mierea poate începe să absoarbă umezeala din aer, și ca o consecință a exfolia și apoi fermenteze.

Consultați și materialul: Cum să păstrați fructele acasă - principii generale, memorii și idei de fotografie.

Întrebarea 4. Este posibil să depozitați miere în frigider?

1

Da, dacă vrei, poți. Mierea rece și chiar înghețată nu va face rău. Totuși, temperaturile scăzute pot accelera procesul de cristalizare și, în plus, mierea răcită este întotdeauna puțin mai dificil de utilizat.

 • Cu toate acestea, în compartimentul de depozitare pentru legume, în cazul în care temperatura se ridică la + 10 grade, mierea se va simți minunată și va rămâne proaspătă aproape pentru totdeauna. În plus, unele soiuri de miere cu un conținut de umiditate mai mare de 21% necesită depozitare numai în frigider.

Rețineți, de asemenea, că nu puteți stoca miere lângă produse cu miros puternic (pește, usturoi, ceapă etc.). Chiar și într-o bancă închisă, poate absorbi mirosurile străine.

Întrebarea 5. Cum să organizați depozitarea mierei pe termen lung?

Dacă aveți stocuri mari de miere pe care intenționați să le păstrați pentru o perioadă lungă de timp (de la câteva luni până la câțiva ani), atunci puteți să-l congelați pur și simplu.

 • Dacă decideți să înghețați produsul, asigurați-vă că capacitatea aleasă are un spațiu de stocare, deoarece mierea în timpul înghețării crește în volum.

Dezghețați mierea trebuie să fie la temperatura camerei, fără a deschide containerul.

Întrebarea 6. Cum să păstrăm mierea în faguri de miere?

Cum se păstrează mierea în faguri de miere? De fapt, la fel ca mierea obișnuită - în întuneric, la rece și în recipiente de sticlă bine închise. Desigur, pre-fagurele trebuie tăiate în bucăți care ar putea să se potrivească în borcane sau containere.

Depozitarea mierei în faguri de miere

Întrebarea 7. Din ce miere se poate deteriora sau se schimba?

 • Datorită schimbărilor bruște de temperatură, mierea poate schimba culoarea, uneori "fierbe" și își pierde o parte din aroma sa. Prin urmare, dacă decideți să depozitați miere în frigider, depozitați-l acolo până la sfârșit.
 • Mierea trebuie protejată de lumină și mai ales de lumina directă a soarelui. Dacă lăsați un borcan de miere în lumină timp de 48 de ore, atunci inhibina enzimelor antibacteriene conținute în ea se va prăbuși.
 • Dacă borcanul de miere este lăsat deschis pentru o lungă perioadă de timp, mierea absorb umiditatea din aer, stratifică și rătăcește.
 • Din cauza depozitării îndelungate, mierea începe să se întunece, se îngroașă și se schimbă ușor în gust. Acest proces, precum și cristalizarea, este natural pentru miere și nu vorbește despre deteriorarea sa.

A se vedea, de asemenea, un ghid pentru stocarea a 5 tipuri de uleiuri: măsline, semințe de in, nucă de cocos, floarea-soarelui și smântână

Întrebarea 8. Cum puteți să decorați cutii cu miere?

Mierea este un dar util și întotdeauna potrivit. Recent, borcane frumos ambalate de miere dau chiar invitatii la nunti. Am colectat câteva idei pentru decorarea cadourilor de miere și cadouri, pe care le puteți face cu ușurință cu propriile mâini.

 1. Decor tradițional

Un aspect foarte drăguț al unui borcan de miere, acoperit cu o bucată de pânză și bandajat cu o frânghie sau o panglică. Materiale pentru astfel de decor este mai bine să utilizați naturale - bumbac, lenjerie, dantelă, și ambarcațiunile de hârtie. Puteți lega borcane cu frânghie de iută, șnur sau panglică din satin.

 • Decorul unui borcan de miere
 • Decorul unui borcan de miere
 1. Banca + lingura-ax

Darul de miere nu va fi numai gustos, ci și practic dacă îl adăugați cu o lingură de lingură. Pentru a face acest lucru, trebuie doar sa o legati cu banca pe o frumoasa panglica.

 • Dragă cu o lingură
 • Dragă cu o lingură
 1. Miere în conuri cu capac de plută

Dacă doriți să faceți mini-cadouri, atunci va trebui să ridicați borcane mici, de exemplu, dintr-o hrana pentru copii. Cu toate acestea, puteți face mai original și se toarnă miere în conuri cu capace de plută, care sunt vândute în magazine pentru lucrări de mătase.

Miere în conuri

 1. Jar cu etichetă sau autocolant

Pentru a face un cadou de miere personalizat, este suficient să legați o etichetă frumoasă la bancă sau să lipiți o etichetă și, bineînțeles, să o semnați. Etichetele și autocolantele pot fi imprimate pe calculator, cumpărate gata, și vă puteți tăia și decora singur.

Miere cu o etichetă

Bancă cu autocolant

 1. Bancă într-o pungă sau geantă

Un borcan de miere poate fi învelit într-o pungă frumoasă, hârtie sau sac de țesut. Deci nu numai că vă decorați darul, dar îl protejați și de lumina soarelui.

 • Dragă în cutie cadou
 • Dragă în cutie cadou
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 6 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map