7 moduri de a curăța tăvile de prăjire de funingine, grăsime și rugină

7 moduri de a curăța tăvile de prăjire de funingine, grăsime și rugină

curățarea tăvilor de bucătărie

Grăsimea înghețată, rugina și carbonul din tigaie reprezintă o problemă de presiune, familiară fiecărei stăpâni. Și nu vă temeți nici de cea mai veche și mai multă întindere de pe o tavă veche din fontă sau de aluminiu, deoarece aceasta poate fi îndepărtată acasă și cu mijloace simple.

În acest material vă vom spune despre căile de curățare a tigailor de diferite tipuri de contaminare diferite: de la fontă veche la cele moderne cu acoperire cu teflon.

Curățăm tigaia foarte veche, din aluminiu sau duraluminiu

Mulți dintre noi au tavi vechi sovietice din fontă, aluminiu sau duraluminiu, aspectul căruia poate părea dezamăgit. Dar nu vă speriați, pentru că ajutorul vostru meritat poate fi într-adevăr adus la un aspect ideal cu cel puțin două moduri:

 1. Rețetă sovietică pentru fierbere;
 2. metoda de curățare mecanică.

Se fierb în conformitate cu rețeta sovietică: săpun de rufe + sifon calcinat + adeziv silicat

Veți avea nevoie: un bazin de dimensiuni adecvate, 1 bucată de săpun de rufe (72%), ½ cuve de clei clerical (sticlă silicică sau lichidă); ½ cești de sifon (nu alimente!), un răzuitor (puteți folosi un cuțit mic) și un burete metalic.

Sincer, nu va fi ușor sau rapid să eliminați depozitele de carbon cu 10-20 de ani în urmă, dar apoi vasele dvs. vor fi la fel de noi.

Deci, primul lucru de făcut este să umpleți bazinul cu apă și lăsați-l să fiarbă peste un foc mare. În acest moment, puteți rupe săpun de rufe. După ce a fiert apa, focul trebuie potolit, se toarnă într-un castron toate chips-uri de săpun, le amestecă, apoi se adaugă o jumătate de cană de lipici și cupe jumătate de carbonat de sodiu. În această etapă, nu uitați să deschideți fereastra și să activați capota!

Cum sa curatati tigarile vechi de la depozitele de carbon

În cele din urmă, trebuie să puneți tigaia în soluție după ce ați scos mânerul de la ea. Dacă mânerul nu este plastic / lemn, atunci coborâți-l în bazin. Acum este necesar să ai răbdare și să aștepți 2-5 ore - în funcție de gradul de poluare.

Cum sa curatati tiglele vechi de la depunerile de carbon - inceputul si sfarsitul perioadei de fierbere

1

Periodic nu uitați să adăugați apă și verificați duritatea depozitului. Odată ce vă simțiți că depozitul a devenit mai moale, iar apa întunecată ca în fotografia de mai sus, feluri de mâncare pot fi atent și de a începe pentru a ajunge la proces foarte complex - curățarea tigăilor în afara și în interiorul screper, un cutit si un burete de aluminiu.

Tavă veche de prăjire înainte și după curățare

Sfat: cum pot curăța o tigaie mai rapid și mai ușor? Când stratul de pământ murdar se va înmoaie după fierbere, încercați să aplicați la tigaia o mașină de curățat pentru cuptoare cum ar fi Shumanit sau Amway. Amway este preferabil în acest caz, deoarece nu are miros. Aplicați întregul tavă pe lichid, împingeți-l în pungă și mențineți-l timp de încă 30 de minute. După aceea, va fi mult mai ușor să eliminați depozitul.

Shumanit și Amway

Curățarea mecanică

Curățarea mecanică a tăvilor este o metodă mai radicală, cu ajutorul căreia puteți îndepărta atât grăsimea, rugina, cât și un strat gros de carbon cât mai repede și mai eficient posibil. Pentru a îndepărta carbonul din tigaie, veți avea nevoie de o perie de sârmă pentru metal pentru un burghiu sau bulgară, ochelari și o mască respiratorie, haine dense și pantofi puternici. Și amintiți-vă, trebuie să faceți o astfel de curățare cu un bulgar cu atenție și cu atenție!

Cum sa curatati tigarile vechi de la depozitele de carbon

Dar un videoclip cu un exemplu clar de a curăța o tigaie cu ajutorul unui bulgar.

5 rețete pentru eliminarea depozitelor de complexitate medie și mică

Metodele descrise mai sus sunt potrivite pentru cazurile cele mai dificile. Și cum să spăl o tigaie de depuneri de carbon cu doar cinci sau unu ani de "vârstă" sau cea care tocmai a ars? Există o mulțime de rețete dovedite și eficiente, datorită cărora carbonul din tigaie este îndepărtat repede și complet:

Cum sa curatati tigarile vechi de la depozitele de carbon
 1. Curățați tigaii cu un amestec de sodă, oțet 9%, sare și apă. Mâncărurile se așează pe sobă, se toarnă cu 2 linguri de sare și se toarnă oțet - astfel încât întreaga fundă este complet închisă. Lichidul trebuie să fiarbă, apoi intensitatea flăcării scade și se adaugă ¼ Art. sifon. Cea mai mare parte ar trebui să se evapore, după care felurile de mâncare pot fi îndepărtate și apoi clătite în interior și în interior. De asemenea, tăvile de prăjire sunt curățate de rugină și de depozitele de grăsimi înghețate. Fii atent, în acest proces va fi un abur puternic!
 2. La domiciliu, puteți face și un agent pe bază de carbon activ. Pentru a curăța tăvile de prăjire din carbonul din această rețetă a fost eficace, va dura cel puțin 10 comprimate. Cărbunele activat trebuie să fie măcinat și turnat într-o tigaie umezită cu apă caldă. După o oră, efectuați o curățare standard cu un detergent.
 3. Cum să curățați o tigaie din ceramică sau pur și simplu să eliminați alimentele arse care au rămas strânse fără să deterioreze partea inferioară a vesela? Această metodă înseamnă din nou fierbere - de această dată într-o soluție de detergent de sare de copt de 3 litri diluat în 3 litri. apă fierbinte. În produsul pregătit se coboară vasele și se fierbe timp de o jumătate de oră.
 4. Și puteți face și un instrument pentru curățarea gary pe bază de amoniac cu borax și curățați periodic felurile de mâncare: un pahar de apă caldă necesită zece grame. borax și întreaga picătură de amoniac. Amestecul se aplică pe zone murdare cu burete.
 5. De asemenea, la domiciliu, curățarea tăvilor poate fi făcută cu acid citric. O linguriță de acid citric este diluată în 1 litru de apă, soluția este fiartă, după care tigaia înmuiată înmuiată este udată timp de o oră. Dacă murdăria nu pleacă imediat, atunci manipularea se repetă.

Sfat: dacă curățați tăvile de prăjire din depozitele de carbon vor fi efectuate în mod regulat, puteți să scăpați cu ușurință de un strat subțire de contaminanți și nu va trebui să folosiți unelte grave. Deci este mai bine să curățați tigaia de îndată ce se răcește după utilizare.

Ce se întâmplă dacă alimentele încep să rămână?

Deci, cum să curățăm o tigaie din fontă, ne-am dat seama, dar ce să facem pentru a restabili "învelișul neaderent" al uleiului după astfel de intervenții serioase? Sau în cazul în care alimentele au început să rămână la tigaie? Că mâncarea nu se lipeste și nu arde:

 1. Încălziți tigaia peste un foc mic timp de aproximativ 20 de minute, turnați sare pe fund.
 2. Imediat ce sarea începe să crape, începeți să amestecați sarea, atingând fundul cu o lingură. Acest lucru ar trebui făcut în jur de 20 de minute. Apoi, sarea trebuie să fie turnată și așteptați până când ustensilele se răcesc complet. Apropo, sarea poate fi refolosită pentru aceeași procedură.
 3. După ce sa răcit panza de prăjire, clătiți-o cu sare, apoi străluciți din nou.

Ce ar trebui să fac în cazul în care alimentele se lipesc de tigaie

 1. După ce tigaia sa încălzit bine, luați orice ulei vegetal și întindeți-l peste fund, de exemplu cu o perie siliconică sau o spatulă.
 2. De îndată ce uleiul începe să ardă, ștergeți ușor excesul cu un prosop de hârtie și apoi turnați din nou cu ulei. Apoi, ștergeți-l cu un șervețel, turnați un nou strat de ulei, așteptați ca excesul să înceapă să ardă și ștergeți din nou, adică, în general, această procedură ar trebui făcută de 3 ori. Ca rezultat, veți obține o suprafață strălucitoare, care acum trebuie protejată, fără a freca fundul cu spălare și fără a folosi substanțe chimice. Din când în când - sau dacă este necesar - procedura poate și trebuie repetată.
 • Apropo, vasele din fontă nu pot fi spălate într-o mașină de spălat vase, în caz contrar se va forma o rugozitate, iar un strat de ulei neadecvat se va spăla.

Vom scapa de rugina

Cum sa scapi de rugina intr-o tigaie

Curățarea cărnii de prăjire din fontă implică deseori nu numai eliminarea depunerilor de carbon, ci și scăderea ruginii.

Ce ar trebui să fac? Algoritmul este după cum urmează:

 1. Se efectuează o curățare standard, permițând îndepărtarea depunerilor de carbon și "expunerea" locurilor cu rugina.
 2. Tigaia de pâine se usucă după spălare și se pune într-un cuptor încălzit (120 grade) timp de 40 de minute.
 3. Panza încălzită se îndepărtează, se lubrifiază cu ulei și se pune din nou în cuptor (temperatură - 230 grade), unde se menține ora. Partea inferioară a cuptorului trebuie protejată cu folie.
 4. Scoatem vasele și le răcește din nou cu ulei.

În principiu, această procedură poate fi efectuată și astfel încât produsele alimentare să nu rămână și să nu ardă în procesul de gătit până la fund.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

46 + = 53

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map