Att hålla i köket - 17 superffektiva lösningar och lifhak

Att hålla i köket – 17 superffektiva lösningar och lifhak

Förvaring i köket

Oavsett om ett litet kök eller en stor, omtänksam lagring kan göra det super-bekvämt, och köksskåp, ett skåp och ett kylskåp är rymliga. I det här materialet hittar du 17 praktiska tips och 85 foto-idéer som hjälper dig att ordna utrymme från början eller optimera ett redan etablerat "system".

17 förrådslösningar i köket

1. Behåll huvudlagret i arbetsområdet

Låt oss börja vår guide för att organisera lagring i köket, kanske med grundläggande principer. Och här är en av dem - allt du behöver måste hållas för hand.

 • Helst ska arbetsytan vara mellan diskbänken och en spis, och dess optimala längd bör vara ca 90 cm. Därför bör alla redskap, apparater och produkter som är nödvändiga för att laga mat varje dag hållas ovanför och under arbetsytan, och under plattan.

Vad är efterfrågan på den här eller den där saken / produkten, ju närmare det borde vara på skrivbordet. I så fall borde bänkskivan vara nästan tom.

Arbetsyta och förvaring

I de nedre skåpen måste du lagra stora och tunga saker, och i övre - små och lätta

Förvaring i arbetsområdet

2. Sortera och lagra varor / produkter per kategori

Förvaring enligt kategorier och underkategorier är en annan grundprincip, varifrån kökets ordning och bekvämlighet börjar.

 • Liknande föremål bör samlas in i en (!) Plats, även på en hyllan, men separat från andra kategorier. Så du kan snabbt hitta rätt saker och enkelt sätta saker i ordning i skåpen.

Även visuellt ser hyllorna med sorterade tillbehör och redskap snyggt och vackert ut. Trots denna princips uppenbarhet följer inte alla och följer inte alltid honom. Så, till exempel, lagrar vi ofta kokkärl blandade med bakningsformer eller krukor. Och säg, vi sätter flaskor med vegetabilisk olja någonstans mellan torr frukost och pasta.

 • Naturligtvis har denna regel undantag. Så, till exempel, kan socker och salt lagras som med kryddor och kryddor, och på ett bord i en saltskakare och sockerskål. Förvaring av frukt och grönsaker -
  Detta är en separat historia, eftersom olika typer av frukter kräver olika förhållanden. Generellt fungerar principen överallt och i allt - från att lagra mat i kylskåpet och lagra disken i skinkan.

Förvaring per kategori i kylskåp

Naturligtvis är det inte nödvändigt att engagera sig i att sortera saker i underkategorier och underkategorier, annars kommer det att vara obekvämt att söka och rena saker.

Se även:

 • Hur man lagrar grönsaker och grönsaker
 • Hur man lagrar frukt hemma - allmänna principer, memo och bildidéer

3. Förvara saker i brickor och behållare.

För att lagra saker i kategorier i skåp och lådor är det bekvämt att använda alla typer av korgar, lådor, brickor och skivor.

Lagring per kategori i rutor

Lagring per kategori i rutor

Box för enheter med separatorer

En låda för instrument är som regel utrustad med en bricka med separatorer. Litet tips - det är önskvärt att separatorerna i facket enkelt kan omarrangeras, så kommer storleken på grenar att ändras efter eget gottfinnande

Markerade brickor för lagring

Behållare och burkar för större bekvämlighet kan märkas

Separatorstänger i köksboxen

Alla typer av barer, pinnar och stavar, reducerade och insatta i lådor, blir till lämpliga skiljare, till exempel för att lagra lock som på detta foto, brädor och bakplåtar

Förvaring av köksredskap i facket

Att laga köksredskap i brickan underlättar rengöringen av bänkskivan

Förvaring av köksredskap i brickor

Exempel på lagring av köksredskap i brickor

Lagring av bagage i brickor

Särskilt nödvändiga brickor för att lagra triviala bagage

4. Om du designar ett kök från början, satsa på lådor och system

1

Den lägre nivån på köket ska vara nästan helt utrustad med lådor, och några övre skåp behöver inte kompletteras med lådor. Så du kan använda alla hörn av ditt kök, snabbt hitta de rätta sakerna och placera dem på plats, utan att hugga.

 • Skåp i köket
  Skåp i köket
 • Skåp i köket
  Skåp i köket
 • Skåp i köket
  Skåp i köket
 • Skåp i köket
  Skåp i köket

5. Förvara saker oftast inte i högar, men i rader

Håll saker tillsammans och inte i ett horisontellt läge på varandra (högar) och vertikalt till varandra (rader), då kan du enkelt hitta och få de nödvändiga sakerna utan att bryta den etablerade ordningen i garderoben.

 • För att stå upprätt, använd delare, brickor, lådor och krokar.
Vertikal lagring av brickor, grillar, bakformar

Det är lämpligt att lagra skärbrädor, brickor, brickor och mögel vertikalt

Vertikal lagring av bakformar

Stekpannor på krokar

Denna lifhak för lagring i köket är enkel och lysande, men inte alltid uppenbar. Speciellt när det gäller att lagra ett lager av kökshanddukar och servetter - i själva verket står inte textilier, till skillnad från lådor och burkar, upprätt. För att lösa detta problem, välj bara saken i en rektangel eller rulla.

Hur man lagrar kökstextilier

Ett exempel på vertikal lagring av kökstextilier: handdukar, servetter, potholders, förkläden och dukar

Principen om vertikal lagring fungerar i nästan allt, bara djupa diskar och behållare kan och bör staplas.

Stackad ware

6. I ett litet kök behöver du använda icke-standardiserade lagringsutrymmen

Här är några idéer för lagring i köket på icke-standardiserade platser:

 • Skåp dörrar - På dem är det möjligt att klistra in krokar eller fästa vägghållare. Sanningen att lagra på dörrar är endast möjliga enkla ämnen, det finns olika risker för att bryta slingor. Det är också viktigt att montera krokarna och hållarna så att de och föremålen de håller vilar inte på hyllorna, annars kommer dörren inte att stängas.
Handduk på dörren

Kökshanddukar ser sällsynt ut, så garderobsdörrarna är perfekta för att lagra dem

Förvaring på köksskåpets dörr

Denna lifhak med en klädnyp gör det möjligt att alltid ha gummihandskar till hands och förlora dem aldrig i skåpen av skåpet

Spice lagring på skåpdörren

Spice lagring på skåpdörren

 • Ändväggar och ytterväggar av köksmöbler - De är bra i att de tål inte bara handdukar och potholders, men också tunga föremål: knivar, skärbrädor, kokkärl och stekpannor. Det viktigaste är att plocka upp tillförlitliga hyllor / hållare och fixa dem snyggt för att inte förstöra utsikten över köket. Nedan finns foto-idéer om lagring av saker på möblerna.
 • Förvaring i ändarna av möbler
 • Förvaring i ändarna av möbler
Förvaring i ändarna av möbler

Ett sådant lagringssystem är lätt att skapa med egna händer från hyllor och fästen

Förvaring i ändarna av möbler

 • Invändiga väggar av skåp - Det är bekvämt att hänga på krokarna, mätskedar och munstycken från elektriska apparater, som inte behövs mycket ofta.
Hakar på väggarna på skåpet

Idé för lagring av köksredskap

 • Placera under hängande skåp - här kan du hänga en smal hylla för att lagra kryddor som i bilden nedan ...

Hyllor för att lagra kryddor

... eller skruva locket från burkarna till undersidan av höljet för att skruva burkarna av kryddor eller lösa produkter i dem.

Bankar för kryddor

Tanken att lagra kryddor i burkar under ett hängande skåp är lätt att genomföra själv

Bankar för kryddor

Bankar för kryddor

Banker under skåpet

7. Använd kökets hörn till 100%

Ofta i hörnet av köket bildas "dödszoner", som inte på något sätt är inblandade på grund av deras otillgänglighet. För att säkerställa att denna plats används 100%, bör du utrusta hörnskåp med ett infällbart system - korgar, hyllor, hyllor eller karuseller.

Roundabout i hörnet

8. Lifkhak för ett litet kök - en garderob till taket

I ett litet kök kan du maximera det användbara rummet genom att lägga till ytterligare skåp som sträcker sig till taket. Då i topplåda kommer det att visa sig att lagra saker som sällan används. Till exempel kan det vara en festlig tjänst, dukar, burkar för bevarande och så vidare.

 • Kök till tak
 • Kök till tak

Tja, om köksuppsättningen är konstruerad högt initialt (se bilden ovan), men om inte, fyll sedan toppen av skåpet med fina korgar och lådor.

Förvaring högst upp på headsetet

Förvaring av saker i lådor

Och tredje tier kan byggas med egna händer från brädet och stöder i form av flaskor som visas på bilden nedan.

Ställ med en hemlagad tredje nivå

Ställ med en byggnad för lagring av saker och produkter

9. Vik lådorna i sockelbasen

En annan lifhak för ett litet kök - konstruktionen av lådor i socle headsetet. Det är mycket bekvämt att lagra alla typer av mögel, pallar, rullappar, lager av vin och till och med sällskapsdjur.

 • Lådor i köksfacket
 • Lådor i köksfacket
 • Lådor i köksfacket
 • Lådor i köksfacket

10. Använd väggarna och förklädet

Håll taklisten utrustning, olika banker och även tekniken mycket bekvämt - allt är i sikte och nära till hands. Å andra sidan, rails skapar ofta en känsla av skräp och oreda i köket, gömd under en trevlig förkläde och försvåra rengöringen (trots allt, som hänger på väggen, snabbt täckt med damm!).

 • Därför rekommenderar vi inte att engagera reylingovymi system och hängde på väggen bara supervostrebovannye artiklar och produkter, såsom salt, kryddor, pappershanddukar, blad hållare för tablett / telefon.

I den här samlingen av bilder kan du se bra exempel på köksredskap.

 • Räcken i köket
 • Räcken i köket
 • Räcken i köket
 • Räcken i köket

Men för att lagra på väggen på den magnetiska hållaren kan och bör knivarna vara och. När allt kommer omkring, skäm bort så lite bladet, och kocken är väldigt bekväm att välja - för att rengöra önskad enhet.

Magnetlagring

Magnetlagring

Magnetlagring

Förresten är en magnetisk knivhållare lätt att göra för hand. För att göra detta behöver du bara klippa några grunt runda hål på ett träbräda, klistra in neodymmagneter i dem och slutligen hänga brädet på väggen. Voila, knivhållaren är klar.

Gör en magnetisk knivhållare

Tänk på att för tillverkning av en sådan magnetisk hållare, bara neodymmagneter

Se material på ämnet: Vi gör magneter på kylskåpet (och inte bara) från improviserade, avfall och naturmaterial

Förutom skenorna kommer perforerade brädor av hårdplåt eller stål att hjälpa till att använda väggar för att lagra saker. Bara måla brädet i önskad färg, lägg till krokar på den och häng den på väggen. Fotoprojekt av väggkonstruktionen för lagring av saker och produkter presenteras i nästa reglage.

 • Vägglagring av saker i köket på perforerade brädor
 • Vägglagring av saker i köket på perforerade brädor
 • Vägglagring av saker i köket på perforerade brädor
 • Vägglagring av saker i köket på perforerade brädor
 • Vägglagring av saker i köket på perforerade brädor

Och självklart kommer hyllor att hjälpa till att organisera vägglagring av saker. Det är tillrådligt att de matchas med tonen på väggen eller köksmöblerna. Också, som med räcke, med hyllorna är det viktigt att inte överdriva det - de dammar snabbt och överbelastar inredningen.

Hylla för plattor

 • Förvaring på kökshyllor
 • Förvaring på kökshyllor
 • Förvaring på kökshyllor
 • Förvaring på kökshyllor
 • Förvaring på kökshyllor

11. Ordna utrymme under diskbänken

Placera under diskbänken är bra för att placera soptunnor, rengöringsmedel, lager svampar och trasor. Här är några idéer och tips om hur du optimerar detta utrymme:

 • Sätt i en bar (passa in garderoben) i skåpet under diskbänken och häng sprays och sprutpistoler på den.
Bar i kantstenen under diskbänken

Tanken om lagring under diskbänken

 • Skruva en låda till en av väggarna, till exempel, Ikea.

Retractable container

 • Häng dörrkrokarna för handdukar eller arrangörer för att lagra svampar, trasor och andra enheter.
 • Använd små hyllor med hyllor och lådor.

Lådan med lådor

 • Det är önskvärt att papperskorgen också kan vara infällbar.

Insugningsdådor

12. Använd inte runda burkar och brickor, men kvadratiska eller rektangulära

Håll torra livsmedel bättre i rektangulära och kvadratiska burkar / behållare, eftersom de står mer och mer kompakt runt varandra. Brädet är relevant för alla tillbehör för förvaring (korgar, brickor, behållare) samt hushållsapparater (kaffemaskiner, stationära bländare, vågar, etc.).

Köksapparater av kvadratisk form

Kvadratiska behållare i skafferi

13. Köp en arrangör för att tvätta

Diskmedel, svampar och borstar är mycket praktiska att lagra i silikon- eller plastarrangörer. Således kommer du att frigöra utrymmet i närheten av diskbänken och skydda bordsskivan / stänkskärmen från torkningsdroppen.

Arrangör för kökshandfat

Sådana arrangörer säljs till Aliexpress för 150-300 rubel

14. Använd möbler med inbyggda lådor och hyllor

Till exempel kan det vara ett bord med lådor under bänken, en bänk med inbyggda lådor under sätet eller en bardisk med hyllor i källaren.

Bar disk med hyllor

15. Om köket har lite ledigt utrymme - använd extra rack, konsoler och vagnar

Höga hyllor hjälper till när det inte finns tillräckligt med förvaringsutrymme, och det finns inget skafferi i köket.

Lagring på ställen

Lagring på ställen

Smala avdragbara hyllor

En smal, men mycket rymlig rack på hjul

Om det inte finns plats för hyllorna, försök att bygga ett förvaringssystem runt dörröppningen eller fönstret.

Ett ställ runt dörren

Vagnen är bra för kompaktitet, rymlighet och rörlighet.

Förvaringsvagn

Förvaringsvagn

Förvaringsvagn

16. Använd insatshylsor och hyllor

Ett sådant litet knep gör att du kan använda hela höjden av skåp och få extra användbart utrymme bokstavligen från ingenstans. Du kan köpa sådana hyllor i Ikea (Varieur-serien).

Inlägg i hyllan

Inlägg i hyllan

Inlägg i hyllan

Inlägg i hyllan

Inlägg i hyllan

17. Förvara kylskåpet 30% tomt

Det är mycket svårt att städa upp kylskåpet i kylskåp, hitta rätt produkter, kontrollera nya "matvaror" och ta bort den fördröjda illikviden i tid.

 • För att göra det enklare för dig att undvika att köpa en annan skräp eller sås, ta det som regel att förvara på kylskåpets hyllplan inte mer än tre sorter av samma produkt.

Förresten, denna rekommendation är också tillämplig i livsmedelsbutiken avdelningen.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

76 − = 75

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map