Hoe zich te ontdoen van bugs in de keuken?

Hoe zich te ontdoen van bugs in de keuken?

Hoe zich te ontdoen van bugs in de keuken?

Kleine bruine, zwarte of witte insecten in de keuken zijn heel eenvoudig opgezet - ze kunnen samen met een pak havermout, rijst, meel, gallet of gedroogd fruit uit de winkel worden gehaald. Geïnfecteerd met larven, wordt het product in de warmte van keukenkasten snel een broeinest van insecten in alle andere producten. En als je ze niet op tijd weghaalt, kun je binnenkort ongedierte ontdekken, zelfs in lege pannen, en dan helemaal op de muren en gordijnen. In dit materiaal vindt u foto's van de kevers van de meest voorkomende soorten (namelijk de Surinaamse distel, broodmolen, bloemkever en kever), evenals instructies over hoe u hiermee om moet gaan en wat u moet doen om terugkomst te voorkomen.

4 stappen om van ongedierte af te komen

Stap 1. Beoordeel en verwijder alle besmette producten

Identificatie van alle foci en potentieel besmette producten, en vooral het wegwerken ervan - een onmisbare voorwaarde voor het succesvol bestrijden van insecten in de keuken.

 • De haard kan van alles zijn - niet alleen granen en meel, maar ook noten, specerijen, koekjes, dierenvoer, visaas, gedroogde bloemen.
 • Als je ergens op een plank, een schort, een gevel of een aanrecht een kever zag, dan is de haard waarschijnlijk heel dichtbij, maar ... niet noodzakelijk.
 • Controleer en niet uitgepakte producten, kevers kunnen gemakkelijk door karton, folie en cellofaan knagen.
 • Het is noodzakelijk om producten voor ongedierte te inspecteren, niet alleen van boven, maar ook tot de volledige diepte. Sommige insecten in de grutten (bijv. Broodmalen) kunnen bijvoorbeeld "helemaal" leven.

Houd er rekening mee dat als er ten minste één insect in het product wordt aangetroffen, dit betekent dat het is geïnfecteerd met larven en kan worden verwijderd. Als je wilt, kun je echter de ontbijtgranen van volwassenen afpellen, goed zeven en er doorheen gaan en alles doen wat in de volgende stap wordt beschreven.

Stap 2. Verwerk producten die u niet lijken te hebben geïnfecteerd

Het is duidelijk dat het product waarin de insecten zijn terechtgekomen, moet worden weggegooid. Maar hoe zit het als de insecten in meel of graan niet opdoken? Desondanks is het beter en gemakkelijker om van benodigdheden af ​​te komen, omdat alles wat zich in een keukenkast met een open haard bevond, mogelijk al is geïnfecteerd. U kunt producten echter op de volgende manieren opslaan:

 • Giet de romp / het meel op een bakplaat en zet het 40-60 minuten in een voorverwarmde oven op 50 graden.
 • Zet de producten 3-4 dagen op het balkon (in de winter) of "bevries" 3-4 dagen in de vriezer.

Stap 3. Maak de schappen en potten schoon

Nu moet je de lege keukenkast en de omgeving grondig schoonmaken, met speciale aandacht voor scheuren en hoeken.

 • Gebruik een stofzuiger die de insecten verstopt die verborgen zijn in de gleuven, hun larven en uitwerpselen. Na deze procedure moet de zak voor de stofzuiger worden weggegooid of na het ledigen 3-4 dagen "bevriezen" om herinfectie te voorkomen.
 • Gebruik geen schoonmaakmiddelen, bleekmiddel, ammoniak of chloorhoudende schoonmaakmiddelen. Ze hebben geen effect op keukenplagen.
 • Vergeet niet om een ​​koude- of warmtecontainer waarin de verwende gries werd opgeslagen te wassen en ook te verwerken.

Een stofzuiger moet voldoende zijn om alle sporen van verblijf van kevers te verwijderen, maar het is ook aan te raden de plank af te vegen met waszeep en vervolgens azijn verdund in water.

Stap 4. Bescherm producten tegen herinfectie

Als voorzorg tegen herinfectie hebt u het volgende nodig:

 • Bewaar granen, meel, pasta, koekjes, gedroogde vruchten, kruiden en diervoeders, enz. In goed gesloten glazen, metalen of zware plastic potten / containers. Dit voorkomt niet alleen het binnendringen van insecten in de container, maar ook hun ontsnapping en verspreiding.

Granen in banken

 • Een andere betrouwbare manier om voedsel op te slaan is in de koelkast of vriezer.

Om de bescherming van producten tegen insecten te versterken, doe het in een pot of een container bovenop graan of een ander product:

 • Een paar teentjes knoflook, gepeld van de kaf (de bovenkant van de knoflook hoeft niet te worden gesneden);
 • Laurier;
 • Een paar dingen, mint kauwgom;
 • Nagel of staaldraad. Houd er rekening mee dat ze niet kunnen worden gewassen, anders zal het metaal roesten en het voedsel bederven. Een chemische reiniging met een doek is voldoende.
Laurierblad ter bescherming van meel tegen insecten

Laurierblad ter bescherming van meel tegen insecten

1

Overigens kunnen al deze "angsten" in de schappen worden uitgebreid.

En iets meer over preventie

De volgende tips kunnen nuttig zijn:

 • Koop voedsel in kleine hoeveelheden om ze te gebruiken in niet meer dan 2-4 maanden. Probeer niet langer voedsel op te slaan dan deze keer.
 • Gebruik producten uit oudere pakketten (of open) die eerder pas zijn gekocht / gesloten.
 • Let bij het kopen van verpakte levensmiddelen op de integriteit van de verpakking en, indien mogelijk, op de aanwezigheid van insecten.
 • Vergeet niet dat karton, folie, papieren of plastic zakken de reproductie van insecten niet zullen voorkomen.
 • Houd voedselopslagplaatsen schoon en laat geen kruimels of voedseldeeltjes ophopen, want oud voedsel zal insecten aantrekken. Netheid is vooral belangrijk op plaatsen waar diervoeders worden opgeslagen.

Als de insecten in de keuken opnieuw verschijnen, controleer dan de andere kamers in het appartement op de aanwezigheid van de focus van de reproductie en herhaal de beschreven stappen. Als het probleem van insecten op geen enkele manier doorgaat, vraag dan professionele hulp bij het bestrijden van huisongedierte.

Kennismaken met de vijand in persoon

En nu stellen we voor om nader kennis te maken met de bewoners van uw keuken. Hier hebben we foto's verzameld van de 4 meest voorkomende soorten kevers en links naar Wikipedia-artikelen over hun kenmerken en favoriete eten.

Hieronder een foto van de Surinaamse distel (Latijnse naam van de mikoyoda: Oryzaephilus surinamensis). Surinaamse distels zijn moeilijk te verwarren met iemand vanwege zijn zaagtand torso.

Surinaamse rotzooi

Surinaamse rotzooi

Volgende - een foto van de Floury Khrushchak of Flour Beetle (Latijnse naam: Tenebrio molitor). Trouwens, de meelwormen zijn de larven van het meelmaal.

Floury Chroesjtsjak

Floury Chroesjtsjak

De volgende foto toont de broodmolen, Kozheed of de apothekerskever in een bedrijf zoals zijzelf (de Latijnse naam van de molen: Stegobium paniceum).

Broodmolen

Broodmolen

En tot slot een foto van rijstsnorren of olifanten.

snuitkevers

snuitkevers

We raden u aan een video te bekijken over hoe u producten kunt beschermen tegen insecten in de keuken.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 56 = 60

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map