Hoe de gaskachel in 8 stappen te reinigen

Hoe de gaskachel in 8 stappen te reinigen

Hoe de gasfornuis te reinigen

De kachel is de moeilijkste techniek in de keuken, vooral als het gas is. Inderdaad, in tegenstelling tot de elektrische, heeft een reeks van zware gietijzer branders, die periodiek raken verstopt en handvatten die snel bedorven vet. Stationaire gasfornuizen hebben ook een wind- en droogkast, een achterklep of een afdekking. Uit dit materiaal, zal je leren hoe je een gasfornuis schoon in het huis van de roosters aan de knoppen, maar ook hoe je een goedkope en super-effectieve reiniging oplossingen te maken met hun eigen handen.

8 stappen voor het reinigen van gasfornuizen

Voordat u verdergaat met het reinigen van uw gasfornuis, moet u de gastoevoerkraan dichtdraaien, de stekker uit het stopcontact halen met de functie van elektrische ontsteking, rubberen handschoenen dragen en onze stapsgewijze instructies volgen.

 • Gasfornuis voor het reinigen
  Voor het reinigen
 • Gasfornuis na het schoonmaken
  Na het schoonmaken

Wat je nodig hebt:

 • Azijn 9% (voor het reinigen van de tafel, lichaam en handvatplaten);
 • Ammoniakalcohol of -soda (voor het reinigen van roosters en handgrepen);
 • Middelen voor het afwassen;
 • Polyethyleen zak (voor het reinigen van roosters met ammoniak);
 • borstel;
 • Spons met een harde zijde;
 • Lompen of papieren handdoeken;
 • bekken;
 • Tandenstokers (voor het reinigen van scheuren);
 • Clip, pin of naald (voor het reinigen van de branders).

instructies:

Stap 1. Eerst zullen we de roosters schoonmaken - het meest problematische deel van het gasfornuis. Verwijder ze en schraap de afgeschraapte stukken voedsel, vet en koolstofafzettingen in de hoeken weg. Kies vervolgens een van de drie reinigingsmethoden:

 • Methode 1. Hoe het rooster van de gasfornuis te reinigen met soda. Verdun een halve kop soda met water om een ​​pasteuze consistentie te krijgen. Verspreid elk rooster met het resulterende product, let speciaal op de hoeken en voegen en laat ze vervolgens enkele uren staan ​​(ga op dit moment verder met de volgende reinigingsstappen, die hieronder worden beschreven). Verwijder na deze behandeling vet en koolstof uit het gietijzer zal veel gemakkelijker zijn. Bij oud vuil is het echter wel nodig om wat te sleutelen aan de harde kant van de spons, het reinigingsmiddel of ammoniak.
 • Methode 2. Hoe het rooster van de gasfornuis te reinigen met ammoniak. Volgens de meeste beoordelingen is deze methode het meest effectief. Bevochtig de spons met ammoniak en bedek elke centimeter van het rooster. Doe het dan in een plastic zak, knoop het vast en laat het een paar uur of meer (ga op dit moment verder met de volgende stappen om het bord te reinigen). Spoel het rooster aan het einde af met een afwasmiddel en verwijder het geëxfolieerde vet en koolstof met een spons.
 • Methode 3. Hoe het rooster van de gasfornuis te reinigen met een zeepoplossing. Rasp ongeveer een kwart van de waszeep, los de spaanders in heet water (5-7 liter) op in een bak of gootsteen en laat de roosters enkele uren weken. Was ze daarna schoon met afwasmiddel, behandel indien nodig complexe zones met ammoniak.
De roosters van het gasfornuis weken

De roosters van het gasfornuis weken

Houd er rekening mee dat het wassen van ijzeren roosters in een vaatwasser niet alleen niet erg effectief is, maar ook niet nuttig voor gietijzer. Immers, na zo lang verblijf in het water, zal hij zeker worden bedekt met roest.

Stap 2. Verwijder het deksel branders en laat ze een tijdje in een bak met warm zeepwater (kan worden gevouwen in hetzelfde bassin, waarbij al rooster geïmpregneerd).

Kookplaten

Stap 3. Reinig met een droge borstel of papieren handdoek het fornuis van kruimels en andere oppervlaktecontaminanten.

1

Verwijder kruimels

Stap 4. Wij zorgen voor de branders: verwijder ze, veeg ze af met een vochtige doek en zorg ervoor dat niets de gasstroom verstoort. Reinig indien nodig de openingen met een rechtgebogen paperclip (pin / naald) en plaats de branders terug.

De gasfornuisbranders reinigen

Stap 5. Ruim een ​​oplossing van water en azijn verdund in een verhouding van 1: 1 op het plaatlichaam met behulp van een spuitpistool. Vergeet niet de azijn en de handgrepen (als ze niet kunnen worden verwijderd), het bedieningspaneel, het achterpaneel van het fornuis, de oven, indien aanwezig, in te spuiten. Laat de tool een minuutje voor je werken. Veeg de plaat vervolgens schoon met een propere doek of keukenrol.

Azijn behandeling

Trouwens, als de romp van je bord wit is, kun je het bestrooien met bakpoeder en zuiveringszout. Het resulterende mengsel zal nog effectiever werken op vet en koolstof, maar laat een witte coating achter die niet gemakkelijk kan worden afgewassen. Dat is de reden waarom het wassen van de kachel met een mengsel van azijn en frisdrank niet wordt aanbevolen voor eigenaren van zilver, zwart en andere kleurenmodellen.

Stap 5. Door de mat in een azijnoplossing te drenken, kunnen de meeste verontreinigingen worden aangepakt. Om echter de oude vetlaag te verwijderen, moet men bovendien op een van de volgende manieren werken:

 • Middelen voor het afwassen;
 • Munitie van alcohol;
 • Ammoniak.

Azijnbehandeling is het resultaat

Reinigen met zeep en een borstel

Breng het product aan op een klein penseel (de tandenborstel is ideaal!) En begin met het schoonmaken van lokale onzuiverheden in kleine cirkelvormige bewegingen.

Stap 6. Afzonderlijk moeten we stoppen bij het reinigen van de handgrepen van het gasfornuis en de elektrische ontstekingsknoppen, die vanwege hun kleine formaat zo moeilijk schoon te maken zijn, de bestaande holtes en gleuven verstopt zitten met vet.

 • Als de handvatten verwijderbaar zijn, verwijder ze dan en laat ze enkele uren weken in een oplossing van gelijke delen azijn en water of in een hete oplossing van geraspte waszeep. Als het oude vet na een dergelijke behandeling nog steeds niet wordt verwijderd, behandel dan ingewikkelde gebieden met zoutoplossing en water (1: 1), laat de alcohol 5-10 minuten werken en maak de handvatten schoon.
 • Hoe maak ik de gassticks schoon als ze niet worden verwijderd? Het werkingsprincipe is eenvoudig: behandelingsoplossingen "azijn + water" of "ammoniak + water" onderdompeling gedurende 10 minuten zuivering tandenborstel in een cirkelvormige beweging. De kloven moeten worden schoongemaakt met een tandenstoker.

Azijn behandeling

Stap 7. Als je gasfornuis een oven heeft, is het tijd om hem schoon te maken. Volg onze stap-voor-stap instructies om dit efficiënt en correct te doen.

Stap 8. Plaats de schone roosters, branders en hun afdekkingen terug op hun plaats, zorg ervoor dat de alcohol is verdampt (als u deze hebt gebruikt) en controleer de werking van de plaat.

Maak een gasfornuis schoon

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 5 = 3

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map