Keuken 7 m² M. meter voor 9 stappen

Keuken 7 m² M. meter voor 9 stappen

Keuken 7 m²

Weet niet hoe alles wat je nodig hebt in de keuken van 7 vierkante meter past. m? We hebben een 9-staps gids met tips en 60 foto-ideeën voor je klaargemaakt om je kitchenette mooi en functioneel te maken.

Stapsgewijze handleiding voor de opstelling van een keuken van 7 meter

Stap 1. Doe de herontwikkeling

Herplanning is niet altijd noodzakelijk voor iedereen en niet altijd, vooral omdat het veel werk, financiële investeringen en tijd kost. Maar alleen met zijn hulp is het mogelijk om een ​​mini-keuken van 7 vierkante meter radicaal te transformeren en te vergroten. Er zijn twee opties voor aanpassing:

 • Combinatie met het aangrenzende pand (een loggia, een gang, een woonkamer, een voorraadkamer);
 • Verhuizingen verplaatsen en de keuken vergroten vanwege het aangrenzende pand.

Meestal wordt de keuken gecombineerd met de aangrenzende woonkamers. Een dergelijke wijziging is immers eenvoudig en bijna altijd opgelost en het pand zelf levert veel voordelen op. Bijvoorbeeld, in de keuken levende leden van het huishouden kunnen communiceren en dicht, zonder onderbreking van hun zaken, moeders kunnen kinderen in de gaten te houden op hetzelfde moment bezig in de keuken, en gasten ontvangen in de gecombineerde ruimte wordt veel gemakkelijker. Nog een groot pluspunt: de mogelijkheid om de eetkamer de woonkamer in te brengen en "niet te sparen" op de grootte van de tafel. Echter, voordat u de muren af ​​te breken, na te denken over de vraag of u bereid bent te nemen met de verspreiding van stank en het lawaai van de keuken naar de woonkamer (en vice versa) zijn, gebrek aan privacy en de noodzaak om altijd onderhouden beide kamers in orde is.

Keuken-woonkamer

Interieur van een gecombineerde keuken-woonkamer in een appartement in stalinka

Keuken-woonkamer

 • Om culinaire geuren niet opgezweept in de bekleding van de bank en gordijnen in de woonkamer, installeer een krachtige kap en kook er altijd mee.
 • Om het gevoel van wanorde in het interieur van de keuken-woonkamer te vermijden, kunt u de ruimte bijvoorbeeld laten veranderen met behulp van meubels of verschillende afwerkingen van de vloeren.

De herontwikkeling met de overdracht van muren is goed omdat je hiermee de keuken kunt vergroten en tegelijkertijd geïsoleerd kunt laten. Dit betekent dat iedereen die wil een beetje geluid kan maken, terwijl iedereen slaapt, de geuren van voedsel het textiel in de woonkamer niet zullen bederven en de werkstoornis het uitzicht op het recreatiegebied op geen enkele manier zal beïnvloeden. Als uw keuken een gaskolom of een kachel heeft, is de overdracht van partities de enige beschikbare optie voor herontwikkeling. Tegelijkertijd moet er rekening mee worden gehouden dat de kosten voor het vergroten van de keuken zijn dat de woonkamer wordt verkleind.

Stap 2. We repareren en gebruiken de verborgen reserves van het pand

Of u nu klaar bent om de herontwikkeling uit te voeren of niet, probeer de verborgen reserves van uw kleine keuken te vinden die u tijdens de reparatie kunt gebruiken en daardoor de ruimte kunt optimaliseren.

Zie ook: Alles over het ontwerp van een kleine keuken - 16 superrecepties en 70 foto's.

 • Een vensterbank helpt om kostbare centimeters te besparen en levert veel voordelen op als u het een beetje aanpast. U kunt het bijvoorbeeld onderdeel van de headset maken, nivellerend met het niveau van de vloerstandaard (hiervoor moet u het raam enigszins oplichten) en tegelijkertijd de radiator met gevels bedekken. De vensterbank zal dus de functies van de snijtafel uitvoeren en de ruimte eronder wordt een opslagplaats. Een ander idee - vensterbank, omgezet in een barrek voor snacks en ontbijten. Welke versie van de vensterbank u ook kiest, vergeet niet om in de ventilatiegaten van de tafel te zorgen voor de doorgang van warme lucht van de batterij naar het raam. Anders begint het venster te beslaan en dit is gevaarlijk met het verschijnen van schimmels.

Vensterbank als voortzetting van het tafelblad en de koptelefoon

Venster-bar teller

1
 • Bij het repareren van de keuken is het zeer wenselijk om van de deur af te komen, deze te vervangen door een schuifdeur of gewoon de scharnieren zodanig te herschikken dat het canvas naar buiten en niet naar binnen opengaat. Houd er rekening mee dat een keuken met gas noodzakelijkerwijs een deur moet hebben, ongeacht of deze slingert of schuift.
 • Keuken met schuifdeur
 • Keuken met schuifdeur
 • Als er een ontbrekende hoek bij de ingang van de keuken is, is het zeer wenselijk om de deuropening minstens 30-40 cm naar één kant te verplaatsen en de deur te verwijderen of te vervangen door een schuivende doek. Dan krijg je letterlijk nergens een plekje waar je bijvoorbeeld een boekenkast op wielen of een koelbox met water kunt zetten. Tussen haakjes, indien nodig, kan de deuropening worden versmald tot 80 cm (voor de deur 70 cm) - deze breedte is genoeg om de algemene meubels en apparaten te dragen (hoewel een eettafel van 70 cm breed niet naar een andere kamer zal worden verplaatst zonder demontage).
 • Verhoog de scheiding tussen de keuken en de woonkamer, denk aan het apparaat in de nissen. Dus je voorziet de kamer van cellen voor het opslaan van de service, glas, boodschappen, kookboeken, decor en andere kleine dingen. De partitie kan zowel door als eenzijdig worden gemaakt.

Stap 3. We plannen het scenario van verlichting en inrichting van verkooppunten

Verlichting is niet alleen een praktische functie, maar speelt ook een grote rol in de perceptie van de ruimte. Naar de keuken van 7 vierkante meter. meters leek ruimer, het moet gelijk worden verlicht, dat wil zeggen, in plaats van een krachtige lamp gebruikt een paar kleine.

Mini-keuken is ideaal voor een dergelijke verlichting scenario: spotlights aan de rand van het plafond (of op twee evenwijdige zijden) + kroonluchter in het centrum, of over de tafel + meubelverlichting.

Het is erg belangrijk om na te denken over de distributie van lichtbronnen (vooral die aan de muur) en de opstelling van de stopcontacten voor reparatie, zodat het toekomstige interieur zo min mogelijk zichtbare draden heeft.

Kleine keukenverlichting

Zie ook: Ontwerp en reparatie van een kleine keuken in Chroesjtsjov - 13 geteste oplossingen.

Stap 4. Selecteer de afwerking om de ruimte visueel te vergroten

Als je niet lang na wilt denken over het ontwerp van je keuken, schilder je de muren gewoon met witte verf en leg je een neutrale tegel op de vloer. Het resultaat is een 100% geslaagd resultaat - de keuken is praktisch, licht en visueel ruimer.

Ontwerpers hebben echter meer interessante trucs om kleine ruimtes te ontwerpen, waarmee je de illusie van ruimte kunt creëren.

 • Als de keuken smal is, verf een van de muren met horizontale strepen om de wanden visueel te "verplaatsen".
 • Trek de keuken naar de hoogte om het behang in een diamant of in een verticale strook te helpen. Met gestreept behang moet je voorzichtig zijn, omdat ze ook het neveneffect hebben van het verkleinen van de ruimte.
 • Keukenontwerp 7 m² M. m
 • Keukenontwerp 7 m² M. m
 • Als je op een van de muren plakt muurschildering met het beeld van een weg die in de verte gaat, een bospad, een stadsstraat of een andere afbeelding met perspectief, dan zal de keuken minder strak lijken. Zeker, zo'n dappere ontvangst vereist een neutrale achtergrond, anders wordt het interieur "overbelast".

Fotobehang in een kleine keuken

 • De spiegelwand of spiegelschort kan werken om de ruimte te vergroten. Waarbij hoe groter de spiegel, hoe sterker het effect. En als u een spiegel voor het raam installeert, wordt het licht erin dubbel groter. Een schort met zo'n voering is echter alleen geschikt voor diegenen die zelden thuis koken, omdat hij niet te praktisch en gemakkelijk te verzorgen is. Maar de spiegelwand, ver weg van de kachel en gootsteen geïnstalleerd - is een volledig universele oplossing.

Spiegeltje in het ontwerp van de eethoek

 • Een win-winmethode voor het leggen van een vloer (om het even welk) voor een kleine keuken is om diagonaal of aan de andere kant van de kamer te liggen (voor een smalle keuken). Het gewenste patroon van het leggen van de houten vloer - in de afdaling of "visgraat".

En nu over het 'afwerken' van contra-indicaties. Wallpapers met grote en heldere afdrukken, indien mogelijk, dan alleen op één muur (zie de foto hieronder). Maar de brede vloerplaat in de keuken van 7 meter is volledig verboden.

Keuken met behang op een muur

Stap 5. We maken een kleurengamma

Zoals we eerder al zeiden, is er geen meer zekere manier om de kleine keuken te vergroten, hoe de muren met witte verf te schilderen. En wit kan niet alleen muren zijn, maar ook meubels, vloeren en zelfs gordijnen. We haasten ons om gerust te stellen - de zorg voor witte oppervlakken vereist de meest voorkomende (behalve weefsels). Maar dankzij deze monochroom creëer je een effect van gebrek aan grenzen, gemak bij omvangrijke meubels, "vermomming" -pijpen en een gaskolom. Bovendien is een puur wit interieur goed als de kamer naar het noorden kijkt en er niet genoeg daglicht is. Nou, om de gelijkenis van de keuken met de ziekenhuiskamer te vermijden, combineer verschillende tinten wit, evenals interessante texturen en materialen.

Witte kleine keuken in Chroesjtsjovka

Zie materiaal over het onderwerp: Alles over het interieur van witte keuken.

Als u kleur in het interieur wilt introduceren, raden we u aan niet meer dan twee tot drie kleuren met elkaar te combineren, terwijl u lichte en donkere kleuren in kleine doses gebruikt en dezelfde wit als de basis gebruikt.

Interieur van een kleine keuken

Overigens zijn donkere tinten vooral goed op verticale oppervlakken, bijvoorbeeld in een schort, in het ontwerp van een accentmuur of op de gevels van een headset. De kunst is dat het zwart, omgeven door lichtere tinten, lijkt te helen, waardoor volume en diepte ontstaat.

Zwart en witte keuken 7,5 m²

En nog een kleuradvies: als je niet van wit houdt, kan de achtergrond van een kleine keuken lichtgrijs, crème, lichtbeige en andere verdunde tinten zijn.

Beige keuken

Stap 6. We plannen de configuratie van de keukenset

Deze fase van het keukenontwerp is 7 m². M. m is bijna de meest verantwoordelijke. Immers, hoe u een keukenset plant, hangt de functionaliteit van de ruimte, het gemak, de grootte van de eethoek en het aantal opslaglocaties af. Hier zijn een paar ideeën en tips om u te helpen bij het kiezen van de optimale keukenkastconfiguratie:

 • Hoek (L-vormige) keukenindeling in de meeste gevallen is het meest optimaal. Ten eerste legt het slechts twee muren en een hoek vast. Ten tweede maakt het het gemakkelijk om een ​​plaat, een gootsteen en een koelkast op het principe van een "werkdriehoek" te plaatsen. En ten derde behoudt het voldoende ruimte voor een eettafel.
 • Kleine hoekkeuken
 • Kleine hoekkeuken

Als u meer geneigd bent om de hoekkeuken te gebruiken, let dan op de volgende twee ideeën voor de optimalisatie ervan:

 • Trapezium trapezium, hoewel het meer ruimte inneemt, maar erg handig om af te wassen, ziet er netter uit en de kast onder de gootsteen maakt het ruimer.
 • Een van de zijwanden kan smaller en hellend worden gemaakt, waarna de doorgang naar de keuken vrijer wordt.
 • Keuken met afgeschuinde zijwand
 • Keuken met afgeschuinde zijwand
 • Keuken met afgeschuinde zijwand
 • Trouwens, met een versmalde zijwand, zal het geknipte hoekvoetstuk-trapezium goed worden gecombineerd. Hieronder staat een ruwe schets van deze configuratie in combinatie met een ontluchtingsdoos.

Hoekkeukenplan met ventilatiedoos

 • Als de capaciteit van de eethoek voor u prioriteit heeft, dan kunt u een compactere lay-out van de headset kiezen - lineair. Toegegeven, je moet de grootte van het snijgebied opofferen (je kunt hiervoor echter wel een eettafel gebruiken) en het aantal opslaglocaties. Bovendien wordt de lineaire lay-out als de meest ongemakkelijke beschouwd, omdat tijdens het koken de culinaire meester wordt gedwongen om herhaaldelijk heen en weer te bewegen. In de volgende fotoslider kunt u de binnenkant van de keuken van 7 vierkante meter bekijken. m met een lineaire lay-out.
 • Keuken 7 m² M. m met een lineaire lay-out
 • Keuken 7 m² M. m met een lineaire lay-out
 • Keuken 7 m² M. m met een lineaire lay-out
 • Keuken 7 m² M. m met een lineaire lay-out
 • Keuken 7 m² M. m met een lineaire lay-out
 • Keuken 7 m² M. m met een lineaire lay-out
 • In die gevallen waarin de eetkamer wordt uitgetrokken naar de bijgevoegde salon, is het mogelijk om handiger, maar minder compacte lay-outs te overwegen - U-vormig en tweerijig. De U-vormige set is meer geschikt voor een vierkante kamer en een lay-out met twee rijen voor een langwerpige. Hoe dan ook, de doorgang tussen het keukenmeubilair moet minstens 1 meter zijn.
 • Twee rijen lay-out van de keuken oppervlakte van 7,3 vierkante meter. m
  Keuken van 7,3 vierkante meter. m met een indeling van twee rijen en een eethoek in een
 • Twee rijen lay-out van de keuken oppervlakte van 7,3 vierkante meter. m
  Keuken van 7,3 vierkante meter. m met een indeling van twee rijen en een eethoek in een
 • Twee rijen lay-out van de keuken oppervlakte van 7,3 vierkante meter. m
  Keuken van 7,3 vierkante meter. m met een indeling van twee rijen en een eethoek in een
 • Twee rijen lay-out van de keuken oppervlakte van 7,3 vierkante meter. m
  Keuken van 7,3 vierkante meter. m met een indeling van twee rijen en een eethoek in een
 • Hoe kan de keuken worden voorzien van zoveel mogelijk opbergplaatsen zonder het beeldmateriaal te beschadigen? Het antwoord is simpel: gebruik de hoogte en til de headset naar het plafond. In de bovenste kluisjes kunt u zelden gebruikte spullen bewaren - bijvoorbeeld een voorraad blikjes voor augurken, een feestelijk servies of boodschappen. Tegelijkertijd kunt u in het extra niveau het luchtkanaal verbergen.

Hieronder is een foto voorbeeld keuken ontwerp 7 m² M. m met een hoge set.

 • Keukenontwerp 7 m² M. m
 • Keukenontwerp 7 m² M. m
 • Keukenontwerp 7 m² M. m
 • Keukenontwerp 7 m² M. m
 • Keukenontwerp 7 m² M. m
 • Keukenontwerp 7 m² M. m
 • Keukenontwerp 7 m² M. m
 • Niet alleen de bovenkant van de keuken kan nuttig zijn, maar ... de basis. Ingebouwde laden erin zullen een uitstekende opslagplaats zijn van bakplaten, broodjes, deksels, mallen en andere keukenbelegeltjes.
 • Dozen in de gootsteen
 • Dozen in de gootsteen
 • Dozen in de gootsteen
 • Dozen in de gootsteen

Stap 7. Kies huishoudelijke apparaten en sanitair

In de opstelling van de keuken van 7 vierkante meter. m account gaat naar centimeters, dus voor zover mogelijk moet de techniek in een gereduceerd aantal worden geselecteerd. Bovendien verliest de functionele ministechnologie niet altijd de standaardbroeders.

 • Zo voldoet een vaatwasser van 45 cm breed (zie foto) volledig aan de behoeften van een gezin van drie. En voor 1-2 personen is een model van 35-40 centimeter voldoende.

Smalle PMM

Ideaal kookoppervlak voor een standaardfamilie - met drie branders. Voor een paar of een huurder zijn 2 branders voldoende. De koelkast moet smal, maar hoog worden gekozen. Voor alleenstaande gasten is zelfs een koelkast met een kamercapaciteit van 120 liter geschikt. In dit geval kunt u een magnetron of tv op de top plaatsen.

 • En om ruimte te besparen in de keuken, kunt u multifunctionele apparaten gebruiken, zoals een oven-magnetronoven of een broodbrander met meerdere brouwerijen.

Belangrijke nuance - de techniek in een kleine keuken moet ingebouwd zijn. Dit maakt het oog gelukkig en spaart ruimte.

Stap 8. Selecteer stoelen en tafel

De keuze voor een eettafel hangt grotendeels niet alleen af ​​van de grootte van de keuken, maar ook van de manier van leven van de huurders en hun aantal. Dus voor 1-2 mensen die thuis weinig of zelden eten, is er voldoende tweezitsstrooiers, die indien nodig gemakkelijk kunnen worden omgevormd tot een tafel met 4 plaatsen. Voor de meest mobiele mensen is een bar, een bar-sill, een koffie of een opklapbare muurtafel voldoende.

Ideeën voor het regelen van de mini-eetkamer zijn te vinden in de volgende selectie van foto's.

Bar in een kleine keuken in een nis

Venster-bar teller

Venster-bar teller

Keukenhoek

Keukenhoek

Opklapbare tafel voor een kleine keuken

Een volledige eethoek voor 4 personen in een keuken van 7 meter is veel moeilijker uit te rusten. Hier zijn enkele tips:

 • De tafel moet worden gekozen als een vierkante of rechthoekige vorm, omdat ze rationeel ruimte innemen. Welnu, als de hoeken van het tafelblad afgerond zijn - in een krappere ruimte met ze veiliger.
 • Beste als de tafel zal vouwen of glijden. Trouwens, voor het kopen is het niet overbodig om ervoor te zorgen dat het in de verzamelde vorm 'prolazit' in de deuropening. U kunt dus een tafel in de woonkamer nemen voor feesten en thuisvieringen.
 • Helaas zijn enorme tafels een voorrecht van alleen grote keukens. We zijn ook geschikt voor lichte en elegante modellen op dunne benen, met glazen blad.
 • Licht moet zijn en stoelen. Bijzonder goed geschikt vouwmodel (a la tuin) en stoelen doorzichtig polycarbonaat trouwens, is zeer praktisch en goedkoop.

Klapstoelen in de keuken

 • Een kleine ruimte kan worden bespaard door een bank of banket dicht bij de muur. Hoewel ze stationair en een beetje minder comfortabel dan de stoelen, maar hebben ingebouwde opbergdozen niet rug hebben en hoeven niet naar een plek om opzij te gaan reserveren, intrekken hen. De afstand tussen de tafel en de bank is altijd hetzelfde - is 10-15 cm daarom om, zeg, 5 zetels voor een rechthoekige tafel, is het noodzakelijk om een ​​bank tegen de muur steken, anderzijds twee stoelen en een tafel aan het einde -. Een stoel of kruk .
Ontwerpproject van de keuken oppervlakte van 7,3 vierkante meter. m

Ontwerpproject van de keuken oppervlakte van 7,3 vierkante meter. m

Ontwerpproject van de keuken oppervlakte van 7,3 vierkante meter. m

 • Het is wenselijk dat de stoelen geen armleuningen hebben en gemakkelijk in de tafel kunnen glijden.

Stap 9. We versieren en decoreren

Gordijnen, decor en accessoires kiezen voor een kleine keuken van 7 vierkante meter. m volg de slogan "less is more." Minimalisme is echter niet om van te houden. De klok aan de muur, het keukentextiel dat is geselecteerd voor het interieur, de planten in de potten en een paar posters aan de muur - dat is de beste set sieraden.

 • De ramen in de kitchenette zijn beter teken met korte gordijnen, eventueel met eenvoudige montage. Romeins of rolluiken, cafe gordijnen, blind en gordijnen net iets onder de vensterbank en ruimte is niet overbelast, en schoonmaken zal vergemakkelijken.

Keuken inrichting

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 8

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map