Keuken 6 vierkante meter. m - 12 tips voor ontwerp en reparatie, 70 foto's

Keuken 6 vierkante meter. m – 12 tips voor ontwerp en reparatie, 70 foto’s

Keuken 6 m²

Keuken van 6 vierkante meter. m is typerend voor sommige seriële paneel huizen, huizen van de oude stichting en vooral de Chroesjtsjov. Het regelen van zo'n mini-keuken is een echte uitdaging voor elke eigenaar. Dit is de standaardset van problemen die zich meestal voordoen tijdens het werk:

 • Tekort aan ruimte voor werk- en eetruimtes;
 • Gebrek aan opslag;
 • Gevoel van verwarring en rommel;
 • De aanwezigheid van een gaskolom;
 • Lage plafonds (in Chroesjtsjov is hun hoogte slechts 2,5-2,6 m);
 • Vaak - slechte verlichting.

Gelukkig kunnen deze problemen worden opgelost of op zijn minst worden geminimaliseerd met behulp van zorgvuldige planning en toepassing van een aantal lastige tricks. Aan de hand van dit materiaal leert u hoe u een klein keukenontwerp maakt van 6 m² M. meters van de grond af, en je kunt een superidee krijgen van het ontwerp uit een selectie van 70 foto-interieurs.

12 praktische tips voor het uitrusten van de keuken 6 m²

Tip 1. Verhoog de keuken door een nieuwe vorm te geven

De herontwikkeling is erg lastig, maar de enige manier om de mini-keuken drastisch te veranderen en te vergroten. Ten eerste vereist dit de ontwikkeling van het project en de legalisatie daarvan, en ten tweede verhoogt het de tijd en het budget voor reparaties. Maar alle inspanningen betalen het gemak en vergroten de bruikbare ruimte in de toekomstige keuken. Dit is wat je kunt doen:

 • Verhoog de keuken als gevolg van aangrenzende panden door de scheidingswand over te brengen;
 • Combineer de keuken met de aangrenzende woonkamer of balkon / loggia.

Hieronder kunt u de plannen van het meest typische tweekamerappartement in Chroesjtsjovka voor en na de wijziging bekijken.

Plan van het appartement voordat u opnieuw plant

Plan van het appartement voordat u opnieuw plant

Indeling van een appartement met een gecombineerde keuken en woonkamer

Indeling van een appartement met een gecombineerde keuken en woonkamer

Het plan van het appartement met de overdracht van de scheidingswand en de toename in het gebied van de keuken als gevolg van de woonkamer en de gang

Het plan van het appartement met de overdracht van de scheidingswand en de toename in het gebied van de keuken als gevolg van de woonkamer en de gang

Om de keuken te vergroten ten koste van aangrenzende kamers, zal het de sloop van oude en de bouw van nieuwe partities duren. De voordelen van dit pad zijn als volgt: de keuken wordt 1,5-3 vierkant, maar blijft geïsoleerd. De aanwezigheid van scheidingswanden beschermt de rest van de kamer tegen geuren en geluiden van "de keuken". Bijvoorbeeld, 's ochtends of' s avonds laat kan iemand uit het huishouden in de keuken blijven, inclusief een blender of een kap, zonder de rest van het gezin te storen. Het nadeel van een dergelijke herontwikkeling is duidelijk - het gebied in de woonkamer / gang neemt af. Hieronder in de foto kunt u een voorbeeld van keukenontwerp in Chroesjtsjov beschouwen, dat ten koste van de woonkamer werd verhoogd door de scheidingswand over te brengen.

 • Keuken 6 m² in Chroesjtsjov
 • Keuken 6 m² in Chroesjtsjov
 • Keuken 6 m² in Chroesjtsjov
 • Interieur van de woonkamer
 • Interieur van de woonkamer
 • Keuken 6 vierkante meter. m in Chroesjtsjov

Zie ook het materiaal over het onderwerp: Alles over het ontwerp van een kleine keuken - 16 superrecepties en 70 foto's.

Door de keuken met de woonkamer te verenigen neemt het oppervlak niet toe, maar wordt het visueel ruimer. Bovendien is er een mogelijkheid om een ​​diner in de woonkamer te zetten. En de gecombineerde keuken-woonkamer is goed omdat u hiermee kunt koken zonder uw communicatie met uw familie of gasten te onderbreken. Ze heeft ook de nadelen: de verspreiding van geuren en lawaai van de keuken naar het recreatiegebied (en vice versa), het gebrek aan privacy, de noodzaak om altijd het werkgebied te houden om het algehele uiterlijk van de kamer niet te bederven.

 • Houd er rekening mee dat je in een gecombineerde keuken een krachtige afzuigkap moet installeren, anders ademt de keukenlucht het textiel in de woonkamer volledig uit.
 • De keuken-woonkamer moet zo worden ingedeeld dat het interieur er overzichtelijker uitziet. U kunt bijvoorbeeld de grens markeren tussen kamers met een grote plant in een pot, verschillende afwerkingen, lampen of meubels, laten we zeggen, toog. Andere zoneringsideeën die u uit de volgende fotocollectie kunt leren.

Zonering van de Chroesjtsjov, omgezet in een studio

Zonering met een glazen scheidingswand

1

Verlichting in een kleine keuken

Boog in de keuken in het interieur van het studio-appartement

Tip 2. Witte kleur is de beste assistent in de visuele toename van de ruimte

De meest effectieve manier om in een kleine keuken de illusie van ruimte te scheppen, is om deze voornamelijk in witte tinten te versieren. U voegt dus niet alleen licht en licht toe aan het interieur, maar maakt het ook universeel, eenvoudig aanpasbaar voor toekomstige wijzigingen. Zelfs een gaskolom en leidingen op een witte achtergrond zijn bijna onzichtbaar.

 • Je kunt het monochrome interieur versieren door verschillende tinten wit met elkaar te combineren, maar met texturen spelen. Combineer bijvoorbeeld witte bakstenen op muren met een glanzende gevel-headset (zie onderstaande foto). Een puur wit interieur zal dus niet steriel lijken.
Witte kleine keuken in Chroesjtsjovka

Witte kleine keuken 6 m² M. m in Chroesjtsjov in Moskou

 • Als je niet van een monochroom witte keuken houdt, combineer dan wit met neutrale lichttinten, bijvoorbeeld lichtgrijs of beige.
 • Wil je felle kleuren? Verdun het witte interieur met 1-2 kleurtinten, maar gebruik ze alleen als accenten.
 • Witte keuken van 6 vierkante meter. m
 • Witte keuken van 6 vierkante meter. m
 • Witte keuken van 6 vierkante meter. m
 • Witte keuken van 6 vierkante meter. m

Witte keuken van 6 vierkante meter. m

 • Hou je van donkere kleuren? Ze zijn perfect voor het decoreren van een van de muren of een schort. Het donkere gedeelte op een witte achtergrond "faalt" visueel en geeft ruimtediepte.

Zwarte schort in het interieur van de witte keuken

Zie ook: Ontwerp en reparatie van een kleine keuken in Chroesjtsjov - 13 geteste oplossingen.

Tip 3: mis uw visie met trucs

Veel in de perceptie van een kleine keuken hangt af van hoe het is ingericht met muren en vloer. U zult zich niet vergissen als u de muren eenvoudig beschildert met lichte verf en een gewone tegel of laminaat op de vloer legt. Maar spelen om de ruimte te vergroten, zal helpen en meer sluwe ontwerptechnieken:

 • Wil je de keuken vergroten van 6 vierkante meter. m tot wel 12 vierkante meter. m? Plak eenvoudigweg een van de muren met een spiegel. Als deze oplossing te brutaal lijkt, beperk je dan tot een spiegelschort of een grote spiegel in de eetruimte.

Spiegels in het interieur van een kleine keuken / eetkamer

 • Als een muur of een deel van een muur om een ​​foto te maken met een perspectiefbeeld, de keuken zal onvermijdelijk groter lijken.

Fotobehang in een kleine keuken

Fotobehang voor een kleine keuken

 • "Uitbreiden" een smalle keuken helpt horizontale stroken, die niet moeilijk te tekenen zijn met behulp van verftape en bouwniveau. Houd er rekening mee dat het plafond horizontaal iets "lager" is dan het plafond, dus is het noodzakelijk om slechts één muur of bijvoorbeeld een schort te strippen. Trouwens, in een schort kunnen horizontale lijnen worden gemaakt met behulp van tegels "zwijn" of andere smalle en langwerpige tegels.
 • Lage plafonds op de 6-meter keuken in Chroesjtsjov "lift" behang met verticale strepen of in een ruit. Maar pas op, smalle verticale lijnen in de ruimte worden verder versmald. De volgende foto's tonen het ontwerp van de keuken oppervlakte van 6,5 vierkante meter. m met gestreept behang en tegels langs de diagonaal.

Keukenontwerp 6,5 m². M. m

Keukenontwerp 6,5 m². M. m

In de afwerking van de vloer zullen de volgende tricks werken om de ruimte te vergroten:

 • Opstelling van keramische tegels of houten platen op de diagonaal, zoals weergegeven in de bovenstaande foto (op dezelfde manier als u kunt zetten en linoleum);
 • De vloer leggen met kleine plankjes / matrijzen / lamellen in een runaway of een visgraat;
 • Vloerplanken door de kamer leggen (voor een smalle keuken).

Over het algemeen zijn de principes voor het kiezen van afwerkingsmaterialen eenvoudig - de coating is lichter en uniformer, hoe kleiner en bleker de afdruk / het patroon / patroon van het te leggen materiaal, hoe groter de kans dat het oppervlak visueel wordt "vergroot" of althans niet "verkleint". Met andere woorden, behang met grote bloemen of patronen, evenals brede vloerdelen met één rijstrook en 6 meter keuken zijn gecontra-indiceerd.

Tip 4. L-vormige set gebruikt de ruimte zo efficiënt mogelijk

In de meeste gevallen in de keuken van 6 vierkante meter. m keukenset kan alleen op twee manieren worden gepland - L-vormig of lineair.

 • Lineaire lay-out - de meest compacte, maar ook de meest ongemakkelijke. Immers, als drie strategisch belangrijke zones (een bord, een gootsteen, een koelkast) in een rij staan, moet de kok tijdens het koken heel vaak langs de keuken bewegen. Voor een kleine keuken is deze tekortkoming echter niet al te groot. Maar de lay-out van één rij laat meer ruimte over voor de indeling van de eethoek.
 • Hoekkeuken is minder compact en laat minder ruimte over voor de eethoek. Maar dankzij het gebruik van twee muren en een hoek heeft het meer opbergruimtes en een ruimer werkoppervlak. En als u een fornuis, een gootsteen en een koelkast op een driehoekige manier schikt, kunt u koken en een minimum aan onnodige bewegingen maken. Hieronder een foto van het interieur van de hoekkeuken van 6 meter lang.
 • Kleine hoekkeuken
 • Kleine hoekkeuken

Als de keuken van 6 meter alleen voor koken is en de eetgroep bijvoorbeeld in de aangrenzende woonkamer is uitgenomen, kunt u de meubels in een U-vorm of in twee rijen rangschikken.

 • U-vormige lay-out is het meest handig en het meest omslachtig. Bijzonder geschikt voor vierkante keukens. De belangrijkste eis voor de U-vormige headset is dat de doorgang tussen de zijden 90-120 cm moet zijn, maar niet minder.

U-vormige keuken

 • Dubbele rij keuken is meer geschikt voor smalle kamers. De doorgang tussen twee parallelle rijen meubels moet ook 90-120 cm zijn en om de ruimte comfortabel te maken, plaatst u een bord, een gootsteen en een vaatwasser naast een muur en een koelkast, een oven en andere apparatuur - langs de tegenoverliggende muur.

Dubbeldeks keuken

Tip 5. Het is goed als de headset niet-standaard opslagruimte heeft

Als de standaardconfiguratie van de keukenset enigszins is geoptimaliseerd, wordt deze veel ruimer en compacter.

 • Een extra derde of zelfs vierde laag van de keukenset kan het kanaal van het luchtkanaal verbergen en een uitstekende opslagruimte worden voor blikjes, culinaire boeken, feestelijke gerechten, voedselvoorraden en andere dingen die niet vaak nodig zijn. Als je al een set hebt, en deze is niet hoog, pak dan een paar mooie manden of containers (bij voorkeur met covers) om er zelden gebruikte dingen in te doen.

Hoge keukenset

Instellen met een zelfgemaakte derde laag

Het extra niveau van deze headset bestaat uit drie flessen en één lade-ondersteuning

 • In de socle kunt u een paar laden bouwen om trays, broodjes, mallen, wijnstokken of bijvoorbeeld de kommen van uw huisdier op te slaan.
 • Dozen in de gootsteen
 • Dozen in de gootsteen
 • Dozen in de gootsteen
 • Dozen in de gootsteen
 • Als u de headset P- of L-vormig wilt plannen en tegelijkertijd ruimte wilt besparen, kan een van de zijwanden worden gemaakt met verminderde diepte en enigszins schuin.
 • Hoekkeuken met beperkte zijwand
 • Hoekkeuken met beperkte zijwand
 • Hoekkeuken met beperkte zijwand
 • Hoekkeuken met beperkte zijwand

Tip 6. Gebruik kleine en ingebouwde apparaten

In een kleine keuken is het veel redelijker om een ​​techniek van beperkte afmetingen te gebruiken, vooral omdat het niet veel functionaliteit verliest ten opzichte van standaard apparaten. Dus voor 1-2 personen is er voldoende kookplaat met 2 branders, voor een gezin van 2-4 personen is een bord met 3 branders geschikt. De vaatwasser moet een smalle kiezen - het kleinste model is geschikt voor een klein gezin met een breedte van 35-40 cm, voor een grotere familie - een machine met een breedte van 45 cm.

Smalle PMM

De koelkast kan ook smal (55 cm), maar hoog zijn. En als u zelden thuis eet, is een 120-liter camera optimaal. Om het gezinsbudget en de plaats in de keuken te besparen, helpt u multifunctionele apparatuur, bijvoorbeeld een magnetron, een multivark-broodmachine of een combinatie met de mogelijkheden van een sapcentrifuge en een vleesmolen.

 • Nog een tip - dat geen centimeter tevergeefs verloren gaat, en het interieur niet rommelig lijkt, alle apparatuur moet in de keukenset worden ingebouwd.

Tip 7. Gebruik de verborgen reserve - de dorpel

Het kan onderdeel worden van de headset door de radiator achter de gevels te verbergen of in een toog te veranderen. Het belangrijkste is om niet te vergeten een gat in het aanrecht te boren (net boven de radiator) om toegang te krijgen tot de warme lucht naar het raam en het te sluiten met een decoratief rooster. Als dit niet gebeurt, beginnen de ramen te beslaan, waardoor vroeg of laat schimmel verschijnt.

Hierna volgen de foto-ideeën van het herwerken van de vensterbank.

Venster-bar teller

Venster-bar teller

Vensterbank als voortzetting van het tafelblad en de koptelefoon

Zie materiaal: Dorpel en zijn variaties - tafelblad, toog, tafel.

Tip 8. Verwijder indien mogelijk de draaideuren

De draaideur neemt veel nuttige ruimte in beslag en zorgt voor een visuele overbelasting van het interieur. Daarom kunt u de scharnieren op zijn minst herschikken, zodat de deur naar buiten opengaat of eenvoudig wordt verwijderd, zodat de deur open blijft. Maar het is het beste om de draaideur te vervangen door een schuifdeur (zie foto), dan blijft de keuken geïsoleerd en is de ruimte erin groter.

 • Onthoud dat als de keuken een gaskolom heeft of een kachel, dan moet de deur zijn.
 • Schuifdeur
 • Schuifdeur
 • Keuken met schuifdeur
 • Keuken met schuifdeur

Tip 9. Maak een eetgroep van lichte en functionele voorwerpen

Voor 1-2 personen die een mobiele levensstijl leiden, of in het geval dat het appartement een aparte eetkamer heeft, kan de eettafel worden vervangen door een keuken van 6 meter: een toog, een opklapbare tafel of een kleine salontafel (bij voorkeur opklapbaar).

Bar in een kleine keuken in een nis

Opklapbare tafel voor een kleine keuken

Als de mini-eetkamer niet bij u past, kies dan een tafel met schuif- of vouwtype voor 3-4 personen. Geschikte vormen van werkbladen - vierkant of rechthoekig, passen en halfronde en semi-ovale tafels - met hen in een krappe ruimte is veel comfortabeler.

Eetruimte in een kleine keuken

En natuurlijk moet de tafel compact gekozen worden, maar niet te klein (een zitbreedte van 60 cm is voldoende). En misschien een beetje smaller dan normaal, bijvoorbeeld met een diepte van 60-70 cm. En aangezien in kleine keukens tafels vaak als arbeiders worden gebruikt, is het zeer wenselijk dat het tafelblad praktisch en slijtvast is.

Hieronder is het ontwerp van de keuken 6 m² M. meters met een hoekset en een halfronde tafel op wielen.

 • Keuken met mobiele tafel
 • Keuken met mobiele tafel
 • Keuken met mobiele tafel
 • Keuken met mobiele tafel
 • Keuken met mobiele tafel

Stoelen pakken de longen op en zijn functioneel. Uitstekend passende klapstoelen, die indien nodig eenvoudig opvouwbaar zijn en zelfs aan de muur hangen. Ze zijn trouwens heel handig om als gasten te gebruiken.

Klapstoelen IKEA

Klapstoelen IKEA

Banken of banken, hoewel ze stationair zijn, maar economisch de ruimte doorbrengen en vaak onder de zitplaats van ruime dozen staan.

Keukenhoek

Keukenhoek

Stoelen, barkrukken of krukken van polycarbonaat kunnen rommel helpen voorkomen, omdat ze praktisch onzichtbaar zijn. Trouwens, dergelijke stoelen zijn goedkoop, passen in elk interieur en dienen lange tijd in de oorspronkelijke vorm.

 • Transparante stoel
 • Transparante stoel

Tip 10. Installeer een paar kleine in plaats van één krachtige armatuur

Niets verpest het interieur van een kleine keuken niet, zoals slechte verlichting van één centrale kroonluchter. Tegelijkertijd kan correct geplande verlichting de perceptie van zelfs een heel kleine ruimte sterk veranderen.

 • Als u de keuken vanaf het begin uitrust, installeer dan een paar schijnwerpers langs de perimeter of twee tegenoverliggende zijden van het plafond. In het midden of direct boven de eettafel kunt u een prachtige kroonluchter of een paar hangers hangen.

Voorbeeldverlichtingskeuken 6 vierkant. m

 • Verbeter het bestaande verlichtingscenario door een paar wandkandelaars of kleine plafondlampen / ophangingen te installeren.

Kleine keukenverlichting

Tip 11. Versier de ramen met korte gordijnen

Het kan bijvoorbeeld Romeinse of rolluiken zijn, verticale of horizontale zonwering, gordijnen-cafés of klassieke gordijnen net onder de vensterbank. Als de keuken erg donker is, is het beter om de ramen open te laten.

Keuken 6 vierkante meter. m zonder gordijnen

Raad 12. De keuken versieren, zich houden aan het principe van "minder is beter"

Om gezelligheid te creëren in een kleine keuken, een paar posters of schilderijen, zijn meerdere levende planten en wandklokken voldoende. Al het andere voor u maakt textiel, gekozen voor het kleurenschema van het interieur, en schattige gerechten.

 • Een veelgemaakte fout van de eigenaren van kleine keukens is het gebruik van rails op hun schorten. Hoewel ze ruimte in de dozen besparen, brengen ze een gevoel van wanorde in het interieur.
 • En de laatste tip - het zal geweldig zijn als het tafelblad en de vensterbank bijna leeg zijn. Probeer hiertoe onnodige dingen van de hand te doen en alles te verbergen dat verborgen kan worden op de kluisjes en laden.

Inrichting van de keuken 6 m² M. m

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

62 − 53 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map