Navodila za izravnavo sten v stanovanju z lastnimi rokami - 10por15.com

Navodila za izravnavo sten v stanovanju z lastnimi rokami

Navodila za izravnavo sten v stanovanju z lastnimi rokami

Zelo pogosto začnete končati stene, se lahko soočate s problemom, ki je povezan s kakovostjo fundacije. In ta problem se pojavi v večini novih stavb: stene v stanovanju so neenakomerne, z različnimi napakami. Takšne površine ni mogoče naslikati, lepljene ozadje, tk. risba ozadja bo “plavala”, listi pa so križirano pritrjeni. Kako pravilno poravnati stene s svojimi rokami, tako da površina postane popolnoma enakomerna?

po preprostih pravilih lahko poravnate stene brez pomoči strokovnjakov

Kako izravnati stene z lastnimi rokami

 Stene poravnajte na dva načina: z mavčnimi ploščami in z uporabo suhih mešanic. Gips kartonske stene se lahko dodatno shpatlevat, barve, lepilo ozadje na njej. Ampak veliko mojstrov ne priporoča ploščice, da lepijo na mavčne plošče: pravijo, površina je preveč gladka. Univerzalna metoda za izravnavo sten je uporaba suhih mešanic (ometov, kiti). Končana površina je popolnoma gladka in popolnoma primerna za vse materiale – ploščice, ozadje ali samo za slikanje.

Kako oceniti neenakomernost površine

Preden začnete delati na izravnavanju sten, morate izmeriti neravnine površine. Če želite to narediti, potrebujete vodo ali dolg nivo (2-2,5 m). V enem kotičku sobe, kladivo za nohte, pri čemer na površini približno 2-3 mm. To bo prvi svetilnik. Zdaj vzemite nekaj bremena, na primer oreh in ga pritrdite na noht. Plummet visi tako, da so uteži skoraj pripeljale do tal. Ko se uteži ustavijo z zibanjem – pladenj tvori ravno črto. Nato v spodnjem delu stene premaknite drugo čepo tako, da sta glava in navoj nohtov na isti liniji.

Priprava površine za delo je pomemben korak v celotnem procesu

Najprej morate skrbno pripraviti površino za delo

Podobno pa pogonite žeblje in spustite vodovodni vod z nasprotne strani stene. Na obodu stene boste dobili štiri udarjene nohte in s tem dve ravne črte. Zdaj, za merjenje nepravilnosti, boste potrebovali dolge niti, ki jih je potrebno raztegniti od enega konca zgornjega žeblja do nasprotne strani dna. Ko pritrdite križ na križ, se prepričajte, da ne pride v stik s steno. Raztegnjene niti so najboljša mejnik, ki prikazuje odstopanje in lahko določite, kako poravnati stene, video in fotografije procesa namestitve svetilnikov, vam bodo pomagali predstavljati ta sistem.

Zdaj, zahvaljujoč kabli, ki so se raztegnili v štirih točkah, si lahko ogledate točno stanje površine stene v prostoru. Če je odstopanje majhno in ni večje od 10-15 mm, je potrebno, da se gladi steno, potrebujejo mavčne ali cementne mešanice za niveliranje.

Kako izravnati stene pod ploščico

Če je prostor predviden za dokončanje stene s ploščicami ali ploščicami, je treba stene zravnati s suhimi gradbenimi mešanicami. Ta metoda se šteje za bolj delovno intenzivna, kot je na primer izravnavanje s listi za suhomontažo. Podrobno bomo podrobno preučili, kako izravnati stene v stanovanju s pomočjo mešanic.

Prva stopnja je priprava površine. Očistite stene iz starega premaza (ozadje, barva, ohlapen omet), izklopite napajanje. Druga stopnja je polnjenje baze. Priprava površine je potrebna, da je omet dobro pritrjen na površino. Poveča odpornost proti vlagi, preprečuje razslojevanje materialov. Za cementne mešanice se običajno uporablja tako imenovano “cementno mleko” – raztopina peska, vode in cementa.

Poravnavanje sten s ploščicami je treba izvajati s posebno skrbjo, saj je vsaka napaka vidna na koncu dela

Če želite ploščico položiti in brez napak, mora biti površina idealna

Če želite izračunati, kako izravnati stene, morate nastaviti usmerjevalne svetilnike. Namestitev tirnic, ki bodo služila kot vodilo, se začne z namestitvijo profila na nasprotnih straneh stene. Navpični položaj žarometa se preverja z vlečno črto. Profil je pritrjen na steno z gradbenim ometom – pritrjen je na tirnico na več točkah. Sedaj povlecite kabel skozi profile na sredini, dnu in na vrhu. Namestite druge tirnice, tako da se jih nežno dotakne. Razdalja med žarometi se izbere glede na velikost instrumenta, na katerega se bo nanašal omet.

Izberemo izravnalno mešanico

Po tem lahko začnete uporabljati gradbeno mešanico. Pri izbiri izravnave spojine bodite pozorni na največjo debelino nanosa in vrsto veznega materiala. Zidane mešanice iz gipsa se najbolje uporabljajo za dnevne sobe (spalnice, dnevne sobe, otroške sobe itd.), Saj ohranjajo mikroklimo v zaprtih prostorih. Pri vlažnih prostorih, kot so kuhinjske ali kopalniško-cementne mešanice, je priporočljivo. Zmesi na osnovi cementa ne omogočajo prodiranja vlage v betonsko podlago, kar preprečuje razvoj gliv in plesni.

Izbira suhe mešanice je treba upoštevati zelo resno, saj je to ključno za uspešno popravilo. V tem primeru ne morete prihraniti z nakupom poceni gradbenih mešanic vprašljive proizvodnje. Poleg tega ne pozabite, da je za vsako sobo določena vrsta mešanice. Na primer, stene kopalnice ne morete izrezati z mešanico ometov, kar lahko ostane, ko stene poravnate v spalnici. Glede blagovnih znamk je mogoče dobiti priporočila neposredno v gradbeni trgovini.

Mavčne rešitve lahko pripravimo sami. Za cementno malto bo potreben en del cementa M400 in 6 delov peska. Dodajte pesek v mešalnik in nato dodajte plast peska. Temeljito zmešajte sestavine, začnite postopoma dodajati vodo. Premešajte do kremaste konsistence. Nekateri mojstri pripravljajo cementne malte, pri čemer temeljijo 1 del cementa in 2-3 dele peska. Zmes z majhno količino peska je bolj duktilna in zato lažje delati. Razred kupite suho mešanico po navodilih. Pripravljene raztopine je treba uporabiti v 1-2 urah po pripravi, sicer lahko izgubijo svoje lastnosti.

Vrstni red izvedbe del

Po določitvi ukrivljenosti sten s pomočjo vodovoda je mogoče izračunati približne stroške in porabo izbranega materiala. Mimogrede, da bi zmanjšali stroške, ni nujno, da vse omete omočite na idealno gladko površino. V nekaterih primerih zadostuje opravljanje zaključnih del le na tistih površinah, na katerih je zelo opazna: stene, na katerih pade svetloba, stene nasproti okna itd. Površina za pohištvom, obkrožena z omarami, ni nujno popolnoma gladka. Ampak, če se odločite popraviti le najbolj vidne napake – dobro premislite o tem koraku, nenadoma čez nekaj časa se odločite za preureditev ali ponovno prilepite ozadje in vse nepravilnosti bodo opazne.

Po več učnih urah se boste lotili mavričnega sokolja

Delo na izravnavanju sten s mavlovim sokolom zahteva določene veščine, vendar ni preveč zapleteno

Pripravite orodja za omet. Za izravnavo sten s svojimi rokami boste potrebovali rezilo za mešanje, širjenje in glajenje raztopine, vrtalnik s šobo (mešalnik gradbenih konstrukcij) za mešanje suhih mešanic in mavričnega sokolja. Štukatni sokol je nepogrešljiv asistent pri zaključnih delih. Mnogi mojstri delajo brez njega, kljub temu, da to orodje močno poenostavi proces kit in ometa. To je kvadratna loputa 45×45 ali 40×40 cm, sredi katere je pritrjen kovinski ali leseni ročaj. Potrebna količina mavca se uporablja za sokola, ki se takoj uporabi. Z uporabo sokola vam ni treba nenehno upogniti v vedro.

Očistite stene stare barve in ozadja. Po čiščenju skrbno preglejte stene zaradi prisotnosti rdečih madežev, saj, oljnih madežev in gliv. Vse ugotovljene napake se odstranijo mehansko. Za določeno vrsto madežev se lahko uporabijo posebne kislinske ali alkalne spojine. Po tem pregledajte star mavec, ki se selektivno dotaknete površine stene. Slabo sprijemanje ometa s površine, da bi kasneje ometali to mesto z bolj trajno raztopino.

Ne morete opravljati zaključnih del na vlažni steni. Vse surovine iz starega ometa ali madeže je treba posušiti. Po tem je površina stene previdno ozemljena. Glede na to, da temeljni premaz prodre globoko v površino substrata, bistveno izboljša oprijem slojev ometa, ki se nanesejo na steno.

Pri pripravi na delo očistite tla iz razbitin in jih pokrijte z debelim papirjem ali kartonom, da jih naknadno ne očistite iz posušene raztopine. Torej, pojdimo na delo. V desno roko vzemite mastno lopatico, v levici pa sokol. Ko je na svoji površini natipkal potrebno količino ometa – nalijte del raztopine na steno in začnite raven. Lahko zidate zid, tako da razprostrete malto iz sokola. Pri tem je treba postaviti neposredno na steno in vsebino, da usmeri sokola od spodaj navzgor.

Brez izkušenj bo težko dobiti popolnoma ravno površino, ker to delo zahteva natančnost in natančnost. Za doseganje enakomernih sten pomagajo istim svetilnikom. Kot smernica so lahko tirnice potrebne dolžine, širine 2-3 cm in debeline, enake debelini mavčnega premaza. Letvice lahko pritrdite z malto iz malte ali žebljev.

S pomočjo svetilnikov se poravnava zidov ne zdi tako dolgočasna naloga

Namestitev svetilnikov bo pripomogla k boljšemu rezultatu in olajšala proces prilagajanja

Ometanje z svetilniki se izvaja na naslednji način: poluterkom raztopi rešitev in sledi pravilu v smeri od spodaj navzgor. Količina raztopine se doda, dokler sloj ometa ne doseže nivoja svetlobnih signalov. Po tem se lamele skrbno odstranijo, preostali prostor pa napolni z raztopino.

Na stičišču sten in stropa se oblikujejo koti, ki morajo biti povsem enaki. Krivulje se lahko oblikujejo tudi na stičišču med obema stenama. Kako izravnati vogale sten in odpraviti napake po ometu? Uskladitev se lahko opravi na ravni in na ravnini (na boograma). Če so zidovi pripravljeni za ozadje, je bolje, da se nivoji nivolirajo. Z drugimi vrstami oblog: dekorativni omet, slikarstvo itd. koti se lahko poravnajo v ravnini.

Ko so vogali izravnani z mavčnim ometom, se žarek izvaja v samem kotu, po katerem se kot razširja na širino pravila. Globina prehoda iz vogala v steno je odvisna od širine pravila. Daljše je orodje, manj opazen bo prehod. Pri delu je potrebno uporabiti mavčni omet (začetni kit), saj ta mešanica omogoča izravnavo tanjših plasti brez napihovanja.

Dober rezultat je mogoče dobiti z izravnavo sten pod ploščico z mavčno ploščo

Poravnavanje sten s ploščicami z mavčno ploščo je visoko kakovostno

Poravnajte notranje vogale z armaturnim trakom. Široko lopatico, navlažite z vodo in nanesite na obe strani notranjega kota kita. Prepričajte se, da je površina enakomerno pokrita in plast kita ni preveč tanka. Na obeh straneh kota mora biti zajetje območja približno 50 mm. Potegnite trak v vedro vode in ga upognite na polovico. Sedaj ga postavite na kotu in jo stisnite v kiti. Začnite ga poravnati tako, da držite zgornji konec in poravnate do spodnjega roba.

Potem spet navlažite široko lopatico (10 cm) in jih narišite na vsaki strani vogala. Hkrati mora biti rob lopatice čim bližje točki upogibanja. Napor, ki ga želite pritisniti, mora zadostovati za iztiskanje odvečnega polnila pod trakom. Da bi se izognili hitremu in neenakopravnosti, očistite površino kota s suho lopatico. Za čiščenje ne priporočamo brusnega papirja ali peska. v tem primeru se trak lahko poškoduje. Ponavljajte z nanašanjem kita, dokler vaš kot ni povsem enak. Zadnji sloj nanesemo z vogalno lopatico, katere širina je več kot 25 cm. Po nanosu svežega sloja mavca mimo zobato gladilko prek stenske površine, ga pritrdite na obeh straneh. Zdaj zgrabi parcelo 15-25 cm ob steni. Če dobite malo brušenja, ga odstranite s tanko plastjo končnega kit.

Kako izravnati stene za ozadje

Poravnajte stene z mavčno ploščo je veliko lažje kot suhe mešanice. Mavčne plošče so pritrjene na poseben okvir kovinskih profilov. Standardni suhomontažni list – 2500x1200x12,5 cm. Na podlagi teh parametrov določite količino materiala.

Izmerite stene. Če je njihova dolžina od zgoraj in od spodaj enaka, potem lahko varno nadaljujemo. Če je dolžina drugačna – to je treba upoštevati pri namestitvi okvirja. Na primer dolžina spodnjega roba ene stene je 3 m, medtem ko je dolžina nasprotne stene 3 m 5 cm. Zato je treba pri prvem označevanju prostora pod okvirjem upoštevati te 5 cm. Začnite oznako iz daljše stene glede na razdaljo pod vodilom.

Drywall daje odličen rezultat - stene izgledajo brezhibno gladko

Stene za ozadje, obložene z mavčno ploščo, izgledajo brezhibno gladko in gladko

Nato stopite nazaj 3-4 cm od stene in stropa, privijte vijak. Na njem pritrdite pladenj na debele niti (lahko vzamete običajno matico). Zdaj pritrdite navoj na vijake in ga zategnite. Izvajate enako delovanje v vseh kotičkih prostora, raztegnite nit na tleh in blizu stropa. Tako bomo dobili konturo bodoče plošče mavčne plošče. Po preverjanju dolžine vzporednih vodov odstranite navoje in vodila pritrdite na vijake. Po tem v vodilih na tleh in stropu vstavite tirnice na stojalu v korakih po 40-50 cm, potem ko jih odrežite na višini prostora. Prejeti skelet je treba močno okrepiti. To storite s pritrditvijo čepov na vodila z vijaki. Sedaj mora biti vsak stojalo trdno pritrjen na steno. V ta namen uporabite preproste lesene letvice, ki jih zdrsnete v režo med steno in steno iz GCR-ja, ki jo pritrdite z dolgimi vijaki, po vstavitvi moznikov. Listi suhih zidov so pritrjeni na vsako stojalo v korakih od 30-40 cm. Istočasno je treba glave vijakov rahlo dušiti v mavčno ploščo.

Ko namestite vse liste, boste dobili povsem ravno površino, ki jo je mogoče poslikati, tapiti ali nanesti nanjo z dekorativnim ometom.

Video vodnik

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: