12 савета за уређивање прагове у кухињи

12 савета за уређивање прагове у кухињи

Силл-топ

Да ли желите од било куда да пронађете бар мало корисног простора у вашој малој кухињи? Ово је могуће ако користите прозорски праг - замените га са гаражом и интегришите га у радну или трпезарију. Из овог чланка ћете научити како то учинити што је могуће ефикасно, које техничке нијансе треба узети у обзир приликом измјене и које су варијације пилл-таблетоп-а.

Општа правила за обраду прагова и практичних савета

 1. Главни услови за постављање прагове у било којој конфигурацији - ваздух око радијатора слободно кружите.

Топлота из батерије би требало да иде неометано до прозора, а хладан ваздух из прозора - идите доле. У супротном, кухиња ће постати хладна и влажна, а још опаснија, кухињски прозори ће почети магле. Ако се то догоди, онда ће се прозори прозора, а затим и зидови кухиње бити прекривени калупом.

Шта да радим? Ако планирате да користите прашак као стол или кабинет са отвореним полицама, онда је довољно направити неколико рупа у њему или инсталирати вентилациону маску за нормално размјењивање зрака, као што је приказано на овим фотографским примјерима.

 • Кухиња са прагом са отворима за вентилацију
 • Кухиња са прагом са отворима за вентилацију
Вентилацијске рупе у врху прага

Вентилацијске рупе у врху прага

Ако планирате да опремите подлогу подлоге са ормарићима, онда би њихова врата требала имати перфорације или мрежне уметке, као што је, на пример, на овој фотографији.

Фронтови ормара са вентилационим решеткама

Пример распоређивања кабинета са решеткастим вратима испод прозора

Фронтови ормара са вентилационим решеткама

Погледајте и: Како користити прозоре у дизајну кухиње

 1. Имајте на уму да ће прагови и, нарочито, уграђени кабинет изнад радијатора (чак и са решеткама) погоршати загријавање кухиње (2-3 степена). Компензација за губитак топлоте може се постићи инсталирањем додатног радијатора или системи топлих подова. Поред тога, батерија из прозора може се померити на другу локацију на истом зиду или суседном зиду. Преношење радијатора идеално захтева договорени пројекат и термички прорачун, али у пракси често је довољно да се менаџмент компанија договори код куће. И још једна нијанса - пошто пренос / замена батерије захтева затварање подизача и одводњавање воде, то треба водити у сезони без грејања.
 2. Прозор треба да буде већи од прозорског прага не мање од 1,5 цм.
 3. Да бисте избегли стварање калупа на косинама прозора, не заборавите да их третирате антисептичним прајмером. А да се косине често могу очистити са случајних тачака и прскања, треба их боје бојом отпорном на влагу.
 4. На прозорском стубу никада не можете поставити пећ. Прво, забрањује се санитарним и грађевинским кодовима, а друго, то је само непрактично, јер ће се прскање уља током кувања сигурно наћи на прозорима.
 5. Када планирате напустити батерију испод прозора, веома је препоручљиво да га покријете декоративним екраном, обојите је у сјајној боји или у тону зида. Међутим, понекад је довољно замијенити велики и застарели радијатор са компактнијом и модернијом.
Радијатор са екраном испод прозора

Радијатор са перфорираним екраном испод прозора

Сито-радијатор-испод-прага

 1. Због близине прозора и наслона на спољашњи зид, праг мора бити израђен од материјала одпорног на хабање. Идеална опција - вештачки камен, који се не плаши влаге или кулинарског рада, а осим тога, он вам омогућава да креирате беспрекорну површину. У случају да се спољни зид кухиње замрзава и тече, прозори су склони фогирању и када пљусак цвети, онда је вредно рехида и одабрати вјештачки камен за опремање бројача.

Широк прозорски профил

 1. Без обзира како уредите простор испод прозора, треба да буде добро осветљен. За ово можете користити валл сцонцес или суспендовани прибор. Ако прозорски стуб радионице функционише као шипка бројача, тада се висина може висити на висини од 70 цм од његове површине. Светиљке изнад радне површине могу висити и изнад, главна ствар је да их поставите директно изнад или испред радног места, а не иза ње (у супротном, особа која стоји иза тоалета само ће затворити светло од сијалице са леђима).

Светиљка изнад прозора

1
 1. Прозор изнад прозора је практичан за израду касете ролетне, причвршћивање директно на крило. Такође, за декорацију прозора су погодне све врсте кратких завеса: роман ролете, стандардни "ролни" хоризонталне жалузине, завесе-кафићи или класичне завесе.

Кратке завесе изнад прага

Завесе-кафе у унутрашњости мале кухиње

Правоугаони праг за две особе

 1. Понекад, да бисте стиснули максимум из мини кухиње, потребан вам је праг са надстрешницом неправилног облика. Тако, на пример, може се умањити у зони повећаног промета (рецимо, у фрижидеру) и проширити тамо гдје је пространији.
 • Пултни пулт неправилног облика
 • Пултни пулт неправилног облика

Пилл-цоунтер са неправилним обликом

Пилл-цоунтер са неправилним обликом

Такође је добро када углови прозора нису оштри, већ су заобљени.

Заобљени углови прага

 1. Приликом уређивања радног прозора може бити проблем потражите уграђену машину за прање судова одговарајућа висина, јер већина модела ПММ дизајнирана је за висину доњег нивоа кухиње 82 цм.
 2. Ако прозорски појас има веома широке нагибе, требало би да се смањимо његовим новим тоалетом (и ормарићима и, вероватно, понуђеном понуђачу). На крају крајева, ако додате дубину широког прозора на дубину стандардног бројача од 60 центиметара, добијате превише удаљености од прозора до ивице стола.

Опције за опремање пилл-таблеоп

Протупровални прозор се може уредити и користити као:

 • Радна површина са умиваоником испод прозора;
 • Радна површина за припрему производа (без прања);
 • Трпезарија или бар за доручак и грицкалице;
 • Додатни простор за складиштење машина, производа и прибора.

Да размотримо сваку од ових опција детаљније.

Пилл-топ као радна површина (без судопера)

Конверзија прозора у горњу таблу омогућава повећање радне површине са минималним нередом у кухињи, омогућава вам да се кухате под пријатном дневном светлостом и са погледом на прозор. Такође, прозор праг-таблетоп преузима бонус - могућност да се користи као столни стол или опреми подијум са додатним простором за одлагање. Међутим, на радној површини прозора постоје недостаци:

Силл-топ у малој кухињи у Хрушчову

С обзиром да најчешће виндовсилл-таблетоп имплицира синдикат са апартманом, поставља се питање: шта ако се висина прозорског полица и кухињских тепиха не поклапају? Ево неколико решења:

 • Ако је прозор прага изнад слушалица, онда је све једноставно: горњи део кухиње и ормари се постављају испод прозора. У овом случају, размак између прозора и стола је заштићен истим материјалом помоћу кога је бочица обрезана или покривена вентилацијом. Надстрешница прозора у овом случају може бити одсечена, прашак треба заменити штитом у тону металне табле и користити као полица.

Прозорске прагове изнад тоалета

 • Оквири изнад кухињског ормана
 • Оквири изнад кухињског ормана

Бела У облику кухиње са прагом

 • Ако разлика између прозора и ивичњака није велика, онда је кухињски намјештај прилагођен прозору на рачун базе и ногу, мање често због висине постоља и повећања висине пода. Ево неколико корисних података:
 • Стандардна висина пултне слушалице (без тегле и соцле) је 72 цм.
 • Постоље има двије величине - 10 цм и 15 цм.
 • Висина кухињског прага у градском стану може се разликовати од 72 до 90 цм (без пулта).
 • Стандардна дебљина кухињског тоалета (треба је узети у обзир приликом израчунавања коначне висине кухиње) је 4 цм или 2,5 цм (што је мање).
 • Идеално би висина радне површине требала бити 15 цм испод савијеног лакта кухиње домаћина / домаћина.
 • Ако је праг испод кухињског намештаја, онда је теже преправити у стони врх. Најрадикалнији начин је следећи: прозорски праг је изграђен до висине намештаја, а прозор је подешен на мању величину. Међутим, то је могуће само у приватној кући, ау градском стану забрањена је такав ометање у зиду и фасади зграде. Међутим, ако прозор одлази у ложу, онда је законито могуће легално "покупити". Други начин: величина отвора прозора се не мења, али се дизајн прозора мења - допуњен је хоризонталним импостом (додатни профил оквира). Као резултат, доњи део испада да је глух и затвара кабинет, док се врата на прагу отварају као и обично. Изван глухог дела прозора може се скривати иза балконског лонца.
Прозорски праг са прозору са хоризонталним импостом

Овај праг-врх би могао изгледати још боље ако пролазни импозант пролази директно изнад табеле

Виндов-пилл топ витх виндов витх импост

Кухиња са прагом

Трећи и најлакши начин: кухиња је једноставно инсталирана на врху прозора (погледајте слику испод), а ниша иза ње се користи за чување кућних хемикалија или кућа. Нажалост, ово решење није идеално: не можете отворити прозор, ниша се неће лако очистити, инсолација собе ће се погоршавати, а са становишта пожарне сигурности идеја није превише успјешна. Међутим, ове неугодности нису толико критичне.

 • Могућност уређивања праг-таблеоп, када је прозорски праг испод облога
  Могућност уређења прозора на врху ниске прозора
 • Кухиња са гаражом уместо прозорског полица
  Могућност уређења прозора на врху ниске прозора

Унутрашњост кухиње са столом уместо прозора

И на крају, четврти начин: прозори и намештај су комбиновани, али они нису прилагођени једни другима по висини, али је кухиња прилагођена за њих. Можете разликовати разлику између површина на различите начине. На пример, различити нивои кухиње се једноставно могу суочити са истим пултовима. Као резултат, унутрашњост неће бити баш толико хармонична, али уопште ће изгледати добро.

Кухиња са ниским прагом

Кухиња са ниским прагом

Кухиња на више нивоа са прагом

Такође, различити нивои кухиње могу комбинујући један стони врх са невидљивим шавовима (у том случају мора бити направљен од дрвета, а пожељно направљен од умјетног камена контрастне боје).

Кухиња на више нивоа са једном радном површином

Кухиња на више нивоа са једном радном површином

Виндов-пилл топ витх умбрелла

Прозорски праг са умиваоником - ово је најпожељнији, сложенији и скупији у имплементацији пројекта измене. Поред проблема описаних у претходном поглављу, додато је и питање снабдевања водом и одводних цеви до прозора. Поред тога, судопер на прозору чак осветљава кућну рутину са пријатним осветљењем и погледом на околину, у пракси није увијек згодно. Прво, ако прозори прозора нису превише широки, прозор ће често шкрипати. Друго, умиваоник ће спречити отварање прозора.

 • Кухиња с умиваоником на прозору
 • Кухиња с умиваоником на прозору
 • Кухиња с умиваоником на прозору
 • Кухиња с умиваоником на прозору
 • Кухиња с умиваоником на прозору
 • Кухиња с умиваоником на прозору

Како померити умиваоник до прозора и довести до ње комуникацију са водом?

Са испоруком цеви топлих и хладних вода, по правилу се не појављују проблеми, али са доводом одводне цијеви од умиваоника до постоља мораће се збунити - уградити га на нагиб од 2-3 цм по метру дужине. Истовремено, све комуникације морају бити сакривене, на пример, у кухињском сету, у гипс картонској кутији или на писти.

Сада мало о усклађивању преноса умиваоника. Ако носите ауто прање дуж "родног" зида, онда развој пројекта није потребан. Пренос судопера на супротне или суседне зидове већ захтијева развој пројекта и његову легализацију у стамбеним органима.

А ево и других корисних савјета за уређивање праг-таблеопа са судопером:

 • Пожељно је да се најмање један лист прозора отвори за 90 степени, онда можете потпуно очистити прозор. Да бисте то урадили, поставите судоперу у центар отвора, али ближе ивици.
Прање испод прозора у малој кухињи

Прање испод прозора у малој кухињи

Кухиња са судопером испод прозора

Изузетак су трикуспидни прозори - у овом случају конус се поставља насупрот централне слепе клапне.

Прозор са три листа

 • На прозоре што је барем могуће да добијете пљусак воде, изаберите дубински умиваоник, а миксер је боље изабрати са средњим или дубоким изливом.
 • Ако је могуће, потребно је уместо конвенционалног миксера инсталирати сложен (са бајонетним носачем). Такви модели су скупљи, али вам омогућавају да отворите прозоре прозора без проблема.
 • Пошто не постоји кабинет за чување посуђа изнад умиваоника на прозору, треба га обезбедити на страни судопера или испод ње. Из истог разлога, умиваоник треба изабрати крилом за посуђе за сушење.

Погледајте и:

 • Како одабрати кухињску славину
 • Изаберите судопер у 5 једноставних корака
 • Све о величини кухињског судопера

Пулт за прање рубља као трпезарија или место за грицкалице

Да бисте променили прозорски праг у бар цоунтер-у или сто за ручавање најлакше је - само замијените теглу, додајте једну или двије носаче или табелу (ако је потребно) и изаберите одговарајуће столице. Као резултат тога, трпезаријски простор је компактан, добро освијетљен и веома угодан.

 • Стакло на прозору
 • Стакло на прозору
 • Имајте на уму да са предње ивице прозора на радијатор / зид треба бити растојање од најмање 25 цм, иначе ће се одмарати на ногама оних који седе.

Прозорска шина у малој кухињи

 • Облик прозора може имати неправилан облик као што је приказано на слици испод.

Табела на основу прозора

 • Ако је прага прозора сувише ниска, теглу стола на траци се може поставити на жељену висину помоћу носача или носача.
Сталци на врху прозора

Примјер бар бројача инсталиран на врху прозора у унутрашњости кухиње у Хрушчову

 • Таблица на основу прозора може бити део једне кухињске линије, обложене Г, С или П обликом.
 • Кухиња с уграђеним прозорским столом
 • Кухиња с уграђеним прозорским столом

Кухиња у облику слова У у облику стола

Бројач прозора

Прозорна шина, уграђене слушалице

Кухиња у облику слова Ц са прагом

Кухиња у облику слова Ц са шином-шанком

 • Како направити трпезаријски сто са својим рукама? Поставите преклопни зид на истом нивоу као на слици испод.
 • Прозорски праг са преклопним столом у кухињи у Хрушчову
 • Прозорски праг са преклопним столом у кухињи у Хрушчову
 • Прозорски праг са преклопним столом у кухињи у Хрушчову

Прочитајте такође: Све о кухињи са шанком.

Силл-топ са малим системом за складиштење

Као на прозору, тако да испод њега можете да складиштите ствари, производе и опрему.

 • Идеално, на прозору не би требало ништа осим из неколико светлих и малих предмета. На крају крајева, његова нереда ће смањити осветљење кухиње и увести осећај поремећаја у унутрашњост. Међутим, када је кухиња врло мала, нема куда ићи - морате користити прозорски полигон као спремиште кулинарских уређаја.
 • Кухиња-Хрушчов с уграђеним прозорским пољем
 • Кухиња-Хрушчов с уграђеним прозорским пољем
 • Ако постоји радијатор у ормару испод прозора, онда је непожељно складиштити производе у њему, јер ће се у топлоти погоршавати. Али у ормару са батеријом ће се осећати добра предмети - уређаји, калупи, тањири итд.

Кутија за инструменте испод прозора

 • Под горњем прагом можете опремити мали систем за складиштење, на примјер, од отворених полица или ормара.

Систем полица испод прозора

Складишни систем испод прозора

Прозорски стуб с властитим рукама

Када је поправка у кухињи већ извршена, а полица захтева измену, најлакше је причврстити преклопни сто. Дизајн ће бити компактан и мобилан - ако је потребно, може се преклопити у уску полицу. Можете купити сличан сто у продавници намештаја (на примјер, у Икеи), а можете то учинити сами уз помоћ наше фото-мастер класе.

Преклопни сто на прозорском пољу

Израда истог стола сопственим рукама и постављање на нивоу са прозорима, добијате функционалан прозор за столице

За рад ћете требати: шперплоча дебљине од великих дебљина, слагалица, вијци, прајмер, боја, мат лак или восак (пожељно), четка, ниво, шрафцигер, пунцх, дрвена жица и петље за намештај 2 ком. и клавир петље 1 ком.

Упутство: прво исећи таблицу на жељену величину и облик (на примјер, може бити заобљени правоугаоник или полукруг). Потом се подупира и њена основа, ако се жели, украсна перфорација се може урезати у ногу. Затим се крајеви празних површина темељно уклањају, сви детаљи су млевени, а затим обојени, покривени лаком или воском. У следећем кораку, стопало је прикључено на базу (на клавирским петљи), а на столу - уз уски правоугаоник (до петље картице). На крају, носач је постављен на зид, а затим је причвршћен горњи део стола (три вијка са самозапирањима).

Фолдинг табле фор виндовилл

Фолдинг табле фор виндовилл

Фолдинг табле фор виндовилл

Фолдинг табле фор виндовилл

Фолдинг табле фор виндовилл

Фолдинг табле фор виндовилл

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 5 = 15

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map