Modetrends in keukenontwerp

Modetrends in keukenontwerp

Als je je keuken gaat repareren, hebben we goed en slecht nieuws voor je. Laten we eerst over het goede praten. Volgens de geïdentificeerde ontwerpers Lit Dirks en Dominik Trengali trends, hoef je geen geld te investeren om de herontwikkeling uit te voeren en fysiek de keukenruimte uit te breiden ten koste van andere gebouwen. Je moet werken met wat beschikbaar is: zet ramen met elegante frames, multifunctionele meubels, visueel het plafond omhoog. Laat elke centimeter van de bezette ruimte werken.

Europese ontwerpers geven de voorkeur aan ruime, lichte kamers voor keukens

Moderne keuken in de presentatie van Europese ontwerpers is ruim, helder, bevat geen onnodige details

De volgende trend in de keuken – mooie en pronkerige huishoudelijke apparaten, enorme piramidale kappen – behoren tot het verleden. Hoe eenvoudiger en eleganter het ontwerp, hoe beter. Bij het evalueren van de trends tijdens de internationale bouwersshow in Las Vegas, kun je de moderne keuken van wereldstandaarden beschrijven.

Een van de keukens met Builder's Show 2013 is een originele combinatie van design en licht

Een van de keukens met de Builder’s Show trekt zowel origineel ontwerp, als een bizar spel van licht, en een overvloed aan decorelementen

Nu op het hoogtepunt van populariteit open keukens samen met een open plattegrond. Dit betekent dat de werkdriehoek, waarvan de regels de meerderheid van de binnenhuisarchitecten idealiseren, al in het verleden is. De koelkast bevindt zich in de buurt van de computer en de gootsteen – in een compleet andere kamer.

Lita Dirks merkt op dat de eettafels ook uit de keukens verdwijnen. Het is perfect toegestaan ​​om in de woonkamer te eten, om koffie te drinken in de slaapkamer of op het balkon. Iedereen weet alles wat kan worden gegeten door naar de monitor te kijken, zittend op een computerstoel. Het enige nadeel van dit punt is dat leraren kinderen nog steeds verbieden om te eten voordat ze gaan werken en entertainmentapparatuur (computer, televisie) inschakelen. Maar over het algemeen zijn er geen regels voor de volwassen bevolking.

Het maximum aan vrije ruimte is de belangrijkste vereiste van de moderne tijd voor de keukens

De ideale moderne keuken is open, niet volgestouwd met overtollige meubels en apparatuur

Het slechte nieuws (in het algemeen is het niet zo slecht) is dat al deze trends er al eerder zijn geweest. Open plattegronden bestonden sinds de man op de maan landde, en allemaal op dat moment aanbad (in het bijzonder in Amerika).

De volgende verklaring: vrije ruimte in de keuken wordt minder gedetailleerd en drukt steeds meer de individualiteit uit. Waarschijnlijk is het vergelijkbaar met veranderingen in de innerlijke wereld van de menselijke ziel.

Een stijlvol, discreet interieur in een zacht kleurenschema is dit jaar een trendy trend

Minder heldere kleuren en details, meer individualiteit – dergelijke interieurs hebben de voorkeur van succesvolle inwoners van megasteden

Ontwerpers Lita Dirks en Dominik Trengali hebben een aantal tips voor diegenen die hun keuken volgens de wereldstandaard zullen aanpassen. De auteur van verschillende succesvolle boeken over keukeninterieurs, John Reich, redacteur van drie tijdschriften, waaronder Better Homes, zal hier enkele van zijn constructieve opmerkingen toevoegen.

Eenvoud en ruimtebesparing

Het ontwerp van moderne keukens is eenvoudiger, met minder details en afwerkingen. Experts van National Kitchen and Bath Association ervoor te zorgen dat traditionele keukens met houten kasten en een grote tafel in feite al uit de mode zijn geraakt, en nu in de keukenruimte is er een soort ‘overgangs’ontwerp van traditioneel naar iets anders. En volgens statistieken heeft dit overgangsontwerp voor het eerst de leiding genomen en de traditionele keuken ingehaald.

Om ruimte te besparen, worden handige organizers gebruikt

Handig georganiseerde dozen besparen ruimte, dus ontwerpers ontwikkelen speciaal verschillende organisatoren voor keukenapparatuur

Ergonomische gevels

Trends in keukenontwerp, niet het opgeven van hun posities – de helderheid van vormen, de beknoptheid van de gevels van keukensets, de uitgesproken individualisering van elk interieur. Kardinaal veranderde de benadering van de esthetische functie van meubels – in plaats van de headset te zien als het midden van de kamer, worden de kasten slechts een canvas voor pakkende accenten met karakter.

keuken

Niets overbodigs: strikte vormen, gedempte kleuren

Dovengevels – zonder ornamenten, afkantingen, frezen: het grootste verschil tussen alle ontwerpprojecten. In plaats van verzadigde glans – halfverblindende schittering of een glad, mat oppervlak. Strikte rechthoeken met duidelijke hoeken, meerlagige eenvoudige vormen – in plaats van gebogen radiusgevels en bewerkte kasten.

keuken

Uniformiteit en gebrek aan decor op oppervlakken

Er is een tendens om monolithische panelen te maken – alles wat verborgen kan worden onder een strikte gevel moet worden verborgen.

Verborgen fittingen: monolithisch oppervlak

Deze aanpak in het ontwerp sets voor keukens lanceerde een nieuw neiging de keuze van accessoires: een minimum aan decor en maximale functionaliteit. Op gladde deuren is het onmogelijk om de handgrepen te zien. Het openen van een kast of kast is voldoende om de achterkant van de handpalm aan te raken – functionaliteit voor het gemak.

keuken

Geen ophanging: in plaats van handgrepen – gevormde reling

keuken set

Absoluut geen fittingen – alleen dove gevels

De interne vulling van de sets is ook indrukwekkend: transformatoren, glijdende oppervlakken, uitrolnissen, dozen. Met deze organisatie van de interne ruimte kunt u op de werkbladen, tabellen en een minimum aan objecten vertrekken.

intrekbare elementen

Functionaliteit en ergonomie: glijdende elementen

Kleuroplossingen: actuele tinten

Koudheid en ernst van de vormen laten een stempel op de keuze van kleuroplossingen. De warme, glanzende kleuren worden vervangen door koele, gedempte kleuren: violette schubben met grijze subton, donkerblauwgroene benzine, pruimrijk.

De hoofdkleuren van het seizoen zijn monochrome combinaties: zwart en wit, alle grijstinten, van mat zilver tot donker antraciet.

Wit en zwart: samen of afzonderlijk

Het lijkt de witte kleur in keukenontwerp – het neiging voor een lange tijd. Eenkleurig interieur met contrasterende accenten is nog steeds relevant.

witte hoofdtelefoon

Meer zwart: wit ingesteld onder een glanzende bovenkant

Een nieuwe visie van moderne sets is de keuze voor matzwarte sets. Maar zwarte kleur vereist een volume in de ruimte: het is alleen geschikt voor grote kamers, helder verlichte keuken-eetkamers, kamers met hoge plafonds. In combinatie met zwart zijn een paar heldere details voldoende om de accenten te accentueren.

zwarte hoofdtelefoon

Eenvoud en zwart-wit: een zwarte set

Zwarte kasten combineren met sneeuwwit of de kleur van gesmolten melk, ivoor, tafelbladen. In de mode is de vloer gemaakt van keramiek in de vorm van een schaakbord.

Monochroom: trendy grijsschaal

Grijze kleur domineert in keuken ontwerp. De uitbreiding van de schaduw kan worden getraceerd in het interieur van elke stijl – van klassiek tot neigingeen nieuw hok.

keuken kamer

Het maakt niet uit, donker of licht, het belangrijkste ding – grijs

Dark matte tinten naast elkaar bestaan ​​met koud wit. En verdunt de eentonigheid van verschillende details in de kleur van warm koper: lampen, mixer. Het interieur wordt gerevitaliseerd door een zachte geelachtige achtergrondverlichting en een vloer van natuurlijk hout.

keuken

Keuken van een boom

Samen met de staalkleur omvat het interieur ook metalen of spaanplaatgevels met een afwerking voor matgroom.

keuken

Keuken in grijstinten

In kleine keukens prachtig uitziende headsets met een lichte glans: hoge kasten brengen het plafond visueel omhoog.

keuken

Keuken in grijstinten

Een licht metalen schaduw in ruime kamers contrasteert met donkere muren.

keuken

Keuken in grijs

Terugkeer van houten gevels in ongebruikelijke texturen

Onterecht vergeten gevels van natuurlijk hout komen terug in een niet-standaard ontwerp. De boom is getint in alle tinten zilver, met behulp van kunstmatige gelamineerde materialen met een patroon van exotische rotsen. In de trend – matte lak.

keuken

Tekening van natuurlijk hout met koude grijze kleur: feitelijk ontwerp

Het creëert een gevoel van volledig gebrek aan verwerking van hout – natuurlijke kleur, mat oppervlak, een minimum aan decor.

keuken

Keuken in grijstinten

Zonder contrasten: kalme serene sfeer van grijze keuken.

keuken

Keuken in grijstinten

Heldere benzine in tegenstelling tot natuurlijke tinten

Modeontwerpers hebben een paar felle kleuren achtergelaten voor degenen die het ontwerp van hun eigen keuken niet in grijs willen veranderen. De opening van het seizoen is een ongewone benzine: helder en verzadigd blauwgroen.

keuken

Keuken in de stijl van benzine

Combineer zo’n ongebruikelijke tint die u nodig hebt – met de kleur van zwarte chocolade, trendy grijs of kies een klassieke combinatie met wit.

keuken

Keuken in de stijl van benzine

Drie primaire kleuren creëren een helder uniek ensemble. Een witte set onder een chocoladetop, de bovenste laag met blinde gevels – in een helder blauwgroen.

keuken

Keuken ontwerp

Als het vervangen van meubels niet is gepland, volstaat het om meerdere oppervlakken in een lichte tint te versieren.

keuken

Wit met grijs en benzine: een luxe interieur

Zelfs in landelijke stijl was er ruimte voor een modieuze mode.

keuken

Keuken in blauwe tinten

Grijs-lila mist en rijke pruim in trendy keukens

Calm cool lila schalen – opnieuw in de trend in keukenontwerp, maar met de waarschuwing: door de violetpruim moet de paarse waas noodzakelijkerwijs een grijze schaduw schijnen.

keuken

Modieuze gedempte en koude zachte kleur: de perfecte combinatie van texturen en kleuren

De eigenlijke schaakvloer van tegels en wanden in een modieuze kleur.

keuken

Keuken in het Lila Licht

De pruimenset zorgt voor een contrast met de witte vloer en geometrische figuren op de muur.

keuken set

Plum Headset

Is het moeilijk om violette tinten te combineren met de kleur van natuurlijk hout? Helemaal niet.

keuken

Keuken in violette tinten

Verborgen huishoudelijke apparaten

De gastvrouw vond het leuk om grote magnetronovens, elegante borden, grote koelkasten te plaatsen, die aantoonden dat ze perfect voorbereid waren, maar vandaag verbergen ze en verbergen ze al deze apparatuur in kasten, erkers, ingebouwde headsets, tafels en nissen. Dus de apparaten zijn beter geïntegreerd in de leefruimte. Hoewel er een tendens is om een ​​techniek met metalen oppervlakken te demonstreren, zal deze waarschijnlijk binnenkort vertrekken.

De populariteit van metalen oppervlakken en details van keukenapparatuur verdwijnt geleidelijk in het verleden

Hoewel er een tendens is om een ​​techniek met metalen oppervlakken te demonstreren, zal deze waarschijnlijk binnenkort vertrekken

Hoge kasten: redding voor krappe keukens

Heldere zonering is een van de belangrijkste vereisten voor een trendy keukeninterieur. En de echte redding voor kleine kamers zijn de eentonige gevels die het hele oppervlak van een van de muren bedekken. De klassieke perceptie van keukenmeubilair als een symmetrisch systeem met twee niveaus is onherstelbaar verdwenen. In plaats van de bovenste, blinde kasten van vloer tot plafond, alle keukenapparatuur verstopt.

hoge kasten

Hoge kasten in parallelle lay-out

nieuw neiging ingevoerd in keukenontwerp – negeren van lineariteit bij het bouwen van beuglijnen. Open lucht planken, open sokkels met glazen schuifgevels, smalle blinde rechthoekige hangende sokkels geïnstalleerd op verschillende niveaus.

keuken

Gesloten, blinde gevels zijn perfect bestand tegen het probleem van een klein gebied in stedelijke keukens

Ongebruikelijke elementen en materialen in het interieur

Zeg hallo tegen onconventioneel materiaal voor werkbladen en schorten. Deze keramische tegel “onder de steen”, “hout” en zelfs doet denken aan textiel! Omdat het product van klei is gemaakt, is het gemakkelijk bestand tegen hoge temperaturen. Het gebruikt geen chemische lijm of andere samenstellingen om de tegels op het oppervlak te bevestigen. Alles is ecologisch.

Buitengewoon effect produceert het tafelblad van het originele formulier

Een ongebruikelijk aanrecht in een moderne keuken in combinatie met andere decorelementen ziet er zeer indrukwekkend uit

In de moderne keuken beginnen mensen met het gebruik van hoogwaardige technologieën – ongewone vormen van schelpen en kranen, grillig, in tegenstelling tot standaard, kappen, open haarden en koffiemachines.

Geconcentreerd op één plaats kunt u met keukenapparatuur uw werk snel en efficiënt uitvoeren

De ingebouwde espressomachine aan de linkerkant is een eerbetoon aan de technische vooruitgang, die het dagelijks leven steeds meer beïnvloedt

Een schitterend, glimmend glas komt en verovert de keuken. Vooral goed uitziende glazen schorten, glazen panelen aan de muren en zelfs onder het plafond als een accent. Bovendien wordt het glas heerlijk en snel witgewassen van vet en vuil.

Modieuze glazen schorten worden steeds vaker aangetroffen in keukens

Glazen schorten – een trendy trend in het ontwerpen van keukens

Het tweede leven van oude dingen en modieuze inrichting

De kou, lakaliteit en overvloed aan dove gesloten oppervlakken dwingen eenvoudig om uw eigen unieke interieur te creëren: voeg een heldere inrichting toe aan de strenge keuken.

In de trend – inscripties, stickers en alles wat op een schoolbord lijkt. Schrijf je verhaal – een modieus keukenontwerp moet noodzakelijkerwijs zwarte en witte door de mens gemaakte meesterwerken bevatten.

decor in de keuken

Niet genoeg ruimte? Gebruik de hele muur als een canvas voor creativiteit

Schrijf op de gevels: trendy blauwgroene keuken met zwarte deuren van bovenkasten.

keuken

Moderne keuken

Stickers zullen het witte keukenschort doen herleven: een interessante oplossing voor een zwart en wit interieur.

Onconventioneel decor voor een niet-standaard keuken: een geperforeerde plaat van black metal met houten apparatuur.

Oude lampen, ongewone kroonluchters en vintage decor transformeren de kamer en voegen er persoonlijkheid aan toe.

ingelijste foto's

Oude foto’s in een interessant kader

programma's in de keuken

Lampen van oud koper en glas op lange schorsingen

klok in de keuken

Vintage horloge voor modekeuken

Textuur: geometrie, patchwork in keukenschorten

Als een manier om het interieur van de keuken te individualiseren, is de installatie van een ongewoon schort van conventionele keramische tegels perfect. Trend: kleine of mozaïektegels, vierkante elementen, niet-standaard patronen in de vorm van geometrische figuren.

keuken

Stijlvol: lichte tegels, die doen denken aan een oude lappendeken

Een interessante keuze: het leggen van tegels met opzettelijke verkeerde uitlijning van de elementen van de afbeelding.

Schort, die het gevoel creëert dat een tegel uit het Sovjettijdperk “vergeten” was aan de muur – een mooie retro.

Een monochroom oppervlak van rechthoekig keramiek dat een baksteen imiteert, is een modieuze textuur.

Zwart-witte ruiten onder de open glasplanken in een helder aangestoken keuken.

Zomerkeukens in trend: smakelijke ideeën voor een warm seizoen

Allemaal actueel trends, heersend in het ontwerp standaard keukens, vonden hun plaats in de open gebieden, zomerkeuken van landhuizen. Vereiste kenmerken van modeontwerp:

  • Het gebruik van eenvoudige bouwmaterialen als afwerking: in plaats van gevelsteen – gewoon metselwerk, in plaats van gepolijste steen – vervangt een ruw oppervlak van afgestoken, marmer en duur graniet architectonisch beton.
  • De aanwezigheid van grijze kleuren is een “must-have” in elke keuken: zowel in huis als in de zomer.
een terras

Koud grijze kleur, glanzend mat chroom, strenge rechthoeken van gevels, duur hout – alle actuele trends op één terras

  • Combinatie van koud metaal met hout, steen, metselwerk.
  • Minimale inrichting, maximaal – gesloten, dove oppervlakken met koude kleuren.
zomerkeuken

Modieuze zomerkeuken: maximale lucht en ruimte

hoofd trend in design zomer keukens Is de maximale uitbreiding van de ruimte. Huisjes verlaten prieeltjes en tuinhuizen, nemen een waardige plaats in open gebieden en terrassen. Maar om de muren te vernietigen – niet noodzakelijk. Ontwerpers stellen voor om een ​​gesloten afgesloten ruimte in open priëlen te veranderen door panoramische ramen te installeren.

Zonder muren: huidige trends in het ontwerp van de zomerkeuken

Voor degenen die niet klaar zijn voor de mode om hun eigen landelijke keuken in de open lucht te plaatsen, hebben ontwerpers zeer ongebruikelijke oplossingen voorbereid. Een gezond minimalisme, dat de realiteit maakt van de inrichting van een volwaardig gebouw op een klein plein, is een blinde muur met een schuifluifel. Zo’n keuken kan niet alleen in de tuin of op het gazon worden geregeld, maar ook op het dak van het hoogbouwgebouw. Als afwerkings- en basismateriaal voor de constructie van de barbecue- en werkoppervlakken wordt de oude baksteen gebruikt, grijze tegels worden gekozen voor het platform, en de zwarte kap en heldere lampen zijn accenten in de strikte open keuken.

In plaats van een tuinhuisje, kan alles wat nodig is om te koken worden geïnstalleerd onder een luifel, in een garage. De techniek wordt direct in de bakstenen fundering ingebouwd en de gevels kunnen met hun eigen handen vanaf de voorbewerkingsplaten worden gemaakt. Verschillende vazen ​​met eenjarigen geven geaccentueerde onzorgvuldige uitvoering van de charme van de keuken.

De meest modieuze tinten van het seizoen zullen helpen om de industriële schaal te verdunnen – violet, lila, pruim. De bank, beschilderd met een grijs-lila acrylverf, luchtgordijnen en een kroonluchter in tint, maakt zelfs de meest brute loft gezellig.

Liefhebbers van warme natuurlijke tinten als afwerkingssteen worden aangeraden om een ​​kunststeen met opzettelijk zorgeloze randen te gebruiken. De zandweegschaal is in perfecte harmonie met warm hout en witte kolommen. En om zo’n beslissing in de mode te maken, helpt staal gladde oppervlakken van technieken.

Eigenaars van landhuizen moeten nadenken over de uitrusting van een volledige keuken / eetkamer op de veranda of het terras: met een open haard, een zithoek, een wijn koelkast en, belangrijker nog, een prachtig uitzicht op de omgeving.

rustplaats

Rustruimte, eetkamer, werkblad – juiste indeling van de open keuken

Een kleine veranda kan gemakkelijk worden veranderd in een favoriete plek, niet alleen voor het gezin, maar ook voor de gasten. De set ingebouwd in de nis en de grijze eethoek van rotan omgeven door donker hout is een idee dat een belichaming is.

De vloer is gemaakt van steen en de betonnen top is wat je nodig hebt in de open keuken. Materialen zijn niet bang voor water, zon, temperatuurverschil. Zorg is minimaal en het uiterlijk van oppervlakken blijft zelfs na tientallen jaren ongewijzigd.

plasmapaneel

Plasma paneel opgehangen aan de dwarsbalk is het enige dat bescherming tegen regen vereist

De ingenieuze oplossing: een complete keuken op 3 vierkante meter, naast direct aan het zwembad. Om meubilair en apparatuur te beschermen, was de nis uitgerust met een oplopende garagedeur, die ook dienst doet als overkapping.

Open sites: een nieuwe kijk op de organisatie van de ruimte

De meest moedige trend in design zomer keukens – is de organisatie van laconieke en strikte werkgebieden direct in de open ruimte: zonder luifels, daken, priëlen. Natuurlijk kan de verzekering tegen plotselinge regen niet worden gekocht, maar bij slecht weer zelfs in een gesloten tuinhuisje is het ongemakkelijk.

keuken

Ongebruikelijk: de keuken buiten het huis

Ontwerpers bieden aan om eenvoudige materialen te kiezen, veilig te combineren met roestvrij staal. Apparatuur voor open ruimtes is uitgerust met afgedichte deksels. Het grote voordeel van open keukens is de mogelijkheid om te organiseren op een klein gebied en budget.

De natuursteen domineert in de afwerking, de favorieten van de eetzaal zijn rotan, plastic en hout.

Als de site nog niet is uitgerust, kunt u een trapsgewijs terras met uitzicht op het zwembad vormen. In open gebieden in de trend – zowel rechthoekige als radiusoppervlakken, eilanden en hoekige structuren.

Hoekkeuken gemaakt van rode baksteen op de binnenplaats is een voorbeeld van gezelligheid en goede smaak. Een kleine slag in de vorm van een boom met een rode kroon die de kleur van de afwerking herhaalt, legt het laatste punt in dit ensemble vast.

Fans van industrieel ontwerp houden van het idee om een ​​set staal en gepolijst architectonisch beton te maken.

Modieus – halfronde bar tellers met ingebouwde keukenapparatuur en hoge stoelen. Eigen bar – op de hoek van uw eigen huis.

Ergonomie – vooral. Een open keuken kan zelfs tussen twee kolommen bij de ingang met succes worden geplaatst.

Voor de dapperste – een betonset: eenvoudig, beknopt, modieus.

Trend blauwgroen: mozaïek op de muur, betegelde werkbladen – de sfeer van de zeekust in elk detail.

Opstelling van een trendkeuken: een rationele benadering

De actuele vraag: is het de moeite waard om de implementatie van alle mode-ideeën na te streven? Vooral als het gaat om de keuken. Het volstaat om een ​​paar details toe te voegen aan het vertrouwde interieur. Als u bijvoorbeeld verschillende gevels in een trendy tint wilt laten zinken, voegt u een trendy decor toe en schildert u de muren in een koele grijze kleur.

Pak meubels en apparaten op en kies een laconieke set met monofone matte gevels in kalme neutrale kleuren. Een dergelijke oplossing maakt het mogelijk de ruimte te transformeren met behulp van blinde oppervlakken als basis voor het creëren van hun eigen unieke trends.

Altijd op het hoogtepunt van de mode blijft natuurlijk en natuurlijk. Moderne kunstmatige materialen maken het u mogelijk om elk idee zo nauwkeurig mogelijk op te slaan en te imiteren op het oppervlak van dure hout, marmer, graniet – gebruik kunstmatige steen, tegels, gelamineerde gevels.

decor

Leave a comment