Patinare - o modalitate excelentă de a vă crește mobilitatea

Patinare – o modalitate excelentă de a vă crește mobilitatea

Patinare - o modalitate excelentă de a vă crește mobilitatea

Interesul în totul neobișnuit, extraordinar, uitat a condus la faptul că, încă o dată trending mobilier vechi - fațade cu crăpate, peeling vopsea, flori decolorate. De fapt, seturile de bucătării și mese sunt complet noi, doar o tehnologie unică de decorare - patinare - piese moderne de mobilier dau aspectul antic. Vom încerca să înțelegem particularitățile diferitelor tehnici de îmbătrânire și să ne familiarizăm cu mostre de lucruri patinate.

Patina și tipurile acesteia

Cuvântul "patina" audem rar, pentru că interesul pentru tot ceea ce este nou, modern și la modă ne face să scăpăm de lucruri vechi, mai ales inutile. Un cuvânt este doar legat de trecut, deci este bine cunoscut restauratorilor, dealerilor antic și colecționarilor.

patină

Manifestarea patinei pe un obiect antic

Prin definiție, patina este stratul superior al materialului oxidat, caracteristic anumitor metale, de exemplu, alama și bronzul. Probabil vazut toate patina verde sau albastru deschis pe sfesnice din bronz, monede, catarame, chei, cupru mânere dressers antice. Mai târziu, conceptul a fost transferat la obiectele de mobilier din lemn, care în cele din urmă se întunecă, schimbați umbra originală, acoperită cu fisuri.

raid

Imitarea unui raid vechi pe argint

În mod surprinzător, prezența de oxidare nu este o caracteristică negativă a produsului, pe de altă parte, filmul catifelată pe accesorii din alamă și fronturi de mobilier - un fel de „marcă de calitate“ dovezi solide de vârstă. De aceea, împreună cu manifestările naturale, se pot găsi lucruri care au îmbătrânit prin tehnologii artificiale.

Astfel, există de obicei trei tipuri de patină:

 • Cel natural, creat prin interacțiunea suprafețelor metalice cu oxigen;
 • artificial, constând în accelerarea proceselor de oxidare de substanțe speciale;
 • Decorative, datorită cărora orice obiect poate deveni rapid vechi.

Ultimul articol va fi deosebit de interesant pentru toți cei care doresc să devină proprietar al bucătăriilor la modă în stilul Provence, țară sau casetă clasică "sub vremurile vechi".

decor de bucătărie

Îmbătrânirea decorativă a bucătăriei moderne

Patina patina pe o serie de lemn sau fațade din MDF este un mod modern de decorare. Sunt de acord, simulează dulapuri șubred este mult mai ieftin decât cumpărarea de mobilier rară.

Maturarea fațadelor mobilierului: nobilimea și stilul

Este o patină ornamental devine din ce în ce mai popular în mediul de proiectare: pe site-urile producătorilor bine-cunoscute de mobilier de bucătărie se pot întâlni sistem modular modern, cu decorul, care se află pe vedere cel puțin 2 secole. Ce este designul unei bucătării clasice albe cu patină aurie - ușoară, rafinată, ușoară și datorită imitației - elegantă și nobilă.

aurire de mobilier

Agrarea ușoară pe un fundal alb arată deosebit

O combinație delicată de alb și auriu este un tandem tradițional clasic, care încă adoră palatele regale cu splendoarea sa. Observați cât de ușor este să bateți o compoziție interioară, decorând o sufragerie și un grup de bucătărie într-un singur stil. Fotografia de bucătărie albă într-un stil clasic, cu o patină de aur clar vizibile nuanțe de design: perdele de aur, iluminat moale, pardoselile „mlaștină stejar“, masa si scaune finisaj spumante, elemente placate cu aur de accesorii de interior.

bucătărie

Combinație extraordinară de alb și auriu în interior

Provence - este încă unul dintre stilurile satului, așa că în designul de mobilier este adesea prezent finisaj mai dur. Împreună cu gradul de sofisticare al aurire poate fi găsit julituri evidente în întreaga zona de tratament, o tranziție lină de culoare gri alb - ca finisaj stins și mărunțire după ani.

1
set

Set de bucătărie și sală de mese în stil Provence

Nu este surprinzător faptul că îmbătrânirea este atât de atractivă: spre deosebire de seturile moderne, care sunt atât de fiabile, multifuncționale și ergonomice, piesele de mobilier "antice" au o anumită fragilitate, tandrețe, grație.

bucătărie

Crearea unei atmosfere solare ușoare nu este deloc dificilă

Împreună cu patinarea folosiți adesea brashing, decoupage, craquelure, toning - despre ele în detaliu.

Tehnologii moderne de patinare

De secole, au apărut multe metode diferite pentru a da lemnei sau altor materiale efectul "îmbătrânirii". La început a fost necesar să se pună obiecte în încăperi umede, lungi pentru a le prelucra cu compuși chimici, pentru a aplica influență fizică - pentru a freca, a zgâria. Acum, totul este mai ușor - aplicați doar un amestec decorativ pe dresser, iar după câteva ore devine 100 de ani mai în vârstă. Să ne familiarizăm cu cinci tehnici simple pe care le puteți învăța singuri.

Îmbătrânire clasică cu vopsele acrilice

Dacă decideți singuri să transformați o masă nouă într-o masă antică sau să "strălucești" pe pieptul bunicii vechi, vă sugerăm să utilizați soluții acrilice. Ele au o compoziție universală, ideală pentru finisarea nu numai a lemnului natural, ci și a ghipsului, a metalului, a laminatului (care este adesea acoperit cu fațade moderne din PAL).

vopsea acrilică

Vopsea acrilică albastră ca o atingere a antichității

Avantajul vopselei acrilice este că are sute de nuanțe. Având o culoare potrivită, este posibilă prelucrarea atât a plăcilor plate, cât și a detaliilor de relief cu culori care reflectă impactul timpului - gri, bej, verde, albastru. Cel mai adesea, suprafețele directe sunt lăsate intacte, decorând numai convexitățile sau elementele sculptate.

ghips

Exemplu de aplicare a ipsosului acrilic pe lemn

Același ton al acoperirii poate fi combinat cu succes cu alții pentru a obține multe nuanțe similare. De exemplu, adăugând doar la baza albă sau verde de gri, puteți imita decolorarea. Uneori, baza este lăsată naturală, acoperită cu un lac clar, în timp ce părțile de relief sunt aurite sau, dimpotrivă, înnegrite.

nuanțe luminoase

Redarea culorilor luminoase

Una dintre variantele de îmbătrânire aplicată:

 • aplicați baza acrilică a nuanței selectate (pe relieful proeminent sau pe întreaga suprafață);
 • curățați ușor excesul cu o cârpă sau burete;
 • dacă este necesar, aplicați un al doilea strat, uneori umbra;
 • Așteptați până când produsul este complet uscat;
 • pentru a procesa nazhdachkoy mici sau mai mari, creând uzură artificială;
 • fixați rezultatul cu un lac.

Ca rezultat al prelucrării cu acrilic, se obțin combinații frumoase: stejar și argintiu alb, cireșe și aurite, nuc și acoperire verzui.

Deschiderea păianjenului - craquelure

Adesea, odată cu patinarea fațadelor, MDF folosea craquelure - o tehnică în care suprafața mobilei este acoperită cu mici fisuri. Se pare că produsul a fost pictat cu mulți ani în urmă, iar în timp vopseaua a uscat și a fost acoperită cu cea mai bună păianjen. Culoarea contrastantă a bazei și a stratului superior eterogen are ca rezultat un efect excelent.

craquelure cu patinare

Impresionant duo de craquelure cu patinat

Există multe modalități de decorare în tehnica Craquelure, aici sunt câteva dintre ele:

 • aplicarea unor compuși speciali precum KrakeleeMedium (producător Marabu);
 • lacuri de acoperire speciale, aplicate direct pe lemn sau MDF (unele așa-numite - crackel) - CrackingVarnish, ANTIK-technic;
 • tratarea cu un lac universal cu două componente, de exempluCrealCrackle (fabricat în Olanda);
 • acoperirea cu adeziv PVA, albușuri de ou sau gel pentru spălare - adică orice compoziție care are proprietatea de a se contracta și crăparea atunci când este uscată.

Există o tehnică simplă care este potrivită pentru începători. Se numește crawlere într-un singur pas. Straturile sunt aplicate în următoarea ordine: vopsea - craquelure - vopsea. Îngrijirea specială necesită proiectarea stratului de finisare - trebuie să fie subțire și aplicat de la primul accident vascular cerebral. Suprafața nu trebuie să fie lucioasă sau strălucitoare, deoarece numai o suprafață mată asigură conservarea fisurilor.

tratamentul fațadelor

Abilitate facială cu lac de Craquelure

Prelucrarea cu aur, argint și bronz

Modelele clasice, spre deosebire de seturile de stil country, sunt decorate cu nuante mai rafinate. De obicei, este aurit, argintat sau aplicând bronz, care mărturisesc mobila odată scumpă și la modă, dar în cele din urmă îmbătrânită. În ciuda ultimelor decenii (care sunt implicite), bucătăriile sunt încă caracterizate de nobilime și aristocrație.

mobilier

Mesteacăn negru cu patinare de argint

Alături de argintul pur, care, în combinație cu o nuanță albă, de lapte sau de perle, arată foarte bine, utilizați așa-numitul mobil pentru argint. Conform regulilor, mai întâi o bază de lemn este de argint, apoi se aplică un compus negru special. Această metodă realizează un efect special, dacă înnegrirea este efectuată în goluri de relief - părțile frontale ale setului cu cască arată mai voluminoase și mai expresive.

mobilier de fațadă

Argintie profesionala a fatadelor de mobila

Aurul este combinat cu aproape toate nuantele: cu unii creează o combinație destul de expresivă, contrastantă, cu alții - mai restrâns, blând. Ca aurit se utilizează unelte speciale pe bază acrilică sau uleioasă, pulverizare sau folie fină.

bucătărie

O combinație magnifică de mahon și auriu strălucitor

Aplicarea colorantului

Mulți oameni care au trăit vreodată produse din lemn natural, repară podele sau case de construcții sunt familiarizați cu pete. Tratamentul cu pată este un mod ieftin și ușor, dar are două limitări stricte:

 • compoziția de colorare nu se combină cu aurirea și argintarea;
 • soluția nu se aplică plăcilor cu bază de lemn - MDF, PAL și altele.

Procesul de decorare este simplu - mai întâi se curăță lemnul natural (scoateți fibrele moi cu o perie metalică până când se obține o suprafață de relief), apoi acoperiți cu pată de umbra aleasă.

lemn tratat

Opțiuni pentru pardoselile de mortar de prelucrare a lemnului

Gama de mijloace moderne este destul de bogată: de la bej palid sau de la cenușă până la maro roșu. Folosind o soluție apoasă, lemn ieftin (pin sau arin) oferă culoarea naturală a speciilor mai valoroase - stejar, nuc sau fag. Compoziția este aplicată cu o perie de vopsea, o rolă sau un burete.

mobilier

Morilku este adesea folosit pentru restaurarea mobilierului

După ce produsul se usucă complet, este secundar acoperit cu pată, dar este utilizată o soluție ușor modificată (de exemplu, formularea finală este diluată cu alcool alb). Asigurați rezultatul cu ceară antic sau șelac. Stain perfect imita un vechi, gri de copac de timp, dar nu poate fi combinat cu alte metode - decoupage, craquelure, toning.

Crearea scuffs artificiale

Tehnica de a crea abraziuni este accesibilă tuturor și depinde doar de răbdarea și de implementarea exactă a sfaturilor profesionale. Este potrivit pentru decorarea nu numai a produselor din lemn masiv, dar și pentru MDF, perfect combinate cu craquelure, decoupage și alte metode de îmbătrânire.

bucătărie

Fatade de fațadă cu abraziune decorativă

Există numeroase metode de creare pe suprafața pictată a "petelor golale", vorbind despre vârsta solidă a produsului, aici este doar una dintre ele:

 • vopsea cabinetul, masa de masă sau scaunele cu o bază de umbră întunecată;
 • așteptați până când primul strat se usucă complet;
 • elemente de relief, muchii, marginile acoperite cu parafină;
 • aplicați un strat suplimentar de vopsea, o nuanță mai deschisă decât cea originală (poate fi înlocuită cu metal - bronz, aur sau argint);
 • Cu ajutorul unui cuțit de chit, îndepărtați parafina;
 • lustruiți întreaga suprafață;
 • fixați rezultatul cu lac, pată sau ceară decorativă.

Șervețele reproduse în acest fel arată destul de convingător.

stilul mesei

Artful stil de o masă pentru o bucătărie cabana

Pentru a spori efectul, margini de multe ori curbate sunt combinate cu aplicarea patinei în locurile depresiunilor. Mobilierul are un aspect expresiv și este ideal pentru designul interior în stilul țării.

Cum să patinați lemn cu propriile mâini

Dacă ați moștenit setul de bucătărie vechi din lemn natural, nu vă grăbiți să-l aruncați: dulapurile pot fi reparate și restaurate cu ajutorul unui echipament decorativ unic - patinarea. Împreună cu funcționalitatea restaurată veți obține fațadele încântătoare, pe care nu le veți găsi în nici un magazin.

mobilier

O frumusete uimitoare poate fi creata de mainile proprii

Deci, înainte de începerea lucrării, pregătim materialul și un set de instrumente simple. Vom avea nevoie de:

 • vopsea acrilică;
 • pregătirea pe lemn;
 • un borcan cu patină aurie - o soluție gata făcută;
 • lac de finisare.

Pregătiți, de asemenea, perii foarte puțin largi pentru aplicarea soluțiilor, bucăți de șmirghel pentru șlefuire, cârpe uscate sau cârpe pentru injecție.

undercoat

Grundul și vopseaua trebuie aplicate cu o perie plată obișnuită

Mai întâi pregătiți suprafața: curățați cu atenție cu un "șmirghel" cu granulație fină, îndepărtați urme de finisaj vechi. Spalam praful, aplicam amorsa pe lemn. Are două funcții: protejează copacul de umiditate și creează o bază adecvată pentru colorare. Dacă zona de decorare este destul de largă, este mai bine să folosiți cilindrul - atât la aplicarea grundului, cât și în timpul pictării. Depresiunile și muchiile sunt mai bine de manevrat cu o perie.

undercoat

Procesul de pregătire a unei fațade din lemn

Mai mult, o suprafata complet uscata este vopsita cu vopsea acrilica in orice culoare, combinata cu aurita. Facem o pauză de cel puțin 24 de ore - este necesar ca acoperirea de fundal să fie complet uscată.

bucătărie

Pentru clasic, sunt preferate nuanțele mai ușoare

Luăm o patină aurie și vopsește peria de-a lungul perimetrului, procesăm detaliile de relief. Pentru a nu obține pete groaznice, soluția este dozată, aplicată cu curse ușoare. Arata frumos mânerele din lemn vechi, dar rețineți că, cu o utilizare activă, stratul decorativ va dispărea rapid.

decorare

Varianta de aurire a unui element decorativ

Finisare - vopsire. Lăcuirea este o procedură de protecție și decorativă: protejează fațada de uzură rapidă și oferă o strălucire strălucitoare (sau opacitate) lucioasă.

Patinarea în designul interiorului bucătăriei

Tehnicile de decorare sunt excelente pentru stylingul interiorului. Cu ajutorul tehnologiei simple de la început, fațada neutră a setului de mobilier poate avea caracteristicile unui anumit stil. Bineînțeles, patina de aur sau pânza de păianjen nu este potrivită pentru zonele high-tech, minimalismul, zonele urbane moderne care neagă îmbătrânirea îmbătrânirii, dar pentru bucătăriile clasice aceasta este doar o descoperire.

design de bucătărie

Tradițional clasic - fildeș cu aurire

Mobilierul vechi este tipic pentru interioarele rurale, astfel încât designul patinei este ideal pentru sali de mese și bucătării, mobilate în stilul țării.

design de bucătărie

Cant de colt confortabil

Separat, există o Provence caldă însorită cu nuanțe pastelate, ornamente florale, rafturi din lemn și accesorii neobișnuite.

în vârstă

În centru este o masă în vârstă artistic

Pentru mansardă, utilizarea materialelor naturale este tipică, prin urmare frecarea ușoară va veni la timp, deși majoritatea interioarelor au o orientare industrială.

bucătărie

Amfiteatul modern este caracterizat de eclectism

În bucătăria luxoasă Art Deco există întotdeauna un loc pentru un bufet aurit sau o masă antică.

bucătărie

Contrast strălucitor, strălucire lucios și cristal

Elementele patinate sunt, de asemenea, caracteristice pentru modernismul și interiorul baroc, oriental, etnic și neoclasic.

Videoclipuri similare

Vă aducem la cunoștință videoclipuri video educaționale care vă vor ajuta să înțelegeți procesul de patinare și caracteristicile tehnologiilor decorative adiacente.

Tratamentul fațadelor cu MDF:

Cherestea la domiciliu:

Patinație artificială cu oxidant:

Clasa master folosind instrumente profesionale:

Tehnicile minunate de decorare, printre care nu ultimul loc de mobilier patinat de bucătărie, vă vor permite să transformați un set modular convențional într-o capodoperă frumoasă, nu spre deosebire de analogii antiquarieni. Un pic de tehnica de vopsea si complicat - si tu devii proprietarul unei bucatarii incantatoare in stilul national, clasic sau chiar art deco.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

6 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map