Moduri tradiționale și neobișnuite de fixare a rafturilor pe perete

Moduri tradiționale și neobișnuite de fixare a rafturilor pe perete

Moduri tradiționale și neobișnuite de fixare a rafturilor pe perete

Rafturile din interiorul camerei moderne au două funcții principale: ele devin un suport convenabil pentru cărți, obiecte utile sau dulciuri plăcute și, de asemenea, ajută la evidențierea stilului original. Important este nu numai componenta estetică, ci și partea tehnică, adică calitatea produselor și modul în care acestea sunt fixate. Să încercăm să ne dăm seama când este necesar să folosim rafturile tradiționale pe perete și când - secrete sau neobișnuite.

Rafturile reprezintă o piesă de mobilier indispensabilă

Spațiile moderne fără rafturi par neterminate: adesea acestea sunt atingerea care pune capăt designului interior. Dacă vă uitați în catalogul seturilor de mobilier, veți observa că pe lângă dulapuri, paturi și cufere de sertare, aceste elemente miniatură sunt în mod necesar prezente. Ele vin în diferite forme, culori și dimensiuni, dar întotdeauna corespund direcției stilului general.

decorare

Două în una: decor luminos și elemente confortabile de interior

Și recurs vizual, funcționalitatea și calitatea sunt dependente în mare măsură pe un raft puternic și de încredere montare pe perete, astfel încât acest articol va fi mai dedicat zonei metalice, convenabil pentru suporturi pentru montare, siret cârlige invizibile și știfturi.

rafturi

Dispozitivele de prindere necontrolabile nu distrug atenția designului

Atunci când cumpără o de-a gata seturi de mobilier si accesorii pentru fixarea materialului este de obicei furnizat în kit-ul, dar de multe ori există o dorință de a face un decor original, cu propriile mâini, și atunci este important de a alege metoda corectă de fixare.

Simpla atașare la colțuri: instrucțiuni detaliate

S-ar părea că nu este nimic mai ușor decât să cuie ciocan într-o pereche de perete și le atârnă pe raft, cu o pre-atașat „urechi“. Dar nu totul este atât de simplu. În plus față de cea mai importantă sarcină - pentru a găsi cel mai potrivit loc - trebuie să răspundă în continuare o serie de întrebări: Care sunt unghiile, în cazul în care este necesar să se fixeze de „urechi“, dacă o astfel de greutate de montare a structurii va supraviețui?

colturi de metal

Colțuri frumoase de metal "forjate"

Luați în considerare cea mai simplă versiune cu colțuri. Să presupunem că avem un raft obișnuit de lemn - un produs orizontal simplu fără elemente decorative. Instrumentul și materialele sunt selectate pe baza următoarei liste:

 • colț metalic (2 sau 3 bucăți, în funcție de lungime);
 • riglă, creion, bandă de măsurare a clădirii;
 • nivelul laserului;
 • burghiu si burghiu;
 • șuruburi sau dibluri.

Dacă baza este din lemn, în loc de șuruburi puteți folosi unghiile obișnuite.

colț

Una dintre opțiunile pentru fixarea colțului

Instrucțiuni:

 1. Alege locul cel mai potrivit. Încercați să alegeți un site accesibil - care nu este prea ridicat (eroarea multor designeri amatori). Nu dezordine suprafața, deja zadekorirovannoy anterior (de exemplu, imagini sau fotografii), este mai bine să alegeți un loc gratuit. Aplicăm produsul și vedem dacă se potrivește bine în interior. Dacă totul ți se potrivește - du-te la etapa următoare.
 2. Considerăm cu atenție partea de jos a plăcii și încercați să alegeți locurile pentru accesorii. Un set de dispozitive de fixare metalice pentru rafturi la perete pot fi cumpărate la magazinul de materiale de construcții. Le atasam la partea inferioara a structurii: cu un burghiu mic, executam gauri mici si fixam elementele metalice cu suruburi.
 3. Facem marcajul. Din nou, puneți raftul în locul selectat, în găurile de la colțuri faceți un marcaj creion, de preferință în fiecare orificiu.
 4. Forați găurile de găurit în bază, încercând să cădeți cu exactitate în marcă. Pentru plăcile de beton este mai bine să folosiți dibluri.
 5. Am pus raftul în loc, astfel încât găurile la colțuri și în perete să coincidă. Strângem șuruburile, încercăm să le facem să meargă fără probleme și fără probleme. Procesul de suspendare este terminat.
 6. Admiram rezultatul, aranjăm jucării, vase, cărți.
montură

Decorurile decorative sunt o decorare suplimentară

Vă recomandăm să vă familiarizați în prealabil cu schema de conexiuni, în caz contrar există posibilitatea de a obține un burghiu sau o șurubelniță în cablu, ceea ce este foarte periculos.

Trucuri de construcție: elemente de fixare secrete

Toate tipurile de colțuri metalice pentru rafturi pe perete, între paranteze confortabile, profile de construcție relevante numai în cazul în care acestea sunt bine potrivite și să îndeplinească pe deplin caracteristicile stilistice ale camerei. Dar, uneori, detaliile tehnice nu sunt combinate cu mediul înconjurător și trebuie să mergem la truc - să folosim una dintre căile de fixare secrete.

1
decor de bucătărie

Compoziție decorativă fără detalii inutile

Există mai multe opțiuni general acceptate prin care elementele invizibile asigură o joncțiune strânsă și o fixare rigidă. Luați în considerare cele trei cele mai populare:

 • buclă ascunsă;
 • un bar din lemn;
 • tije metalice.

Prima metodă este cea mai populară. Balamalele plate balamale sunt atașate la partea din spate a raftului, apoi agățați structura pe șuruburile pre-înșurubate. Principalul lucru este de a măsura cu exactitate distanța dintre bucle, în caz contrar găurile suplimentare vor "dezvălui" viclenia tehnică și vor strica ideea. Pentru a echilibra orizontul, vă recomandăm să utilizați nivelul clădirii.

rafturi în bucătărie

Stil strict modern

Cea de-a doua cale - filetarea bazei produsului pe bolțuri metalice puternice, implantate în plăci de beton sau zidărie. Rolul pinilor poate fi jucat prin piese de armare sau cu știfturi de oțel cu diametrul dorit prevăzut în acest scop. Cu cât produsul este mai greu (împreună cu potențialul de umplere), cu atât mai mulți pini vor fi înșurubați în perete. Pentru o stabilitate garantată, secțiunea transversală a elementelor de fixare pentru rafturile din lemn nu trebuie să fie mai mică de 12 mm, lungimea depinde de condiții.

A treia opțiune este instalarea unei bare cu secțiune pătrată sau dreptunghiulară, care servește ulterior ca bază. Mascarea va avea loc dacă grosimea barei și grosimea rafturilor atârnate pe ea se potrivesc ideal. Detaliile de conectare dintre cele două suprafețe sunt nagheli - bolțuri de lemn. Pentru a întări rezistența înainte de a se alătura pieselor, acestea sunt lipite cu clei.

montat pe perete

Set montat pe perete cu trei modele diferite

Dacă designul interiorului dvs. nu include utilizarea de elemente vizibile suplimentare, mobilierul secret vă va ajuta.

Căile originale de agățare a rafturilor

Metodele tradiționale sunt potrivite pentru plasarea în interiorul unor structuri simple, necomplicate, sub forma unei plăci orizontale unice sau a unui produs asemănător cu o cutie glazurată. Cu toate acestea, imaginația designerilor moderni este atât de bogată încât permite crearea unor structuri uimitoare sub formă de labirint, copaci, flori, șerpi. Elementele de fixare pot fi la fel de neobișnuite ca rafturile, deși în unele cazuri aceleași bucle secrete sau colțuri decorative sunt potrivite.

Să luăm în considerare câteva variante cum este posibilă fixarea rafturilor pe perete, dacă pentru un exemplu nu este ales un proiect absolut obișnuit.

Soluții interioare non-standard

Folosind un obiect familiar - o placă de lemn cu o grosime de 17-20 mm - puteți crea un design unic pentru design. Împrăștiate pe peretele de forme geometrice de diferite culori, silueta unui liliac cu aripile întinse, ramură unghiulară a unui copac, o spirală uriașă - standuri de accesorii de interior poate face întruparea cea mai incredibilă.

perete raft

Compoziția originală a unui raft pe mai multe niveluri în peretele din camera adolescenței

O soluție foarte simplă, dar interesantă, este crearea unui arbore genealogic. Rafturile rafturi de pe ambele părți sunt atașate la un panou amplasat vertical - trunchiul. Designul este atât de simplu încât poate fi construit singur într-o seară. Pentru a corespunde subiectului, plăcile individuale sunt vopsite în culori naturale. Materialul de fixare din ambele soluții rămâne invizibil.

arbore genealogic

Arborele copac în fotografii

Compoziția ușoară și elegantă a elementelor de culori contrastante poate decora bucătăria, camera de zi sau dormitorul. Fiți atenți la dispozitivele de fixare: colțurile luminoase laconice nu strică imaginea de ansamblu, deoarece acestea se îmbină cu tonul tapetului. Greutatea produsului este mică, pentru a putea folosi șuruburile ascunse pentru montare.

rafturi

Compoziție contrastanță

Dacă utilizați suporturi decorative din lemn, obțineți o imagine mai gravă.

Opțiune pentru curele de piele

Uneori, cele mai surprinzătoare sunt soluțiile simple, iar câteva părți improvizate pot deveni o decorare magnifică a interiorului. Ca un dispozitiv de fixare pentru un raft de lemn (o placă lustruită convențional) se află o centură din piele. Materialul de fabricație nu este neapărat o piele naturală, poate fi un analog artificial sau, în general, o bandă textilă largă. Principala calitate a umerilor este forța.

retro compoziție

O compoziție confortabilă retro folosind curele

Evident, situate orizontal dosochki pe umerașe, nu suplimentare fixe, nu poate rezista la teancul de cărți grele și nu este un suport de incredere pentru cadouri de cristal. Scopul său este de a servi ca element de perete decorativ și este posibil să se aranjeze mici suveniruri, accesorii, obiecte luminoase pe acesta.

raft

Rafturi elegante de elemente grosiere

Elementele elementelor de fixare pentru curele sunt o pereche de șuruburi lungi cu dibluri din plastic care vor fi la o anumită distanță deasupra decorului original. Procedura este după cum urmează:

 • vopsea plăcile în culoarea dorită, dacă este necesar să păstrăm textura - acoperim cu lac;
 • să pregătească două centuri identice vechi (sau altele noi cumpărate în magazin);
 • pliați capetele fiecărei centuri, tăiați, 2-2,5 cm de margine, găuriți găuri mici;
 • folosind un burghiu și un ciocan la o distanță de 60-70 cm fixați diblurile;
 • fixați capetele diblurilor astfel încât centurile sub formă de bucle să se prindă;
 • introducem în buclele pregătite o bordură, lăsăm nivelul pe orizontală.

Sa dovedit un stand frumos decor decorativ. Puteți complica compoziția construind sub sau peste un alt nivel similar.

Atenție: sticlă friabilă

Sticla din interior joacă un rol deosebit. Pe de o parte, este un material de încredere capabil să reziste unei greutăți mari, pe de altă parte - materie fragilă, care poate fi ușor ruptă cu o mișcare ciudată. Pentru rafturi utilizați un geam special temperat și puternic, care este dificil de rupt chiar și cu un ciocan. Nu se recomandă formarea independentă a dimensiunilor necesare, tăierea este mai bine să se comande în serviciu, implicat în prelucrarea sticlei.

suporturi metalice

Suporturi metalice decorative pentru fixarea rafturilor din sticlă

Acest lucru este surprinzător: planurile transparente creează iluzia unui spațiu liber, nu aglomerat, astfel încât decorurile de sticlă sunt adesea folosite în încăperi cu o zonă limitată. Pentru a fixa panourile de sticlă utilizați console speciale din metal și plastic cu plăcuțe elastice moi în interior.

dispozitive de fixare

Ca un dispozitiv de fixare se ridică ace lungi de metal

Pentru a efectua instalarea, fixați mai întâi suporturile: fixați diblurile, inserați șuruburile care vin împreună cu brațul, fără a uita să puneți șaiba. Fixăm brațele, verificăm dacă ele sunt aliniate una față de cealaltă. Am pus pe raft. Uneori, în loc de suporturi de perete folosiți și elemente mai curioase - cabluri subțiri metalice sau pini lungi care seamănă cu ace de tricotat.

cabluri metalice

Cablurile metalice vă permit să creați o greutate fără greutate în construcția aerului

În curs sunt materiale utile

În designul interior, soluțiile originale, ideile creative, încarnările fantastice ale unor proiecte aparent obișnuite sunt întotdeauna apreciate. Folosind dispozitivele de fixare obișnuite, dar înlocuind linia orizontală tradițională cu un obiect din mediul înconjurător, poți construi o compoziție neobișnuită care se potrivește armonios cu stilul general.

cutie

Cutie de carton de ghips din bagheta din polipropilena

Vom folosi resturile materialelor de construcție, de exemplu, tunderea țevilor mari de canalizare, care au rămas de la dispozitivul conductei la dacha. Fixăm detalii de aceeași lungime pe călcâi lungi sau ne facem fără dispozitive de fixare: legăm conductele cu un pachet și le montează pe podea.

Conducte de stocare a pantofilor

Sisteme de depozitare confortabile pentru încălțăminte din țevi din plastic

Accesorii vechi nu își pierd relevanța, trecând eventual din categoria articolelor de modă în categoria vintage. Este timpul să luați valize - călătorii din mezanin și să decorați unul dintre pereții liberi cu ei - veți obține o compoziție decorativă luxoasă cu o notă de nostalgie.

valize

Noua viață a vechilor valize

Chiar și dintr-un material de aruncare, puteți crea o capodoperă, dacă doriți. Dulapurile cu fructe după curățare, lustruire și prelucrare se transformă cu ușurință în rafturi minunate, care nu sunt rușine să decoreze grădina, coridorul sau dormitorul.

cutii

Cutii vechi - decor retro

Uită-te în jur - poate că aspectul tău va găsi un obiect interesant plictisit în colț, iar mâinile tale o vor transforma într-un decor de perete neobișnuit. Dar nu uitați de soluții interesante și de fixarea rafturilor pe perete: suporturi din lemn armate, colțuri forjate, bare de păr abia vizibile, știfturi ascunse.

Lucrul cu carton de gips: precis și precis

Prin ciocanirea cuie în bușteni de lemn sau găuri de găurire pentru un diblu în perete din beton sau cărămidă, știm cu siguranță că elementele de fixare nu vor eșua și vor dura cât mai mult timp. Dar cu carton de gips, totul este mai dificil. Compartimentele interioare confortabile și construite rapid nu reprezintă o bază sigură pentru decorarea peretelui suspendat.

rafturi

Rafturi iluminate în interiorul cutiei de ghips

Există două moduri de a fixa rafturile pe baza plăcii de gips. Primul este proiectat pentru modele ușoare, mici în volum, al doilea - pentru produse grele și grele.

Pentru a monta un raft ușor, trebuie să efectuați procedura tehnică obișnuită: exersați cu grijă găurile, încercând să nu zdrobiți materialul, înșurubați diblurile, apoi șuruburile. Fiabilitatea poate fi sporită cu ajutorul unor dibluri speciale - "umbrele" sau "fluturi".

schemă

Diagrama instalării diblurilor fluture

Elementele interioare masive sunt fixate diferit. Instalarea lor trebuie avută în vedere chiar înainte de ridicarea partiției. În locurile în care vor fi amplasate, trebuie să instalați un profil metalic vertical sau orizontal suplimentar sau bare de lemn, la care vor fi atașate șuruburi sau șuruburi autoportante.

montare

Instalarea barelor din lemn încorporate

Experții insistă asupra șuruburilor de ancorare, deoarece consideră că acestea sunt cele mai fiabile pentru agățarea obiectelor grele.

Videoclipuri similare

Videoclipurile interesante conțin informații utile, care vor fi utile pentru dvs. în timpul reparațiilor sau îmbunătățirilor.

Cum să închideți un raft în magazin cu balamale ascunse:

Una dintre căile de fixare invizibilă este eccentria:

Lucrul cu gips-carton:

După cum puteți vedea, varietatea de elemente de fixare vă oferă o oportunitate excelentă de a alege rafturi de toate tipurile de design. Cunoscand secretele elementelor de perete agatat, poti sa-ti decorezi singur camera cu o noua piesa de mobilier. Dacă, totuși, vor exista complicații sau întrebări - adresați-vă profesioniștilor care știu un sentiment de fixare.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

68 + = 69

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map