Bucătărie din lemn cu mâinile proprii - de la întocmirea desenului până la asamblarea mobilierului

Bucătărie din lemn cu mâinile proprii – de la întocmirea desenului până la asamblarea mobilierului

Bucătărie din lemn cu mâinile proprii - de la întocmirea desenului până la asamblarea mobilierului

Cei care doresc să furnizeze bucătăria pe un proiect individual, fie trebuie să plătească o sumă considerabilă pentru munca designerilor și maeștrilor, fie să-și atașeze propriile mâini și să se îndrepte spre această afacere. Și această opțiune din urmă este mult mai preferabilă, pentru că aici și abilitatea este mărită, iar banii sunt economisiți în mod semnificativ. În plus, dacă vă puteți da seama de măsurători, desene, principiile de asamblare a semifabricatelor și de a crea mobilier pentru bucătărie din lemn cu mâinile dvs., atunci reparațiile și renovarea ulterioară a situației nu vor fi înspăimântătoare pentru dumneavoastră. Să încercăm?

Unde să începeți - sfaturi pentru începători

Când faceți o bucătărie de lemn, utilizați sfaturile producătorilor de mobilier cu experiență. Acest lucru va evita multe greșeli și prima dată pentru a obține un rezultat bun.

bucătărie

Bucătărie elegantă și practică din lemn

 • Alegerea unui design. Pentru cadrul principal, luați cea mai simplă opțiune. Secțiunile dreptunghiulare standard sunt mult mai ușor de calculat și colectate.
bucătărie

Formele simple sunt ideale pentru primii pași în afacerile cu mobilier

 • Dimensiuni standard. Nu exagera cu originalul pentru a crea tabele și dulapuri, în caz contrar acesta poate fi o problemă cu selectarea accesoriilor și a conținutului intern (dacă partițiile convenționale se poate face manual, sistemul retractabil ergonomic, spălare, uscare și alte elemente funcționale trebuie să cumpere de-a gata).
lacunele dintre borduri

Cargo-ul va contribui la umplerea decalajelor înguste între pereți

La nota! Pentru a seta exact potrivi cu dimensiunea de bucătărie, la setul obișnuit de agățat dulapuri și podea piedestale dimensiuni standard pot adăuga dulapuri de marfă înguste sau sertare de orice configurație - să le umple golurile lăsate libere. Mai ales astfel de adăugiri sunt convenabile pentru camere mici, deoarece acestea permit într-un spațiu limitat pentru a aranja întregul arsenal de bucătărie necesare mic.

 • Selectarea materialului. Pentru a nu vă faceți griji cu privire la spațiile ruinate, este mai bine să folosiți placaj ieftin sau plăci din lemn (de exemplu, PAL).
bucătărie

Bucătărie din placaj - ieftină și ecologică

Important! Materialul selectat trebuie să fie protejat de umiditate, altfel pomul (și cu el un set nou de bucătărie) nu va dura mult timp. Dacă este posibil, cumpărați imediat placaj rezistent la umiditate sau plăci din lemn sau manevrați independent impregnarea piesei de prelucrat.

 • Protecție și decorare. Nu uitați de acoperirea exterioară - într-un microclimat umed și cald al copacului de bucătărie, fără a-și pierde rapid aspectul original și luciul. Cea mai simplă opțiune este impregnarea cu lac sau ceară, care va ajuta la păstrarea frumuseții structurii lemnului. Dar puteți alege orice nuanță de vopsea, acoperire cu film sau cumpărați materiale deja pregătite (PAL sau postforming) cu protecția deja aplicată din fabrică.
prelucrare

Tratamentul cu lac sau impregnare accentuează frumusețea structurii lemnului

bucătărie

Bucătărie din PAL laminat

Sfat! La alegerea culorilor pentru mobilier nou, ia în considerare regulile de culoare: culori luminoase, lucioase crește vizual cameră, spoturi luminoase colorate Accentul este pus pe atentia, combinatii contrastante ajuta pentru a crea un interior elegant. Culorile rece se calmeaza si cald - cresc starea de spirit si pofta de mancare.

Placaj ca bază pentru setul cu cască viitor

Bucătărie din lemn - conceptul este foarte vag. Materialele pentru aceasta poate fi denumit ca o matrice costisitoare de panouri lipite din lemn natural si aragazuri low cost, rumeguș de lemn compactate și diverse rășini de liant (inclusiv formaldehidă). Dar dacă faceți cu adevărat bucătăria cu propriile mâini, ar trebui să alegeți mijlocul de aur - placaj. Este destul de accesibil, convenabil să se ocupe și mai ecologic decât același PAL.

Ce trebuie să știți despre placaj pentru un producător de mobilier pentru începători?

 • Placaj - un fel de "plăcintă" de secțiuni subțiri (de la 0,1 la 1,18 mm) din lemn masiv - furnir. Straturile sunt întotdeauna un număr impar și se potrivesc cu direcția perpendiculară a fibrelor de lemn. Conectați secțiunile cu clei de înaltă presiune, rezultând un material durabil, rezistent la uzură.
placaj

Mostre de placaj de diferite grosimi

 • Compoziție - utilizat pentru fabricarea de placaj furnir rasinoase (pin, molid, brad, zada, cedru) sau specii de lemn (de obicei, mesteacan, tei, stejar) arbori. Prin numărul de straturi este împărțit în trei, cinci și multistrat.
 • Clasificarea - variația unui soi depinde de defectele lemnului, care numără 28 de puncte. Cel mai bun este considerat placaj clasa "E" - în producția sa nu este permisă prezența nodurilor, crăpăturilor, chipsurilor și găurilor de vierme. Adică, este utilizat în lucrările de finisare și fabricarea de mobilier, deoarece o suprafață netedă este ideală pentru orice finisare si arata frumos la deschiderea de lacuri, vopsele, ceara sau cu ulei. Alte soiuri (1 până la 4) permite unui număr tot mai mare de defecte, și în cazul în care gradul 1 și a 2-a este încă posibil pentru a încerca și de a salva 3-4-I trebuie și experiment - o cantitate mare de deșeuri și produse de slabă calitate, care nu costa.
placaj

Placaj de lemn

 • Etichetarea - în funcție de compoziția adezivă se distinge placaj FC (carbamidă adeziv), FKM (rășină de melamină), FBA (albuminokazeinovy ​​adeziv), PSF (fenoformaldegidny), PB (Varnish bachelită), BS (adeziv bachelita solubil în alcool). Desigur, la nici unul absolut de mediu au rezistăm (după toate produsele chimice!), Dar cel mai sigur și sănătos este considerat FBA placaj, adeziv care se face pe baza de proteine.

Important! Placajul pe bază de adeziv formaldehidic are indicatori ai clasei de emisie a substanțelor nocive (ca în EAF). Pentru utilizarea în zone rezidențiale, se recomandă achiziționarea de materiale marcate E0 sau E1.

 • Tratarea suprafețelor - placajul neemănat este desemnat "NS", cu o latură lustruită - "Ш1", ambele - "Ш2".
 • Dimensiuni - foile de placaj standard pot fi atât pătrate, cât și dreptunghiulare. Lungimea minimă este de aproximativ 1,5 m, lungimea maximă este puțin mai mare de 3 m. Și grosimea variază de la 3 la 30 mm.

Pentru producția de mobilier de bucătărie soiuri rezistente adecvate FC, FKM, FB, BS, dar ultimele două mărci sunt adesea folosite nedeshevo.Poetomu foi pătrate de placaj nemăcinață IIsorta FKI-1525 cu mm, cu o grosime de 6, 10 și 18 mm.

Bucătăria finisată din placaj, realizată din mâini proprii, arată astfel:

design de bucătărie

Design laconic și funcțional al bucătăriilor de placaj

Important! Placaje, în care fibrele straturilor frontale ale furnirului sunt poziționate longitudinal, au o flexibilitate bună, iar cea transversală este utilizată în locuri unde rigiditatea este mai importantă.

Etapa pregătitoare

Cea mai mare dificultate în a face o bucătărie cu propriile mâini pentru începători este măsurarea corectă și elaborarea schițelor mobilierului viitor. La urma urmei, dacă totul se face corect - numai lucrarea tehnică va rămâne: pentru a face piesele de prelucrat și pentru a asambla setul. Prin urmare, vom analiza în detaliu tot ce trebuie să știți despre planificare.

Cum se face un proiect de bucătărie - desene și calcule

Pentru producția de seturi de bucătărie de înaltă calitate realizate din lemn, trebuie să aveți grijă de dvs. cu un ajutor vizual precis - un desen al viitorului proiect. Pentru a face acest lucru, va trebui să petreceți timp măsurarea spațiului liber, gândiți-vă prin modelele și aspectul mobilierului dorit.

Planul lucrărilor viitoare:

 • Măsurătorile bucătăriei - trebuie să țineți cont nu numai de prezența diferitelor părți și comunicații proeminente, ci și de posibila curbură a suprafețelor de sprijin. Prin urmare, lungimea pereților este măsurată la trei niveluri: deasupra panoului de bord, în centru și la tavan și se alege cea mai mică valoare.
măsurare bucătărie

Cât de corect să faci măsurători

 • Bazele desenului - transferăm pe hârtie cifrele primite, precum și date exacte despre toate elementele care depășesc planul pereților. Acestea includ componente de construcție (stâlpi de ușă, pervazuri de ferestre, plinte) și comunicații (conducte de apă și gaz, canalizare, încălzire, orificii de ventilație și prize cu întrerupătoare).
măsurători

Măsurători ale cornițelor, adânciturilor și orificiilor

Atenție vă rog! După marcarea preliminară a locației viitoare a mobilierului și a aparatelor de uz casnic, conectați prizele suplimentare în circuit. Deci nu numai că sporiți confortul muncii, dar, de asemenea, reduceți sarcina pe linia de alimentare a bucătăriei, standardul nu este proiectat pentru numărul actual de aparate electrice.

 • Compunem schița setului cu cască. Am marcat aspectul pieselor principale de mobilier din desen, concentrându-ne pe parametrii standardi, dimensiunile cărora pot fi găsite pe orice loc de mobilier. Dacă aveți spații goale, puteți să le acoperiți cu panouri false sau să le oferiți sisteme de încărcare retractabile. La calcularea locului necesar pentru instalarea tuturor aparatelor de uz casnic necesare.
schiță

Schiță vizuală

desen

Desen dimensional cu dimensiune

 • Detașare - după crearea designului general al setului cu cască, compilați o diagramă detaliată cu dimensiunile pentru fiecare piesă de mobilier. Pentru aceste desene vor fi tăiate zagotovki.V aspect include toate părțile - pereții laterali, ornamente plinte orizontale, piese de sex masculin (cutii, coșuri sau uscare) si accesorii. La calcularea dimensiunilor, trebuie să ținem cont de grosimea placajului.
schemă

Schemă detaliată pentru fabricarea suportului pentru podea

Sfat! Pentru a facilita activitatea tinerilor designeri, există programe de calculator speciale (PRO100, AutoCad, Basis-mobilier, etc.), capabil de potrivire a datelor pentru a crea o culoare completă 3D-schiță de interior bucătărie, iar în unele dintre ele (de exemplu, BlumDynalog), puteți obține chiar mai în detaliu și aspectul materialului.

schiță

Exemplu de desenare a unei schițe a bucătăriei în programul PRO100

Pentru a ajuta specialiștii - comandă componente

În principiu, este foarte ușor să tăiați plăcile de placaj din schițe detaliate. Problemele pot apărea numai în absența instrumentelor profesionale - feliile trebuie să fie perfect uniformizate. Prin urmare, cea mai bună soluție în această etapă este contactarea specialiștilor care vor tăia rapid și precis placajul achiziționat pentru fragmentele necesare. În doar câteva ore de lucru, veți obține un set complet de semifabricate pentru bucătăria viitoare din placaj.

1
placaj

Tăiere de placaj

Important! Când contactați o firmă de construcții sau de mobilier, trebuie să aveți cele mai detaliate detalii ale tuturor articolelor discutate în secțiunea anterioară. Este de dorit, dar dimensiunea componentelor, indică, de asemenea, locația pentru găurile necesare - pentru nivelarea proiecții în bucătărie și pentru elementele de fixare. Apoi, nu trebuie să suferiți cu autoguvernare și tăiere.

După ce ați primit toate semnele, trebuie să vă petreceți mai mult timp pentru a aduce detaliile la starea dorită. Mai întâi de toate, va trebui să tăiați tăieturile și tăieturile astfel încât marginile să devină netede și netede. Iar dublu acoperiți toate componentele cu un primer antiseptic (sau doar proolifit) pentru a prelungi durata de viață a unui set de bucătărie auto-fabricat din placaj.

Prelucrarea semifabricatelor

Fragmentele obținute din mobilier trebuie curățate cu atenție pentru a îmbunătăți rezistența la umiditate, schimbările de temperatură și deteriorarea mecanică minoră. O atenție deosebită ar trebui acordată acelor componente care, după asamblare, se vor afla în cască - fațadele și blatul. Și, desigur, ar trebui să închideți tăieturile neprotejate la capete.

Variante de acoperiri protectoare:

 • Cea mai ușoară cale de a termina - pictura orice vopsea impermeabilă.
pictură

Vopsirea rapidă a pieselor din lemn va ajuta pistolul de pulverizare

 • Următoarea alternativă este tratarea cu pată decorativă și deschiderea deasupra impregnării cu lac sau cu ceară de ulei. Această metodă este excelentă datorită placajului de înaltă calitate, deoarece nu acoperă modelele de furnir din lemn.
 • Una dintre cele mai controversate opțiuni este aplicarea unui film autoadeziv. Deși fațadele finisate arată foarte bine, dar această muncă va dura mult timp și efort. În plus, pentru a se asigura că mobilierul își păstrează aspectul timp de cel puțin 2-3 ani, filmul trebuie să fie de înaltă calitate și costisitor. Analog ieftin și se va bloca rapid, nu va dura un an, deoarece noua bucătărie va necesita o nouă reparație. În plus, lipirea ar trebui să se realizeze pe suprafețe perfect plane, dar pe ele în lucrare inexactă, nu se pot forma pliuri estetice și bule. Pe scurt, dacă visezi la o bucătărie colorată, cu toate imaginile la final - este mai bine să o faci imediat de pe PAL sau MDF cu imprimare foto.
 • Și cel mai fiabil (și cel mai scump) mod este aplicarea plasticului ca strat de protecție. Dar acest lucru se poate face numai într-un atelier cu echipament specializat.

Important! Se recomandă aplicarea acoperirilor decorative și de protecție înainte ca mobilierul să fie asamblat. Cu toate acestea, în cazul colorării, puteți procesa, de asemenea, un kit gata.

Productie de mobilier de bucatarie

În acest stadiu, aveți deja tot ce aveți nevoie - o schiță a setului de bucătărie și un set de piese individuale. Rămâne să pregătiți uneltele și puteți începe asamblarea setului de bucătărie din lemn. Dacă aveți toate găurile necesare, aveți nevoie de o șurubelniță, un ciocan, un nivel și o șurubelniță.

Asamblarea cadrului

În primul rând, caseta principală este asamblată. Toate componentele pentru aceasta sunt cel mai bine realizate din foi cu o grosime de 18 mm.

Algoritmul de lucru:

 • Pe partea interioară a pereților laterali sunt montați ghidajele (sau dispozitivele de închidere) necesare pentru instalarea cutiilor și cutiilor.
 • Pereții laterali sunt atașați la orizontală (mai întâi partea inferioară este fixată) la un unghi drept și fixată cu șuruburi de lemn. Pentru a asigura fiabilitatea rosturilor sunt lipite cu clei de tâmplărie sau cu etanșant siliconic. Maeștrii mai experimentați pot folosi și alte elemente de fixare, de exemplu minicamps sau confirmări, dar aceasta nu este o condiție prealabilă.
asamblare

Montaj de cutii de mobilă

Atenție vă rog! Atunci când utilizați șuruburi cu auto-înțepare, nu uitați să comandați în atelier tăieturile cu crestături sub pălării din exteriorul pieselor de prelucrat. Iar pălăriile după strângerea elementelor de fixare trebuie să fie acoperite cu dopuri decorative.

dopuri

Capace pentru șuruburi cu auto-filetare

 • După fixarea tuturor contururilor, se verifică geometria casetei rezultate. Pentru aceasta, ambele diagonale sunt măsurate. Dacă ele erau egale, atunci cadrul era asamblat perfect.
 • Următorul pas este de a instala peretele din spate. Pentru o bordură sub chiuvetă, cuptor, mașină de spălat vase sau mașină de spălat, acest element nu este necesar din cauza necesității de a conecta comunicațiile. Partea însăși este realizată din placaj subțire sau fibră de sticlă și fixată la toate capetele prin garnituri sau capse galvanizate.
 • Pe cutiile vestiarelor superioare se monteaza elemente de fixare pentru a se atasa pe perete. Picioarele sunt montate pe partea inferioară a nivelurilor inferioare.
cadru

Cadrul setului de bucătărie

Hanging fațadele

Cu toata bogatia sortimentului de mobilier de bucatarie, exista doar 2 tipuri de structuri de fatada - usi swing (usi) si sertare (sertare). Având în vedere că aceste componente nu influențează puterea mobilierului, ele pot fi realizate din placaj subțire, de exemplu, de 10-12 mm grosime.

Pentru versiunea retractabilă, montarea nu cauzează probleme - plantați fațada pe șanțuri speciale cu cutii achiziționate sau le înșurubați pe peretele frontal al casetei.

sertare

Sertare în bucătărie

Hanging ușa pe dulap de placaj este după cum urmează:

 • Instalarea buclelor cu eliberare rapidă (așa-numitele bucle de mobilă) se realizează în caneluri rotunde speciale tăiate. Montarea este fixată cu tăieturi galvanizate.
 • Ușa în formă expandată este atașată la capătul casetei printr-o riglă obișnuită din lemn pentru a asigura spațiul necesar pentru o funcționare corespunzătoare.
 • Cea de-a doua parte a buclei este fixată pe peretele lateral al carcasei cu aceleași șuruburi de autoizolare galvanizate.
 • Dacă sunt detectate încălcări ale geometriei, poziția ușii poate fi aliniată cu o buclă specială de reglare a șuruburilor.

Important! Înainte de instalarea fatadelor swinging, este necesar să setați mobilierul în mod clar în funcție de nivel, atunci este mai ușor să urmăriți geometria agățatului.

Montarea fațadelor

Montarea fatadelor pe nivel

Instalarea unei mese comune

După asamblarea fațadelor, montăm blatul, care joacă simultan rolul unui capac pentru postamentele inferioare. Mai întâi, conectăm elementele vecine ale setului cu cască cu șanțuri de intersecție, verificăm uniformitatea și apoi setăm topul de masă pe un cadru monolit. Puteți să o fixați la baza de cutii în mai multe moduri:

 • pune pe șuruburi cu auto-filetare;
 • utilizați console de montare;
 • cumpărați elemente de fixare speciale pentru blaturi, o parte din acestea fiind montate pe cadru, iar cealaltă - pe partea inferioară a capacului.
de masă

Suprafața de masă din lemn masiv va fi un accent spectaculos și un decor practic pentru bucătăria din lemn

Desigur, depinde mult de materialul din care se face topul mesei. Pentru aceasta, puteți folosi același placaj ca și pentru cadru, cumpărați o placă de mobilier, MDF cu strat de plastic sau comandați o structură din acril.

Important! Colțurile din capătul superior al mesei sunt mai rotunjite - aceasta va îmbunătăți aspectul și va reduce riscul de rănire cu mișcări incomode. Dacă partea de sus a mesei este formată din mai multe elemente (de exemplu pentru o bucătărie de colț), îmbinările trebuie tratate cu silicon și acoperite cu o bandă de legătură pentru a preveni pătrunderea umidității și a gunoiului mic. Apropo, puteți utiliza și o protecție specială pentru capete.

șipcă

Fețe de protecție și de legătură pentru blaturi

Alte elemente ale bucătăriei

Dacă ați colectat o bucătărie solidă din lemn cu propriile mâini și nu ați pierdut entuziasmul, atunci puteți continua să lucrați mergând la setul de prânz. O masă mică și mai multe scaune, realizate într-un singur stil, vor fi un plus bun pentru setul de bucătărie.

Tabletop și scaunul pot fi realizate din foi de placaj de bună calitate, cu o grosime de placaj 18 mm.Dlya carcasă adecvată același sau ușor subțire (12-16 mm), tăiat în (aproximativ 10-12 cm) bord îngust. Pentru picioare puteți lua o rază de mărime potrivită.

scaun

Scaun grinzi și placaj

La nota! Dacă aveți echipamentul potrivit, puteți tăia picioarele crețuri într-un atelier de prelucrare a lemnului, unde veți comanda tăierea părților principale.

Puteți face, de asemenea, mobilier de masă din panouri cu propriile mâini. Adevărat, în acest caz, munca va fi puțin mai mare.

 • Plăcile trebuie să fie potrivite unul cu celălalt de la principiul "de sus în jos", concentrându-se pe modelul inelelor.
 • Fețele finale ar trebui să se potrivească perfect cu vecinii de-a lungul întregii lungimi, astfel încât acestea să fie tratate cu un cuptor.
 • Cea mai fiabilă și rigidă legătură este plantarea plăcilor de pe carcasele de mobilier. Găurile din linia centrală a capului sunt forate în pași de 10-15 cm. Pe întreaga lungime a suprafeței de capăt, se aplică adezivul pentru tâmplărie (sau materialul de etanșare siliconică), iar diblurile sunt de asemenea lipite. Tija este introdusă în orificiile ambelor plăci adiacente, care sunt conectate prin prindere până când spațiul dispare complet.
 • Scutul rezultat se usucă, excedentul de adeziv este îndepărtat folosind șmirghel.
 • Colțurile tablei sunt rotunjite cu un avion și curățate cu șmirghel.
 • Suprafața superioară este deschisă cu un lac sau altă acoperire decorativă.

Cu un cadru și picioare vin în același mod ca și în cazul placajului.

set de bucătărie

Set de mese cu picioare în formă

Video educațional: bucătărie din lemn cu mâinile proprii

Acum știi cum să-ți faci mâna proprie din dulap, dulap, masă și alte mobilier de bucătărie. După cum puteți vedea, nu este prea dificil, și mult mai ieftin decât să cumpere un gata-set, cu toate acestea, timpul necesar pentru fabricarea unui lot. Dacă sunteți lauri străine maestru filtru de mobilier și buget vă permite să comandați bucătăria original pe cont propriu sau a sugerat lor de o schiță de designer, apoi trimitere la un specialist va elimina hassle și asigură o înaltă calitate și rezultate rapide.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map