Mikä on parasta keittiölle – laatta tai linoleumi

Mikä on parasta keittiölle – laatta tai linoleumi

Venäjän suosituin lattia on tilastojen mukaan linoleumi. Se on halpa ja kestävä materiaali, joka on lisäksi helppo hoitaa. Keraaminen laatta käyttää vain kolmasosaa, mikä antaa kunnioitettavan toisen laminaatin. Mutta kun kyseessä on keittiö, harvat ihmiset ostavat laminaattia, koska tämä materiaali pelkää kosteutta. Joten sinun täytyy selvittää, mikä on parempi – laatta tai linoleumi keittiölle.

Mikä on parempi – laatta tai linoleumi

Linoleumin edut ja haitat

Tämä lattiapäällyste on polyvinyylikloridia, joka on heterogeeninen ja homogeeninen. Heterogeeninen polyvinyylikloridi koostuu useista kerroksista. Ensimmäinen (alempi) kerros on huopa, polyesteri, juutti, PVC. Toinen kerros (voi olla useita niistä) on lasikuitua, vinyyli vaahtoa. Kolmas (ylempi) kerros on läpinäkyvä kerros raskasta vinyyliä.

Linoleumi keittiölle

Linoleumin ammattilaiset

 • Laaja valikoima malleja ja värejä. Jokainen rakennusalan myymälä tarjoaa tämän pinnoitteen yli 20 muunnelmia, ja sen väri on mitä sydämesi toivoo: geometrisia kuvioita, malleja, marmoria tai puuta, laattoja tai laminaatteja.
 • Kustannukset Linoleum edullisesti. Alin hintakynnys on 120 ruplasta juoksumetriä kohden.
 • On erittäin helppoa käsitellä materiaalia, vaikka henkilö, joka on kaukana korjaustöistä, pystyy asettamaan tämän peitteen.
 • Linoleumia on helppo hoitaa, se ei vaadi erityisiä pesuaineita.
 • Materiaali on miellyttävä kosketus, ei niin kylmä kuin laatta. Linoleumilla peitetty lattia on joustava ja samalla pehmeä. Pinnoite on varsin vahva, varsinkin kun on kyse kulutusta kestävästä linoleumista.
 • Linoleum, joka on suunniteltu paikkoihin, joissa on paljon ihmisten liikennettä, toimii vuosikymmeninä häviämästä houkuttelevaa ulkonäköä. Kotitalo linoleumi toimii myös melko pitkään, jos käsittelet sitä huolellisesti.

Linoleumi keittiölle

Linoleumin miinukset

 • Jos huone on paljon auringonvaloa, kaikki linoleum voi menettää väriä (polttaa auringossa).
 • Materiaali ei kestä mekaanisia vaikutuksia. Jos veitsi tai haarukka putoaa siihen, ja jos kulje sitä kengissä, jossa on stetoskoot, se voi vahingoittaa lattiapäällysteitä.
 • Linoleumi ei siedä lämpötilan laskua.
 • Se saattaa näyttää tahroja. Esimerkiksi rasva, asetoni, maali ja muut epämiellyttävät aineet pestään linoleumin pinnalta erittäin huonosti. Mutta tahra ei tule näkyviin, jos se reagoi välittömästi ja pyyhi pois, mitä on vuotanut tai vuotanut.
 • Linoleumi pelkää kemikaaleja. Se voi olla pilaantunut aggressiivisilla pesuaineilla. On tahroja, tahroja ja jopa kalpeita, joten käytä vain linoleumin korjaustoimenpiteitä lattian pesemistä varten.

Huonosti tehty linoleumi voi pilata sisustusta

Keraamiset lattialaatat keittiössä

Keittiötä pidetään huoneena, jossa on suuri liikenne, joten lattiapäällysteinä monet käyttävät keraamisia laattoja. Tarkastele tämän aineiston ansioita ja haittoja.

Keramiikan edut

 • Laatta on paljon vahvempi kuin linoleumi. Se voi toimia vuosikymmeninä ja samalla sen ulkonäkö pysyy houkuttelevana.
 • Valtava valikoima värejä ja kuvioita. Rakentamyymälöissä näet paitsi keraamiset laatat, myös erilaiset posliinilaatat sekä lasilevyt. Keraamisilla laatoilla voi olla matta tai kiiltävä pinta, joka on koristeltu puusta, kivestä ja metallista.
 • Keraamiset laatat kestävät lämpötilan muutoksia, joten ne voidaan sijoittaa sekä tilojen sisäpuolelle että ulkopuolelle (esimerkiksi kuistilla tai avoimella terassilla).
 • Materiaalin kosteusvastus on suuri. Laatta kulkee ilman ongelmia mistään tulvasta.
 • Laatta vastustaa tahroja ja kemikaaleja. Sinun tarvitsee vain huolehtia lattiasta, johon laatat on asetettu, koska materiaali ei pelkää mitään kemiaa, ja sen tahrat “eivät tartu kiinni”.

Laatta keittiön sisätiloissa

Laattojen haitat

 • Kaikista eduista huolimatta laatta on useita haittoja. Ja tärkein niistä on sen kylmyys. Laattoja voidaan lämmittää vain asentamalla “lämmin lattia” -järjestelmä.
 • Korkea (verrattuna linoleumiin) hinta. Joskus ostaa lattialaatta, sinun täytyy asettaa huomattava määrä rahaa, varsinkin jos ostat kalliita korkealaatuisia laatat eikä halpa kiinalainen väärennys.
 • Laatta on melko monimutkainen materiaali. Ja jos linoleumilla ei ole vain aloittelevaa rakentajaa, mutta jopa henkilö, joka ei ole korjaustöitä, niin vain ammattitaitoinen kaakeliasiantuntija voi laatia laatat. Laattojen asennus on monimutkainen ja työläs työ, ja jos haluat, että se asetetaan kauniisti, sinun ei tarvitse maksaa itse laatta vaan myös asiantuntijan työtä.
 • Grout menettää nopeasti ulkonäkönsä. Jos laatta säilyttää houkuttelevan ulkonäkön jo vuosikymmeniä, niin intertitic-liitosten maalaus hajoaa melko nopeasti. Siksi käytä uraa tummempana, ja valitse erityiset välineet intertillisten saumojen hoitoon. Erinomainen spray SILIT BANG laattahuoltoa varten. Se poistaa homeen ja kaikenlaisen lian. Se on ruiskutettava laattoihin ja saumoihin, jätettävä 10 minuuttia ja huuhdeltava vedellä.
 • Loukkaantumisvaara. Jos keittiössä oleva kirkas lapsi putoaa linoleumin lattialle, se ei vahingoita yhtä paljon kuin putoaa laatoitettuun kerrokseen. Lisäksi laatat, joille vesi kaadetaan, muuttuvat erittäin liukkaiksi. Mutta useimmat valmistajat ovat jo kiinnittäneet huomiota tähän, ja ongelman ratkaisemiseksi luodaan laatta erityisellä päällysteellä. Kiitos hänelle, voitte olla varma myös märällä lattialla.

Laatta on kaunis ja kulutusta kestävä materiaali

Mikä on parempi – laatta tai linoleumi: teemme johtopäätöksiä

Kaikkien edellä esitettyjen yhteenvetojen perusteella voidaan huomata, että molemmat materiaalit sopivat keittiön muotoiluun. Linoleumi kuitenkin luultavasti epäonnistuu melko nopeasti, koska ruuvien ja terävien esineiden menetykset, joita keittiössä käytetään runsaasti, voivat aiheuttaa vahinkoa. Samaa voidaan sanoa pisteistä. Voileipä, kaatunut mehu, kahvi tai kuuma öljy voivat jättää tahroja.

Tile – viimeistelymateriaali, joka on ihanteellinen keittiölle, jos et ota huomioon sen kylmyys. Vaikka, jos menet kotikengille, et välitä. Pääasiassa on ostaa laatta, jossa on mattapintainen pinta, sillä kiiltävä voi aiheuttaa vammoja.

Laattojen ja linoleumin yhdistelmä lattialla keittiössä

Näin laatta on vahvempi, luotettavampi ja kestävämpi kuin linoleumi. Mutta tämä ei tarkoita sitä, että linoleumia keittiössä ei voida käyttää. Sinun on oltava varovainen tämän pinnoitteen kanssa. Ja voit jopa yhdistää nämä kaksi materiaalia, asettaa vahvan laattojen työalueelle ja linoleumin ruokasalissa miellyttävän kosketukseen.

decor

Leave a comment