Handleiding voor het kiezen van barkrukken

Handleiding voor het kiezen van barkrukken

Barkrukken voor de keuken

Eerder schreven we al over het kiezen van een toog of een eilandentafel, en vertellen je nu hoe je barkrukken voor de keuken kunt kiezen. In dit materiaal vindt u nuttige tips, een klein overzicht van prijzen en fabrikanten, evenals 30 foto-voorbeelden van verschillende modellen.

Stap 1. Selecteer de hoogte van de stoel

Voordat u naar de winkel gaat, moet u de hoogte van het aanrecht van de toog meten en begrijpen hoe hoog de stoelen ervoor moeten zijn.

 • Het verschil tussen de hoogte van werkbladen en zitplaatsen dient ongeveer 30 cm Dus als de inpakhoogte -. 1 m, moet de hoogte stoelzitting ongeveer 70 cm.

Natuurlijk speelt de groei van een persoon een rol, dus je moet je concentreren op je eigen gevoelens wanneer je het meubilair test.

 • Als bezoekers vaak naar u toe komen, uw bureau van ongebruikelijke hoogte is of als u van plan bent om stoelen voor verschillende tafels te gebruiken, raden wij u aan stoelen met verstelbare poten te kopen.

Stap 2. Selecteer de constructie

Kruk bestaat uit een zitting, been en voetsteunen, veel modellen een rugleuning en armleuningen, sommige modellen zijn in hoogte verstelbaar, kan worden gedraaid of volledig gevouwen. De volgende tips zullen u helpen begrijpen wat voor soort ontwerp nodig is voor u en uw gezin:

 • Hoge krukken zonder rugleuning zijn goed omdat ze volledig onder de tafel kunnen bewegen en op elkaar kunnen worden geplaatst als je bijvoorbeeld de vloer wast. Het is lastig om er lang op te zitten, maar als je keuken klein is, en het rek dat je alleen gebruikt voor ontbijt en snacks, deze optie is perfect.
 • Barkrukken in het interieur
 • Barkrukken in het interieur
 • Als de bar de tafel vervangt, fungeert als een mini-bar of werkstation, geef dan de voorkeur aan comfortabele modellen met rugleuningen en armleuningen.

Barkrukken met ruggen

 • Benen aan de barkruk kunnen drie, vier of één centraal zijn met een brede steun aan de onderkant (afgebeeld). De meest betrouwbare versie van de stoel is met 4 poten.
 • Barkruk op één been
 • Barkruk op één been
 • De barkruk moet een zeer sterke trede hebben, omdat deze niet alleen de benen van de zittende persoon ondersteunt, maar ook helpt om op de hoge stoel te zitten.
 • Een draaiende stoel is een uitstekende bonus als je het rek als een mini-bar gebruikt, en ook als je vaak een feestje doet en graag tv kijkt, bijvoorbeeld in de aangrenzende woonkamer.
 • Als de keuken erg klein is, kun je kiezen voor lichte klapstoelen. Deze worden bijvoorbeeld in Ikea (het Franklin-model) verkocht. Ook zijn eenvoudige klapstoeltjes handig om te hebben in het geval van het ontvangen van gasten en krijgen alleen wanneer nodig.
 • Het is wenselijk dat op de poten van de stoelen zachte kussens werden gelegd om de vloerbedekking te beschermen.

Stap 3. Selecteer het materiaal

Er zijn barkrukken voor de keuken, niet alleen in de hoogte, maar ook in de gebruikte materialen. De volgende materialen en hun combinaties worden gebruikt bij de productie van een dergelijke groep:

 1. Staal met gouden en zilveren sputteren, evenals gesmeed. Van metaal kan alleen de steun of de hele stoel worden gemaakt. Meubels van metalen staven zijn het meest betrouwbaar en gemakkelijk te onderhouden.
Bertoia in het interieur

Bertoia in het interieur

 1. Wood. Houten stoelen zijn mooi, maar vereisen regelmatig aandraaien van schroeven. Bovendien is het zeer wenselijk dat de houten stoel een metalen voetstap heeft.
Houten barkruk Ingolf, Ikea

Houten barkruk Ingolf, Ikea

 1. Geschilderd of transparant plastic. Plastic stoelen zijn licht en zien er fantastisch uit. Dus transparante stoelen van polycarbonaat Louis Ghost zoals op de onderstaande foto lijken onzichtbaar en zullen de ruimte niet vervelen. Maar houd er rekening mee dat het plastic niet meer dan 100 kg kan weerstaan.

Louis Ghost in het interieur

 1. Wijnstok en rotan, zowel natuurlijk als kunstmatig. Van dit materiaal zijn alleen de stoelen gemaakt, maar dit vergemakkelijkt het meubilair enorm. Voor het gemak en de schoonheid worden rieten stoelen aangevuld met kussens en mantels.

Rieten barkrukken

 1. Stoffeermaterialen: leer, eco-leer, stoffen en wandtapijten. Op stoelen met bekleding is het vooral aangenaam en comfortabel om te zitten, bovendien zien ze er erg elegant uit in het interieur.

Stoelen met lederen bekleding

1

Stap 4. Kies een ontwerp en stijl

Voor een gezellige keuken in de landelijke stijl, zijn houten of vintage metalen barkrukken met of zonder bekleding geschikt. En de modellen met rieten stoelen zien er geweldig uit.

Keuken in landelijke stijl

Houten barkrukken in landelijke stijl

Ook voor de keuken in de klassieke stijl zijn alleen houten of smeedijzeren stoelen acceptabel. Ze moeten zo veel mogelijk op stoelen lijken en daarom een ​​goede bekleding, stoelen en armleuningen hebben.

 • Barkrukken in klassieke stijl
 • Barkrukken in klassieke stijl
 • Barkrukken in klassieke stijl
 • Barkrukken in klassieke stijl

Voor het moderne interieur zijn strikte rechte of gestroomlijnde lijnen en vormen welkom. Heldere of juist neutrale kleuren. Materialen zijn geschikt, en vooral organisch zal plastic zijn.

 • Barkrukken in een moderne stijl
 • Barkrukken in een moderne stijl

Maar voor het hok kunt u stoelen van metaal of hout, met lederen bekleding, op de tripolen in de Tolix-stijl (afgebeeld) ophalen.

Interieur van een kleine keuken in de loft-stijl

Pop art en fusion zijn precies het tegenovergestelde van minimale terughoudendheid. Hier kunt u stoelen met ongewone vormen plaatsen of op zijn minst met heldere frames zoals op de onderstaande foto.

Rode barkrukken in de stijl van pop art

Stap 5. We zijn op zoek naar goedkope, maar uitstekende stoelen

Barkrukken uit Polen - een goede optie voor degenen die hoogwaardige meubels willen kopen, is relatief goedkoop. Het merk Signal staat bekend om de kwaliteit van materialen en het harmonieuze ontwerp van de meubels. Op de onderstaande foto kunt u zien hoe de signaalstoelen van de populaire S-300-serie in het interieur van de keuken kijken (de prijs is vanaf 8000 roebel).

Signaal barkrukken in het interieur van de keuken

Nog betaalbaardere meubels zijn te vinden in Ikea. De hoogte van de zitting bijna alle barkrukken van Ikea is 74 cm. De meest populaire model is de houten Ingolf (3999 RBL). En Henriksdal (van 6,000-9,000 roebel. Afhankelijk van de bekleding).

Hieronder staan ​​foto's van hoe stoelen uit Henriksdall (eerste foto) en Ingolf (tweede foto) in het interieur kijken.

Henriksdal in het binnenland

Henriksdal in het binnenland

Ingolf in het interieur van de keuken

Ingolf in het interieur van de keuken

Origineel barmeubilair, bijvoorbeeld transparante stoelen Louis Ghost van polycarbonaat, van de fabriek kost Kartell 30.000 roebel. Maar je kunt in Russische online winkels uitstekende kopieën vinden voor een prijs van 5000 roebel.

Louis Ghost in het interieur

Ook kun je zoeken naar replica's van de legendarische designstoelen Eames (vanaf 6000 roebel.) En Tolix (vanaf 5000 roebel.).

Eames in het interieur

Eames in het interieur

Tolix in het interieur

Tolix in het interieur

Tolix in het interieur

Tolix in het interieur

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

81 − 73 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map