Размерите на лентата

Размерите на лентата

размерите на бара за кухнята

Инсталирането в кухнята на бара е доста общо решение за модерен интериор.

Все по-често баровете декорират не само студени апартаменти, но и кухни в апартаменти с една спалня, чиито размери оставят много да бъдат желани. В този случай е по-добре да предпочитате маса за хранене на бар-брояч.

Как да определите размера

Стандартните размери на бара са 120x55x105 (дължина * ширина * височина, cm). Разбира се, тези параметри могат да бъдат различни:

 • Например височината на заводските стелажи по правило е 1100/1200/1250/1300 мм;
 • Ако стойката е част от слушалките, височината й е 860/880/910 mm. Тези параметри са получени чрез просто изчисление, като се вземат предвид: типичен мебели цокъл - 100/120/150 мм по височина, дебелина на плота в диапазона от 40 mm и височина 720 mm фасада.
Броячи на различни височини - 1300 см и 86 см

Препоръчваме да се придържате към стандартния размер на бара, ако искате да го направите сами - това е разумно от гледна точка на ергономията и ще бъде по-лесно да изберете столове.

Какъв размер е оптимален? Този въпрос се решава поотделно.

 • Дължината на плота на подпора може да бъде различен и зависи от вашите идеи, кухня размера и броя на домакинствата - 1 седнал човек разчита 600 мм;
 • Но ширината на шината не трябва да бъде по-малка от 300 мм (в противен случай ще бъде неудобно да седите). Оптималните стойности за този размер са 0,5-0,6 метра. По-обширни дизайни са избрани за стаи, където няма нужда да се спестява място.

Размери на ширината на шината

Що се отнася до избора на височината на бара, тук, освен растежа на членовете на семейството, ролята както на вида на конструкцията, така и на мястото в кухнята играе.

Основните опции за бар брояч в кухнята са, както следва:

 1. Дизайнът, който е част от кухненския комплект. Размерите му съответстват на общата височина на мебелите и, както вече беше споменато по-рано, най-често е на 86 см от пода. Това позволява елементът да се използва като работна или трапезна повърхност.
Бар-броячът продължава кухнята. Височината е около 86 см.
 1. Рецепция, играе ролята на дялове, разделени от кухненски мебели -. 110, 120, 125, 1300 cm Тези вътрешни стени са оборудвани с висок бар столове височина 75-85 см, и са предпочитани за големи пространства изискващи зониране.
 • Самостоятелен бар в студиото. Височина 120 см
 • Самостоятелен бар в студиото. Височина 120 см
 • Самостоятелен бар в студиото. Височина 120 см
Самостоятелен бар в студиото. Височина 120 см.
Самостоятелен бар в студиото. Височина 120 см.
 1. Под формата на маса за хранене височина 75 см. Такъв метод на бар аранжиране е оптимален за малки кухни. В този случай той е монтиран близо до стената или близо до прозореца, а столовете към тях ще отговарят на стандартни размери.
Бар маса в малка кухня до стената
Бар маса в малка кухня до стената
 • Бар маса
 • Бар маса
 1. Стените маси не са толкова често срещани в кухнята. Те са добри малък и тесни пространства, тъй като те позволяват да се спести пространството, необходимо за инсталирането на групата за хранене. Ширината трябва да бъде избрана на основата на здравия разум, дължината трябва да се изчислява въз основа на нормата от 60 см / 1 човек, а височината трябва да бъде стандартна 110-130 см.
Бар на стената
 1. Ако размерът на стаята ви позволява, можете да инсталирате рак-остров.
 • Рак-остров във вътрешността на кухнята. Апартамент в Алма-Ата
 • Рак-остров във вътрешността на кухнята. Апартамент в Алма-Ата
 • Рак-остров във вътрешността на кухнята. Апартамент в Алма-Ата

Когато избирате бар в кухнята, трябва да вземете предвид растежа на членовете на семейството. Така че е по-удобно за високите хора да използват висок бар брояч от 130 см, а останалата част е по-добре да изберете височина на шкаф от 110 см или 120 см.

1

Имайте предвид, че дизайнът на лентата често е на много нива. Това означава, че една част от нея може да бъде работната част на слушалката и да има стандартна височина от 86 см, а другата може да бъде по-висока или по-ниска и да играе ролята на бар-брояча.

Поставки за много нива

Колко високи са столовете?

Размери на бар столчета

Бар столове, както и обикновени столове, имат стандартните си размери, базирани на принципите на ергономията.

Височина на седалката бар столове обикновено е 75 см или 85 см. Въпреки че можете да намерите и други възможности, например, произвежда Икеа столове за кухня височина 63 и 74 см.

Следващата таблица показва препоръчителните размери на бар столчета в зависимост от височината на стойката. Имайте предвид, че не е необходимо строго да се придържате към тези цифри, главното е, че разликата между височината на масата и столовете е не по-малко от 30.

Тип бар Височина от пода до плота Височина на столове от пода до седене
Самостоятелен бар 130 cm 85 сантиметра
Самостоятелен бар 120 см 75 - 85 см
Самостоятелен бар 110 cm 75 см
Бар брояч, в зависимост от кухнята 91 сантиметра 75 см
Бар брояч, в зависимост от кухнята 88 - 86 см 62 - 75 см
Трапезна маса под формата на багажник 75 см 45 сантиметра

Размерите на бара и столовете

Съвети:

 • За да се спести място в кухнята не е да се купуват традиционни бар столове, но високи пластмасови столове. Те лесно се нападат под щанда, ако е необходимо;
 • За малка кухня, наскоро се приближиха модерните прозрачни пластмасови столове, като например снимката:
Бар брояч 86 см и прозрачни бар столове
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

11 − 10 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map