Как да изберем перфектната кухня без помощта на дизайнер: пълен онлайн пътеводител

Как да изберем перфектната кухня без помощта на дизайнер: пълен онлайн пътеводител

Как да изберем перфектната кухня без помощта на дизайнер: пълен онлайн пътеводител

В процеса на избор на мебели за кухнята винаги има много въпроси. И това не е изненадващо. В края на краищата, изискванията за кухненския комплект на домакинята са много специални. Как да изберем кухня, която ще бъде идеална за вашето семейство? Времето за стандартни кухни отдавна е минало, сега на потребителите се предлагат различни цветове и стилове на мебели. Да, и неговите характеристики се подобриха: това са рафтовете, въртележките, кутиите, кошчетата, специалните стелажи и разделители за удобство при съхранението на кухненски прибори.

Образът на една въображаема кухня е лесен за превръщане в реалност сам по себе си

Изберете кухнята на мечтите си лесно, ако знаете какво искате

Какво трябва да имате предвид при избора на кухня

Посъветвайте се с домакинята какво би искала да види кухнята си. Отговорът, разбира се, ще бъде: "Уютен и удобен". Производителите на мебели предлагат такъв широк асортимент, че ще задоволят всички нужди. Но преди да поръчате или купите мебели, отговорете на следните въпроси:

 • Колко членове на семейството би трябвало да бъдат предназначени за мебелите? Могат ли двама души да готвят по едно и също време?
 • Колко често ще ядете в кухнята? Колко хора ще седят на масата и колко пъти на ден?
 • Често ли приготвяте храна? Може би сутрин просто пиете кафе, вечеряте на работа и предпочитате нещо светло за вечеря. Или готвите само през уикендите. Помислете за това, което ви е нужно за комфортно готвене: маса за хранене или кухня, а може би сгъваема маса ще бъде достатъчна.
 • Какво правиш в кухнята? Просто яжте, или пък измивате, почивате, гледате телевизия, приемате гости. Може би имате кулинарни хоби или обичате да работите в кухнята вечер.
 • Каква цветова схема трябва да бъде мебелите във вашата кухня? Изборът зависи не само от вашите лични предпочитания, но и от осветлението, цвета на стените, пода, тавана.
 • Как ще използвате наличното пространство? Доволен ли сте от размера на стаята? Ако не, как ще увеличите района? Движете стената или комбинирайте кухнята с хола? Направете техническите условия, които ви позволяват да оборудвате апартамента си с по-голяма кухня или ще трябва да се задоволите с това, което има?
 • Каква площ ви е необходима? Каква е височината на масата? Какви домакински уреди планирате да поставите в кухнята? Необходима е информация за общите размери на избраните устройства.
 • Имате ли нужда от допълнително осветление?
 • Колко продукти съхранявате в кухненските шкафове? Имате ли нужда от рафтове за зеленчуци или домашни препарати за зимата?
 • Как искате да организирате работното си място? Има няколко опции за местоположението на "работещ триъгълник" - мивка, чиния, хладилник. Помислете как ще бъдете по-комфортни.
 • Имате ли нужда от място за хранене на домашния любимец във вашата кухня?
 • Има ли нестандартни ъгли, первази, ниши? Как искате да ги използвате?
 • Къде са вентилационните тръби, електрическите отвори, водоснабдяването, канализацията? Ако е възможно, ще носите ли контактите, мивката?

Отговаряйки на всички тези въпроси, можете да отидете в салона за кухни или да се обадите на дизайнера у дома.

Какви са стиловете на кухнята?

Ако вече сте гледали снимки на кухни в мрежата или сте били в мебелен магазин, със сигурност сте изпълнили очите си от различни цветове, шарки и текстури.

 • Кухня в класически стил
За модерен дом удобна, практична и красива класическа кухня е най-добрият избор

Кухня в класически стил - най-често срещаният вариант в модерните апартаменти

Тези мебели никога не остаряват и никога не излизат от стил. Класическата кухня често е дървена, тежка, красива, издълбана. Кухня от масивно дърво, разбира се, не може да си позволи на всяко семейство. Но ако стаята е голяма, с високи тавани и големи прозорци, кухнята в класически стил е от това, от което се нуждаете. И за да спестите пари, мебелите могат да бъдат поръчани от MDF - този материал е много по-евтин, но имитира едно дърво доста добре. Атмосферата тук ще бъде спокойна и солидна, така че кухнята за вас ще бъде вашето любимо място в апартамента.

 • Кухня в стил Арт Нуво
Жителите на мегаполисите избират кухня в стила на Арт Нуво

Кухнята в стил "Ар Нуво" е предпочитана от уверени, успешни жители на големите градове

Това е една от най-популярните дестинации. В челните редици на удобството. Всички детайли се мислят до най-малките подробности. Има и вградени уреди и функционална работна зона и удобно място за хранене. Но в модернистичната кухня няма ненужни дреболии. Що се отнася до цветовата схема, такива кухни обикновено не са светли, а светли и отворени. Интериорът е спокоен, не е блестящ, многофункционален.

 • Държава - селска кухня
Приятна и спокойна кухня в стила на страната ги прави много популярни

Популярността на стила на страната в дизайна на кухните се обяснява с очарователната й простота

Дървени фасади, плетени мебели, прекрасни салфетки и завеси, малка художествена бъркотия. Фенове на country style са хора, които обичат и оценяват домашния комфорт. Мебелите могат да бъдат изработени от MDF. Домакинските уреди в селските кухни обикновено са скрити. Можете да си купите техника, украсена с месинг. Кухните в стила на страната са уютни и прости, но същевременно функционални и удобни.

 • Hi-Tech
Оригиналната цветова схема на кухнята в стила на високите технологии го прави много привлекателна

Кухня в хай-тек стил привлича със своите ограничени стриктни линии и оригинална употреба на различни цветове

Стил на високите технологии. Кухня хай-тек - това е точно обратното на кухнята в стила на страната. Метал и стъкло, хром и боядисани фасади, най-съвременно оборудване и аксесоари. Не сладък дрънкулки в хай-тек кухня не трябва да бъде. Не е обичайно да се затрупва пространство. Кухните в стила на хай-тек са уютни, светли, просторни и много удобни за домакините.

Решихте за стила на кухнята? Това е само половината от случая. Сега трябва да изберете цвят, защото засяга не само настроението ви, но и желанието за ядене, както твърдят съвременните учени. Цветната терапия е древен метод за обработка на цветовете. Отдавна се смята, че правилният ефект на цвета върху тялото не само възстановява психическото равновесие, но също така третира физическите заболявания.

1

Смята се, че зеленият цвят води до хармония и успокояване на нашия живот, синьо - спокойствие и свежест, жълти и оранжеви цветове подобряват настроението и апетита. Увеличава апетита и червения цвят, но дразни много хора, но яркосиният и син цвят, напротив, намаляват желанието за ядене.

Как да изберем правилната кухня: пет стъпки към една мечта

Ако сте започнали основен ремонт в кухнята, със сигурност искате да намерите най-хармоничното решение по отношение на естетиката, функционалността и, разбира се, цената. Несъмнено кухненският комплект трябва да е удобен и ергономичен, но е също толкова важно, че той се комбинира в цвят и стил с под, стени и престилка за кухнята. Например, кафяво-бежовата кухня в класически стил няма да бъде успешно комбинирана със сив под и зелен тапет в червено цвете. Следователно, има смисъл да се мисли всичко предварително, може би да се консултирате с дизайнера. Така че, пет важни стъпки към нова кухня:

 • Първа стъпка: изберете дизайна, цвета, материала

Вече казахме, че мебелите трябва да съответстват на дизайна на стаята. Освен това индикаторите за якост, топлоустойчивост и устойчивост на влага трябва да бъдат високи, тъй като кухнята е помещение, в което влажността и температурата се увеличават. Можете да изберете материала, който ви харесва най-добре. Тя може да бъде ламинирана ПДЧ, MDF, масивно дърво, ПДЧ с пластмасово покритие, изкуствен камък. Ако решите да поръчате кухня, ще ви бъде предложен каталог с продукти на тази фирма. По Ваше желание експертите ще разработят индивидуален проект, който ще вземе предвид всички ваши желания.

 • Стъпка втора: определете размерите

За да се направи пакетът хармонично да се впише в оформлението на стаята, при изчисляването на размерите е необходимо да се вземе предвид местоположението на всички инженерни комуникации. Можете да помислите върху няколко варианта за местоположението на мебелите и техния състав.

 • Стъпка трета: Съчетаване на елементите

Ергономичността и удобството на слушалките са най-важните параметри при избора на мебели. При проектирането на елементите е необходимо да се вземат предвид размерите на техниката, която ще бъде поставена в кухнята, както и броя на съдовете, които ще съхранявате в шкафовете. Основната задача на кухненския дизайн е да се намали времето за готвене и обслужване на масата, което означава, че композицията трябва да е ергономична.

 • Четвърта стъпка: Кухненски уреди

Вградената технология е добро решение за тези, които не искат да затрупват кухнята с уреди. Сега в кухненските мебели можете да интегрирате всякакви техники - от хладилника и плота до кафе машината. Предварително изберете оборудване, тъй като размерът на оборудването и местоположението на обектите трябва да се вземат предвид при разработването на проект за проектиране.

 • Пета стъпка: Организиране на пространството

Уверете се, че сте изчислили площта на слушалките, така че съотношението между трапезарията и работната площ да остане и да оставите място за свободно движение. Е, ако кухненският комплект ще заема не повече от 20% от цялата площ на стаята. Увеличение на свободното пространство може да се дължи на оптималните мебели за трапезария площ: маса и столове, бар брояч.

Коя кухня е по-добре да изберете: нека да поговорим за материалите

В производството на кухненски мебели използват различни материали - дърво, камък, стъкло и хром, както и частици или MDF. Коя кухня трябва да избера?

 • Фасада и корпус на вашата кухня
Кухнята от естествено дърво изглежда привлекателно и стилно

Линейната кухня от естествено дърво изглежда щателно и уважавано

Обикновено се поръчват килими за кухнята от ламинирана ПДЧ. Този материал е много по-евтин от дървото и доста устойчив на влага. Фасада (врати) обикновено са изработени от МДФ (практичен материал, най-доброто съчетание на цена и качество) или боядисан MDF (тази опция е по-скъп, но цвета на вратата - това е модерен и красив), алуминиев профил (скъпи), от масивно дърво (скъпи). Изборът на фасадата зависи главно от финансовата готовност на клиентите. Хората, които искат кухнята да работи дълго време, но не могат да си позволят скъпи фасади, избират продукти от MDF. В нюанси на този материал се предлагат повече от 50, така че има какво да избирате. Ако искате кухнята ви да изглежда модерна, обърнете внимание на фасадите на алуминиевия профил и боядисания MDF (този материал, който може да бъде с извита форма).

 • настолна
Домакинята ще се чувства комфортно и уверено в тази кухня, напълно оборудвана с всичко необходимо

Кухнята в две линии от ПДЧ с ламиниран плот за маса е подходяща за голямо семейство, което предпочита домашно приготвяне

В таблицата върховете също се предлагат голямо разнообразие. Изберете материала, който можете да си позволите и който смятате за най-практичен. Има плотове, изработени от естествен и изкуствен камък, изработени от ПДЧ, покрити с пластмаса, закалено стъкло, алуминий и неръждаема стомана. В текстурата, масите на масата също са различни: те могат да бъдат матирани и гланцирани. Можете да направите изключителен плот и себе си, като го завършите с плочки, мозайка.

 • Кухня за кухня
Една обикновена кухня ще стане по-привлекателна с осветление на работната стена

Оригиналната престилка за кухня с осветление дори и най-обикновената кухня ще се появи в по-атрактивна светлина

Традиционно, плочките се използват за защита на стените на работната площ от влага и спрей на мазнини. Но престилката за кухнята може да бъде направена от специални влагоустойчиви панели, които са много по-лесни за монтиране. Можете да ги изберете под цвят на мебели или плотове. Грижата за такава престилка е проста, достатъчно е да изтриете панелите с влажна гъба от време на време. Според производителите панелите ще продължат най-малко 10 години. Има и престилки за кухнята от закалено стъкло на различни дизайни.

Определете оформлението на бъдещата кухня

В тази класическа кухня от светло дърво се предлага всичко, от което се нуждаете за работа

Ъгловата (L-образна) лека кухня в класически стил ще задоволи и най-взискателната домакиня

Оформлението на кухнята - това са различни опции за подреждане на мебели.

L-образната кухня е най-популярната опция. Той е идеален дори и за кухни в малък апартамент. Ъгловите шкафове са много просторни.

Линейната кухня е втората по популярност популярност. Той е идеален за тесни помещения и за кухни с голяма трапезария. Слушалките могат да бъдат разположени на една или две линии, по протежение на паралелни стени.

Модерните и удобни кухни са остров и полуостров. Работната зона в тях се премества в центъра на стаята. В островните кухни най-често се прави печка и мивка, в полуостровният център стои бар брояч. Такова споразумение може да бъде предоставено само от собствениците на големи кухни.

U-образна кухня - когато апартаментът е разположен по три стени. Обикновено тези слушалки се избират от хора, които решават да комбинират кухнята и хола.

Вътрешно пълнеж и аксесоари

Помислете какво ще съхранявате в кухненските шкафове. Предвиждайте както кутия за саксии, така и чекмедже за прибори за хранене и отворен шелф за микровълнова печка, държач за бутилки. Вратите могат да се плъзгат, сгъват и нагъват. Ако имате малка кухня, можете да планирате прибираща се допълнителна маса. Обърнете внимание на удобните рафтове и въртящите се рафтове - въртележка. Това не е скъпо удоволствие, но с него вашата кухня ще бъде много по-функционална.

Гъвкаво пространство може да се използва с модерни кухненски шкафове

Модерните кухненски шкафове са много удобни и ви позволяват ефективно да използвате ъгловото пространство

Що се отнася до хардуера, не е нужно да го запазвате. Има опции за всеки вкус и чантата, предлагаме химикалки и крака за мебели като скъп хром и евтина пластмаса. Ако не искате писалките в новата кухня да пълзят след година или две, изберете метални хромирани фитинги. Често цената на фитингите е ¼ от цената на кухнята и това е нормално.

Доброто фън шуй в кухнята също няма да е излишно

Все повече и повече хора се обръщат към мъдростта на Изтока, надявайки се да подобрят качеството на живота си с помощта на древните учения на Фън Шуй. Според него кухнята е едно от най-важните отмъщения в къщата. Много е важно в него да се създаде поток от благоприятни енергии и да се осигури постоянен приток на енергия. Общото правило: използвайте колкото е възможно по-често всяка домакинска артикула във вашата кухня. В противен случай, енергията на Qi ще застане около нея, а неблагоприятното Sha ще се натрупа. Не се препоръчва да се съхраняват рядко използвани продукти в кухнята. Много удобно ще бъдат цветя в стаята.

Принципите на фън шуй не позволяват наличието на остри ъгли в кухнята

В кухнята, проектирана в съответствие с изискванията на Фън Шуй, няма остри ъгли

Майсторите на Фън Шуй вярват, че кухнята не трябва да има остри ъгли, насочени към човека, който готви храна. Опитайте се да направите кухнята възможно най-удобна. Дръжте стаята чиста, редовно измивайте кухненските мебели и прозорците, проветрявайте кухнята. Ако е възможно, избягвайте натрупването на мръсни съдове. Всички кухненски прибори и храна трябва да са на местата си и да са наблизо.

Хладилникът и печката се считат за семейство на семейството. По-специално плочата е свързана с финансовото положение. Платото е най-добре разположено в близост до южната стена. Колкото повече горелки, толкова повече възможности за притока на богатство в семейството. Затова опитайте да готвите на различни горелки, за да увеличите максимално възможностите си. Не се препоръчва да поставите печката до мивката или хладилника, защото водата и пожарът се конфлират в цикъл от пет елемента.

Плочи е желателно да се организира, така че лицето готвене го вижда вратата и всички в стаята. Като правило това е трудно да се направи, а огледалото над печката ще изглежда, леко, странно. Но една огледална табла или екстрактор с полирана повърхност е перфектна.

Желателно е водните тръби да са скрити от очите. В противен случай те създават отрицателна енергия.

Тази стая се среща с нас сутрин, следобед и вечер и дори да не сме тук толкова дълго, престоят трябва да донесе изключително положителни емоции. След това ще се насладите на процеса на готвене, на семейна вечеря или вечеря.

Модерни кухни в снимки

За просторна стая е идеален за кухненски остров в класически стил

Кухненският остров в класически стил идеално ще изглежда в просторна стая

Привлекателността на тази слушалка се обяснява с необичайната цветова схема

Този кухненски комплект има необичайна цветова схема, което го прави не само функционален, но и много привлекателен

Практиката на кухненските осветителни системи не може да бъде надценена

Уникалната осветителна система все повече се намира в съвременните кухни, защото нейните предимства са очевидни

Многобройни съставки в такава кутия винаги ще са в ред

Удобните чекмеджета с разделители ще ви помогнат да поддържате безброй подправки и подправки

Елегантната обстановка на кухнята в стила на Арт Нуво до голяма степен зависи от елементите на декора

Внимателно проектираният декор на кухненския и полуостров в стил "Ар Нуво" прави елегантната и елегантна обстановка

Едно изображение на тази кухня-трапезария е обмислено до най-малките подробности

Дизайнът на тази кухня-трапезария е премислен до дребни неща, като се започне с успешна цветова схема и завършва с комбинация от довършителни материали

Чекмеджетата в съвременната кухня осигуряват ред и уют на собствениците

В чекмеджетата на съвременните кухненски комплекти има места за всичко, което се използва в кухнята

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

83 + = 86

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map