Lesene police in druge možnosti za organiziranje prostora za shranjevanje začimb v kuhinji

Lesene police in druge možnosti za organiziranje prostora za shranjevanje začimb v kuhinji

Lesene police in druge možnosti za organiziranje prostora za shranjevanje začimb v kuhinji

Če pridobite in aktivno uporabljate začimbe, jih očitno želite, da dajo svoje okuse in koristne lastnosti posode. Da bi to naredili, ne potrebujejo le pravilnega izbiranja, dodajanja zahtevane količine, ampak tudi shranjevanja - za spremljanje optimalne mikroklime v prostoru, pravilno izbiro zmogljivosti in organiziranje prostora za shranjevanje. Slednje lahko naredimo ne le s pomočjo tradicionalnih lesenih polic za začimbe v kuhinji, ampak tudi z zelo izvirnimi rešitvami.

Kako pravilno shraniti začimbe - osnovna pravila

Pravila za shranjevanje začimb in začimb niso tako številčna, vendar so ključnega pomena pri ohranjanju njihove svežine. Pomembno je, da se spomnite naslednjega:

 • Enkrat v 2-3 mesecih preverite datum poteka. Večina začimb je starih več kot 1 leto, vendar je bolje držati "roke na impulzu". Če je veliko začimb, lahko imate majhen prenosni računalnik, kjer boste zapisali datume poteka. Ne pozabite, da včasih pogledate.
 • Ne hranite vsebnikov v bližini virov toplote, kot so peč, baterija itd.
 • Izogibajte se dajanju začimb pod neposredno sončno svetlobo. Bolje je žrtvovati lepoto posod, tako da jih skrijete v zaprto omarico, kot pa, da bi sebi in gostom privoščili užitek okusnih in dišečih jedi.
 • Zraven začimbe vedno hranite majhno malto.
 • Cele začimbe so najboljše tale tik pred porabo. Gre za muškatni orešček, nageljnove žbice, cimetove palčke.
 • Garniture, cimet palice, muškatni oreščki so najbolje shranjeni kot celota, nato pa mletite pred uporabo. Paprika in papriko je treba položiti na polico hladilnika. Priporočljivo je, da se zamrznejo semena sezamovo seme, makovo seme in druga zrna, ki vsebujejo olje.
 • Začimbe v obliki celih listov in cvetov hranimo 1-2 leta, v obliki semen in korenovk - 2-3 leta. Pripravki na tleh iz semen in listov hranijo največ eno leto od korenovk - ne več kot dve leti.

Bodite pozorni! Na eno od pravil: včasih na spletu najdete idejo o dajanju začimb na steno za kuhalno ploščo. To je narobe! To je veliko bolj smiselno dodeliti prostor za te namene nad delovno površino tabele.

začimbe

Začimbe se ne nahajajo poleg peči

Kaj lahko shranjujejo začimbe in jih je treba shraniti?

Da začimbe ohranijo vse koristi in ostanejo dišeče, je pomembno, da izberejo ne le kraj za njihovo skladiščenje, temveč tudi embalažo. Ali obstajajo pravila tukaj? Seveda!

Nasveti za shranjevanje začimb in posušenih zelišč

 • Vroča baterija in plinski štedilnik zmanjšata rok trajanja začimb. Zaprta omaro, nameščena daleč od vročine in virov svetlobe, bo dolgo časa pripomogla k ohranjanju arome in svežine začimb.
 • Kozarci in zabojniki morajo biti opremljeni z zapečatenimi pokrovi. Ne pozabite jih zapreti vsakič po uporabi.
 • Ne uporabljajte začimbe neposredno iz embalaže na vroči posodi. Steam pade v embalažo, kar zmanjša okus in rok uporabnosti izdelka. Z majhno suho žličko lahko izmerite pravo količino začimb, ne da bi pri tem tvegali, da bi pokvarili začimbe.
 • Vsakih šest mesecev morate preveriti zaloge. Če najdete začimbe z iztekom roka uporabnosti, jih pošljite v smeti brez obžalovanja.
Žlice zelišč in začimb v lesenem stojalu na belem ozadju
k5
k4
k6
k8
k9

Najbolj očitna in pravilna možnost je uporaba začimbe steklenih kozarcev. Prihajajo v različnih oblikah, barvah, velikostih. Za udobno delovanje kozarca je potrebno podpisati. Proizvajalci, ki skrbijo za to, običajno določijo ustrezno mesto.

začimbe

Pluta pokriva tesno zaprite kozarec in si oglejte izvirno

Ventilatorji izvirnih rešitev lahko svojo kuhinjsko ali delno predelajo v mini laboratorij, ki nadomešča tradicionalne kozarce s pokrovi za steklenice in cevi z zamaški.

epruvete s strokovnjaki

Steklene viale z začimbami v držalu za steno

Bodite pozorni! Epruvete za začimbe imajo skromno velikost, tako da ne boste mogli prilegati vseh razpoložljivih ali želenih volumnov. Iz tega razloga bo potrebno skrbeti za dodatno mesto za shranjevanje začimb. Od tam jih lahko vedno vzamete in napolnite prazne epruvete.

Možnosti za shranjevanje začimb - od preprostega do izvirnega

Organiziranje shranjevanja vaših najljubših začimb je kreativen proces, ki vam pomaga najti najboljšo rešitev za vašo kuhinjo. In je treba pristopiti z vso odgovornost.

Police za začimbe so praktičen element v notranjosti

Lepe police za začimbe - najdite kuhinjo. Z ugodnim poudarkom na izbranem slogu notranjosti, odlično opravljajo funkcijo shranjevanja posod z začimbami. Za njihovo zanesljivo pritrjevanje imajo police posebne omejitve.

polica

Leseno polico za začimbe lahko izdelate z lastnimi rokami

Material izdelave lahko služi kovine, lesa, plastike. Vendar pa so prednostne dve možnosti, tako v smislu estetike kot zanesljivosti.

Bodite pozorni! Pomanjkanje prostega prostora na stenah kuhinje ni izgovor za zavrnitev police. Lahko okrasijo končno steno ohišja ali njena vrata od znotraj. Druga rešitev - namestitev dolgih ozkih polic v niše, ki jih sestavljajo vsi isti omarici.

police

Police na notranji strani omare ne smejo biti preveč široke

Posebni moduli za shranjevanje

Moduli so zasnova, sestavljena iz ločenih posod ali predelkov za začimbe. Lahko so vgrajeni ali samostojni, v drugem primeru pa imajo stabilno podlago za podporo.

1
k13
k15
k16
Lesene police in druge možnosti za organiziranje prostora za shranjevanje začimb v kuhinji
k22
voziček

Samostojni moduli so najpogosteje mobilni in vsebujejo le najbolj potrebne začimbe. Vse ostalo lahko odstranite "pred ohišjem", na primer v omari ali shrambi.

organizator za začimbe

Mobilni organizator za začimbe

Vgrajeni moduli so tradicionalno nameščeni v predalu ali ozkem ohišju kuhinje. Predlagajo namestitev začimb, s katerimi jih prepoznajo in jih čim bolj prilagodijo.

omara

Vzmetna garderoba za shranjevanje začimb - ergonomična in praktična

Prvotna rešitev je začimbe v niši

Prisotnost niše v kuhinji daje vsaki priložnosti, da jo pretvori v izvirno in lepo mesto za shranjevanje začimb. Če dovolite njegovo velikost in geometrijo, je mogoče postaviti ne le številne kozarce, temveč steklenice z rastlinskim oljem, najljubše omake.

nišni prostori v kuhinji

Organizacija nišnega prostora v kuhinji

Da niša ne postane prostor za razne kapacitete, je potrebno pristopiti k njegovi registraciji. Prvič, pomislite skozi konec. S pomočjo različnih tekstur in barv lahko ločite nišo na ozadju glavnih in drugih zidov, kar ustvarja ugoden poudarek. Lahko se ustavite na enem končnem materialu, nato pa postane posoda za začimbe še pomembnejša.

To bo "drugič". Za dajanje začimb v odprto nišo izberite najlepšo in originalno posodo. Lahko so izdelki iz nenavadne oblike ali iz večbarvnega stekla itd. Lahko ustvarite celoto barvno sliko, ki izberejo kot "brisače" svetle začimbe ali kozarce.

Magnetne plošče za sodobno hostese

Drug način za izvirno organizacijo shranjevanja začimb je magnetna plošča. Pridejo skupaj s čednimi in lepimi kozarci, ki privabljajo pozornost gostov vaše kuhinje. Material izdelave je iz nerjavečega jekla.

tabla

Magnetna osnovna plošča s kozarci

Magnetne plošče lahko pritrdite na vertikalne in vodoravne površine. To so lahko stene prostora, vrat, sten in celo dno visečih kuhinjskih omar.

lahko pritrdi

Montaža pločevin na vodoravno locirano magnetno podlago

Izdelane iz kovine s kromiranim premazom, se te plošče odlično prilegajo sodobni notranjosti v slogu visokotehnološkega minimalizma.

Rails za začimbe v kuhinji

Reiling za kuhinjo je stenski sistem za shranjevanje majhnih kuhinjskih pripomočkov ali začimb, izdelanih v obliki držala. To je sama votla kovinska cev (ena ali več), ki je prevzela obliko, ki jo je predvidel proizvajalec. Lahko se obesi s policami, posebnimi kozarci s kavlji - samo za začimbe, sušenje za posodo itd.

tečaji na tečajih

Najlažji tirnica s tečajnimi kozarci

Reiling se lahko prodaja ločeno ali v obliki sistema za shranjevanje začimb - skupaj s kozarci. Tradicionalno, njihovo število je 6-8 kosov, zato se boste morali odločiti za najpogosteje uporabljene začimbe.

sistem za shranjevanje

Reiling sistem za shranjevanje kuhinjskih pripomočkov in začimb

Pladnji in košare za začimbe - enostavnost in udobje

Organiziranje proračunov in mobilnih prostorov za shranjevanje bo pomagalo pri posebnih pladnjih. Najpogosteje so izdelani iz lesa, ki okrasijo tako ali drugače. Zunaj so ti pladnji podobni nizki škatli z ročaji na straneh. Z njihovo pomočjo lahko izdelek enostavno premaknete iz kraja v kraj. Relativno visoki loki ne dovoljujejo, da bi začimbe padle.

žleb

Pladenj s kozarci za začimbe - določen pri proizvajalcu

Pladenj je kot nalašč za shranjevanje ne samo kozarčkov z začimbami, ampak tudi mehke pakete v obliki paketov. To je vedno mogoče odstraniti na mizo, omarico ali shrambo, zaradi česar je ta možnost primerna za majhne kuhinje, kjer je malo prosto površin.

žleb

Tudi preprost zunanji pladenj lahko postane dekoracija kuhinje

Izvirni in lepi videz tkane košare za začimbe. So primerni v notranjosti, starih v ruščini, državi, ekostyle. Obstaja veliko možnosti za dekoriranje košare, lahko kupite svoj najljubši izdelek ali pripnete svojo roko do svoje zasnove.

voziček

Koruza za začimbe vam bo udobno dodala vašo kuhinjo

Organizatorji-žepi za velike in manjše kuhinje

Ni veliko organizatorjev prostora z veliko pisarn v obliki žepov - praktična rešitev za kuhinje na katerem koli območju. Vendar je treba pojasniti: zagotoviti, da je tak kraj za shranjevanje začimbe estetsko, je treba hraniti v mehkih pakiranjih ali bolj ali manj ravnih kozarcih.

organizator z žepi

Organizator kuhinje z žepi za začimbe

Bodite pozorni! Če želite udobno izbrati svoje najljubše začimbe, ne da bi porabili veliko časa, so žepi ponavadi transparentni.

Tkanina takega organizatorja je pogosto gosta tkanina (za osnovo) in debel film. To olajša njegovo umivanje in po potrebi očistite. Glede na velikost organizatorja lahko najdete mesto na steni, na koncu omare. V prisotnosti otoške kuhinje bodo praktični žepi primerni v osrednjem (običajno delu) delu.

Lesena polica za začimbe

Kuhinjsko pohištvo iz naravnega materiala izžareva posebno energijo, ki ustvarja občutek miru in udobja.

Splošna priporočila za proizvodnjo in montažo

Domača polica za kuhinjo je lahko iz lesa, suhega zidu ali iverne plošče.

risanje

Risalna polica

 • Najprej določite mesto prihodnje police, njegovo obliko in celoten videz. In nato ustvarite načrtovalno risbo. Če je polica odprta, morate zagotoviti majhen rob, tako da se kozarci ne morejo zrušiti.
 • Ko določite dimenzije police, izrežite sestavne dele z električnim sestavom, mletite konce. Področja prirobnica pečat pohištvo iverne plošče roba.
 • Označite pritrdilne elemente na steni in pritrdite konstrukcijo.
police

Za izdelavo police uporabite le suhe lesene deske

Pred delom jih je treba temeljito polirati

Polica z vijačnimi pločevinami

Od zdaj naprej lahko polico uporabljate z največjo koristjo - tako zgornji delovni prostor kot spodnjo ravnino.

Za police bodo potrebovali: 2 vezane plošče, vijaki in les lepila primerjem, emajl, 6 kontejnerji za začimbe s kositrom pokrovi, kot tudi ravnilo, kladivo, izvijač, vijaki za privijanje kape, vijaki za pritrditev prirobnice na steno.

police

Ergonomski in izvirni

 1. Stranske dele in podlago povežite z lepilom in jih privijte z vijaki na lesu.
 2. Če je potrebno, namočite površino v barvo želene barve.
 3. Po dveh dneh, ko se polica posuši, naredite oznako za pritrditev pokrovov.
 4. V sredini vsakega pokrova vrtajte luknje za dva vijaka (razdalja med luknjami je 2 cm). Če naredite pritrdilne elemente samo za en vijak, se obrnete in odvijete.

  namestitev

  Dve vijaki zagotavljajo največjo togost zgradbe

  1
  1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
  Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 40 = 46

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map