Podrobna navodila za montažo kuhinje s svojimi rokami

Podrobna navodila za montažo kuhinje s svojimi rokami

Podrobna navodila za montažo kuhinje s svojimi rokami

Ponavadi podjetja, ki proizvajajo kuhinjske garniture, ponujajo montažo za plačilo. Kot citat je odstotek stroškov izdelka (ponavadi stane od 6 do 10%). Strokovnjaki se hitro spopadajo s svojo nalogo, skupščina ne traja veliko časa. Ampak, če hočeš, lahko vse narediš sam. Mnogi ljudje ne vedo, kako sestaviti kuhinjo, in menijo, da je to precej zapleten in težaven proces. Vendar se lahko spoprime z njim, če upoštevate ustrezna navodila. Glavna naloga pri montaži - zbrati iz različnih elementov visokokakovosten komplet, ki bo vnesen v pripravljen prostor.

Sestavljanje kuhinjskega pribora je zahtevna in zapletena, vendar izvedljiva stvar

Sestaviti kuhinjsko napravo neodvisno od vseh

Če se odločite za namestitev kuhinje, vprašajte prodajalca, če je kuhinja opremljena s spremno dokumentacijo (navodilo za montažo). Na žalost proizvajalci vedno ne priložijo podrobnih opisov montaže in namestitve vsake omarice, zato morate preživeti nekaj časa, kako ugotoviti, kako sestaviti kuhinjo.

Kako sestaviti kuhinjo: pripravljalna dela

Pred visečimi kuhinjskimi omarami morate opraviti pripravljalno delo. Stene, na katerih so pritrjeni omarici, morajo biti popolnoma ravne in koti morajo biti enaki 90 stopinj. Pred montažo kuhinjskega pribora je potrebno opraviti vsa električna inštalacijska dela, vklj. namestitev izhodov in vodnikov za povezavo zgornjih svetilk, naporov itd. Stena pod omari mora biti pokrita z ozadjem ali poslikana, ker po namestitvi omare je precej problematično, da pritrdite ozadje nad njimi.

Temeljnost in skrbna skladnost z zahtevami navodil zagotavljata uspeh pri montaži kuhinjske enote

Namestitev kuhinje s svojimi rokami zahteva skrb in strogo upoštevanje navodil

Pred delom z visečimi kuhinjskimi omarami bodite pozorni na zasnovo zadnjega dela. Če je lesena plošča (lesena vlakna) pritrjena na hrbtno steno ohišja - če pritrdite mehanizem "šarnirja-rake", se ohišje ne bo enostavno prilegalo steni. Za to vrsto omarice je popolnoma obesil, morate doseči majhno odreza od stene na dnu. Zato naj spodnji del slušalke najde na kuhinjskem predpasniku za 1-1,5 cm. Namestitev visečih omaric te vrste je dovoljena samo na končnem kuhinjskem predpasniku.

 V primeru, da je lesena plošča vstavljena v žlebove in se globlje v notranjosti ohišja, se slušalka lahko obesi kot blizu predpasnika in se prekriva. Pri nameščanju omare preverite stopnjo ploščice s pomočjo nivoja. Če pride do odstopanja - bolje je, da se omare prekrivajo predpasnik. To bo pomagalo prikriti napake. V tistih primerih, v katerih še vedno manjka kuhinjski predpasnik, morate omaro obesiti, poravnati vodoravni položaj in nato namestiti predpasnik. To zaporedje vam omogoča pripravo predpasnika in kuhinje, ki je tesno nameščena.

Kako sestaviti dno kuhinjske enote

To je preprostejša naloga kot namestitev zgornjih omar. Praviloma so spodnji elementi nameščeni iz kota ali iz pralne omarice. Če ste kupili že pripravljen komplet, morate svoje dele postaviti na vnaprej načrtovana mesta. Imejte v mislih, če ima kuhinja neenakomerna tla, morate nastaviti palce navzgor od najvišje točke. Po namestitvi in ​​pritrditvi preverite vodoravni položaj tako, da potegnete najlonsko nit vzdolž zgornjega vogala. Na sliki je prikazana sestava kuhinjske omare. Vaše delo je veliko preprostejše, če ste prinesli pripravljene palčke domov.

Če so robniki v razstavljenem stanju, je bolje, da začnete montažo tako, da razvrstite vse podrobnosti, nato pa izberite tiste, ki bodo na prvem mestu. Na primer, ste se odločili sestaviti omarico. Za to potrebujete naslednje dele: spodnji del - 1 kos, zadnja stena - 1 kos, stojala - 2 kosi, stranska stena - 2 kosi.

Luknje se podrobno vrtijo, ko so stene med seboj vgrajene in natančno pritrjene. Vsak del je pritrjen v stopnjah. Lahko pa ga tudi sestavite na drug način, ko so vse pritrdilne luknje označene in vrtane vnaprej, in šele nato so sestavljene. Ta metoda zahteva posebno natančnost, da se vse luknje na parnih delih ujemajo in se ne premikajo.

Prva stvar, ki jo lahko naredite, je pobrati škatle. Najpogosteje prihajajo z nizom vodnikov, ki jih je treba pritrditi na straneh. Nato nadaljujte z montažo glavne škatle. Označite luknje za pritrdilni material. Običajno je v omari 7 cm od roba in v omaricah 5 cm. Potem označite luknje za držala police in jih namestite. Sedaj lahko priključite dno in dva stojala, nato pa privijte zgornja rebra, ki bodo pritrjena na mizo. Na tej stopnji je priporočljivo izmeriti diagonale škatle. Biti morajo enaki.

1

Nadaljujemo z namestitvijo zadnje stene. Njegova velikost mora biti nekoliko manjša od velikosti škatle. Speljite steno vlaknene plošče na dolgo stran škatle, nato pa preverite diagonale. Po potrebi popravite položaj škatle in pritrdite steno vlakna z več žeblji. Združi žeblje po celotnem obodu na razdalji približno 10 cm. Za močnejšo pritrditev lahko uporabite vijake. Če je robnik zaključen z nogami, obrnite škatlo in jo namestite. Zadnja faza montaže je namestitev škatel. Vaš robnik je pripravljen. Podobno je sestavljena tudi preostala kuhinjska enota.

Vse vam ni treba zbirati naenkrat: omarice, robnike, škatle za kuhinjske svinčnike itd., Ker bo to stisnilo v kuhinjo. Montaža mora biti zgolj v delih. Za vogalno kuhinjo je najprej pohištvo, ki se nahaja na eni steni, nato pa na drugi strani.

Vrh je zložen na vrhu. Če je sestavljen iz več delov, uporabite posebne povezave.

Montaža kuhinjske omare je treba izvajati v strogem zaporedju

V tem zaporedju so sestavljene klopi za kuhinjo

Montaža stenskih omar

Pri spuščanju omar, morate pravilno razporediti svojo višino. To je začetna faza namestitve, na kateri je odvisno, kako naj bo slušalka v uporabi. Ampak ne le udobje, morate določiti višino. Kuhinjske omarice so vedno na ravni oči, zato morate videti, kako usklajen bo njihov položaj.

Višino kuhinje določajo uporabniško predlagani parametri in višina visečih elementov. Običajno so omare obešene na razdalji 55-60 cm glede na masažo. Ta višina omogoča udobno uporabo različnih gospodinjskih aparatov, ki so običajno postavljeni na števec: grelnik vode, mikrovalovna pečica, predelovalec hrane itd. Najmanjša višina, po kateri bi morale biti omare nad pultom, ki ga nastavi GOST, je 45 cm. Ta vrednost je primerna za majhne kuhinje ali visoke kuhinjske omare.

Za skrivanje kuhinjskih komunikacij je v nekaterih omarah potrebno vrtati dodatne luknje

Nekatere zgornje omare bodo morale vrtati dodatne luknje, ki jih je treba upoštevati vnaprej

Vrste ohišij na steni

Namestitev kuhinjskega pribora se izvaja s pomočjo pripomočkov, ki so običajno vključeni v komplet. Za pritrditev zgornje omare je priporočljivo uporabiti poseben mehanizem - montažna tirnica (bar). Ta del je tečajni del s kavljem, ki je pritrjen na notranjo stransko steno ohišja. Namestitev se izvede tako, da kavelj s kavljem rahlo zapusti zadnjo steno slušalke.

Za varno namestitev kuhinjske omare na steno priporočamo uporabo pritrdilne palice

Z uporabo pritrdilnega traku lahko dosežete tesno in zanesljivo pritrditev ohišja na steno

Na steno, na kateri je omarica obešena, je pritrjena pritrdilna plošča, s katero je mogoče pritrditi kavelj vzorca. Ta vrsta pritrditve ima veliko prednosti, saj lahko ena oseba sestavi kuhinjski komplet. Če so stenske omare nameščene na navadne tečaje, je treba uporabiti dva magistrila: enega drži omarico, drugi pa postavitev. Mehanizem "šarnirja" omogoča povečanje natančnosti in hitrosti dela, ker ni potrebe po nenehnem držanju kabineta.

V tečaju so nastavitveni vijaki, ki omogočajo nastavitev položajev kuhinjske omare v dveh smereh: naprej-nazaj in navzdol. Tako vam mehanizem omogoča izravnavo omare, kar je zelo težavno pri običajnih tečajih (zlasti v kuhinjah z neenakomernimi stenami).

Z nastavitvenimi vijaki na montažni plošči lahko nastavite položaj kuhinjske omare

Nastavitveni vijaki na montažni plošči omogočajo nastavitev položaja kuhinjske omare

Zaradi uporabe pritrdilnega elementa "šarnirja" se zanesljivost konstrukcije znatno poveča. Na montažni plošči so razrezi zlomov, ki vam omogočajo, da prilagodite njegovo dolžino. Če je nosilnost sten odlična - obstaja možnost, da jo rešite tako, da zlomite palico na koščke dolžine 10 cm in jih pritrdite na mesta, kjer so vzorci nameščeni. En kos traku je pritrjen na 3 vijaka. Če stena ne drži pritrdilnih elementov in "požira", priporočamo, da ne zlomite palice, ampak ga popolnoma pritrdite na vse luknje. Tako bodo omare pritrjene na več vijakov, obremenitev pa bo porazdeljena enakomerno.

Če veste, kako sestaviti kuhinjski komplet, potrebujete samo 2-3 ur za delo, vendar je vse odvisno od števila elementov slušalke in vaših gradbenih veščin. Razstavljanje omaric s tem pritrditvijo je tudi enostavno in hitro. Delo lahko opravite s pripravljenim predpasnikom. Če so omare nameščene na običajne tečaje, je za natančno označevanje zaželjeno, da se pritrdi izravnalni rob ob spodnjem robu obešalne slušalke, ki je nato razstavljen. Namestitev obrezov navadno zahteva vrtanje lukenj, kar je lahko zelo problematično s pripravljenim kuhinjskim predpasnikom. S pomočjo mehanizma "hitch-plank" se takšnih težav ne boste srečali.

Na žalost ima ta metoda pritrditve svoje pomanjkljivosti. Prvič, to je visok strošek v primerjavi s pritrditvijo s pomočjo običajnih zank. Drugič, zasnova mehanizma je taka, da se omare v zgornjem delu ohlapno pripnejo steni in pustijo majhno vrzel.

Nudi montažo kuhinje s svojimi rokami

Za namestitev kuhinje potrebujete takšna orodja: vrtalnik (po možnosti s puncherjem), dolg nivo, tračno merilo ali dolg vladar, izvijač, sponke, kladivo. Če je pritrdilna plošča pritrjena s sidrom, je potreben tudi ključ.

Pred montažo kuhinjske enote preverite prisotnost pritrdilnih elementov. Vijaki so ponavadi opremljeni s kuhinjskim kompletom. Nekateri proizvajalci uporabljajo tečaj "pod stiskalnico", ki ne potrebujejo dodatnih pritrdilnih elementov, ki so nameščeni med tovarniško montažo. Vsi vijaki morajo biti z mozniki, da pritrdite zaveso na steno. Presečni estrihi, ki so običajno vključeni, se uporabljajo za povezovanje odsekov pohištvenih omar.

Da bi se izognili napakam v montažnem procesu, mojstri svetujejo, da začnejo sestavljati slušalke iz kota

Set je zbran iz vogala ali iz pralne omare, to zaporedje velja za najbolj priročno

Če je pohištvo z navodili, ga natančno preučite. Namestitev kuhinje kljub razlikam v oblikah in modelih poteka po istem principu. Prva faza - z uporabo nastavitvenih vijakov na pritrditvah postavite kavelj v srednji položaj. Nato pritrdite na notranje stranske stene visečih omaric, tako da se kavelj razteza nekaj milimetrov za hrbtno steno ohišja, kar ji bo omogočilo ujeti na montažni tirnici. Zdaj je treba na steni pod luknjami pritrditi oznako za pritrditev zavese. Če je višina slušalk nastavljena na višino ohišja hladilnika ali ohišja za kuhinjske svinčnike, jih najprej namestite. Če se mehanizem "tečajnega droga" uporablja kot pritrdišče, ugotovite, kako bodo omare nameščene glede na kuhinjski predpasnik: rit ali krog.

Pnevmatika na tečajih mora biti nameščena nižje od zgornjega roba omarice. Za merjenje te razdalje je potrebno pritrditi pnevmatiko na zadnjo steno ohišja, kot da bi jo obesili. Z uporabo nivoja narišite črto na steni, ki označuje zgornji rob linije in vrhu omar. Najboljše iz vogalne omare, medtem ko ne priporočamo merjenja razdalje od stropa ali tal, tk. obstaja možnost, da morda niso niti enaki. Ampak, če ste prepričani, da stropna ali talna linija poteka strogo vodoravno, brez najmanjših napak, je po oznaki bolje preveriti še oznako, da bi se izognili netočnosti. Zdaj morate narediti oznake za vrtanje lukenj, tako da pritrdite pnevmatiko z zgornjim robom na vlečeno črto.

V izvrtane luknje namestite ustrezne moznike. Montažna tirnica pritrdite s pritrdilnimi elementi. Po tem lahko začasno prekinete omare na stolpcu. S pomočjo nastavitvenih vijakov na tečajih poravnajte položaj omar z drugimi, preverite rezultat s stopnjo. Potem, s pomočjo spon, je treba omare popraviti v parih, začenši z vogalom. Da ne bi poškodovali omare, vstavite majhen leseni klin med omarico in sponko.

Vpenjanje s sponkami omogoča izogibanje izkrivljanju in pojavu praznin v sestavu slušalk

Za zagotovitev, da so vse podrobnosti slušalke pravilno nameščene, je potrebna začasna pritrditev s sponami

Sedaj temeljito izvrtajte priključene omare za vmesni presek. Če material iz kuhinjske niše iverne plošče (laminirana iverka) lahko med vrtanjem pride do sekanje. Da bi se izognili temu problemu, trdno pritisnite leseni blok v vtičnico ali vrtajte z dvema svedrovoma. Prva luknja je narejena s tankim svedrom, nato pa se z vsake strani razširi na želeni premer. Z vmesnimi premeri, pritrdite omare drug z drugim. Zadnji korak je obesiti vrata z nastavitvenimi vijaki na tečajih. Vaš kuhinjski komplet je sestavljen.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 1 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map