Harmonija podrobno: kako izbrati pravi kuhinjski gumbi

Harmonija podrobno: kako izbrati pravi kuhinjski gumbi

Harmonija podrobno: kako izbrati pravi kuhinjski gumbi

Pohištvo ročaje v kuhinji - ne le uničujoč objekt, temveč tudi notranja dekoracija. Govorimo o tem, kako izbrati kuhinjske ročke tako, da so tako funkcionalni kot estetski.

Merila za izbiro ročajev za kuhinjsko pohištvo

En sam odgovor za vsakogar je, kako izbrati pravi ročaj za kuhinjo, žal, ne obstaja. Navsezadnje ima vsak svoj estetski preference in navade v gospodinjstvu. Kljub temu pa lahko podamo nekaj splošnih priporočil.

Moda in stil

Ročke morajo biti v skladu z omarami in drugimi notranjimi detajli. Po sodobnih strešnih tirnicah na klasičnih vratih s kompleksno ploščo bomo preprosto pokvarili kuhinjski komplet. Izbira pripomočkov je treba skrbno ravnati, bolje se je seznaniti s stilom pohištva, dobro obveščena z dobrimi ilustracijami v mreži. Oseba, ki ne pozna umetnosti ustvarjanja notranjosti, se lahko težko samostojno strinjajo o različnih elementih situacije. V tem primeru se lahko obrnete na pomoč notranjega oblikovalca ali oblikovalca pohištva.

Ročaji na omaricah

Danes lahko izberete pohištvene fasade in dodatke za odpiranje za vsak okus in barvo. Ključ do uspeha pri ustvarjanju slušalk je najti harmonično kombinacijo različnih elementov

Udobje in praktičnost

Priročnost - na prvem mestu. Vsak ima svoje zahteve. Treba je "poskušati" pribor za sebe, vendar po možnosti ne na razstavnem stojalu v kabini, ampak v položaju, ki ustreza dejanskemu delovanju. Kontroverzni trenutek je nastanek ročajev glede na vrata. Če je let premajhen, bo prostor za oprijem majhen in "velika" oseba bo težko odpreti vrata. Če je polet odličen, bodo ročaji spodnjih omaric počivali proti bokom lastnikov, ko bodo pospravili posodo ali pa pričarali peč. Zagotoviti je treba, da po dotiku ni vidnih znakov prstov na površini ročajev.

Dolge ročaji

Zelo elegantne ročaji, ograje, v katerih se luknja za oprijem ne nahaja vzdolž celotne dolžine, temveč le v središču, ne bodo vsi primerni

Zanesljivost

Kuhinjske omare, ponavadi uporabljamo veliko bolj pogosto kot ostalo pohištvo. V skladu s tem je strojna oprema podvržena večjim zahtevam glede zanesljivosti. Od tistih izdelkov, ki si jih lahko privoščite, bi morali poskušati izbrati najboljšo kakovost. Ne kupujte plastičnih dodatkov z "kovinskim" premazom, je kratkotrajna. Ročaji iz lesa ali plastike, ki so pritrjeni na vrata z vijaki, prav tako niso zelo zanesljivi. Okovje bo trajalo dlje, kjer pritrditev poteka z vijakom na stisnjeno jekleno pušo.

Vrste pohištva ročaji

Razmislimo, kakšne ročice se uporabljajo za kuhinjsko pohištvo, upoštevamo njihove značilnosti, prednosti in minuse:

Staples

Večina kuhinjskih ročic je narejena v obliki sponk. Arc je najprimernejša oblika, ne povzroča nezaupanja. Rešetka je dovolj široka, da jo lahko ujame s celotno dlanjo, vendar je relativno kompaktna, štrleče ročice na spodnjih omarah skoraj ne motijo. Še posebej, če imajo ojačitve gladke ovine brez ostrih robov. Raznolikost slogov ročk je zelo velika, lahko najdete model katerega koli, najbolj muhastega oblikovanja.

Staples za kuhinjo

Popularni ročaji so izdelani za vsak okus in barvo

Praviloma je taka strojna oprema izdelana iz kovine, površina je pocinkana, lak-polimer. Izdelki v sodobnem dizajnu lahko okrasijo steklene vložke in okrasne predmete v klasičnem porcelanu.

Ročaji iz usnja

Ročne sponke ni treba izdelati iz trdnega materiala. Popolnoma služi za odpiranje elegantne opreme iz kože (na fotografiji) in celo katatikov konoplje

Školjke

Ročnik se ne šteje za udobno. Drenje je dostopno le od spodaj, od zgoraj je zaprto, kot lupina školjk. Školjke zelo natančno ustrezajo slogu "podeželske" kuhinje, najsi gre za slikovito sredozemsko Provanso ali rezervirano temeljno ameriško državo. Tak pribor je izdelan samo iz kovine: baker, medenina, bronasta. Ali iz drugih zlitin s primernim premazom. Zaradi majhne velikosti in poenostavljene oblike ponori na spodnjih predalu ne vplivajo na lastnike, ko potujejo po sprednji strani kuhinje.

1
Ročaji za pomivalno korito

To je precej primerna kombinacija različnih vrst pribora. Skoraj kvadratna oblika stranskih predalov podčrta ročaje-lupine in elegantno ploščo velikih vrat - sponke

Gumbi

Gumbi so skoraj tako priročni in vsestranski kot sponke. Toda bolj kompakten, skoraj ne štrlijo proti fasadam. Majhni gumbi vizualno olajšajo pohištvo, ki popolnoma usklajuje s težkimi plastičnimi ploščami v retrospektivnem slogu, državi ali provansi. Gumbi so izdelani iz lesa, porcelana, kovine, kakovostne plastike. Treba je upoštevati, da je gumb pritrjen le z enim vijakom, to morda ne bo dovolj za vrata, ki se odprejo z opaznim naporom.

Priporočljivo je, da vgrajeni pomivalni stroj položite na dve vrsti vrat in ga odprite z obema rokama. Torej se roke ne bodo odšle. Na vratih šal s širino 80 cm ali več morata biti nameščena tudi dva gumba. Ni zelo priročen gumb za velika vrata visokih omar in vgrajeni hladilniki. Težavo lahko rešite tako, da v eni kuhinji uporabljate oba gumba in sponke, ki jih pobirate v skladu z načrtom iz ene zbirke.

Fitingi za kuhinjsko pohištvo

Če je potrebno, lahko združite sponke in gumbe, iz dostojnih proizvajalcev, opremo izdelujejo zbirke

Obroči in kapljice

Ročni prstan je element, značilen za klasično pohištvo. Vintage obroč patinated bronaste ali medenine bo nedvomno okrasiti omare v retrospektivnem slogu. Pravzaprav je obroč pritrjen na nožni del in v "neoperativnem" položaju je vzporeden s pohištveno fasado. Dodatki skoraj ne segajo čez vrata in ne motijo ​​gibanja vzdolž kuhinje. Žal je eleganten videz in kompaktnost nekoliko zmeden zaradi vprašljive ergonomije.

Ni tako pomembno, da uporaba takih ročajev ni zelo priročna, še huje, da so potencialno travmatična. Če odpirate vrata, potisnite prst v prstan, se lahko dislocira ali kaj slabše. Ni verjetno, da bo odrasla oseba prišla v podobno situacijo, toda otrok, ki je bil rasolililsy, ​​lahko.

Olovke obroča

Obroči se praviloma uporabljajo v pohištvu z retrospektivnimi smeri

Obroči, kot so gumbi, imajo eno pritrdilno točko, zato je njihova uporaba pri tesno odpiranju in težkih vratih omejena. Izhod je vgradnja dveh obročev ali uporaba ročic, pri katerih je lok kot v obroču vrtljiv na tečaj.

Spustni ročaj je križec med gumbom in obročem. Gumb (kapljica) se drži na šarnirju.

Ročke kapljice

Obeski-obeski morajo biti dobro pritrjeni na vrata, vijaki v njih se občasno izklopijo

Ograje

Elegantni ročaji za ograje poudarjajo resnost ravnih fasad sodobnega pohištva, izdelanih v modnem minimalističnem ključu. Največji učinek je dosežen na širokih sprednjih vratih, ko se dolžina ročaja prilega 50-80% širine vrat. Kratek, manj kot tretjina širine fasade, ograja, pogled kuzo in neprepričljiva. Odprite vrata s pomočjo takšnih pripomočkov, po eni strani je priročno: lahko jih zgrabite kjerkoli. Po drugi strani pa je vizualno nemogoče določiti, na kakšen način naj odprejo vrata, in potreben je čas, da se navadijo na tak sistem.

Teoretično lahko na tračnico obesite brisače, predpasnike in druge pripomočke, vendar le malo ljudi izkoristi to priložnost. Dolge tirnice so zelo daleč naprej, zunaj fasade pohištva. Tisti, ki so navajeni, da delajo v kuhinji, objemajo boke ali želodec (razlog, da naredijo sliko), na spodnji omarici, je lahko neprijetno. Stroški takega pribora so opazno višji od stroškov gumbov in sponk.

Ročaji ograje

Dolge tirnice dobro izgledajo na širokih vratih

Tirnice so vedno nameščene vodoravno, vendar na vratih visokih omar in vgrajenih hladilnikov to ni zelo primerno. Potrebno je odločiti, kaj je bolj pomembno: čistost sestave ali udobja. Večje je po višini navpično obesiti tirnico na velikih vratih.

Ročaji za ročaj

Gumijaste kuhinjske gumbe niso tako primerne za odpiranje vrat, kot sponke, tirnice ali gumbi, vendar skoraj ne štrlijo čez pohištvo. Namizni pribor - najvarnejši med potovanjem. Majhen otrok, ki igra, ne bo udaril njene glave, odrasel pa ne bo imel modrice na kolku. Za namestitev takšnih ročajev je veliko bolj zapleteno od standardnih. V vratih morate natančno izbrati utor, v katerega želite vstaviti ročaj. Zahteva rezkalnik z ustreznimi šobami, medtem ko opravlja delo, ki ga potrebujete natančnost. Ročice za ročice so praviloma izdelane v skladu s konstrukcijo lupine: le-ta se lahko zgodi le od spodaj.

Ročice za vrtanje

Ročice za poravnavo so vstavljene znotraj utora, ki je izbrano v vratih, kar zahteva določeno znanje izdelovalca pohištva

Integrirani ročaji

Pravzaprav, to ni pero, ampak bar, za katerega lahko zgrabite in odprete vrata. Toda pravilno delovanje odpira. Okenci so nameščeni v zgornjem delu vrat spodnjih omar in spodnje - zgornje. So oblikovani kovinski ali polimerni pol-zaprti profil, ki se razreže natančno vzdolž širine vrat. Ne presegajo fasad, so travmatični. Okenci so v harmoniji z minimalnimi sodobnimi oblikami pohištva, jasno poudarjajo horizontalno orientacijo kompozicije. Vsak jih ne zdi udobno.

Aluminijasti profili v obliki ročajev

Različne vrste integriranih aluminijastih profilov za zgornje in spodnje ročice

Brez peresa lahko

Moda vključuje pohištvene fasade brez ročajev sploh. Za izvedbo te rešitve obstajajo tri možnosti:

  • Vrata naredijo nekaj centimetrov več od višine omarice v omari. V zgornji vrstici so "ramena" spuščena, kar vam omogoča, da jo primite, ko jo odprete. Za spodnjo vrstico je ta možnost, žal, nemogoča.
  • Na koncu vrat je utrjen grob, za katerega lahko razumete. Ta rešitev je podobna skriti barici, samo funkcija palice opravlja vzorčenje v vratih.
Vrata z utor

Vrata z izbranim utorjem, namenjenim odpiranju. Material, iz katerega je izdelana fasada, mora biti dovolj močna

Druga možnost: vrata se ne dotikajo, v primeru ohišja pa utora, tako da lahko tam položite prste. Pohištvo prevzame določeno obliko: ročaji na njej nimajo, vendar pa je fasada kuhinje narisana z eksplicitnimi vodoravnimi črtami. Sence v utorih in utorov so opazne. Ta oblika je primerna za sodobno notranjost in bo videti v tujini klasično.

  • Lahko naredite brez ročajev, utora ali ramenske blazinice. Toda za to morajo biti vrata opremljena z avtomatskim odpiralnim mehanizmom. Ko rahlo pritisnete vrata, se nežno odpre. Jasno je, da je tak mehanizem veliko dražji od standardnih zank. Ta rešitev je primerna, ker ni omejena na sredstva estetov in si prizadeva dobiti čisto, rafinirano minimalistično notranjost. Popolnoma "bezruchechnye" kuhinje je redka, bolj pogosto v isti slušalki združujejo različne vrste odpiranja. Eden od modnih rešitev je spodnja vrsta s tirnicami in brez ročajev z avtomatskim odpiranjem.
Vrata brez ročajev

Modni trend na področju notranje opreme - elegantna čistost minimalizma. Odsotnost ročajev na vratih pohištva poudarja prefinjen stil

Če zavrtite ročaje v omarah, morate posebno pozornost posvetiti izbiri vrste vratne površine. Od takrat, ko jo odprete, ga morate vzeti sami, morda so grdi prstni odtisi. Sijajne fasade je treba prednost mat.

Izbira kuhinjskih ročic je le ena, zadnja stopnja v oblikovanju pohištva. Ali je vaša kuhinja lepa in udobna, je odvisno od okusa in ravni znanja svojih ustvarjalcev. Če nimate ustreznih talentov, vam priporočamo uporabo storitev profesionalnega oblikovalca pohištva ali notranje opreme.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map