Kuhinjski namještaj kao sastavni dio moderne kuhinje

Kuhinjski namještaj kao sastavni dio moderne kuhinje

Kuhinjski namještaj kao sastavni dio moderne kuhinje

Govoreći o kuhinji, prije svega zamislimo prekrasan set sa zidnim i podnim ormarićima, modernim ugrađenim aparatima, praktičnim countertopom. Doista, bez prikladnih prostranih ormarića, ladica i police, bilo bi teško organizirati sva jela, čistu pribor za jelo, neke proizvode. Sjetimo se što je namještaj namještaj za kuhinju i što treba obratiti pozornost prilikom odabira.

Što je namještaj namještaja?

Postoji opće prihvaćena klasifikacija artikala namještaja, što se ogleda u člancima GOST-a. Postoje i zahtjevi za pojedinačne proizvode. Sve vrste su podijeljene u dvije velike kategorije - korpus i tapecirani namještaj, svaka od kategorija, zauzvrat, također ima podvrstu. Prvo, pokušajmo utvrditi što je to - ormarić namještaj, i pronaći svoje prepoznatljive osobine.

kuhinjskog stana

Moderni kuhinjski set

Ovo ime je pogodno za bilo koji veliki namještaj, čiji je glavni dio prostran slučaj. Sastoji se od montažnih dijelova, panela i štitova, odnosno prikladni su svi ormarići, ormarići, ladice, konzole, ormarići i noćni ormarići, ormari i ormari. Glavna je zadaća skladištenje stvari koje su postavljene na police, ladice, posebne odjeljke i pretince.

modul koji se može uvući

Dinamički element - modul za uvlačenje

Ova vrsta savršeno je kombinirana s drugima, na primjer, u kategoriji bar proizvoda - stolovi i stolice (za izradu nogu koriste šipke ili izdužene praznine), kao i tapeciranim namještajem. U jednom kompletu mogu biti elementi različitih tipova, na primjer, za blagovaonicu, kombinaciju stolova, stolica i švedskog stola (ili stol za posluživanje u obliku ladice) tradicionalno.

kuhinja

Blagavaonica

Za proizvode s predmetima, tipična je upotreba fasade (lijepo dizajnirana prednja strana) i posebni pribor koji pomažu pri otvaranju vrata i ladica. Priključci uključuju sve vrste šarki, ručke, vodilice. Od suvremenih detalja - mehanizmi za rotaciju i pritisak, dizanje plina, elementi unutarnjeg punjenja.

kuhinja

Fasade MDF-a u modernom interijeru

Suvremena kuhinja i blagovaonički namještaj - to su prikladni i ergonomični sustavi za pohranu, najfunkcionalniji i estetski atraktivni.

Specifičnost kuhinjskog okruženja

Predmeti koji čine kuhinjski interijer razlikuju se od analoga smještenih u drugim prostorijama. Na primjer, kuhinjski ormarići izgledaju različito od ormara koji se nalaze u spavaćoj sobi, dnevnoj sobi ili hodniku. Postoje dvije vrste kuhinjskih ormara - zid i pod. Prvi može imati gluhe ili prozirne fasade, druga - vlastita svojstva. Na primjer, pretinac za pranje izgleda drugačije nego kod ugrađenih aparata ili posuđa.

ormarići

Kuhinjski ormarići - prikladan sustav za pohranu

Najčešće u planiranju stambenih prostorija ima prostor za kuhanje i jesti malo prostora. U modernim kućama - u prosjeku od 10 m² do 15 m². Imajući to na umu, ormarići imaju svoje osobine, na primjer, linearni modeli zauzimaju područje od zida do zida, a kutni se proteže duž dva susjedna zida. Postoje mogućnosti u obliku slova P - volumetrijskih sustava za pohranu s ogromnim brojem polica, ladica i modula izvlačenja.

kutija

Zanimljiva kutna rješenja

U svezi s gospodarstvom prostora, praktični ugrađeni namještaj je uobičajen i zauzima puno manje prostora od samostalnog namještaja. Uz unutarnje objekte, tehnička oprema je također ugrađena u kuhanje površine, peći, mikrovalne pećnice, perilice i perilice posuđa, hladnjaci.

aparati u kuhinji

Drugi važan dio kuhinje je tehnički

Zbog raznovrsnosti rješenja, moguće je premjestiti dio ormara ispod radne površine u središtu prostorije, koji se naziva "otok". Ne izgleda kao standardni stol za blagovanje, iako može obavljati svoje funkcije.

1

Moderni sastav s "otokom"

Kako biste uštedjeli prostor, upotrijebite dizajne s mezzaninama koji zauzimaju zid od poda do stropa. Ako želite pokazati predivne usluge, instalirajte stakleni zaslon.

Razvrstavanje namještaja za blagovaonicu i kuhinju

Raznolikost kuhinjske kuhinje i srodnih proizvoda ogleda se u klasifikaciji, što pomaže u boljem razumijevanju proizvodnje, namjene i uporabe predmeta interijera. Prilikom odabira modela morate razmotriti sve predložene vrste, a zatim odabrati prikladno rješenje za dizajn i stil.

Konfiguracija: setovi i slušalice

Potpunost predstavlja tri vrste proizvoda i skupina:

  • jedan (komad);
  • setovi;
  • slušalice.

Pojedinačni objekti u suvremenoj situaciji koriste se prilično rijetko. Iznimke su ekskluzivni ručno izrađeni proizvodi ili skupe starinske rijetkosti. Ostali ormarići ili ormarići, čak i ako su sami, uključeni su u setove.

bife

Samostalni švedski stol

Komplet namještaja razlikuje se od slušalica zbog njegove varijabilnosti. Sve su stavke spojene u jedan sastav, no mogu se povezati apsolutno s različitim skupovima. Kako bi se riješio arhitektonski i umjetnički problem, potrebno je odabrati proizvode koji su kombinirani u dizajnu, boji, teksturi i stilskim značajkama.

kuhinja

Kuhinja je izrađena u istom stilu

Skup je zbirka ne-slučajnih predmeta i interijera, povezanih sa svim vrstama konstruktivnih i umjetničkih značajki. Namijenjen je za dizajniranje jedne zone ili jedne prostorije. Kuhinjski set koji nas zanima sastoji se od podnih i zidnih ormara, radnih ormara ispod sudopera, ploče za kuhanje, ormara za pečenje. Blagovaonica obično uključuje grupu stolova / stolica i švedski stol.

talijanski set

Luksuzni talijanski apartman

Broj stavki u jednoj slušalici može biti različit. Izgled modularnog namještaja omogućio je završetak situacije ovisno o veličini prostorije i financijskim mogućnostima. Možete pokupiti veličanstveni talijanski set s drvetom i zlatom, a možete pronaći skromnu čajnu kuhinju koja se uklapa u stari Hruščov ili u kutu malog studio apartmana.

Postavljena iz serije "economy"

Sada dizajneri obično opskrbljuju prostore u istom stilu, ali eklektični interijeri omogućuju upotrebu objekata s različitim orijentacijama.

Konstruktivne nijanse

Ako pažljivo razmotrite dizajn kuhinjskih ormara, možete vidjeti da su svi modeli slični. Jedina temeljna razlika u pogledu dizajna je obilježja sklopa ljuske. Neki su sastavljeni uz pomoć krajnje montiranih ploča, a potonji su izrađeni u obliku okvira. S tim u vezi, razlikuju se dvije vrste struktura:

  • štita;
  • okvir.

Obje kategorije jednako su popularne, ali prvi pogled je prikladniji za minimalističke stilove, drugi je za klasičnu, ukrašenu dekorativnim detaljima.

ormar

Ploče na podu

Trošak tih i drugih modela je otprilike isti jer se ne razlikuju u količini ili kvaliteti materijala nego u sklopnoj tehnologiji. Međutim, varijante ploča su brže, a za njihovu primjenu potrebno je jednostavno rezati već pripremljenu ploču (na primjer, iverice) u odvojene ulomke, a druga varijanta zahtijeva više vremena.

kuhinja

Štitnička kuhinja u minimalističkom stilu

Dizajn okvira također je karakterističan za japanski stil, gdje je fasada često izrađena u obliku rešetke. Dijelovi su pričvršćeni na okvir, koji je pričvršćen na zglob na šarkama ili uz pomoć još jednog, savršenijeg mehanizma.

namještaj

Tehnologija okvira proizvodnje

Često kada koristite tehnologiju okvira, eksperiment s nijansama s kontrastnim bojama čini značajkama montaže još vidljivijim. Tradicionalno, jedan od neutralnih tonova (bež, pijesak, siva, bijela) kombinira se sa svijetlo-crvenim, smaragdnim, ultramarinim. Jednobojne površine izgledaju ne manje elegantne.

fasade MDF-a

Okviri fasada MDF-a

Partner unutarnjih predmeta trupa je bar elemenata, od kojih se obično sastoji od blagovaonice. To su pravokutni i okrugli stolovi, uglovi, stolice, stolice.

blagovaonicu

Blagovaonica: dizajn blokova

Ne isključujte upotrebu tapeciranog namještaja. To se posebno odnosi na studije u kojima uloga blagovaonice i dnevnog boravka često igra jedna soba.

Tehnološke značajke

Proizvodnja odjeljaka pogodna je i za proizvođače i za korisnike. Mala predmeti (kutije, noćni ormarići) prevoženi su i sastavljeni već u potpuno gotovom obliku, velike se na gradilištu sastavljaju iz pojedinih dijelova.

montažni set

Kompaktni montažni set

Modularni modeli sigurno se mogu pripisati sekcijskom namještaju, a najovisnijim od takve vrste. Zastupljen je zasebnim kompaktnim elementima, koji se mogu kombinirati ovisno o zadacima projekta.

namještaj u zboru

Sekcijsko namjeątaj u sklopu

Ugrađeni sustavi za pohranu, naprotiv, potpuno su stacionirani. Zidni ormarići imaju zajedničke zidove i gornju ploču, podu - zajednički radni strop. Ako želite, jedan fragment se ne zamjenjuje - morate rastaviti cijeli sustav.

ugrađeni ormari

Moderni ugrađeni ormari

Nerastavljive konstrukcije obavljaju prema narudžbi, prema shemama i crtežima koje sastavlja vlasnik stana. Pri sastavljanju projekta vrlo su važna točna mjerenja: napravljena je jedna pogreška - i morat ćete ponovo napisati cijeli skup. Iz tog razloga, proizvođač često inzistira na ostavljanju svojih mjerača na mjestu.

set

Postavite za prilagođene ugrađene uređaje

Ugrađena tehnika je jednako prikladna kao i ugrađeni namještaj. Vani, samo je prednja ploča, korisnicima je omogućen jednostavan pristup svim funkcionalnim dijelovima. Instalaciju opreme treba voditi stručnjaci.

Odabir materijala za montažu

Kada kupujete gotove slušalice, svakako se raspitajte o materijalu i njegovim prednostima. Gotovo sve domaće tvrtke specijalizirane su za proizvodnju niskokvalitetnih modela iverice, iverice i MDF-a, ali možete pronaći i veneered module i uzorke od prirodnog drveta.

kuhinja interijera

Prirodno drvo čini unutrašnjost doma

Neki stilovi omogućuju unutrašnje elemente nehrđajućeg čelika. Nehrđajući čelik ima izvrsnu otpornost na habanje, pogodno je za proizvodnju stolnih ploča i okvira.

kuhinja

Nehrđajući čelik u interijeru visoke tehnologije

Nedavno, za proizvodnju countertops, umjetni kamen je aktivno koristi. Svojim karakteristikama nije niži od prirodnog i ima mnogo više mogućnosti za ukrašavanje.

tabletop

Stol od umjetnog kamena "mramor"

Moderna modificirana plastika - izvrsna alternativa fasadama MDF-a. Ne deformira se od vrućine, ne reagira na vlagu, savršeno ističe stil unutrašnjosti.

sjajna plastika

Svijetla sjajna plastika

Pored ovih materijala, za proizvodnju kuhinja koriste se staklo, mat i prozirna plastika.

Koji način proizvodnje je bolji

Prije kupnje nove slušalice, uvijek se postavlja pitanje, što je bolje: model po mjeri ili potpuno gotova verzija. Inženjeri su naučili otkriti univerzalne modele koji se lako uklapaju u bilo koji interijer, ali projekt dizajna za određenu sobu još je više zgodan i funkcionalan.

kuhinja

Modularna kuhinja serijske proizvodnje

Ako se kuhinjska oprema planira s modernim ugrađenim aparatima, pojedini projekt je jedino pravo rješenje. Vi sami odabirete mjesto radne površine, hladnjaka, sudopera, štednjaka. Veliku ulogu ima veličina opreme - rijetko se podudaraju s dimenzijama gotovih ponuda.

set

Prilagođena slušalica s prostorom prostorije i stilom interijera

Bolje je da se obratite majstorima i onima koji žive u malim apartmanima. Standardni tvornički modeli masovne proizvodnje dizajnirani su za površinu od 7-10 m i više², dok se do sada nalaze sobe od 5-6 m².

kuhinja

Mogućnost za mali stan

Za vlasnike prostranih stambenih objekata postoje mnoge elegantne, skupo ili ekonomične modularne ponude. Među njima postoje zanimljive mogućnosti s samostalnim "otokom" stolom ili udobnim blagovaonom.

Dizajn modernog interijera kuhinje

Modeli kućišta 21. stoljeća fantastične su prilike za dizajnere i inženjere. Možete stvoriti atmosferu u bilo kojem stilu, od vruće egzotične do hladnog Mediterana. Ali suvremeni građani osjećaju nedostatak komunikacije s prirodom, tako često odabiru jednostavnu, homoseksualnu, podsjeća na seoski život zemlje.

kuhinja

Zemlja - šarm sela života

Provence je verzija francuske zemlje, jednostavna, lagana, malo romantična. Vintage ormari, cvjetni ukrasi, drvene obloge, tople boje - nije iznenađenje da je stil Provence vrlo popularan među ženama.

kuhinja

Ugodna Provence

Svatko tko voli svijetle boje, strogost interijera, maksimalnu funkcionalnost, voli skandinavski stil. Teški stanovnici sjevera uvijek stavljaju funkcionalnost na prvo mjesto, a dizajniraju na drugom mjestu, iako su umjetnički ukusni i izvrsni.

kuhinja

Strogi i funkcionalni skandinavski stil

High-tech sa svojom tehnikom, minimalizmom i nedostatkom dekor je više čovjekov stil. Ništa suvišno, samo radne površine, samo najpotrebnije. Oštri kontrasti ili neutralne boje, staklo i metalni pribor, puno "pametnih" opreme - interijera za poslovne ljude.

kuhinja

Visoko tehnološki sjaj sjaja i metala

Japanci također ne vole nered i "nepotrebne" interijere. Svaka stvar nosi funkcionalno opterećenje, a sve je jednostavno, uredno i jednostavno.

kuhinja interijera

Tradicionalni japanski interijer

Ako želite eleganciju na pola s luksuznim, obratite pozornost na ponude u stilu art deco. Svijetli, skupi ekskluzivni interijeri dizajnirani su kako bi zadivili i oduševili. Poludrago kamenje, pozlaćivanje, kristalna, prirodna koža - u okruženju art deco nećete naći ništa neprivlačno ili banalno.

kuhinja

Glitter i luksuz art deco

Ako vam se ne sviđa eksperiment i preferirate tišinu interijera, prestanite odabrati besprijekornu plemićku klasiku.

Povezani videozapisi

Sljedeći videozapisi sadrže korisne informacije o različitim vrstama kuhinjskog namještaja.

Video izvješće o profesionalnoj proizvodnji ormara:

Najbolji izbor je po mjeri:

Ideje kuhinjskog dizajna:

Kao što vidite, raspon ormarićskih namještaja za kuhinju je prilično velik. Upoznavanje s klasifikacijom pomoći će vam da odlučite o izboru, pronađete nove ideje i napravite ekskluzivni projekt. Ako nema dovoljno znanja - konzultacije s inženjerima i dizajnerima pomoći će riješiti najteža pitanja.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 55 = 64

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map