Utjelovljujemo dječji san - privlači se na zidove: zid kreativan u unutrašnjosti kuhinje

Utjelovljujemo dječji san – privlači se na zidove: zid kreativan u unutrašnjosti kuhinje

Utjelovljujemo dječji san - privlači se na zidove: zid kreativan u unutrašnjosti kuhinje

Modni dizajneri, poput umjetnika antike, utjelovljuju svoje kreativne ideje ne samo na platnima slika, nego i na zidovima. Najskuplje pozadine i ekskluzivni pločice ne mogu se natjecati s ručnim radom. Talentirani slikar, koji stvara crteže na zidovima, odabrat će priču ili motiv koji se savršeno uklapa u dizajn kuhinje, vrtića ili hodnika. Istodobno će uzeti u obzir proporcije i osvjetljenje prostora, kao i poslušati želje kupca.

Crtanje ulice na zidu

Slika iznad tablice

Slika iznad ploče

Glavne vrste i metode primjene zidnog uzorka

Prve umjetničke kreacije čovjeka, rock umjetnosti, bile su čarobne talizme i način prenošenja informacija. Danas slikanje na stropu ili na zidu izvodi ukrasnu funkciju ili maskirate površinske nedostatke.

Vrste dekorativne slike:

 • jednobojni ili višebojni;
 • ravna ili trodimenzionalna slika (crtež s elementima štuko);
 • ukras;
 • svijetle figure;
 • slika s učinkom "bluffa";
 • imitacija poznatih umjetničkih slika.

Crtanje crteža na zidovima vlastitim rukama može biti na bazi vode i nafte. Za kuhinju, alkidi i akril su prikladni, ne boje se vlage. Ako želite dobiti sjajni efekt, potrebna vam je fluorescentna boja. Alati tradicionalno služe kao spužve, četke, kistovi za zrak, marke. Majstor može slikati zid izravno na licu mjesta ili montirati završni platno sa slikom na zidu.

Jedan crtež

Slika iznad sudopera

1

Slika stabla u kuhinji

Trodimenzionalne slike su posebno učinkovite. Crteži na zidu, glatko se okreću prema stropu, šire granice prostora, stvaraju učinak stvarne prisutnosti.

Za male prostorije često se koristi zoniranje. U ovom slučaju, soba je podijeljena pregradama i stropnim strukturama. Crtež na pravom mjestu vizualno odvaja radno područje od zone odmora ili kuhanja iz blagovaonice.

Crtež konture

Umjetnički crtež na zidu

Crteži na zidovima sa svojim rukama

Odabir kompozicije ili ukrasa

 • Crno-bijeli crtež. Ta je opcija stroža i asketovita od slike s više boja. Ova je opcija prikladna kao dekor za gotovo svaku sobu, posebno će izgledati skladno u sobi uređenom u minimalističkom stilu.

Važno! Što je crni obrazac veći na zidu, to će se manje pojaviti soba.

U crnom i bijelom rasponu često se stvaraju crteži filozofske orijentacije. Istodobno, soba postaje tajanstvena, ekstravagantna. Zajedno s crnom i bijelom slikom na zidu, namještaj s sjajnim tapeciranjem uspješno se kombinira.

Stablo na kuhinjskom zidu

Crno-bijeli crtež

Još jedan detalj: sjene i polutoni što točnije mogu prenijeti točno crno-bijelu sliku. Ovdje se tehnika kontrasta može upotrijebiti, na primjer, na pozadini kišnog sivog Londona, prolazi jarko crveni autobus.

Vijeće. Nemojte pretjerivati ​​u crno-bijelom dizajnu, riskirate da dobijete zagušljiv, opresivni okoliš.

 • Cvijeće, drveće, šumska livada - soba uređena u stilu krajolika prirodno izgleda, pozitivno utječe na psihu, dok zelena boja opušta oči i živčani sustav. Crteži s cvijećem, tulipanom, zumbulima ili maslačakima nose snažan pozitivan stav, daju proljetno raspoloženje i osjećaj proslave.

Slikanje na zidu

Crtanje u smeđim tonovima

Slikanje preko stola

 • Apstrakcija. Ovaj umjetnički smjer nastao je u New Yorku sredinom XX. Stoljeća. Umjetnici, apstraktisti su odbili poštivati ​​bilo kakve logičke zakone prilikom izrade vlastitih slika. Spontane misli, fantazije, emocije - sve je to bilo prikazano u obliku vrlo kaotičnih oblika. Takve su slike kontinuirani tok svijesti, nemaju veliko semantičko opterećenje, ali se savršeno mogu nositi s ukrasnom funkcijom. Ova je opcija prikladna za sobu u stilu visoke tehnologije.

Proces slikanja na zidu

Sjajno crtanje na zidu

Crno-bijela apstrakcija

Tiskanje na zaslonu

Ako nemate umjetničko obrazovanje, ali postoji velika želja da ukrasite zid s geometrijskim uzorkom, slikom sakura grane ili Amur tigra, koristite matrice. Prikladno je nacrtati elemente slike s matricom, ali češće se koristi za izradu ukrasa. Osjećaj ljepote zasigurno će vam reći gdje je najbolje primijeniti sliku: iznad zrcala, na električnoj utičnici ili pored noćnog stola.

Matična ploča može se kupiti u zgradi, ali može biti izrađena od kartona, polietilenskog filma, plastike. Za rad ćete također trebati nožni nož, marker, ljepljivu traku, trag papira, akrilnu boju.

 • Odaberite ornament ili uzorak. Koristite kopirni papir za prijenos slike na karton.

  Obrnuti put

  Možete kružiti put pridruživanjem filma

  1
  1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
  Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 49 = 53

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map