Tehnologija slikanja fronta namještaja od MDF-a i drveta s vlastitim rukama

Tehnologija slikanja fronta namještaja od MDF-a i drveta s vlastitim rukama

Tehnologija slikanja fronta namještaja od MDF-a i drveta s vlastitim rukama

Da biste osvježili interijer kuhinje, nije potrebno kupiti novi namještaj. Ekonomičnija opcija je slika starih fasada, pogotovo jer moderni materijali omogućuju da se taj postupak provede na prilično visokoj razini. U ovom članku fasadama bojenje koristimo standardnu ​​tehnologiju koju koriste mnogi proizvođači namještaja zbog izvrsne kvalitete i izdržljivosti rezultata.

Materijali za slikarske radove

Pogrešno je reći da je slikanje fasada ormarićskog namještaja jednostavan proces. Ako želite dobiti premaz otporan bez ikakvih grešaka, onda biti spremni potrošiti novac na potrebne materijale, te pokazati temeljitost i strpljenja u pripremi dijelove za slikanje i izravne primjene formulacije boja.

slikarstvo fasada

Slikarstvo fasade namještaja - jednostavan način za vraćanje kuhinje

U pravilu, za kuhinjski namještaj izrađuju se od drveta ili MDF-a, koji se dobro manifestiraju u procesu rada. Za slikanje tih materijala trebat ćemo:

 • brusni papir različitih granularnosti;
 • Scotch-Brite;
 • alat za nanošenje boje (pištolj za raspršivanje);
 • antisilikon (degreaser);
 • primer;
 • otapala;
 • emajl;
 • lak.

Zrna i Scotch-Bright

Zahvat će se praktično koristiti u svim fazama slikanja fasadama MDF ili drvnih proizvoda za površinsko brušenje. Zrnatost zmca odabrana je uzimajući u obzir tehnološki proces:

 • P220-280 - priprema baze ispod primera;
 • P320 - uklanjanje šljunčane zemlje;
 • P500 - površinska obrada prije nanošenja boje.

Savjet! Najbolje je upotrijebiti gumu na osnovi pjene. Dovoljno je fleksibilan da omogućuje dobro rukovanje svim nepravilnostima fasada.

Scotch-Brite (brušenje filca) sa gradacije P800 koristi za završno brušenje površine prije pokraskoy.Bolee velike abrazivne Scotch-Brite (P220-280) može trebati rukovati složene fasadne elemente, kao što su unutarnje kutove ili dekor.

osjećala

Brijanje

Alati za slikanje (raspršivači)

Fasade za kuhinju, obojene četkom ili valjcima, obično nemaju idealnu površinu. Istodobno, pištolj za prskanje omogućuje postizanje glatke i ravnomjerne strukture premaza. Osim toga, ovaj alat se može primijeniti ne samo boje, već i temeljni premaz, čime proces premazivanja postaje brži.

Obratite pažnju! Sprej puške su dvije vrste - električni i pneumatski. Prvo, dovoljno je imati izlaz na ruku. Potonji rad iz zraka, tako da u ovom slučaju trebate kompresor.

Optimalni promjer mlaznice iznosi 1,2-1,3 mm. Pištolj s takvom mlaznicom ravnomjerno će prskati i zemlju i boju.

zračni pištolj

Pneumatski pištolj za slikanje fasada namještaja

Sredstva za odmašćivanje površine

Izuzetno je važno odstranjivanje površine prije nanošenja premaza i spojeva boje. Ako preskočite ovaj korak, konačni rezultat vjerojatno će imati nedostatke koji se mogu ukloniti samo potpuno premazivanjem fasade.

Za drvo i MDF, potrebno je koristiti odmašćivač, koji sadrži organsko otapalo. Takav alat često se zove "anti-silikon", jer učinkovito uklanja ne samo različite ulja i masti, već i poliorganosiloksane (silikone).

odmašćivanje

Odmašćivač (antisilikon)

Pripravni spojevi

Kako bi se osiguralo dobro prianjanje boje na drvenu površinu, dio se mora tretirati s primerom. U tu svrhu koriste se tri vrste primera:

1
 • za plastiku;
 • epoksi;
 • porozapolnyayuschaya.

Nemojte se iznenaditi zbog imena "za plastiku". Takav temeljni premaz također je odličan za drvene površine, koje mnogi proizvođači navode u opisu ovog proizvoda. Glavni zadatak takvog primera je povećanje adhezije fasadnog materijala na boju.

Za izolaciju materijala koji je izvorno otvoren ili impregniran, potrebno je epoksidni premaz. Primer za punjenje se koristi za izravnavanje površine prije izravne primjene boje.

Obratite pažnju! Ako je materijal vaše kuhinje prirodno stablo, ne morate koristiti epoksidni premaz. I za slikanje MDF fasada, treba naizmjence primijeniti sve vrste primera: za plastično, epoksi, porozno punjenje.

fitilj

Primer za plastiku, koji je također pogodan za drvo i MDF

Grafički materijali

Za fasade namještaja, najbolji izbor je auto caklina. Nakon sušenja stvara prekrasnu sjajnu površinu koja tijekom vremena ne mijenja vanjske karakteristike.

Postoje dvije vrste caklina za automobil:

 • alkidne;
 • akril.

Alkidni emajl je derivat alkidne smole. Njegova je osobitost vrlo brzu polimerizaciju pri normalnoj temperaturi zraka. Vrijedi da je ova boja jeftinija od akrila, ali zahtijeva dodatno lakiranje.

Savjet! Da biste otvorili pročelje, preporučljivo je koristiti automobilsku lak s oznakom HS (HighSolids), što ukazuje na visoku koncentraciju krutih tvari i minimalni sadržaj otapala.

Akrilna caklina je najpopularnija boja među vlasnicima automobila. Kod rada s takvim materijalom nema potrebe za uporabom lakta jer nakon sušenja površina postaje ravnomjerno sjajna.

Za dobivanje zanimljivog efekta boje, na primjer, metalik, vozači često upotrebljavaju kombinaciju posebne cakline podloge i akrilnog laka. Ako boju namještaja iz MDF-a sa sličnim spojevima, izgledat će vrlo elegantno i skupo.

emajl

Osnovna caklina će fasadu kuhinje dati originalnu hladovinu

Otapala za tlo i boje

Razrijediti početnicu i boje za željenu gustoću može biti univerzalna otapalo 646 i 647, međutim, smatra se da je primjerenije pojedinačnom izboru razrjeđivač za svaku formulaciju. Na primjer, za emajla na osnovi akrilatne bolje koristiti akrilna P-12, a za bazu cakline trgovcu vjerojatno preporučiti da kupi otapalo odgovara sastavu baza.

Uz razrjeđivanje premaza i boje, potrebno je također i otapalo za čišćenje pištolja za raspršivanje i radnog prostora od ostataka boje i lakova.

tanja

Univerzalni razrjeđivač proizvoda za lakiranje i lakiranje

Priprema fasade za slikanje

Proces bojenja fasada namještaja od MDF-a ili drva uvijek počinje pripremanjem površine, što uključuje uklanjanje gornjeg sloja (sjaj), premazivanje i mljevenje dijela.

Uklanjanje gornjeg sjaja

Vanjski sloj fasada namještaja u pravilu je sjaj, koji se postiže upotrebom lakova ili boje. Ako nanesete novi sloj boje na sjajnoj površini, neće se čvrsto držati uslijed niske prianjanja. Da bi se postigla željena prianjanja, gornji sloj se tretira s brusnim papirom i šibom (u teško dostupnim mjestima) s gradacijom P220-280.

Obratite pažnju! Fasade od MDF-a obično su prekrivene odozgo PVC filmom. Mora biti potpuno uklonjena, nakon čega je moguće nastaviti obradu namještaja sa žbukom.

Nije potrebno ukloniti sav sjaj s pročelja. Dovoljno je ispuniti cijelu površinu rizika, tj. Postići potrebnu hrapavost za bolje prianjanje površine na temeljni premaz.

priprema površine

Priprema površine pod zemljom

Faze nanošenja

Prije početka primjene temeljnog premaza, ravninu treba odmašćivati, brisanjem s anti-silikonom. Nakon toga, rukom ne možete dodirnuti dio.

Proces izravnog nanošenja sastoji se od sljedećih koraka:

 1. Obrada površine za plastiku.

Pokrijte dio s temeljnom površinom od krajeva i teško dostupnih mjesta, a zatim idite na glavnu ravninu. Kako bi se dobilo dobro prianjanje boje MDF-om, dovoljno je nanijeti 2 sloja takvog premaza.

Savjet! Da bi se dobila jednolična prevlaka, potrebno je nanijeti sljedeći sloj temeljne ploče okomito na prethodni sloj. Ovo pravilo vrijedi i za nanošenje materijala za lakiranje i lakiranje.

 1. Obrada dijelova epoksidnim premazom.

Epoksidni premaz se nanosi na MDF u 1-2 sloja. Vrijeme potpunog sušenja na sobnoj temperaturi obično je 24 sata.

 1. Primer za punjenje.

Boja primera za punjenje se odabire ovisno o bojama boje. Ako se koriste svijetle boje, onda je bolje koristiti bijeli premaz. Broj slojeva ovisi o prirodi ravnine. Za glatku i jednoliku površinu, dovoljno je nanijeti 1,5 sloja temeljnog premaza (sprej + puni premaz).

slika

Poput boje, primer ima drugačiju paletu boja

Završiti brušenje

Boja treba nanijeti na savršeno ravnu površinu. Ako se nakon primera na nekim mjestima nalaze neotvorene pore, one se trebaju napuniti jednokomponentnim kitom. Mnogi svibanj imati razumno pitanje: zašto ne puttyakavat fasada prije svog primer? Činjenica je da sama tla može ukloniti manji nedostatak u ravnini, tako da neće biti potrebno popuniti cijeli dio.

Završna poliranje prije bojanja kuhinjskih fasada od MDF-a ili drva obavlja se probijanjem P500. Uz pomoć, uklanja se višak kitova i uklanja šljunak - vizualno vidljiva neravnina premaza.

Važno! U postupku mljevenja temeljne površine s brusnim papirom, ne trošite previše sile da ne prekidate premaz. Posebna se pažnja treba voditi pri obradi lica krajeva jer je na tim mjestima materijal, u pravilu, najtanji sloj.   

Nakon nazhdachki cijela avion bi trebao biti skitnica. U tom slučaju ne možete kontrolirati silu jer je brušenje osjetno mekano i ne može štetiti površini.

netretiranog šljiva

Neobrađena šljiva nakon slikanja bit će vidljiva golim okom

Slikanje fasada namještaja

Neposredno prije nego što je dio prijava boja mora odmastiti pomoću antisilikona, onda nema štete će hodati na površini ljepila posebnom krpom kako biste uklonili ostatke prašine.

Primjena boje

Boja se priprema u skladu s uputama na njemu i uzimajući u obzir rad pištolja za prskanje. Napajanje ne smije biti postavljeno previsoko da bi područje raspršivanja bilo malo. To će vam pomoći da temeljitije radite na fasadi i smanjite potrošnju materijala.

Kao iu slučaju primjene tla, potrebno je početi slikati fasade od krajeva, nakon čega se temeljnica obrađuje. Za postizanje jednolike boje, obično su dovoljni 2-3 sloja boje. Prije nanošenja sljedećeg sloja, potrebno je sušiti 10-15 minuta.

Savjet! Ako ste nikada nisu morali nositi s primjenom boje kroz pištolj, onda je bolje da se pre-vlak „test” izradak, prije prelaska na platnu kuhinjskih fronti.

pištolj za prskanje

Puhala za raspršivanje omogućuje da se boja ravnomjerno raspoređuje po cijeloj ravnini

Lakiranje površine

Laka se nanosi na fasadu prema istom principu boje, s dva ili tri sloja. Zadatak prvog sloja (mali sprej) je stvaranje ljepljive površine koja sprječava pruge od sljedećih debljih slojeva.

Važno! Dio mora biti tretiran lakom na prašnjavom mjestu, koristeći čistu odjeću.

Interval između primjene slojeva je u prosjeku 5-10 minuta. Ako ste ispravno radili sve, rezultat bi trebao biti glatka površina sjajnog zrcala.

kuhinjska fasada

Lakirane fasade u kuhinji

Stvaranje dodatnih učinaka: ostakljenih i kišnih kapi

Da oslikane fasade u kuhinji gledao ne samo svježe i pažljivo, ali i originalni, možete dodati zanimljive efekte koriste glizali (proziran lak) ili konvencionalni vodeni sprej.

Glysal je razrijeđen vodom u skladu s uputama i nanesen na prethodno nanesenu površinu u dva sloja. Uz navlaženu spužvu, teksturni valjak ili tvrdu četku, možete stvoriti jedinstveni uzorak na pročelju. Važno je uzeti u obzir da je stvaranje slike moguće samo tijekom prvih 30-60 minuta, sve dok se boja ne osuši. Nakon što se boja osuši, dio se otvori čistim lakom.

Obratite pažnju! Glazil se suši duže od standardnih materijala za lakiranje i laka, pa se lakiranje mora odgoditi nekoliko dana.

dekoracija

Dekoriranje fasada namještaja sa svojim rukama

Za kapi učinak potrebno obojiti dvije boje, poput crne i plave metalik (sheme boja odabranom na temelju unutrašnjosti vaše kuhinje). Na pripremljenoj podlozi primjenjuje se tamnija obloga. Nakon sušenja, dio se prekriva vodom pomoću prskalice. Bez čekanja na sušenje kapljica, s vrha pištolja za raspršivanje nanosi se sljedeća boja. Dostavljanje boje u ovom slučaju bi trebalo biti minimalno kako bi se postiglo lagano prskanje. Nakon potpunog sušenja površinskog sloja je polirana Scotch-Brite (P1200 ili P1500) i otvori laka.

fasada

Utjecaj kišnih kapi na fasadu

Slikarstvo fasadama namještaja prilično je naporan proces. Ako nikada prije niste susreli takav posao, onda je bolje prvo ruku na starom nepotrebnom namještaju. U nedostatku takve prilike, bolje je da se obratite stručnjacima kako biste izbjegli besmisleno uništenje novca i energije.

Video: MDF tehnologija fasade

Proces proizvodnje obojene MDF fasade:

Slikanje s djelovanjem kapi kiše - "srebrna kiša":

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

17 − = 11

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map