Kako izraditi izvorne lustere i svjetiljke za dom iz improviziranih materijala

Kako izraditi izvorne lustere i svjetiljke za dom iz improviziranih materijala

Kako izraditi izvorne lustere i svjetiljke za dom iz improviziranih materijala

Dizajn interijera bit će nepotpun bez rasvjete. Ispravno odabrana svjetiljka u potpunosti može transformirati sobu. Da biste pokazali svoju individualnost i kreativne sklonosti, pokušajte napraviti luskan sa svojim rukama. Nema ograničenja u izboru materijala. Inspirirajte ideje ručne izrade svjetiljki u različitim stilovima, tri detaljna majstorska sata pomoći će vam da izradite jedinstveni komad dekorova vlastitim rukama. Savjeti za povezivanje i instaliranje pomoći će vam u instalaciji.

Koji se materijali mogu primijeniti

Prvi korak je odrediti materijal koji ćete koristiti kao temelj:

 • starog lustera;
 • sve vrste prstenova, obruča, okvira - za okvir;
 • Osnovni papir svjetiljka;
 • žice;
 • prirodni materijali;
 • više.

Najjednostavniji način je korištenje starog nepotrebnog lustera, koji je već služio svojim vlastitim. Ovo obnavljanje pomoći će gledati ovu rijetkost na potpuno novi način i produžiti život svjetiljke. U korištenju starih okvira postoji jasna prednost: osnovni elementi, poput okvira, montaže i cijelog dijela ožičenja već su spremni. Vi samo trebate napraviti dizajn, a ne razmišljate o tehničkim pitanjima.

Preostali materijali zahtijevaju veću pozornost spoju žica i uložaka. Domaće lampe lustera na ravnom okruglom ili drugom obliku okvira mogu biti bilo koje veličine, izrađene u različitim stilovima i tehnikama. Načelo izrade je jednostavno: različiti dekorativni elementi pričvršćeni su na okvir oko perimetra: perle, rubovi, papir i karton, te razne neobične stvari. Ispada učinkovito.

Drugi jednostavan način za izradu lustera s vlastitim rukama je korištenje papirnate svjetiljke koju možete kupiti u trgovini. Svjetiljke dolaze u različitim veličinama i bojama, morate odabrati prema vašoj ideji. Možete upotrijebiti nekoliko identičnih svjetiljki za stvaranje jedne svjetiljke - maštarija će biti mjesta gdje se možete pomesti.

papirna sjena

Papirna svjetiljka košta trošak, a postoje stotine ideja za njegovu reinkarnaciju!

Korištenje prirodnih materijala postalo je novi trend u dizajnu interijera. Kreativne ideje s korištenjem grana, korijena, češera i drugih improviziranih sredstava postaju sve popularnije i pronalaze mjesto u različitim stilovima dizajna.

svjetiljka u skandinavskom stilu

Obična grana u vještim rukama pretvara se u lampu skandinavskog stila

Ako nema prikladnog okvira, uvijek je moguće uzeti zavojnu žicu i temelj za to pod lusterom željenog oblika. Druga mogućnost - nemojte koristiti okvir, zamjenjujući ga neko vrijeme s balonom.

Video: Ledena kugla od žice

Koje lustere mogu napraviti vlastitim rukama

Odaberite ideje za izradu svjetiljke na stropu, ovisno o tome koji stil odabrali ste za ukrašavanje svoje kuće. Pristupite odgovornom pitanju, pogledajte izvorne lusterove koje ste napravili i odaberite žarulju koja odgovara vašem interijeru koliko god želite.

Domaća svjetiljka u stilu boho

Danas je popularan, stil Boho je najprikladniji za ljubitelje ručne glazbe. Ovo je slobodni stil, koji se odlikuje različitim materijalima, bojama, teksturama i oblicima. U ovom unutrašnjosti sve je moguće, a luster bi trebao biti njegov vrhunac.

umjetno cvijeće

Umjetni cvjetni ukrasite sve zanatske radove

resa

Malo oštrice i vruće ljepilo - svježe i originalno

Fringe - omiljeni element obožavatelja Bogote. Kada izradite luster s vlastitim rukama, ovaj će materijal biti vrlo koristan. Posebno na prodaji postoje sve vrste pletenica s remenima, što dodatno pojednostavljuje proces.

1

Da biste napravili svjetiljku na stropu, uzmite nekoliko prstena različitih veličina, povežite ih s porastom reda i zadruzirajte svaki kasetofon. Izvorni luster je spreman, ostaje za osiguranje patrone žicom.

Umjesto gotove tvornice, možete koristiti raznovrsne ili jednobojne vrpce, vrpce i niti. Trebat će malo više vremena za kovanje, ali kao rezultat ćete dobiti jedinstvene domaće lustere vaše vrste.

domaći luster

Kao pletenica uklapa se čak stripped stare prugaste majice i haljine

Retro i berba

U unutrašnjosti u vintage stilu, domaći luster i svjetiljke prilično su organski povezani. Najprikladnija opcija u ovom slučaju je konvertirani luster "tih vremena". Može se naći u kući svoje bake ili na buvljaku za denar. Glavna stvar je da uređaj treba raditi. Ali čak i ako to ne radi, nije važno, uvijek se može popraviti.

Za berbu svjetiljke prikladne za takve ukrasne ukrase:

 • kristala;
 • kuglice;
 • čipka;
 • perje.

Uklonite stare plafone i ukrasite okvir pripremljenim plastičnim kristalima.

Fotografija

Fotografija "prije" i "poslije" restauracije

Važno! Da biste sliku učinili neprimjetnim, upotrijebite starinske žarulje - koje predstavljaju svijeće. Retro luster će izgubiti svoj šarm ako zavijate spiralni kućepazitelji u patrone.

Fringe s perjem, zalijepljen na papiru oko nijansi oko perimetra, pretvara svjetiljku u nešto bez težine i prozračna. Takav luster, ručno izrađen za kuću ukrašenu u vintage stilu, postat će središte skladbe. Počnite ljepiti s donje strane, postepeno uzdignuvši se. Vaš je zadatak sakriti vezne točke sa sljedećim slojem pera.

abažur

Takav svjetiljka će odgovarati i retrointerijerima i modernom dizajnu kuće

Još jedan neotuđivi atribut je čipka. Ali kako napraviti luster iz čipke vlastite ruke? Balon, PVA ljepilo i bakine čipkaste salvete dolaze u spašavanje. Ako znate oštetiti, možete napraviti nekoliko ružica za raspršivanje posebno za ove svrhe.

Uzmite nekoliko pletenih predmeta, obilno ih potopite PVA ljepilom. Ne brinite, nakon sušenja, ljepilo će postati transparentno i neće biti vidljivo. Uzmite balon željenog oblika i veličine. Podmažite površinu zdjelice s masnim kremom ili uljem i lagano ljepite salvete.

Vaš plafond može biti u obliku lopte, a zatim morate početi lijepljenje od dna. Središnji element prvog ubrusa treba biti strogo u sredini svjetiljke. Ako vam je potrebna blago otvorena kupola, trebali biste početi sa strane.

Nakon što se ljepilo potpuno osuši iz kugle, potrebno je osloboditi zrak. Izvadite posudu i spremnik je spreman.

luster

Ideja je jednostavna smiješno, ali koliko je učinkovita!

Eksperimenti sa svjetiljkama u vrtiću

Često, donošenjem popravaka u vrtiću, roditelji ne mogu naći luster koji bi to dijete trebalo i izgledalo je dobro u unutrašnjosti. Ako ste u takvoj situaciji, saznajte kako napraviti luskan sa svojim rukama i stvoriti svjetiljku koju vaše dijete sanja.

Mnoge djevojke sanjaju sobu koja izgleda kao vilinska ili prva soba. Čarobni luster iz ružinih latica ružica u zraku bit će dobar dodatak bajkovitom vrtiću. Kao osnova, koristite staru plafond iz podne svjetiljke ili napraviti okvir čelične žice.

Kao ukras prikladne gotove latice umjetnih ruža, koje se mogu naći na prodaju. Još jedna mogućnost je da se latice sami. Da biste to učinili, potrebna vam je tanka tkanina s pravom bojom koja se neće raspasti oko rubova. Od alata ima dovoljno škara i igala s nitom.

Izrežite kružne latice prema pripremljenom predlošku. Spojite ih s nitom za izradu zavjesa. Na okviru pričvrstite dobivene teme duž čitavog perimetra. U sredini okvira napravite žičanu podlogu za uložak i suspenziju za pričvršćivanje na strop.

luster

Ovaj luster je lagan, poput balerine, nježan poput pera

Ako imate ljepljivi pištolj, sami žarulje neće biti problem. Hladna ideja za dijete je šareni luster od plastičnih čaša. Naočale trebaju biti od trajne i prozirne plastike. To se često nalazi u odjelima stranke u blizini balona i kapa.

Rad na spojnim elementima je vrlo skrupulozan. Počnite od sredine. Odaberite promjer i spojite željeni broj šalica oko opsega. Zapošljavajte retke jedan po jedan dok ne dođete do vrha svjetiljke. Zatim okrenite obradak i ponovite s druge strane. Dno svake stakla treba biti privučeno do središta kugle. U sredini će biti prilično velik prostor, gdje možete jednostavno staviti žarulju.

dječja cipela

Dječja svjetiljka - sve je vrlo jednostavno

Ideje jednostavnih svjetiljki za nekoliko dolara

Vrlo jednostavno, ali istodobno i lijepa ideja - noćna svjetiljka iz šperploče. Izbor oblika ograničen je samo vašom maštom. Slika šperploče pričvršćena je na malu udaljenost od stropa ili zida, a iza nje je svjetlost žarulje. Rezultat je prigušen raspršeni sjaj oko tamne siluete.

Popularna opcija je oblak. Izrežite od šperploča ili DSP oblaka, a za lijepu skladbu možete napraviti nekoliko manjih oblaka. Obojite oblaci bijele akrilnom netoksičnom bojom. Pričvrstite metalne elemente u obliku slova "P" na oblak na stražnjoj strani. Uklonite žice i spojite glavu. Zatim zaputi oblak na zid, skrivajući iza njega žice i žarulju.

luster-noćno

Ovaj luster možete napraviti sami za samo nekoliko sati

VAŽNO! Imajte na umu da se svaki domaći luster može koristiti samo s onim vrstama žarulja koje se ne zagrijavaju tijekom rada. Najbolje su lampe dioda. Ne zagrijavaju se, sjajno sjaju i troše malo struje. Osim toga, raznolikost oblika omogućuje odabir žarulje, čak i za najoriginalniju svjetiljku.

Jednostavan i tradicionalan način je baldahin-cilindar. Takve se često javljaju na starim podnim svjetiljkama. Iz dva identična kruga čine gornji i donji rub plafona. Između njih, izvucite krpu ili papir. Ovisno o boji i dostupnosti tiska, isti model lustera može biti zastupljen u potpuno različitim stilovima - od etničkih motiva do minimalizma.

Svjetiljka s komada tapeta

Takav svjetiljka može se izrađivati ​​čak i iz zidne tapete

Jednostavna, ali učinkovita ideja - pauk-luster (foto ispod). Njegova šuga u dugim žicama koje se ne skriva nigdje, već naprotiv, služe kao ukras za strop. Oni nalikuju dugim šapama pauka, zbog čega je takav model tzv. Na svakoj žici priključen je metak, a u njega je ugurana žarulja. Žice se kreću po stropu u svim smjerovima, pričvršćene su na sidrišnim točkama i spuštaju se. Podebljani i neuobičajeni, vrlo jednostavni u izvršenju.

svjetiljka

Svjetiljka zaista izgleda kao veliki pauk s tankim šapama

Najoriginalnije ideje za hrabre

U principu, da biste napravili lustere za svoju kuću, svaki objekt se može koristiti kao osnova bez pretjerivanja. Uključite maštu, i shvatit ćete da se bilo što može kreativno pretući.

Stare drvene odjeće? Više nego ideja za domaću svjetiljku! Princip je isti: okvir, dekor, montaža uloška, ​​fiksiranje na stropu. Rezultat će nadmašiti vaša očekivanja. Takav luster će ukrasiti interijer u potkrovlju. Izgleda vrlo originalno.

drvene odjeće

Drvene odjeće - stilski i ekološki prihvatljive

Hook konac i koš za cvijeće? Super! Nemojte se bojati eksperimentirati. Izrežite niti i vezujte ih na gornji rub košare. Vezati čvor dno, malo ispravan zastor, ukrasite kuglice na svoju naklonost i pričvrstiti na strop, koji je već preuzeo ožičenje i povezane žarulje.

Luster vlastite ruke

Sve je genijalno jednostavno, a ta je ideja potvrda toga

Pompons, origami, božićnih ukrasa, perle, posuđe, čaj setovi, pribor za jelo, CD-ROM, sve vrste bilješke, bilješke - po želji, možete pretvoriti ove stvari u veličanstvenom svjetlu.

Korak po korak majstorske klase na izradu lusteri

Za one koji žele pokušati napraviti lustere vlastitim rukama, nudimo izvorne ideje i korak-po-korak vodič. Najpopularnije i uspješnije ideje za svjetiljke detaljnije se raspravljaju. Ako slijedite preporuke i uložite napor, bit će isti kao na fotografiji, ili možda čak i bolje.

Luster iz plastičnih bočica

Neki smatraju da se upotrijebljene plastične boce trebaju poslati na odlagalište, u ekstremnim slučajevima - u postrojenje za sekundarnu preradu sirovina. Ali neke žene ne misle tako. Od običnih zelenih, smeđih i prozirnih bočica pića čine nevjerojatne nijanse ljepote.

fantastična svjetiljka

Fantastična svjetiljka može se izraditi vlastitim rukama

Takav luster izrađen od plastičnih bočica u obliku lišća također se može smjestiti u vašu kuću. Da biste to učinili, prikupite potrebne materijale i alate:

 • boce nekoliko boja;
 • škare;
 • tanka žica;
 • šilo;
 • lemljenje;
 • žice;
 • glava;
 • prekidač.
alata i materijala

Alati i materijali

Upute za izradu i montažu lustera:

 1. Nacrtajte matricu u obliku listova. Učinite to bolje na debelom kartonu.
 2. Izrežite rezultirajući list.
 3. Na plastičnom mjestu postavite matricu i kružite je s olovkom. Pronađite optimalni raspored uzoraka tako da su reznice što manje moguće.
 4. Izrežite iste lišće od plastike svih boja. Rubovi lišća mogu vam izgledati previše oštri i neuredni - ne brinite, uskoro ćemo je popraviti.
rezanih lišća

Rezani lišće

 1. Kada je lišća lišća spremna, nastavljamo s obradom. Lijevano željezo ovdje je korisno. Zagrijte ga i vozite duž ruba svakog elementa. Plastično će se početi rastopiti, a listovi će se zaokružiti.
ispada sasvim točno

Izgleda prilično uredno

 1. Obradite sve dijelove na ovaj način.
lišće

Listovi se trebaju pripremiti puno

 1. Pomoću šavova napravite rupe na svakom listu u bazi.
 2. Iz žice i lišća skupljaju grančice. Koristite različite nijanse kako bi grana bila veća i sjajnija. Pričvrstite žicu u plastičnim rupama, pokušajte napraviti grane guste da sakriju žicu iza lišća.
grančice žice

Rubovi iz žice

 1. Idemo na skupljanje. Iz malih grana skupljaju velike, povezujući ih zajedno s istom žicom kao da si tkanja vijenac. Oblikujte svjetiljku oblika koji vam je potreban. Žica je fleksibilna, ako nešto pođe krivo, uvijek se može ispraviti i poravnati.
 2. Na podnožju lustera, učvrstite žicu za uložak.
Gotovo, možete se objesiti

Gotovo, možete se objesiti

 1. Nosite strop na lusteru.

Luksuzni stakleni luster

Iz staklenih boca vina možete stvoriti jedinstveni luster za dnevnu sobu ili bar. Ideja je velika - moćna drvena baza i desetak boca svjetiljki za žarulje. Sve ove neprilike konstrukcije bit će obustavljene od stropa.

svjetiljka

Može li pravi poznavatelj vina imati još jednu svjetiljku?

Što trebate napraviti s lusterom boce s vlastitim rukama:

 • boce vina - mogu biti različitih boja i marki, ali slične oblika i veličine;
 • odbora;
 • lanci za suspenziju;
 • Samorezni vijci sa šarkama - za pričvršćivanje;
 • stakleno rezač;
 • električni jigsaw;
 • brušenje;
 • svrdlo;
 • mrlja;
 • patrone i žice.

Majstorska klasa je prilično složena, ali detaljne upute pomoći će u rješavanju zadatka:

 1. Pripremite boce: očistite ih od naljepnica, operite i osušite. Napravite oznaku na jednoj visini na svakoj bocu. S rezačem stakla odvojite dno od svake.
flaširana naljepnica

Ponekad se naljepnice moraju natopiti u vodi,

 1. Upravni odbor. Izrežite ih slagalicom na komade odgovarajuće veličine - orijentirati prema području sobe i broju bočica (u primjeru ima 10 komada).
datoteka odbora

Datoteka ploča

 1. Obradite rubove mlinom. Krajevi bi trebali biti glatki kao ostatak površine.
 2. Stain stablo s plijesni. Boja ovisi o vašem interijeru. Autor je odabrao tamnu nijansu.
duboke plemenite boje

Nabavite duboku plemenitu boju

 1. Odredite gdje staviti mjehurićaste boce. Postavit će ih simetrično u dva reda od po 5 u svakoj.
 2. Pomoću bušilice s bušilicom od 25 mm bušite rupe u svakoj etiketi.
bušenje rupa

Bušenje rupa

 1. Na uglovima i rubu podnožja odozgo, pričvrstite vijke sa šarkama za pričvršćivanje na strop. Izmjerite duljinu lanca željene duljine i spojite ga na bazu.
 2. U rupama za boce, postavite vrat.
otvor za boce

Rupa za boce

 1. Pripremite 10 krugova i spojite ih na kabele. Prođite svaku pojedinu žicu kroz bočicu tako da 10 žica ostane na vrhu učvršćenja.
 2. Kabeli su spojeni u lanac i izolirani. Objesite lancu za lance. Spojite struju.
Svjetiljka za boce vina

Spremna svjetiljka iz boce vina

Pearl lanci su pametna ideja i realizacija

Glamorous lusteri u stilu shabby-chic ili pjenušavih Swarovski - lampe od kamena i perle privući pažnju i napraviti odmor od bilo koji interijer. Izraditi luster zrna i strasses vlastitim rukama čini se nešto nedostižnim, u stvari, tehnologija njegova stvaranja je vrlo jednostavna.

Za takav svijetli i masivan model pripremite:

 • (prodan u bilo kojem odjelu za ukrašavanje) ili velik broj zrnaca, ribolovne linije i strpljenja, ako odlučite sami upisivati ​​niti;
 • vrt visi za cvijeće ili sličnu košaru;
 • akrilna boja u limenku;
 • pletivačka žica ili specijalna žica za izradu nakita;
 • Ljepljivi pištolj i šipke za njega;
 • škare.
potrebni materijali

Potrebni materijali

Kako napraviti svjetiljku sa svojim rukama:

 1. Pripremite perle. Bolje je uzeti zrnca (na primjer, za ukrašavanje božićnog drvca), inače ćete se morati ukrcati na žice. Ako vam boja ne odgovara, obojite ih bojom iz boce.
 2. Dok su zrnca sušena, uhvatite se u korak. Ako je zahrđao, otiđite četkom metalom. Ako je u normalnom stanju ili novom - jednostavno bojite.
 3. Zrnca su suha. Sada iz nekoliko vijenaca morate prikupiti jednu dugu duljinu. Vrućim ljepilom spojite vanjske zrnce.
 4. Izrežite žicu s rezačima za žice za 5-7 cm. Trebat će nekoliko stotina takvih lustera.
žica

Djelo je jednolično, ali brzo

 1. Uzmi vijenac i jedan komad žice. Osigurajte kuglice u košaru na dnu. Nastavite obložiti kuglice s košarom, pričvršćujući rezultat žicom tako da se dekor ne pomakne na jednu stranu.
Dekoracija donjeg dijela svjetiljke

Ukrasite dno svjetiljke vlastitim rukama

 1. Kada je donji dio košare potpuno spreman, nastavite ukrašavati gornju polovicu. Duge žice prolaze kroz vrh svjetiljke i izvuku kroz gornji rub košare. Nemojte vući vijence, oni moraju slobodno visjeti. Snimite ih na svakom koraku.
Luster vlastite ruke

Gotovo je učinjeno - lijevo za uklanjanje ostataka žice

 1. Ako ste sve ispravno radili, kuglice su potpuno sakrile košare i lančane privjeske. Ukrasite dobiveni remek-djelo vrpcama, rhinestones-om ili drugim elementima.
lijepo i s vrpcom

Prekrasno, s vrpcom i bez - to je stvar ukusa

Ljepila za ugradnju i ugradnju

Dizajn svjetiljke, sve je jasno - postoji mjesto za fantasy i fikciju. Ali što je s električnim dijelom? Uostalom, bez ispravne i sigurne veze, ni najsigurniji luster neće raditi.

Stvarno se nadamo da ako odlučite napraviti električnu žarulju, onda ste upoznati s intricijama instalacijskih i sigurnosnih pravila. Ali u slučaju, ponovno ćemo navesti sve važne detalje:

 1. Nikada nemojte provoditi električni rad (čak i trivijalnu zamjenu izgorene žarulje) s uključenim napajanjem.
 2. Ne spuštajte lustera kabelom. Dizajn treba podržavati ovjesom: lanac, uže, uže - sve, ali ne i radni kabel.
 3. Žarulja također ne bi trebala stati na žicu - zbog toga često postoje kvarovi. Osigurajte nosač za nosač na podnožju svjetiljke, tako da uklonite opterećenje iz kabela.
 4. Upotrijebite indikator kako biste odredili fazu ožičenja. Ne morate to učiniti "doživljajem" povezivanjem uređaja slučajnim odabirom.
žuta žica

Žuta žica obično znači "zemlju"

 1. Upotrijebite trožilnu dvostruku izolaciju. Presjek je odabran ovisno o ukupnoj snazi ​​uređaja. Za svjetiljku do 60 W, područje od 0,35 mm2, do 120 W - 0,5 mm2, do 300 - 0,75 mm2.
 2. Nastojte za dobar kontakt na čvorištima. Loš kontakt može uzrokovati zagrijavanje ožičenja, što je vrlo opasno.
kabel u ulošku

Koristite odvijač za pričvršćivanje kabela u glavčici

 1. Žarulje sa žarnom niti nisu u skladu s papirnatim svjetiljkama papira - to je kombinacija opasnosti od požara.

Kao što možete vidjeti, promatrajući jednostavna sigurnosna pravila i kreativni pristup, svatko tko želi napraviti domaću svjetiljku to može učiniti. Fotografske ideje nadahnjuju potragu za kreativnim rješenjima i izvanrednom pristupu. Vaša svjetiljka će odražavati vašu osobnost i ukrasiti sobu.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 47 = 51

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map