Dizajn kutak u kutu - foto primjeri dizajna interijera

Dizajn kutak u kutu – foto primjeri dizajna interijera

Dizajn kutak u kutu - foto primjeri dizajna interijera

Kutni raspored kuhinje omogućuje stvaranje udobnog radnog prostora u bilo kojoj prostoriji pravilnog oblika, otvorenog ili izoliranog, uključujući i mali primjer primjera - na sljedeće fotografije. Kutni raspored pretpostavlja da su namještaj i tehnologija smješteni duž dva susjedna okomita zida. Tako se ispunjava stanje ergonomskog radnog trokuta: sudoper, štednjak i hladnjak na vrhu su na udaljenosti od 1,2 ... 2,7 m jedni od drugih.

Suvremeni kutni dizajn kuhinje

Među kutnim kuhinjama još uvijek vode L oblik, kada je jedno krilo slušalica znatno kraće od druge. Izbor ovog rasporeda kuhinjskog namještaja najčešće je zbog izgleda izgleda: jedan od zidova ograničen je otvorima vrata ili prozora. Manje uobičajene su kuhinje s jednakom duljinom nižih modula na oba zida: ovaj raspored je moguć u velikim prostorijama ili u kojem nema prozora, što je često u novim zgradama.

kuhinjski trokut

Načelo radnog kuhinjskog trokuta

Ali kuhinja je F-oblika - to je novost u dizajnu interijera. Ovakva vrsta dobiva poznati set u obliku slova L, nadopunjen šankom ili vrškom za izvlačenje usred dugačkog dijela. Stalak može zamijeniti stol za doručak, služi kao druga površina za rad ili vizualni zonatni prostor koji je relevantan za studije.

set

F u obliku slušalica

Još jedna značajka suvremenog dizajna interijera kuhinje je uporaba isključivo ugrađenih aparata. Iz ove se otopine male kutne kuhinje posebno koriste: pogled se ne drži heterogene površine, a prostor vizualno se percipira kao lakši i prostraniji.

Moda za lakoću i kratkoću stvorila je još jedan trend - otvorene police, kao na fotografiji. Oni uspješno zamjenjuju sekciju vješanja na kratkoj strani kuta ili općenito sve gornje module. Ovo rješenje je jedinstveno funkcionalno - nakon što su sve stvari na policama uvijek pri ruci - i savršeno u kombinaciji s minimalističkim stilistikom, ali ponekad nepraktično, pogotovo ako vam se ne sviđa česte čišćenje.

otvorene police

Otvorite police u kutu

Bijela boja i njegove varijacije i dalje ne odustaju od pozicije u dizajnu kuhinje. U prosjeku, na svakoj trećoj fotografiji moderanog dizajna kuhinje, fasadni namještaj, zidovi ili opća shema boja su vrlo lagani, uvjetno bijeli.

Važno: Apsolutno bijela, čista boja u velikoj količini je previše hladno, podsjeća na bolnicu, pa je u unutrašnjosti poželjno koristiti njene nijanse: kremasto, sivkasto, svijetlo bež.

Z4
Z5
Z6

Dizajn male kuhinje u kutu

Optimalne dimenzije radnog trokuta savršeno se uklapaju u miniaturne kuhinje "Hruščeva". Smatramo:

 • pranje u pravokutnom modulu - 60 cm;
 • štednjak / ploča za kuhanje - 50 cm;
 • hladnjak - 60 cm;
 • minimalna radna površina iznosi 60 cm;
 • Dodatna radna površina za vruće posude i kuhinjske aparate - najmanje 40 cm.

Ukupno: ukupna duljina duž zidova potrebnih dijelova male kuhinje u kutu je 2,3 - 2,7 m, mogu se postaviti u najsitniju sobu od 5 kvadrata. Procijenite laconicizam dizajna na ovim fotografijama interijera pravih kuhinja. Izgradnja pravog radnog trokuta nije uvijek moguće zbog tehničkih razloga, ali ako je kuhinja mala, to nije tako važno: udaljenosti nisu one koje završavaju kilometre.

kutni raspored

Dobar raspored kuta

kuhinja

Zgodan i udoban može se čak i na 4 četvorna metra. m

Proizvođači kuhinjske opreme proizvode kompaktne modele tehnologije smanjene širine, dubine i visine, čime se štedi dragocjeni prostor i ne opterećuje unutrašnjost. Na primjer, mali kompaktni hladnjak, skriven ispod podloge, povećat će radnu površinu. Ali te su opcije prikladne samo onima koji žive sami ili obitelji nekolicine ljudi, a ne više.

Obratite pažnju: čak i najprikladnija mala kuhinja stane samo potrebni prostor za pohranu, koji će se morati izvaditi u druge prostorije.

z9
Z10
Z11

Napravite kut

U kutnim setovima koristite trapezoidne (peterokutne) i L-oblike utične module. Najčešće su zglobni, ali su također mogući u izvedbi poda. Koriste se i univerzalni pravocrtni moduli, ali je pristup do daljeg kuta teško, stoga preporuča se ugradnja rotirajućih i uvlačivih sustava za pohranu.

1

Dodatna oprema za slušalice s kutnim profilima:

Z12
z13
Z14

Da biste izravno postavili u kut, sudoper ili peć izgleda privlačna opcija u smislu kompaktnosti radnog područja, pogotovo ako je soba mala. Ovaj raspored ljuske često diktira mjesto ispusta dovodnih cijevi. Međutim, razmotrite neizbježne neugodnosti ovog izbora:

 • Samo jedna osoba može pristupiti sudoperu, neće biti moguće prati posuđe u četiri ruke;
 • gledati lonac na dalekom prstenu biti će nezgodno;
 • gornji kutni ormar će morati biti podignut ili uklonjen zamjenom sa uskim otvorenim policama ili visokim kapuljačom, kako ne bi tukli o glavi.

Nije poželjno ugraditi ladice, pećnicu ili perilicu posuđa u kutu - susjedna vrata će međusobno ometati pri otvaranju.

Fotografski primjeri dizajn kutova

raspored sudopera

Kutni raspored sudopera

mjesto ploče

Kutni položaj ploče

Varijacije elemenata interijera

Smatra se da je situacija u kojoj je kut kuhinje otvoren. Prvo, sudoper ili čak i samo countertop ispod prozora - to je moderan i lijep. Drugo, koristeći prirodno svjetlo na posao, možete uštedjeti na struju. I ukrasni potencijal bilo kojeg objekta koji se nalazi u ovoj zoni, odmah se povećava, jer je nemoguće je primijetiti. Izvrsne svjetiljke na duge suspenzije, biljke na prozoru, kao na fotografiji, ili male vaze, pričvršćene na tračnicu preko otvora.

Bojite li se da visokokvalitetni ormarići će smanjiti svjetlosni tok, vlasnici kuhinje ove konfiguracije zamjenjuju šarke s otvorenim policama. Ovo je dobro rješenje: prozor jasno privlači pažnju, a ritmičke linije duž ravnine rubova i daju simetriju unutrašnjosti. Sljedeća fotografija je upravo takav primjer:

z17
z18
z19

Dizajn kutne kuhinje s prozorom okrenutim prema jugu razlikuje se od dizajna otvora prozora s druge strane svijeta, u jednom detalju. Kad je sunce u zenitu, pranje posuđa ili rezanje salate na suncu vrlo je neugodno, pa je vrijedno osigurati kvalitetno sjenčanje. Zavjese - rolet, rimske, nabrane ili slijepe prozore riješiti će problem.

Otvorene police - značajan detalj popularnog skandinavskog stila - u kuhinji može biti izlog za starinske i antikne jela, teksturirane posuđe. I nije potrebno postavljati stvari samo za ljepotu. Bakar ili mjedi Turci, limovi, mlinovi za začine, jela s jurnjava, kobaltni porculan i dalje će obavljati svoju glavnu funkciju, istovremeno ukrašavajući unutrašnjost.

Fotografije uspješnog postavljanja otvorenih kuhinjskih police:

z20
z21
Z22

Zahvaljujući policama, moguće je učiniti korisnim obično neiskorišteni kutni prostor, kao na donjoj slici:

Preostali slobodni zid također ne može biti pokriven vješalicama i policama, pogotovo ako ima dovoljno prostora za pohranu. Na njemu stavite svoju zbirku ukrasnih ploča, oblike za pečenje ili suvenirni magneti iz putovanja.

ukrasne ploče

Zanimljiva ideja fotografija: umjesto velikih vješalica - ukrasnih ploča

Vrste shema i projekata za redizajn kutnih kuhinja

Vlasnici standardnih apartmana ne razmatraju uvijek planove arhitekata kao uspješnu pa pokušavaju preoblikovati prostor na svoj ukus. Koje vrste replaniranja su prihvatljive za kutnu kuhinju?

Najčešće radi povećanja kuhinjskog prostora kombinira se sa susjednim dnevnim boravkom, rušenje zajedničkog zida u cijelosti ili djelomično. Ponekad je to jedini način da dobijete jednu prostranu sobu po cijeni dvije zasebne male sobe.

Udruženje sa dnevnim boravkom:

Z24
z25
Z26

Druga popularna varijanta obnove je jedna prohodna vrata između kuhinje i balkona. Ostatak betonske baze pretvara se u šank ili dodatni radni stol.

Udruga s balkonom:

z27
Z28
Z29

Stilovi kutne kuhinje

Dizajn prostorije ovisi o ukusu vlasnika, moguća ograničenja tehničke prirode, veličinu planiranog proračuna za popravke, specifičnosti korištenja određene prostorije. Najpopularniji stilovi su:

moderan

Stil Art Nouveau je inherentan takvim značajkama:

 1. Na prvom mjestu - funkcionalnost, pa mora postojati suvremena tehnologija, uključujući ugrađenu. Nema ništa suvišno na otvorenim površinama.
 2. Geometrija: Jasno definirane ravne linije u kombinaciji s naglaskom asimetričnim zavojima.
 3. Monolitne glatke površine bez nepotrebnog ukrasa, puno sjaja, metala i stakla.
 4. Aktivna uporaba boje: snažne svijetle boje u isto vrijeme s mirnom mekom, dok nedostatak višebojnih.

Ovaj stil - zamisao tehnologije i vrhunac industrijskog dizajna - kao ukras i naglasak pozdravlja poznate svakodnevne stvari originalnog i sažetog oblika. Unutrašnjost nije preopterećena vizualnim šumom, a sjajne jednobojne površine odražavaju svjetlost, vizualno povećavaju površinu, pa je moderna najprikladnija za male kuhinje.

kutna kuhinja

Mala kuhinja u kutu u secesijskom stilu

Z31a
z32
Z33

klasik

Klasici u ukrašavanju su skupi, pa je izbor bogatih ljudi. Klasični dizajn interijera čini veličanstven dojam i podsjeća na palaču razdoblja klasicizma, tako da je stil pogodniji za srednje i velike sobe, ali ne i male.

Osnovni principi interijera klasika:

 1. Sklad i elegancija. Klasični su stranci pretencioznosti i patosa, sve u ravnoteži: oba oblika, veličine i dekor. Kombinacije boja pomirene su tijekom stoljeća, vrištanje nijansi i prekomjerno ukrašavanje su neprihvatljivi.
 2. Tradicija, pa čak i konzervativizam. Kuhinje u klasičnom stilu izgledaju gotovo isto kao prije stotinu godina, skrivena je suvremena tehnologija.
 3. Prirodni materijali ili imitacije kvalitete. Za ukrašavanje fasadni paneli su naširoko koristi, curbstones, pilastri, šipke, trake, rezbareni elementi, štukature, bronce ili mjedi elementi.
 4. Moguće opcije dizajna - u duhu strogog suzdržavanja ili suptilne šikove.
kuhinjski dizajn

Na fotografiji - lagani, elegantni primjer klasičnog dizajna

Z35
z36
z37

zemlja

Kutne kuhinje u prirodi organski gledaju u palače u zemlji, ali u stanu možete stvoriti rustikalni stil. Zahvaljujemo na neusporedivoj udobnosti i toploj, mirnoj atmosferi dobre stare kuće. Ovaj je učinak posljedica jednostavnosti, izravne zastarjelosti i nacionalne boje dizajna.

Za dizajn kutne kuhinje u duhu zemlje karakterizira:

 • obilje drva, obojeno ili s prirodnom teksturom;
 • starinski ili starinski namještaj;
 • puno malih police, ormara, ladica;
 • skrivena s polja gledišta moderne tehnologije;
 • kockica, u polka točkicama ili jednostavnim cvjetnim ukrasima, ornamentima;
 • Bakreni, brončani ili tamni željezni dijelovi s patinom;
 • naslage antike, ogrebotina, grubih oblika;
 • nedostatak suvremenih i umjetnih materijala.

Obratite pažnju: za održavanje zajedničkog stila tehnologije, ostajući na vidiku, valja odabrati retro dizajn. Niska trbušastog hladnjak, vrata pećnice s mjedenim tračnice i senzor za biranje temperature skala, namjerno masivna rešetka na kuhanje površine - u takvoj cjelini, domaći pomagači uvjerljivo se uklapaju u unutrašnjosti zemlje, kao na slici:

z38
z39
z40

Visoke tehnologije

High-tech u unutrašnjosti kutne kuhinje je utjelovljenje inovacija. Svi najnoviji, tehnološki i moderni će se uklopiti u stil savršeno, pogotovo ako ima koncizan dizajn. Kao glavni materijali, metal, staklo, akril i plastika koriste se što je više moguće. Kućanski aparati - upravljačke ploče, grijaća površina, touch screen, peći - često stavljaju na zaslonu, ali također može biti integrirana u zatvorenom obliku.

Fotografije pokazuju glavne znakove high-tech u unutrašnjosti kuhinje:

 • u oblicima - obilje jasnih ravnih linija i kutova, prevlast konture;
 • u shemi boja, hladna monokromna gama;
 • zatvorene monolitne fasade s minimalnim priborom;
 • naglasio je suvremene materijale;
 • nedostatak dekor;
 • ergonomija.

Ovaj stil pretpostavlja ekskluzivnu funkcionalnost: svaki se objekt može koristiti na različite načine, što pomaže u štednji prostora. Koncizan dizajn čini hi-tech prikladnim za malu kuhinju.

Z41
z42
z43

Izbor namještaja i aparata za kutnu kuhinju

Minimalna funkcionalnost prostorije u kuhinji je uvijek: opremljena je sudoperom i štednjakom za kuhanje, au pravilu postoji stol. Kako bi prostor bio što je prikladniji, kuhinjski set i oprema moraju biti instalirani, uzimajući u obzir sljedeće točke:

 1. Oblik prostorije, svoje veličine, položaja otvora vrata i prozora, prisutnost žice, grebena i drugih objekata pogođena broja jedinica namještaja i njihovo usklađivanje.
 2. Otvoreni / izolirani izgled, kao i prisutnost / odsutnost zasebne blagovaonice - odabir mjesta za blagovaonicu.
 3. Visina površina i vješalica trebala bi biti udobna za hostesa.
 4. Broj i način smještaja kućanskih aparata ovise samo o rastu i navikama članova kućanstva - ovdje nema univerzalnih recepata.
 5. frižider, kao najviši objekt, poželjno je staviti na kraju „krila” koja se ne dijeli na manje dijelove korisno countertop području.

Ergonomske dimenzije kuhinjskog namještaja:

veličine namještaja

Ergonomske dimenzije kuhinjskog namještaja

kuhinja

Glavne prednosti i nedostaci kutne kuhinje

Zaključimo. "Kut" - najsvestraniji i stoga popularan raspored kuhinjskog pribora. Njegove prednosti su kako slijedi.

 1. Uz kutnu konfiguraciju, moguće je optimalno poravnati radni prostor u kojemu je načelo radnog trokuta ostvareno pet plus.
 2. Koristan prostor koristi se u potpunosti što je moguće, što je posebno vidljivo u malim i srednjim sobama. Možete planirati dovoljan broj mjesta za pohranu.
 3. Kutna kuhinja lako se nadopunjuje poluotokom ili otokom, a često se kombinira s blagovaonicom.
 4. Ugodan i lijep dizajn može se stvoriti u bilo kojem stilu i proračunu.
kutna kuhinja

Kutna kuhinja, upotpunjena višenamjenskim otokom

Kuhinja se dugo spušta, a praktičnost i racionalno planiranje važni su od dizajna, premda ne isključuju potonje. Za divljenje svježeg interijera bit će vam mjesec ili dva, ali se posramiti za poslijepodne - sve sljedeće godine. Je li lako uzeti u obzir sve važne nijanse prije popravka? Ako ste u nedoumici - ne ustručavajte se pitati za pomoć profesionalnih dizajnera.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 46 = 52

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map