Kako sami ugraditi i spojiti ugrađenu i samostalni perilicu posuđa

Kako sami ugraditi i spojiti ugrađenu i samostalni perilicu posuđa

Kako sami ugraditi i spojiti ugrađenu i samostalni perilicu posuđa

Ugradnja i spajanje stroja za pranje posuđa zahtijeva brigu i točnost. Uostalom, pogrešna veza složenog električnog uređaja može postati ne samo uzrok neispravnog rada stroja, propuštanja vode, već i električnog udara osobe. Najlakši način za spajanje perilice posuđa je korištenje usluga nadležnog majstora. Ako postoji želja i vrijeme, možete sami instalirati perilicu posuđa, uštedjeti novac i osobno pobrinuti se da se sve vrši kvalitativno i sigurno.

Pažljivo pročitajte upute

Priča o tome kako instalirati stroj za pranje posuđa (PMM), predviđajući trivijalno, ali važnu izjavu: obvezujući instrument instalatera, morate proučiti vrlo pažljivo prije početka rada - upute montazhu.Posudomoechnaya stroj mora biti spojen na vodoopskrbnu, kanalizacijsku i napajanje, odnosno, zahtjevi proizvođača. Većina modernih perilica posuđa razini kućanstva su povezane sličnom programu, ali su automobili različitih vrsta i marki imaju svoje karakteristike koje se moraju uzeti u obzir kada su instalirani iu pogonu.

Ako se priprema za ugradnju PMM provodi u fazi popravka kuhinje, kada još nije jasno koji će se model odabrati, poželjno je utvrditi vrstu stroja. Prije svega, sa svojim dimenzijama i vrstom opskrbe vodom. Naravno, uvijek možete učiniti nešto na svom mjestu, ali ovo je dodatno vrijeme i novac.

instrukcija

Uvijek proučite upute za instalaciju i rad složenih kućanskih aparata, sadrži sve potrebne informacije

Gdje i kako postaviti perilicu posuđa

Preporučljivo je unaprijed razmotriti mjesto pranja posuđa. Bolje je to učiniti u fazi popravka kuhinje, ako je planirano. U tom slučaju možete umetnuti automobil u set namještaja, što ga čini prikladnim i estetskim.

Nakon što je definirano mjesto, tip (po mogućnosti s određenom modelu) MMP, njegove dimenzije, bez ikakvih problema osigurati kompetentno opskrbu svim potrebnim komunikacije, što značajno pojednostavljuje postavljanje namještaja i opreme. Perilica posuđa može se kupiti i nakon montaže namještaja, glavna stvar je rezervirati mjesto za njega i donijeti struju, vodu i kanalizaciju.

Preporučujemo postavljanje PMM-a u sljedeći ormar s umivaonikom. Prvo, to je zgodan: što je manja udaljenost između sudoper, perilica suđa, sušilica, ormari za skladištenje posuđem i priborom, manje umorna domaćica. Drugo, kabinet ispod sudopera, koji u pravilu nema stražnji zid - najbolje mjesto za postavljanje zaključaka komunikacije za perilicu posuđa. Dobar je pristup za rad, au slučaju popravaka, stroj se može brzo odspojiti.

prostor u ormaru

Prostor u ormaru ispod umivaonika najbolje je mjesto u kuhinji za postavljanje dodatne opreme, uključujući izlaze i priključke PMM

U unaprijed sve za razmišljanje - idealna opcija, ali nije uvijek moguće. Pokušat ćemo vam reći, ne samo kako ugraditi perilicu posuđa u kuhinji u fazi montaže namještaja, ali i kako izgraditi stroj za pranje posuđa u gotovom kuhinju, gdje morate napraviti minimalno prerađuje.

Povezivanje PMM s uslužnim programima

Osigurajte električnu vezu

Kako bi se osigurala sigurno spajanje perilice posuđa na mrežno napajanje, preporučuju se sljedeća pravila:

 • Ne možete koristiti produžni kabeli za PMM moraju biti opremljeni s odvojenim rozetku.Sdelat to bi trebao biti blizu stroja, tako da, ako je potrebno, može biti dovoljno da brzo izvadite utikač iz utičnice. Postoje preporuke za postavljanje utičnica za opremu ispod razine ormara, u području podnih ploča. Smatramo da ovo rješenje nije najbolje i savjetujemo izradu utičnice u ormaru ispod umivaonika, na visini od 25-40 cm od poda. Lakše je i brže ukloniti ometajuće predmete iz ormarića nego doprijeti do udaljenog utikača u uskom prostoru.
 • Od izlaza MMP poželjne odvojiti preklop od bakra trohzhilny električnog kabela dijelu ne manje 3h2.5 mm2, postavljanjem ovaj vod RCD ili prekidača 16 (za neke modele dovoljno male kabela presjek 3x2 mm2 i stroj 10 A).

Što učiniti ako želite izgraditi u perilicu u kuhinji spremna, koji je već obnovljen i to je nemoguće položiti poseban kabel je dopušteno spajanje stroj za pranje posuđa u skupinu utičnica s ne baš velikih aparata: mikrovalna pećnica, kuhalo za vodu, hladnjak. Apsolutno se ne može spojiti na MMP skladu s elektroplitoy.Pri problema s instalacijom stroja na ploči se može staviti neposredno prije izlaza ili grupe.

 • Ako se u mreži napajanja pojavi značajno (više od 10%) odstupanja od standardnog 220-240 V napona, preporučuje se ugradnja regulatora napona na električnu vodu.
 • Utikač mora biti spojen na masu. Međutim, svaki apartman ili privatna kuća nemaju priključak na tlo.
shema

Ispravni kućanski aparati za električnu energiju - ne samo stvar udobnosti već i sigurnost

Spajanje na mrežu bez uzemljenja

Što trebam učiniti za one koji nemaju treću žicu za uzemljenje u ožičenju?

1

Najlakši način za vlasnike privatne kuće. Oni imaju sposobnost da napravite zemlju petlju u blizini kuće spajanjem električne mreže na njega. Kao - tema za zaseban razgovor, ali to nije tako težak zadatak, a prisustvo strujnog kruga s odgovarajućim ožičenjima učinit će cijeli električni sustav sigurno.

Teško je za stanare stambene zgrade. Vjerojatno je u zgradi još utemeljena, ali nije u stanu. Zemljopis je u pravilu prisutan u kućama gdje su dizali, toplinske točke s aluvijalnim skupinama, trgovine u prizemnim etažama. Treća žica možda neće biti na poklopcu, ali ako ga imate u kući, možete ga zapravo unijeti u stan. Ovaj rad može obavljati električar operativne organizacije.

Još gore, ako uopće nema terena u zgradi. Kao alternativa, treća je žica prebačena u neutralnu šipku u štit, ali to ne riješi problem u potpunosti. Ispravnije je izvući zasebnu dvoslojnu liniju od štitnika do stroja, postavljajući RCD na njemu. U slučaju kvara na tijelu, osoba može biti šokirana kratko vrijeme, ali zaštitni uređaj će isključiti napajanje.

Oni koji ne razumiju električnu energiju i ne znaju ispravno voditi vlast u kućanskom elektrotehniku, ne pokušavajte sami raditi posao, bolje je pozvati stručnjaka.

shema

Varijabla kruga RCD veze na odvojene vodove bez uzemljenja

Opskrba hladnom vodom

Dovod vode mreža mora ispunjavati sljedeće parametre: tlak 0,5 bara (0,05 MPa), na 10 bar (1 MPa), količina vode isporučene nije manja od 10 l / min.Kak općenito odgovaraju ovih parametara mreže, ali postoje iznimke. Ako je tlak ispod željene (privatna kuća), potreba instalirati pumpu koja povećava davlenie.Esli tlak iznad (to je neki od nižih katova stambenih zgrada) - redukcijska.

Na ulazu vodovodne cijevi na stan ili kuću potrebno je sigurno postaviti cjedilo za cjedilo, poželjno je fini filtar. Ako na ulazu u apartman ne postoji mogućnost postavljanja filtera, mora se izvršiti ispred stroja.

Nije važno kako će slavina za perilicu biti uklonjena: odvojenom cijevi ili kroz čahuru od vodoopskrbe do miješalice. Glavna stvar je da se tok može blokirati dizalicom, a potonji je lako dostupan.

ventil

Svakako instalirajte ventil za zatvaranje na izlazu za vodu

Kako ne bi zabrtvio adapter prilikom spajanja crijeva, poželjno je odmah odabrati slavinu s "pravilnim" priključkom. Za opremu koja se službeno isporučuje u Ruskoj Federaciji, parametri su sljedeći: vanjski navoj, promjer ¾, duljina ne manje od 10 mm.

Ako je utičnica daleka, kratka cijev za dovod vode može se produžiti, ali ne i produžetak, već dulje. Ako se radi o postavljanju rabljenog PMM-a, preporučujemo zamjenu cijevi za dovod vode s novom. Provjerite da crijevo nije savijeno ili uvijeno.

Postavljanje ugrađenu perilicu posuđa Bosch (sve aktualne modele, s izuzetkom nekih kompaktna) i neke druge tvrtke MMP u početku pružaju zaštitu od curenja opskrbe crijevom za vodu razbiti ili na drugi način kvar. U takvim modelima AquaStop sustavna jedinica je uključena u kit i postavljena na slavinu za vodu prije crijeva. AquaStop radi samo kada je napajanje uključeno. Također se mogu instalirati i drugi uređaji kako bi se spriječilo curenje vode kupnjom zasebno.

sigurnosni sustavi

Danas postoje mnogi uređaji za zaštitu od curenja na prodaju, mogu se postaviti i na zasebnu opremu i na cijeli sustav cjevovoda u cjelini

Mogu li spojiti perilicu posuđa na toplom vodom i spremiti na njega

Posuđe se ispira vrućom vodom, tako da se hladnoća zagrijava do željene temperature grijalice, ugrađene u uređaj. I struja košta novac. Ako se u kućanstvu zagrijava vruća voda pomoću električnog kotla, to ne utječe na kuhanje u električnom grijanju vode ili izravno u PMM. No, kada je stan tople vode ili u privatnoj kući „jeftini” voda priprema plinski kotao, otpadne električne energije za grijanje hladne vode u stroju za pranje posuđa je neprimjereno. Možete li poslati toplom vodom izravno PMM-u, čime ćete uštedjeti znatnu količinu? Moguće je, ali ne iu svim modelima i brojnim rezervacijama:

 • Ako je topla voda pripremljena plinovitim kolonama plina ili plinskim kabinama s dva kruga, nije moguće spojiti PMM na nju. Može se razmotriti samo centralizirana opskrba toplom vodom, kombinacija jednog kruga s jednim krugom s spremnikom za bojanje i spremnika za bojleni spremnik.
 • Potrebno je pregledati crijevo za dovod vode iz stroja. Ako na njemu postoje druge riječi "25 ºC", možete povezati samo hladnu vodu.
 • Pažljivo proučite upute MMP-u. Ako na crijevu nema simbola koji ograničavaju temperaturu, vjerojatnije je da će priručnik reći o sljedećem: "Maksimalna temperatura vode nije više od 60 ° C, po mogućnosti priključak na hladnu vodu". Po mogućnosti hladno - ne znači da uređaj neće uspjeti iz vrućine. Jednostavno ugrađeni termalni senzor, čiji je rad dizajniran za hladnu vodu, može pogrešno odrediti temperaturu toplote vode koja ulazi u njega i ne uključuje ponovno zagrijavanje, ako je potrebno. Proizvođač ima na umu da on ne reagira ako, kad spojite uređaj na vruću vodu, ponekad vaše posuđe neće biti dovoljno čisto.

Sada o ograničenju od 60ºC. Ako se radi o pripremi vode s hrpom "kotlova + kotlovnica", dovoljno je postaviti maksimalnu temperaturu pri automatskoj kontroli zagrijavanja vode iznad navedene vrijednosti. Temperatura tople vode iz centralizirane vodene cijevi, u pravilu, ne prelazi 60 ºC. Ako je veći, PMM se može spojiti preko mikser s termostatom.

Odvođenje kanalizacije

Tijekom popravka za perilicu posuđa može se izvaditi poseban sudoper. Nije važno gdje položiti i ukloniti cijev: u zidu ili podu. Potrebno je ispuniti niz uvjeta:

 • Na ulazu u kanalizacijski sustav cijevi kako bi se izbjeglo pojavljivanje neugodnih mirisa potrebno je staviti pečat vode, kao što je nema u MMP. Možete koristiti standardni sifon za umivaonik prikupiti brtvljenje vode, neovisno od tri dijela kanalizacije za 90 ° i jedne duljine ravno cijev, ili kupiti posebnu zamku, dizajniran za perilice rublja i perilice posuđa. Ono razlikuje kompaktnost, može biti vanjska ili namijenjena ugradnji.
sifon

Sifon za ugradnju (u zidu), za perilice posuđa i strojeve za pranje rublja

 • Ako je kanalizacijska cijev položena u zidu, vertikalna udaljenost između mjesta priključka odvodne cijevi i pečat ulazne vode u zidu ne smije biti manja od navedene u uputama, obično 20-30 cm.
 • Ulaz za spajanje crijeva ne smije biti veći od 60-80 cm, ovisno o modelu. Bolje je niže, na razini od oko 50 cm od poda.
 • Ispusni crijevo osmišljen je za spajanje kanalizacijske cijevi promjera 40 mm u utičnicu i 50 mm priključak na cijev preko gumenog adaptera.

Ako perilica posuđa nije jako daleko od ormara s umivaonikom, lakše ga je spojiti na sifon iz umivaonika. To je sve racionalnije rješenje kada se perilica posuđa instalira u gotovoj kuhinji i nema mogućnosti mijenjanja kanalizacijskog sustava. Mnogi moderni umivaonici već imaju poseban odvod sifona za odvodni crijevo iz stroja za pranje posuđa, samo treba popraviti. Ako nema izazova, možete ga kupiti zasebno.

odvodni crijevo

Nakon što se odvodni crijevo stavlja na izlazni otvor sifona, poželjno je popraviti pomoću šipke za zatezanje

Cijev za odvod mora biti glatko, bez kinkova, savijena i pričvršćena nešto više od oznake priključka na kanalizaciju. U tu svrhu uključen je nosač za zidnu montažu. Vrh zavoja ne smije biti iznad 60-80 cm, a ispod 40-50 cm od razine poda, ovisno o modelu. Ako duljina standardne cijevi nije dovoljna, može se produžiti ili zamijeniti, ali ukupna duljina ne smije prelaziti 3 m.

Kako izgraditi perilicu posuđa u kuhinjskom namještaju

O komunikaciji, rekli smo, sada ćemo govoriti o tome kako instalirati perilicu posuđa u namještaj. PMM se razlikuju po veličini iu vrsti integracije u namještaju. Razmotrite značajke montaže različitih vrsta perilice posuđa:

Odvojite stojeće perilice posuđa

Zasebni model, kako to ime sugerira, može stajati sam, pored namještaja, pod zajedničkom radnom površinom. Poklopac se može koristiti kao ploča, međutim, treba uzeti u obzir da je otpornost na toplinu plastike niža od one laminata. Ali, ako treba biti instaliran odvojeni PMM u retku namještaja, pod zajedničkom radnom površinom, kako instalirati perilicu posuđa pod countertop?

Postoje dvije opcije: prvi - na niže niveliranje noge na minimalnoj visini i isprobati ako stroj sudoperi stane. Najvjerojatnije da. Ako nije, idite na plan B: uklonite gornji poklopac. Ovisno o modelu, to treba da uklonite četiri vijka sa strane ili dva iza, ali je bolje gledati u priručniku. Appl sa uklonjenim poklopcem zajamčeno da stane pod radnu ploču, uz uvjet da je radna površina ima standardnu ​​visinu od najmanje 85 cm. Postavljanjem stroja na mjestu, spojite komunikaciju, otvoren ventil, provjerite da nema istjecanja vode.

Video: povezivanje i instalacija ispod stolnog vrha samostalnog modela

Ugrađene perilice posuđa

Kako instalirati ugrađeni perilicu posuđa? Stroj za pranje posuđa pune veličine, za razliku od ostalih ugrađenih kuhinjskih aparata (pećnice, mikrovalne pećnice, hladnjače), ne stavlja se u posebni ormar. Ugradnja ugrađene perilice posuđa se u jazu između ormara. Širina niše iznosi 45 ili 60 cm, ovisno o dimenzijama stroja. Veličina se mora održavati vrlo precizno, bočne stijenke ormara moraju biti strogo vertikalne.

Radna ploča je bolje instalirati nakon instalacije PMM-a. Nakon crijevo za vodu, odvod i električni kabel položen ispod postolja i ormara na mjestu priključenja, stroj se nalazi na podu i skliznula u nishu.S podesivih nožica raste u razini s donjem redu ormara i izložena okomito.

regulacija

Nakon što je ugrađeni stroj ugrađen u niz ormarića, prilagodba stražnjih nogu postaje problematična. U mnogim je modelima uklonjen prednji dio kućišta

Ugradnja ugrađene perilice omogućuje fiksiranje kućišta s bočnim zidovima susjednih ormarića i stola. Ali savjetujemo vam da se ne požuri i prvo objesite vrata za namještaj. Kako postaviti fasadu na perilicu posuđa, detaljno opisano u uputama, tu je i poseban predložak, kroz koji su označene rupe za pričvršćivanje pričvrsnih elemenata na stražnjem dijelu pročelja. Lockeri ulaze u utore na vratima automobila. Nakon postavljanja fasade namještaja, PMM mora biti poravnat duž fasada drugih ormarića. Sada možete popraviti kutiju u susjedne ormare i postaviti stol.

shema

Redoslijed vješanja fasade namještaja na vratima ugrađene perilice posuđa

Ako je prostor ispod ormara zatvoren postoljem, moguće je da u području perilice posuđa trebate rezati rupu. U suprotnom vrata se mogu otvoriti na podnožju. Na kojoj se visini treba smanjiti, potrebno je odrediti mjesto, to ovisi o tome koliko se podigne prilikom podešavanja nogu uređaja. Po završetku ugradnje ugrađena je perilica posuđa od 45 cm ili 60 cm na komunikaciju.

Video: ugradnja ugrađene perilice u namještaj

Kompaktni modeli

Kompaktni modeli također dolaze u dvije vrste: besplatna instalacija i ugrađeni ormar.

Prvi tip je slobodno stojeći PMM širine 55 cm, dubine 50 cm i visine do 45 cm, takav se model može ugraditi u donji ormar sa širinom od 60 cm i još uvijek će biti slobodna polica. Ili staviti na countertop, široki prozor prag, niski hladnjak. Stroj je lagan, ne vibrira tijekom rada, nije ga potrebno priključiti, samo ga spojite na komunikaciju.

stroj za pranje posuđa

Kompaktna perilica posuđa 55 cm širine i dubine 50 cm smještena je u ormar ispod umivaonika zajedno s filtarskim sustavom i još je bilo mjesta za kućanstvo

Druga vrsta kompaktnog uređaja - ugrađeni u stroj za pranje posuđa, dimenzija koji omogućuju vam da ga instalirati u kompaktnim dimenzijama shkafa.Po izgrađenih PMM identičan pećnica je izgrađen i instaliran na standardne ormare širine 60 cm (otvor širine 56 cm) namijenjene za njih. Kao u pećnici, postoje dvije veličine perilice: ukupna visina (otvor 60 cm visoke) i niskim (45 cm otvor). Moguće je graditi u perilicu ispod pulta, i postaviti u visokom ormaru.

Vrata kompaktnog ugrađenog PMM imaju prednju površinu, nije potrebno postaviti fasadu namještaja na njemu. Tijelo stroja je fiksirano na ormariće, komunikacije su spojene prema standardnoj shemi.

Video: mogućnosti ugradnje kompaktnog stroja za pranje posuđa Bosch SCE 53M25EU

S jedne strane, ugradnja stroj za pranje posuđa - nije jako težak zadatak, a može se obavljati samostalno, u prisustvu osnovnog znanja električne energije i drugih santehnike.S - pogrešna veza komunikacije može biti ispunjen s ozbiljnim problemima. Posebnu pozornost treba posvetiti električnom dijelu, to je stvar sigurnosti. Ako niste sigurni u svoje sposobnosti, bolje je staviti PMM instalaciju u stan ili kuću profesionalcima. Naravno, plaćate uslugu, ali ćete uštedjeti svoje vrijeme i obuzdati živčani sustav.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

36 − = 35

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map