Boj proti maščob: kako očistiti mikrovalovno pečico v 5 minutah

Boj proti maščob: kako očistiti mikrovalovno pečico v 5 minutah

Boj proti maščob: kako očistiti mikrovalovno pečico v 5 minutah

Težko si je zamisliti sodobno kuhinjo brez mikrovalovne pečice: ne samo, da lahko hitro segreje večerjo in odmrzne hrano, ampak tudi pripravi okusno hrano brez veliko težav. Toda potreba po pranju čudežnega pomočnika številnih gospodinjk se poganja v stres, ker se z odpravljanjem madežev sprijemne maščobe ni tako preprosto. Kako očistiti mikrovalovno pečico doma v 5 minutah? Tu so najboljši recepti.

Čiščenje mikrovalovne pečice

Za čiščenje mikrovalovne pečice potrebujete mehko krpo

Vrste notranjih prevlek za mikrovalovne pečice

Če je zunanji premaz mikrovalovne pečice jasen - ga lahko opere s čistilnimi in celo abrazivnimi sredstvi, nato pa notranjost zahteva bolj občutljiv pristop. Odsevna površina mikrovalovnih žarkov je lahko tri vrste:

 • Emajlirano. Globinsko premaz brez pore ne absorbira maščobe, zato je lažje očistiti. Kljub temu se emajl boji mehanskih udarcev - praskami na površini se hitro spremenijo v rjavih krajih. Glavno pravilo pri čiščenju emajlnih premazov ni uporabljati brusilna sredstva in obrisati stene suhe.
 • Stainless. Površina popolnoma vzdrži stalne temperaturne spremembe, vendar ima visoko "privlačnost" za maščobe in ogljikove nanose. Proge in madeži se dobesedno držijo sten in jih je zelo težko odstraniti. Veliki delci čistilnega prahu pustijo praske, kisline pa povzročijo zatemnitev površine.
 • Lončarstvo. Združuje gladko emajl in trdnost nerjavečega jekla. Kako očistiti mikrovalovno pečico s keramično prevleko? Mastne madeže odstranimo z vlažno gobico ali mehko krpo.
Voda in limonin sok

Vodni in limonin sok sta učinkovita gospodinjska sredstva za čiščenje mikrovalovnih pečic

Kako očistiti mikrovalovno pečico z gospodinjskimi kemikalijami

V vseh trgovinah gospodinjskih kemikalij obstaja več možnosti za detergente za mikrovalovne pečice. Najpogosteje se sproščajo v obliki aerosolov, razpršil ali tekočin. Kako očistiti mikrovalovno pečico pred maščobo in ogljikom v vašem domu z uporabo profesionalnih orodij? Sledite preprostim navodilom:

 • Gospodinjsko milo je najbolj poceni način, da se znebite madežev. Debelo peno obrišite z gobico, na steno nanesite enakomerno plast, počakajte približno pol ure in skrbno odstranite spojino. Plus recept - nizki stroški mila in dober rezultat. Minus je poseben vonj.
 • Detergent za pomivanje posode ni nič manj učinkovit. Tekočino je treba razredčiti v topli vodi in očistiti z gobico. Ne pozabite, da previdno odstranite preostalo peno in posušite površino z brisačo. V nasprotnem primeru bo ogrevana hrana dobila očiten okus "kemije".
 • Specializirane kreme in razpršila so prisotne v linijah številnih proizvajalcev. Omogočajo vam, da očistite mikrovalovno pečico 5 minut - samo napravo uporabite na umazanih stenah in po nekaj časa obrišite z ogljikom. Kemikalije v gospodinjstvu so v precej slabšem položaju - jih je težko izperite, tako da lahko v hrano pride majhna količina. Metoda je kontraindicirana, če so v hiši ali majhni otroci alergični ljudje, ki segrejejo hrano v mikrovalovni pečici.

Redno operite notranjo površino čudežnega štedilnika. Tudi če uporabljate poseben plastični pokrov, hlapi iz ogrevanih izdelkov izstopajo skozi posebne luknje in se usedejo na stene.

Pomembno! Izvajajte "kopalne postopke", poskrbite, da čezmerna vlaga ne pride v rešetke. Voda, ki pride v električne dele, lahko onemogoči vašega kuhinjskega pomočnika.

Po čiščenju mikrovalov

Po vsakem kuhanju obrišite stene mikrovalovne pečice

Domov sredstva za mikrovalovno pečico

Očistite mikrovalovno pečico iz masti in ogljik v hiši lahko s pomočjo gospodinjskih izdelkov, ki so v arzenalu katere koli ljubice.

Voda

Najenostavnejši in, kar je najpomembneje, brezplačna metoda čiščenja. Da bi se znebili zagozdenih kosov hrane in olja, v peč postavite skodelico tople vode, jo vklopite za maksimalno moč, počakajte 10-15 minut in obrišite preostalo umazanijo z mehko gobico. Čim večji je premer posode, bolje je, da se tekočina aktivneje izhlapi in izboljša učinek. Čaša ali skodelica ne bo delovala, idealna možnost je široka plošča srednje globine. Za povečanje učinka v vodi lahko dodate malo detergenta za pomivanje posode.

Pomemben odtenek! Metoda je primerna le za sveže onesnaževalce. Z mnogimi meseci "akumulacije" rezultat ne bo.

Citrusi za čiščenje mikrovalovnih pečic

Citrusi

Mikrovalovno pečico lahko očistite z limono ali drugimi citrusi:

 • Olupljajmo oranžno, skorje v skledo z vodo postavimo v mikrovalovno pečico. Vklopite maksimalno moč 5 minut. Pri segrevanju lupina oddaja eterična olja, ki v kombinaciji z vodno paro zmehčajo adherentno hrano in oksidirane delce maščob.
 • Rezine sveže limone okrepijo učinek in poleg tega lajšajo neprijeten vonj. Sledite prejšnjim navodilom, vendar pa vklopite mikrovalovno pečico 20 minut.

Pomembno! Pazite na nivo vode v posodi - ne bi smeli popolnoma izhlapeti.

Kis

Kako očistiti mikrovalovno pečico z kisom:

 • Raztopite v kozarcu tople vode, dve žlički jabolk ali vinskega kisa (lahko uporabite tudi citronsko kislino).
 • Raztopino nalijemo v široko ploščo, jo postavite v pečico in nastavite časovnik 10-15 minut.
 • Obrnite mikrovalovno pečico na maksimalno moč.
 • Po koncu časa ne odpirajte vrat za nadaljnjih 20-25 minut, tako da bo para delovalo.
 • Ostanke umazanije odstranite z gobo in obrišite stene suhe.

Mešanica ocetne ali citronske kisline z vodo tvori pare pri segrevanju, ki raztopi maščobne usedline in mehča hranljivo hrano. Poleg tega izrazite arome prekinejo vonjave rib, kitajske kuhinje in hitro hrano.

1

Pomembno! Ko čistite mikrovalovno pečico na ta način, odprite okno ali okno.

Hrana soda

Soda

Notranji premaz mikrovalovnih pečic ne smete očistiti z abrazivnimi materiali. Kljub temu bo soda pripomogla k čiščenju notranjosti opreme na drug način:

 • Za dve tretjini napolnite veliko skledo s toplo vodo.
 • Vmes mešajte 3 žlice sodi.
 • Nastavite časovnik 15 minut in vklopite mikrovalovno pečico.
 • Odstranite umazano umazanijo.

Pomembno! Ko sprožite časovnik, uredite kontrolni pregled. Če na stenah obstajajo sledi maščobe, ponovite postopek. Beskontaktna metoda je primerna za vse vrste premazov.

Pomembne odtenki

Vprašajte, kako hitro očistite mikrovalovno pečico, ne pozabite na ukrepe "preprečevanja". Upoštevajte preprosta pravila:

 • Ne uporabljajte ščetin s trdimi ščetinami ali kovinsko volno.
 • Ko pere površino, se ne dotikajte prezračevalnih mrež in kontaktnih mest z napajalnikom.
 • Aparat vedno izklopite za čiščenje.
 • Po vsakem kuhanju temeljito očistite stene.
 • Uporabite posebne pokrove, da ogrejte hrano.
 • Če med kuhanjem pride do "eksplozije" in delci hrane so bili na notranji površini mikrovalovne pečice, jih takoj odstranite.

Pomembno! Ne zanemarjajte skrbi za mikrovalovno pečico. Debela plast maščobe lahko povzroči kratek stik.

Aktivno oglje

Običajno aktivirano oglje bo shranilo mikrovalovno pečico iz neprijetnega vonja

Kako se znebiti neprijetnega vonja

Aroma nekaterih izdelkov (česen, riba, kislo-mlečna hrana) dobesedno absorbira v površino in gre v druge jedi. Znebiti se od uvoznega vonja je težko, vendar ne nemogoče. Poleg sode in limone, ki so že omenjene v prejšnjih receptih, lahko uporabite naslednje metode:

 • Naravna ali instant kava. Obrišite notranje stene z raztopino, pustite dve uri in sperite s čisto vodo. Kava v pečici ni priporočljiva - madeži iz pijače so slabo vidni.
 • Sol je odličen absorber zunanjih okusov. Recept je preprost - nalijte 100 gramov soli v katero koli posodo in pustite v zaprti mikrovalovni pečici nekaj ur.
 • Aktivno oglje. Absorbent deluje na enak način kot sol. Treba je zdrobiti 7-10 tablet in pustiti jih ponoči v mikrovalovni pečici.

Pomembno! Da preprečite absorbiranje vonja v stene, ne zapirajte vrat takoj po uporabi. Dovoli aparat, da prezrači nekaj minut.

Kako hitro izperite mikrovalovno pečico

Zdaj natančno veste, kako očistite mikrovalovno pečico 5 minut doma, se znebite neprijetnega vonja in s tem izboljšate okus kuhanih jedi. Upoštevajte ta preprosta pravila in vaš mikrovalovni pomočnik bo služil kot vera in resnica.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

23 − 17 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map