Kuhinja v skandinavskem slogu od A do Ž

Skandinavski slog kuhinja

Tradicionalno se skandinavija šteje za tri države: Švedsko, Norveško in Dansko. Resnost podnebja in raznolikost naravnega sveta odraža v skandinavski notranjosti – preproste geometrijske oblike, naravne materiale in svetlo, včasih celo hladne barve, da je ta stil tako drugačen od drugih. V zadnjem času mu je uspelo ujeti modno veliko in dobila zagon v priljubljenosti, nenazadnje tudi zaradi dejstva, da ga lahko uporabite v kuhinji vseh velikosti in v majhnem notranjosti kuhinji, je samo se zelo dobro! Poleg tega je skandinavski dizajn izgleda super na kuhinjo, dnevno sobo. Če ste ljubitelj kul oblikovanja, vendar minimalističen hi-tech za vas preveč dolgočasno, in če imate kuhinjo – to je predvsem kraj za jesti obrok, in se sprostite raje ne le na telo in dušo, ampak tudi oči – design kuhinjo Skandinavski slog za vas!

Danes bomo razpravljali o ključnih značilnosti tega sloga, razkrivajo skrivnosti in tehnike skandinavski dekoracijo in izvedeli, kaj storiti, da bi zagotovili, da je vaša kuhinja postala pravi skandinavska oaza.

No, označimo glavne značilnosti kuhinje v skandinavskem slogu:

 • Svetle barve s svetlo impregnacijo;
 • Veliko virov naravne in umetne razsvetljave;
 • Naravni materiali;
 • Trda oblike, tudi v pohištvu;
 • Funkcionalnost in uporabnost vsake stvari;
 • Najmanjši dekor, največji prosti prostor.

50 odtenkov bele barve

Kratek svetlobni dan in pogosto pomanjkanje sonca Skandinavci nadomestijo svetlobno dekoracijo in pohištvo. Seveda je glavna barva skandinavske notranjosti bela in vse njegove razlike. Bela barva bo razširila prostor v majhni kuhinji, osvežila sobo in dodala zračnost v notranjost. In da bi se izognili “bolnišnico” učinek, ga lahko razredčimo ali zamenjati s svetlo modro, sivo, vseh odtenkih bež, sivke ali mete in v podrobnostih in poudarki – svetlo rumena, modra ali zelena. Preberite več o oblikovanju bele kuhinje tukaj.

Bela skandinavska kuhinja
Kuhinja v skandinavskem stilu
Bela skandinavska kuhinja

Če imate kuhinjo v povezavi z dnevno sobo, je mogoče razlikovati med različnimi območji barvnih rešitev (v tem primeru je bolje, da pustite, da se različni odtenki iste barve), in združiti svoje skupne motive v dekor, ki bo obravnavano v nadaljevanju. Moramo se prepričati, da je barva sten v nasprotju z barvo pohištva. Oglejte si kombinacijo absolutno belih sten in črnega pohištva – izgleda zelo impresivno in sveže.

Črno-beli kontrast v skandinavski notranjosti kuhinje

Zaključevanje tal in sten

Najboljše od vsega, ekološko prijazen dizajn poudarjajo dno ali laminat svetlih barv, ki spominja na masivne deskove.

Talne obloge z laminatom in parketom v skandinavskem stilu

Učinkovit videz bo kombinacija svetlih zidov in temnih, celo črnih tal.

Temno nadstropje v skandinavski kuhinji
Temno nadstropje v skandinavski kuhinji

Tile je dobra alternativa za leseno tla. Izberite ploščico svetlih hladnih barv.

Ploščica v notranjosti skandinavske kuhinje

V dekoraciji sten se lahko ustavite na svetlo sivi, beli ali barvasti barvi ali rastopljenem mleku.

Barva sten v kuhinji skandinavskega sloga

Barve sten v kuhinji v skandinavskem slogu

Ozadje je prav tako primerno, izbira pa je bolje ostati na tradicionalnih švedskih podjetjih, ne pa na vedenju, kaj je skandinavsko oblikovanje. Na primer, na primer Boråstapeter in ozadje ECO. Ozadje je lahko monofonično in vsebuje sliko, v tem primeru jo lahko premagate z drugimi podrobnostmi v notranjosti kuhinje.

Ozadje v notranjosti kuhinje v skandinavskem slogu
Ozadje v notranjosti kuhinje v skandinavskem slogu
Ozadje v notranjosti kuhinje v skandinavskem slogu
Ozadje v notranjosti kuhinje v skandinavskem slogu

Mimogrede, če ste se odločili, da lepite ozadje s sliko – bolje je, da to storite na eni steni, ostalo pa je monofonično, tako da notranjost ne postane preveč aktivna. Loft stil lahko izposodite idejo o zidu, vendar le delno, da ne bi notranjost preveč “industrijski.” Če imate kuhinjo-dnevno sobo, potem lahko njihovo obliko kombiniramo samo z uporabo resonančnega opeka na različnih območjih.

opečna stena v kuhinji

Kaj pa predpasnik? Običajno je bela in posnema opeke, čeprav je lahko tudi barvna. Druge ustrezne možnosti za zaključek predpasnika so steklo, mozaik in seveda lesene plošče. Vzeli smo nekaj primernih za kuhinjske možnosti, ki jih lahko vidite na fotografiji.

predpasnik v skandinavskem slogu

predpasnik v skandinavskem slogu

Naj bo svetloba

V kuhinji v skandinavskem slogu boste vedno videli velika okna in svetlobne zavese iz lahkega materiala. Avtentični verjetno nikoli ne bo obesil zavese (kot je na sliki spodaj), če pa na drugi strani stoji še hiša z radovednih sosedov, ali si raje zasebnost, potem pa ne stori brez njih.

Okna v kuhinji brez zaves

Pogosto barva oken odmeva z barvo tla. Tudi če so okna v vaši kuhinji majhna, jih lahko zavarujete s svetlobnimi zavesami, da naredite prostor še lažji.

Oblikovanje kuhinjskih oken v skandinavskem stilu

Za skandinavsko notranjost je značilen še en sestavni del – veliko virov umetne razsvetljave. Pazite ne samo na lestenec, ampak tudi na točkovne in talne svetilke. Samo svetilke lahko postanejo ta svetel barvni naglas, drugačen od bele barve sten in pohištva. Lestenci ob istem času so lahko najbolj futuristične oblike ali, nasprotno, vetrični retro slog – navdihni s fotografijo!

 • Naprave v skandinavskem slogu za kuhinjo
 • Naprave v skandinavskem slogu za kuhinjo

Pohištvo

Skandinavsko kuhinjo prevladujejo varčevalne in lakonske oblike. Najmanjši del pohištva in tisti, ki je, ima tudi utilitarni značaj tudi v velikih prostorih. Kuhinja in jedilnica bodo narejeni iz naravnih materialov, najpogosteje lesenih, brez presežkov. Kaj se najprej spomni na skandinavsko obliko? Seveda je to švedsko podjetje IKEA in njihova korporativna identiteta, zahvaljujoč se širi pojem kuhinje v švedskem slogu. Na svojih katalogih, in se morajo zanesti na ureditev take kuhinje. Fasade kuhinjskega niza so lahko popolnoma bele in okrasne barve, na primer črne, bodo okrasile.

 • Kuhinja je v skandinavskem slogu
 • Kuhinja je v skandinavskem slogu

To je tudi potrebno, da se izognemo “združitvi” v eno belo točko. Ročaji na slušalki so preprosti, kovinski ali manjkajoči. Omeniti je treba, da je površina pohištva in opreme pogosto gladek in tako odseva svetlobo – poskusite to metodo lahko v majhni kuhinji: omare sijajni, krom aparati in veliko kovinskih površin vizualno razširiti prostor in bo videti moderno.

V skandinavski notranjosti so mize in stoli izdelani iz svetlega lesa, ki so prejeli minimalno obdelavo ali obratno, svetle barve.

Jedilnica v skandinavskem slogu
Jedilnica v skandinavskem slogu
Jedilnica v skandinavskem slogu

Plastika bo dobro narasla naravno notranjost. Pogosto bar števec nadomešča veliko jedilno mizo – ali ni možnosti za majhno kuhinjo, kjer šteje vsak meter?

 • Bar števec v kuhinji v skandinavskem slogu
 • Bar števec v kuhinji v skandinavskem slogu

Na sliki si lahko ogledate veliko različnih možnosti za belo ali leseno pohištvo v lakonski severni različici.

Skandinavski dekor

Okrasite kuhinjo v skandinavskem slogu

Če dekoracija in ureditev kuhinje ceni preprostost, potem v dekorju je kje razjasniti! To je dekor, ki vdihne življenje v ta severni dizajn in mu daje škodo. Na primer, lahko okrasite stene z barvnimi plakati, tla – svetlo preprogo, in ne pozabite na lepe oči tekstila: nenavadni brisače, blazine in odeje na stoli in okensko polico. V kuhinji-dnevni sobi tekstil lahko resonirati v različnih conah: iste blazine, preproge v podobnem slogu in še veliko več. In ne pozabite na minimalistično uro! Razporedite lončke z rastlinami, tudi če jih ne želite skrbeti zanje, saj lahko izbirate nekaj nezahtevnega.

Kuhinjske rastline v kuhinji

Tudi če ne želite loviti, bo izgledal z velikimi posnemanjem rogov ali živalskih glav, na primer iz kartona.

Dekorativne glave živali v notranjosti

Še en lep kos dekor, pogojen s podnebjem skandinavskih držav, je naravno ali umetno krzno in kože.

Skriva in krzno v notranjosti kuhinje

Prav tako bo odlična plošča za krede, na kateri lahko napišete meni za en teden ali opomnike in opombe za ljubljene.

krede ozadja in bele table v kuhinji

Torej, zakaj imamo radi skandinavske oblike? Glede na to, da uspeva uspešno uravnotežiti hladnost Hi-techa, preprostost stila Provence in hkrati ostane sodobna klasika. Všeč nam je dejstvo, da se zaradi majhnih barv in prostorske ergonomije odlično prilega majhnim in v kombinaciji s kuhinjo v dnevni sobi. Izkazalo se je, da je kuhinja v skandinavskem slogu izbira moderne osebe, ki ljubi vesolje in išče mir v notranjosti z notami škode.

decor

Leave a comment