Nenavadna zasnova kuhinje v apartmaju: vodnik za oblikovanje notranjosti

Nenavadna zasnova kuhinje v apartmaju: vodnik za oblikovanje notranjosti

Nenavadna zasnova kuhinje v apartmaju: vodnik za oblikovanje notranjosti

Kuhinja - poseben prostor, ki naj bi na podlagi svojega poslanstva biti funkcionalna, praktična, udobna in estetska. Kako združiti vse te lastnosti in ustvariti ne-trivialne zasnovo notranjosti? Za doseganje nalogo, morate upoštevati veliko odtenkov: slog, barve, postavitev, dekoracijo, razsvetljave, tekstil - se bo osredotočil podrobno na vsaki točki in upoštevati realne možnosti pri oblikovanju za stanovanje kuhinjo, katerega fotografija bodo za vas pri določanju smernic svojih kvadratnih metrov.

Notranji slogi za kuhinjo v običajnem apartmaju

Izhodišče organiziranja kuhinjskega prostora je izbira splošne slogovne smernice notranje opreme. Obstaja veliko čistih in mešanih stilov, vendar bomo pogledali na pet najpopularnejših kuhinjskih rešitev in ugotovili, kaj so izjemno zanimivi.

Racionalni minimalizem

Minimalizem v vseh njegovih različnih manifestacijah je poklon praktičnosti, ergonomiji in laconizmu. Ni prostora za odvečne podrobnosti, barvne pilote in zapletene oblike. Zato imamo naslednje značilnosti oblikovanja:

ii1
ii2
ii3
 • Prevladovanje dveh barv - v notranjosti ni več kot dve primarni barvi. Toda njihovi utišani izpeljani odtenki se uporabljajo brez omejitev.
 • Vgrajene naprave - veliki kuhinjski aparati so skriti pod fasadami z jeklenimi sijočimi ali matiranimi površinami.
 • Podolgovate fasade - v kuhinji prevladujejo dolge fasade s skritimi ali istimi podolgovatimi, a malo opaznimi ročaji.
 • Minimalni dekor - slog pozdravlja samo preprosto in celo strogo dodatno opremo, ki ne izstopajo proti splošnemu ozadju.
kuhinja

Strogo lakonski minimalizem - brez dodatnih podrobnosti

Lokalne klasike

Klasični slog se ne odziva modno, čeprav se spreminja. Danes klasika ni več pretenciozna in pompozna razkošje, ampak eleganca in elegantna kvaliteta. Vizualno oceniti klasično zasnovo kuhinje v standardnih apartmajih bo pomagal fotografski notranjosti:

ii5
ii6
ii7

Različne značilnosti klasike:

 • Prilagojena razmerja - v središču zasnove je vedno simetrija: središče sestave je delovno območje in od nje tudi enako oddaljeni divergentni objekti v notranjosti.
 • Naravni materiali - celo skromni klasiki ne prenašajo poceni rešitev, zato so pohištvo, dekoracija, tekstil in dekor narejeni iz dobrih naravnih materialov.
 • Imenovana jedilnica - v klasični kuhinji je vedno jasno razgrnjena jedilnica: tudi če je majhen kotiček, se ne prilega delovnemu prostoru.
 • Tkanine Accent - zavese, brisače, serviete, pomivalci in drugi tekstilni deli so izdelani iz gostih tkanin in imajo pameten videz, zato so glavni dekor prostora.
kuhinja design

Klasična oblika na nov način

Warm Provence

Kuhinja v slogu Provence - spomin na mediteranski duh s svojo spokojnostjo in izvirnostjo. Kljub očitnim rustikalnim notama je ta slog odločitev primerna ne samo v hiši, temveč tudi v standardnem stanovanju - tu najdemo naslednji izraz:

ii9
ii10
SONY DSC
 • Pastelno paleto prevladujejo topli, mehki odtenki, ki se vrnejo v naravo: breskev, oliv, sivka, mlečni, nebeški. In razredčite njihove svetle barve lila, rumene, medu, turkizno.
 • Naravni materiali - Provence ne sprejema uporabe velikega števila umetnih delov, zato tukaj prevladujejo naravni materiali: les, kamen, omet, opeka.
 • Starih kosov pohištva - za ustvarjanje avtentičnega notranjega oblikovanja, pohištvo "darujemo" s hrapavostjo, patino, majhnimi razpokami in drugimi manifestacijami starosti.
 • Simbolične malenkosti - oblikovanje v slogu Provence ni brez značilnega dekorja: kovani posnetki, poslikane keramične plošče, košare s suhim cvetjem.
kuhinja

Prijeten Provence s sredozemskimi notami

Funkcionalni visokotehnološki

V dobi inovativnosti je hi-tech kot slog, ki temelji na aktivnem vključevanju visokih tehnologij, bolj kot relevanten. V vseh parametrih izpolnjuje zahteve časa, kar potrjujejo značilnosti:

ii13
ii14
ii15
 • Napredna tehnologija - visokotehnološka tehnologija je nepredstavljiva brez veliko sodobne večnamenske opreme: od pametnih kavarn do hladilnikov z več zahtevami.
 • Ascetsko pohištvo - vse delovne dele pohištva strogih geometrijskih oblik z gladkimi fasadami brez nagovora izrazitega reliefa ali dekorja. Če pogledate fotografije resničnih notranjosti, postane jasno, da ima mehko pohištvo tudi lakonasto ali pravokotno obliko.
 • Brilliant materiali - visokotehnološko nagiba k materialov s sijajno gladko teksturo: umetne snovi, polipropilena, akrilnih plošč, stekla, nerjavečega jekla, kovin s kromom ali srebrno površino.
 • Obilje svetlobe - kuhinja v slogu visokotehnološkega stanovanja je dobesedno poplavljena s svetlobo: reflektorji in pike z usmerjeno svetlobo so nameščeni v vseh funkcionalnih predelih prostora.
kuhinja design

Praktični in ergonomski dizajn v visokotehnološkem slogu

Nenavadna podstrešje

Krepko, nenavadno, vendar realno - zato poznamo sodobno loft. Ta industrijski slog postavlja izziv tradicionalnim smernicam oblikovanja in idealno prilagojenim načinom oblikovanja prostora. Za tiste, ki želijo vedeti, kako izgleda kot takšna netrgovinska zasnova kuhinje v stanovanju, bodo resnične fotografije razkrile vse vizitke sloga:

ii17
ii18
ii19
 • Brickwork - vsaj eno steno v industrijski kuhinji je treba soočiti z opeko z naravno teksturo.
 • Kovinske površine - mat in celo rahlo starana kovina ni nič manj pomembno za podstrešje kot opeko: pohištvo, svetilke in dekor je mogoče izdelati iz tega materiala.
 • Poskusi s pohištvom - v industrijskem oblikovanju je redko videti na slušalkah celoto, saj so vse omare, police, mize, stole in druge kose pohištva so pogosto narejeni iz različnih materialov in se lahko kombinirajo v poljubnem vrstnem redu.
 • Izvirna razsvetljava - na sliki podstrešne kuhinje v apartmajih namesto standardnih lestenc in sconces so flahtirane ekstravagantne svetilke: svetilke na dolgih vrvicah in kovinskih vrvi, reflektorjih, svetilkah.
kuhinja design

Loft v stanovanju - položaj z industrijskim značajem

Barvna paleta

Za kuhinjo v standardnem stanovanju ni pravilnih ali napačnih barv, vendar obstajajo določene tanke možnosti izbire palete glede dimenzij prostora, ki ga je treba načrtovati, in vpliva sence na človeško psiho. Navedeni trenutki neposredno določajo, kako bo oblikovanje zaznano v tej ali tisti barvni raztopini, zato s konvencionalnim deljenjem tona v pastelne in svetle, jih bomo analizirali na obeh točkah.

Psihofizika cvetja

Pastelne odtenke - mleko, smetana, modra, breskev, svetlo rumena, slonova kovina, bledica - imajo pomirjujoč učinek na gospodinjstvo. Pastel pomirja živčni sistem, ne draži ali odvrača. Vendar je pomembno, da barvna paleta ni bledo hladna, sicer bo njen učinek popolnoma nasproten.

1

Svetle barve imajo posebno energijo, ki lahko vpliva na osebo, ki potrjuje življenje in jo depresira. Vse je odvisno od bogastva tonov. Juicy rdeče, solata, mandarine, turkizne, rumene, indigo, čokolade - te barve spodbujajo apetit in razvedrijo. Toda presežek kobalta, borovnice, češnjev, vijoličnega, bordo in različnih variantov kislih barv zaradi svoje ostrine lahko povzroči neudobno vzdušje.

kuhinja

Juicy rumena paleta v notranjosti kuhinje

Prilagajanje kuhinjske barve

Za veliko kuhinjo je primerna katera koli barvna shema - tukaj se lahko osredotočite le na lastne okuse in harmonično kombinacijo senc med seboj. Če imate na razpolago majhno kuhinjo v običajnem apartmaju, je treba pri izbiri palete barv približati z največjo pozornostjo. Vaša naloga je najti sence, ki vizualno povečujejo skromen prostor tako v višini kot širini.

Optimalna formula za majhno kuhinjo v standardnem apartmaju: 75% pastelnih cvetov in 25% svetle temne. V tem primeru dobite dvojno pozitiven učinek: svetlo ozadje, zaradi česar je prostor bolj prostoren in sočno blato, ki ne dovoljuje, da bi bila notranjost dolgočasna. Zaželeno je koncentriranje svetlih tonov na zgornji ravni, temnejše pa na nižji ravni.

kuhinja

Prijeten Provence v pastelnih barvah

Pomembno! V majhni sobi je zelo odvrača od uporabe kontrastne barvne sheme s strogo enakimi razmerji pastelnih in svetlih tonov: v tej notranjosti bodo intenzivnejši odtenki izravnali učinek svetlobe.

Organizacija kuhinje

Eno izmed najbolj akutnih vprašanj pri oblikovanju kuhinjskega projekta v stanovanju: kako v eni sobi ustrezati vsem potrebnim predmetom in ga narediti elegantno? Še posebej, če je soba standard ali, kar je še težje, majhne. Kakšne vrste postavitev obstajajo, kako organizirati notranjost kuhinje z balkonom ali v apartmajskem studiu - gremo še naprej.

Vrste načrtovanja

V apartmaju so štiri vrste standardne kuhinje:

 1. Linearno. Tri delovna področja - shranjevanje, kuhanje in pranje - se nahajajo v eni ali dveh vrsticah vzdolž ene stene. Nasproti delovnega trikotnika je jedilnica. Možnost je primerna za ozke podolgovate prostore.
 2. Vogal. Ponora se nahaja v kotu, desno in levo od nje pa dve odjemniške in kuhalne cone. Nasproti vogalnega pasu je jedilna miza. Zaradi svoje ergonomske oblike je primerna tudi za majhne in prostorne kuhinje.
 3. U-oblikovan. Območja se nahajajo na treh stenah: vzdolž ozke stene - umivalnik z delovno površino, vzdolž širokega vzporednega prostora za shranjevanje in kuhanje. Jedilnica je opremljena z brezplačno steno. Postavitev je primerna za pravokotne in kvadratne prostore s širino najmanj 2,4 m.
 4. Vzporedno. Delovna področja se nahajajo vzdolž dveh dolgih vzporednih sten. Jedilnica - ob ozki steni. Možnost je primerna za široke in komunikacijske prostore.

Bodite pozorni! Pri vseh postavitvah med kuhalno ploščo in umivalnikom je treba vzdrževati razdaljo najmanj 60 cm.

kuhinja postavitev

Tradicionalna linearna postavitev

Kuhinja z dnevno sobo

Za dekoracijo kuhinje v studijskem stanovanju so najbolj primerni otoki in polotok. V prvem primeru, osrednje mesto v skupni prostor zavzema otok, ki opravlja več funkcij: delovno delovno površino, jedilno mizo, shramba s številnimi predali in policami, in kar je najpomembnejše - ločilo med kuhinjo in dnevno sobo.

Razporeditev otoka je primerna samo za prostorne prostore, vendar za običajne kombinirane prostore s skupno površino do 20 m2. bolje je izbrati kompromisno možnost - polotok. To je namizno otočje z moduli in police, vendar ne ločeno od kuhinje, temveč kot nadaljevanje. Tako dobite enako učinkovito območno orodje, kot je celoten otok, vendar bolj ergonomsko in kompaktno.

območje

Primer fotografij kongresnega kuhinjskega studia s pomočjo polotoka

Kuhinja z balkonom

Prisotnost balkona v kuhinji je dobra priložnost za raztovarjanje glavnega prostora in povečanje uporabne površine. To lahko storite na dva načina: odstraniti samo okna in vrata, in ostale particije uporabiti kot podstolya za delo ali jedilno mizo, ali odstraniti celotno steno, če ni prevoznik, in združiti kuhinjo z balkonom v enoposteljni sobi.

Pomembno! Samoupravno rušiti steno med kuhinjo in balkonom je prepovedano - pred popravilom morate uskladiti stanovanje z ZTI in pridobiti dovoljenje za to.

Nov kuhinjski balkon je najprimernejši za uporabo kot delovni shrambo ali kot jedilnico. V prvem primeru je takšna shema priročna: v bližini ozkih sten - omar ali polica za velike jedi in v bližini stene, ki meji na kuhinjo - delovna površina. V drugem primeru na balkonu lahko uredite polno jedilno mizo z mini-kavčem ali pečico in omarico za posodo.

jedilnica

Ideja za fotografijo: bivša loža je naredila jedilnico

Možnosti za dokončanje kuhinje v apartmaju

Dokončanje kuhinje v apartmaju mora izpolnjevati tri osnovne kriterije: praktičnost, estetiko in trajnost. Ob upoštevanju teh dejavnikov je veliko lažje razumeti širok spekter materialov za stene, tla, strop in predpasnike ter najti resnično stoječe oblike za vsako površino.

Talna obloga

Najbolj racionalne možnosti za dokončanje tal:

 • Ploščice. Obloga keramike in keramike je že dolgo postala klasična - na vsaki drugi fotografiji notranjosti kuhinje v navadnem apartmaju lahko vidite ravno ploščico. To je posledica številnih prednosti materiala: praktičnosti, enostavnosti uporabe, širokega nabora cen in različnih modelov. Vendar pa so ploščice in minusi - je hladno in nagnjeno k obrabi.
 • Porcelan ploščice. Glavna prednost tega umetnega materiala je njegova visoka trdota, ki zagotavlja odpornost na kakršnekoli fizične učinke. Estetika in praktičnost keramični granit ni slabša od ploščice, vendar je cena večkrat višja.
 • Parket. Dokončanje privlači prijaznost do okolja, statično, pomanjkanje zdrsa, trpežnost in zvok. Če izberete parket, morate biti pripravljeni na velike stroške - za kuhinjo morate kupiti zaključek iz masivnega lesa z vlago neprepustnim zdravljenjem.
 • Laminatne talne obloge. Pri kuhinjskih premazih izdelamo poseben laminat z visokim koeficientom odpornosti na vlago - je trpežen, vzdržljiv, odporen proti praskam in korozivnim okoljem. Najpomembnejši plus zaključka je sposobnost posnemanja skoraj vseh naravnih materialov. Glavna pomanjkljivost je relativno nizka ekološka združljivost.
šahovnica

Klasično šahovsko polaganje talnih ploščic

Stropna dekoracija

Glede na visoko vlažnost kuhinje so najustreznejše naslednje obloge:

 • Slikarstvo. Standardna vrsta stropne obloge, ki ne izgubi priljubljenosti zaradi treh prednosti: cenovno ugodnih stroškov, enostavnega delovanja in možnosti lokalne obnove.
 • Raztegnite tkanine. Moderna rešitev, ki privlači spremenljivost dizajna in sposobnost ustvarjanja harmoničnih kombinacij z drugimi končnimi materiali.
 • Vzmetene strukture. Vključite mavčne plošče, plastične in letvične stropove. Vse tri možnosti imajo nedvomno prednost - omogočajo učinkovito skrivanje tehničnih komunikacij in pomanjkljivosti grobega stropa.
LED osvetlitev

Stretch strop z LED osvetlitvijo

Zidna dekoracija

Za oblikovanje kuhinjskih sten v standardnih apartmajih se najpogosteje uporabljajo:

 • Ozadje - netkane, vinilne in steklene tapete. Ne bojijo se vlage, temperaturnih sprememb in sončne svetlobe, prav tako pa podlegajo mokri čiščenju.
 • Barva - protibakterijska na vodni osnovi ali akril. Dokončanje je priročno v uporabi, na voljo v finančnem smislu, toda kar je najpomembnejše - predstavljeno v široki paleti barv in tekstur. Na fotografiji si lahko ogledate, kako se notranjost s poslikanimi zidovi izrisa celo v standardnem stanovanju.
 • Ploščice - keramika in ploščice. Soočanje privablja ne samo za svoje praktičnosti in enostavnosti vzdrževanja, ampak tudi dekorativni - zahvaljujoč različnih oblik, tekstur in barv ploščic mogoče določiti ne samo na tradicionalen način, ampak tudi v obliki umetniških mozaikov in plošč.
 • Teksturiran omet - mineralna drobnozrnata ali beneška. Je priljubljen zaradi svoje ekološke združljivosti in zmožnosti za različne oblike reliefa: od lubja drevesa do perila.
 • Dekorativni kamen - granit, marmor, opeka. Zaključna je znan po svoji moči, odpornost na vlago, hrup in toplotno izolacijo, kot tudi izredni oblikovanje - to je ne-trivialne vzroki široko uporabo kamnitih zidov pri oblikovanju moderne kuhinje.
 • PVC plošče - PVC obloge ali stenske plošče. Materiali na osnovi polivinil klorida so proračunski, enostavni za čiščenje, odporni proti vlagi in higienski. Njihova glavna prednost pa je preprosta obdelava: površina listov je lahko okrašena s katerimkoli vzorcem, lakirana in obdelana z impregnacijami, da se zagotovi potrebna tekstura.
kuhinja

Svetla notranjost s poslikanimi stenami

Zaščitni predpasnik

Predpasnik - stenska obloga vzdolž delovnega območja, zasnovana za zaščito kuhinjskih zidov od masti, pare, saj, toplote, vode in detergentov. Zaradi specifičnosti prevleke mora biti njeni material odporen proti vlagi, temperaturnim spremembam, alkalnim in kiselim okoljem - te lastnosti so v skladu s štirimi vrstami oblog:

 • Keramične ploščice - gladke s sijajne površine.
 • Kamen - granit, marmorne ali bazaltne plošče z debelino najmanj 2 cm.
 • Kovinske plošče iz nerjavečega jekla iz strukturnih mat.
 • Steklo - tkanina utrjenega tripleksa.
zaščitni predpasnik

Stekleni zaščitni predpasnik

Vgrajena osvetlitev

Glavno načelo organizacije razsvetljave katere koli kuhinje, bodisi navadne, v kombinaciji z dnevno sobo ali z balkonom, je integriran pristop: pomembno je, da izberete svetlobne naprave za vsa funkcionalna področja. Prva stvar, ki jo je treba razmišljati, je splošna svetlobna razsvetljava. Biti mora enakomeren, mehak in razpršen, zato je bolje uporabiti dve ali tri stropne svetilke z enakimi svetilkami, ki ustvarjajo nevtralno belo svetlobo.

Druga skupina dela osvetlitev. Na vsaki coni - kuhanje, skladiščenje in pranje - morajo biti točkovne naprave z usmerjeno svetlobo. S funkcijo delovnih luči lahko obvladate: LED trakove, vgrajene vložke, premične svetilke na oblačilih. Tisti, ki oblikujejo oblikovanje velike kuhinje v stanovanju, fotografije notranjosti lahko predlagajo še eno možnost delovne razsvetljave - viseče svetilke, ki "prihajajo" od stropa. Toda v majhnih prostorih je taka odločitev neprimerna, saj bo ustvarjajoč učinek žarilnih svetilk.

In tretja skupina - osvetlitev jedilnega prostora. Njena funkcija je zagotoviti visoko kakovostno, vendar nevsiljivo osvetlitev za jedilno mizo in prostor okoli njega. V ta namen se lahko uporabljajo: nagibi na dolgih nosilcih, sistemi pnevmatik mobilnih svetilk, sistemi vzmetenja z miniaturnimi odtenki, stenske vrtalne svetilke.

kuhinja razsvetljava

Fotografija je primer uspešne kombinacije splošne in delovne razsvetljave

Pravila za izbiro zaves

Zavese - ena od zaključnih dotikov v notranjosti oblikovanja kuhinje v stanovanju. Obstaja veliko meril za izbiro tekstila: material, barva, dolžina, dekor. Toda najpomembnejši parameter je kombinacija zaves s splošno zasnovo kuhinjskega prostora: tekstil lahko dopolnjuje notranjost, kontrast z njim ali pa deluje kot samostojni umetniški naglas.

Če po projektu zavese ne bi smele iti v ospredje, izberite tekstilije v skladu z glavno barvo kuhinje z natisnjenim tiskom in brez fancy dekoracije. Če je naloga igrati na kontrasta, stavite na barvo - to mora biti nasprotno od osnovne palete notranje opreme. Še bolj zanimiva možnost - uporaba žaluzije kot umetniškega objekta: kompleksna struktura, velike slike, večplastne in originalni okrasni elementi - vse to bo zavese neodvisno igralec v kuhinji.

kuhinja design

Dizajn kuhinje v odtenkih matere biserov

Foto: kuhinja v apartmaju s sodobnim dizajnom

ii32
ii33
ii34
ii35
Notranjost oblikovanja vogala v obliki črke L v sodobnem slogu
ii37
ii38
ii39
ii40

Video: zasnova kuhinje v standardnem apartmaju

Praktični minimalizem:

Provansa v apartmaju mesta:

Pravila za lokacijo kuhinjskega pohištva:

Kako izbrati ozadje po barvi in ​​materialu:

Torej, pred vami imate šest podpornih točk za okrasitev kuhinje: splošni slog, barvna paleta, postavitev, dekorativni materiali, razsvetljava in tekstil. Skrbno preučiti vsako od teh sestavin, lahko računate na okusno oblikovanju notranje opreme kuhinjskega prostora, tudi v najbolj običajnem stanovanju, zato ne pozabimo niti eno opozorilo.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 7

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map