Naj bo svetloba: kako narediti kuhinjo udobnejšo in bolj funkcijsko z osvetlitvijo

Naj bo svetloba: kako narediti kuhinjo udobnejšo in bolj funkcijsko z osvetlitvijo

Naj bo svetloba: kako narediti kuhinjo udobnejšo in bolj funkcijsko z osvetlitvijo

Nemogoče je ustvariti harmonično notranjost brez ustrezno izbrane osvetlitve, ki bi morala ustrezati specifičnosti, ciljni usmerjenosti in splošni zasnovi prostora. Kuhinja je posebno mesto v hiši. Tukaj pripravljamo hrano, celotna družina se zbere za mizo, sprejema goste in včasih sam uživa v tišini nad skodelico dišečega čaja. Optimalna rešitev - multifunkcionalna in večstopenjska razsvetljava kuhinje, ki bo pripomogla k ustvarjanju ustreznih pogojev za udobno delo in za sproščen dopust. Z uporabo različnih svetlobnih naprav ne samo ustvarite prijetnega vzdušja, poudarite prednosti in skrijete pomanjkljivosti kuhinje, ampak tudi okrasite sobo na izviren način.

Kako ustvariti pravo razsvetljavo v kuhinji

Pravilna razsvetljava v kuhinji je ena od udobnih pogojev

Kako organizirati razsvetljavo v kuhinji

Če želite najbolje namestiti pripomočke na mestih, kjer je to res potrebno, ne zaustavite tega vprašanja v dolgem polju. Ko se končno odločite za slog, splošno zasnovo in namestitev pohištva v kuhinji, nemudoma nadaljujte po postavitvi razsvetljave kuhinje. Po dekoriranju sten in nameščanju pohištva je postavitev svetilk na stene, v stenske vdolbine ali v kuhinjski niz lahko problematična zaradi potrebe po prekinitvi novih kanalov za električne napeljave, zato je bolje zagotoviti vse možne možnosti hkrati. Nadgradnja razsvetljave v stari kuhinji je najlažja zaradi uporabe novih stropnih svetilk, originalnih svetilk in talne svetilke. Za bolj radikalno nadgradnjo je najbolje, da se obrnete na strokovnjaka.

Osvetlitev kuhinje okoli oboda - skupna možnost

Razsvetljava te kuhinje je načrtovana tako, da svetloba prodre v vse vogale

V kuhinji je priporočljivo kombinirati skupno svetlobo, ki osvetljuje celotno sobo (stropna svetilka, lestenec), z lokalno delovno ali dekorativno svetlobo (vžigalniki, vgrajeni žarometi na kuhališču). Prednost pri organizaciji razsvetljave sta dve glavni področji - delo in jedilnico, ostalo pa ostanejo v senci. Skupna svetloba ni mogoče šteti za popolno zamenjavo za osvetlitev delovne in jedilne površine.

Fixtures za kuhinjo kot element dekor

Nenavadna oblika kuhinjskih svetilk jih spremeni v pomemben element dekorja

Moč sevanja in barvne palete svetlobe sta zelo pomembna. V kuhinji je najbolj primerno, da pokrijete naravni spekter, ki ne izkrivlja barve izdelkov. Moč sevanja je odvisno od atmosfere, ki bi jo radi ustvarili v kuhinji. Z uporabo posebnih naprav - zatemnitev, lahko gladko prilagodite intenzivnost osvetlitve. Da bi kuhinja postala bolj prostorna in vizualno "dvigala", bo strop pomagal usmeriti luči v zgornji del omar.

Skupna in svetloba v kuhinji

Tradicionalni sistem razsvetljave kuhinje z eno svetilko v sredini stropa je težko poklicati polno. Za zagotovitev enakomerne osvetlitve je priporočljivo uporabiti več stropnih luči. Bolje je, da ne uporabljate razsvetljave za splošno osvetljevanje s tokom svetlobe, usmerjene izključno navpično navzdol, ki osvetljujejo majhen prostor in ustvarijo sence. Z ustrezno organizirano lokalno in dekorativno razsvetljavo lahko na splošno zapustite osrednji lestenec. In to velja za majhne in velike kuhinje. Idealno bi bilo treba organizirati ločeno razsvetljavo na vsakem delovnem področju.

Sodobna tehnologija osvetlitve vam omogoča učinkovito osvetlitev kuhinje

Uporaba sodobnih tehnologij vam omogoča spektakularen in nenavaden rezultat

Osvetlitev delovne površine

Ker se oseba, ki kuharice, praviloma nahaja s hrbtom do glavnih virov svetlobe, delovna površina zahteva dodatno osvetlitev. To ne bo le olajšalo postopka kuhanja, temveč tudi naredilo bolj prijetno. V ta namen so najbolj primerne lokalne svetilke: halogenske reflektorje, zgrajene na dnu stenskih omar ali stenske svetilke s tokom svetlobe, usmerjene na pulti, korito in peč. Lokalna osvetlitev ni samo funkcionalna obremenitev, ampak tudi dekorativna, kar vam omogoča, da se osredotočite na radovedne elemente dekorja. Poleg tega pomaga ustvariti bolj prijazno in udobno vzdušje v kuhinji.

Prednost sodobne kuhinje je zmožnost nadaljnje osvetlitve delovne površine

Dodatna osvetlitev delovne površine je primerna prednost sedanje

Svetloba v jedilnem prostoru

Osvetlitev jedilnega prostora zahteva posebno pozornost. Primerno je tukaj za malo prikrito, mehko osvetlitev naravnega spektra, ki ne draži, ne "udari" oči in ne izkrivlja barve izdelkov. Optimalna rešitev - obesna osvetlitev na dolgih vrvicah z nastavljivo dolžino, ki vam omogoča spreminjanje višine glede na situacijo. Visoko pozicionirane svetilke so idealne za posebne priložnosti in se nahajajo nad mizo - v intimnem ali družinskem okolju. Zaželeno je, da namizna plošča v celoti pade v svetlobni krog, tj. da na površini mize ni bilo nobenih meja svetlobe in sence. Nad jedilno mizo je najboljše, da uporabite svetlobne napeljave z neposrednim usmerjenim pretokom svetlobe, ki ima plafond ali svetilko, ki je odprt samo od spodaj. Glavna stvar je, da premer žarometa omogoča osvetlitev celotne površine stojala. Alternativa stropni svetilki v jedilnem prostoru je lahko talna svetilka na obročasto "nogo" ali steni, če je miza na steni, pri čemer so hupe usmerjene navzdol.

Naprave za jedilnico ustvarijo usmerjeno osvetlitev

Elegantne svetilke, ki se nahajajo nad jedilnim kotičkom, dajo mehko razpršeno svetlobo in ustvarijo prijetno vzdušje

Dekorativna notranja osvetlitev

Ne izkoristite estetskega in dekorativnega potenciala prvotne razsvetljave v notranjosti kuhinje, je preprosto neoprostljiva. Izbira svetilk ne bi smela biti "od stropa", temveč na slogu kuhinje, tako da se popolnoma prilegajo oblikovanju, jo harmonično dopolnjujejo, prinašajo nove sveže note in dajejo svetlobne naglase na najbolj privlačnih mestih. Če želite poskrbeti, da kuhinja ne izgleda kot katera koli druga, bodite pozorni na originalne oblikovalce lestence in svetilke, iz katerih piha kreativno. Zelo spektakularno gledajo točkovne luči, nameščene znotraj kuhinjskih omar z prozornimi fasadami - bleščanje svetlobe na steklu krepi sijaj in pri tem nedvomno nekaj čudovito in zanimivo.

Sodobni načini osvetlitve kuhinje v fotografijah

Oblikovalci aktivno uporabljajo večbarvno razsvetljavo stropa

Priljubljene danes oblikovalci aktivno uporabljajo razsvetljavo stropnih razsvetljave, da ustvarijo kuhinjsko notranjost

Razsvetljava več tipov v kuhinji nestandardne postavitve

Z nestandardno razporeditvijo kuhinje je priporočljivo uporabiti več tipov razsvetljave

Stilizirane svetilke se harmonično prilegajo v notranjost Provansa

V tej kuhinji so harmonično mešane stilizirane svetilke, okrašene v slogu Provence

Sestava več razsvetljave

V tej kuhinji in dnevni sobi se uporabljajo več načinov razsvetljave, ki ustvarjajo celotno kompozicijo

Svetilke s senčili so pomembni elementi kuhinje dekor

Naprave z originalnimi svetilkami za jedilnico služijo ne le kot viri svetlobe, ampak tudi kot dekor elementi

Jedilnice in delovna področja kuhinje - prefinjenost in funkcionalnost

Za razsvetljavo jedilnega prostora je bolje izbrati bolj prečiščene napeljave in delovni prostor - bolj funkcionalen

Nenavadne svetlobne učinke lahko dobite s pomočjo originalnih senčil

Izvirna oblika tega senčnika omogoča nepozaben svetlobni učinek

Svetilke iz naravnega lesa v ekološkem slogu

Svetilke nenavadne oblike iz naravnega lesa primerne za notranjost v ekološkem slogu

Uporaba kombinacije naravne in umetne razsvetljave

Pri osvetlitvi kuhinje je zelo pomembno, da izkoristimo možnosti naravne osvetlitve, ki jo dopolnjujemo z umetno

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

86 − = 80

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map