Domov cvrtnik: kaj iskati pri izbiri modela

Domov cvrtnik: kaj iskati pri izbiri modela

Domov cvrtnik: kaj iskati pri izbiri modela

Mnoge gospodinje cvrtnik je povezana z ne preveč dobro za zdravo hrano: pomfri, Nuggets, čips in druge "dobrote" hitre hrane. Kljub temu pa lahko to napravo lahko pripravimo tudi mojstrovine haute kuhinje in tradicionalnih stranskih jedi - iz vaših najljubših krofe, pite in kroketi o receptih svoje babice na slastno tempuro zelenjave ali morskih sadežev. Poglejmo podrobneje značilnosti te čudežne naprave. Morda bo to mesto v tvoji kuhinji?

Za kaj je cvrtnik potreben?

Glavni namen naprave je ogrevanje in vzdrževanje optimalne temperature olja za hitro kuhanje. V kapaciteti stroja se maščoba ne napolni, najnižja od najmanjše oznake, nastavljena želena temperatura, po kateri cvrtnik prikaže signal ali ugasne žarnico. Izdelki ostanejo razporejeni na rešetki, jih postavite v vroče olje in po kuhanju odstranite.

cvrtnik

Zlata skorja - karton jedi iz globoko ocvrtih

Na opombo! Enako olje se lahko uporablja večkrat, vendar ne morete dodati sveže že kuhane.

Seveda obstaja tudi "dom" alternativa - za segrevanje maščobe v ponvi ali drugi primerni posodi. Toda pri tej zamenjavi se ne da izogniti dimu, neprijetnim vonjavam, oljnim dimom in brizgamam, brez posebnega termometra pa ni mogoče nadzorovati vrelišča. Globalni cvrtnik je naprava, ki bo preprečila take težave. Fry v njej je veliko bolj priročno in hitreje kot pri domačem globokem cvrtju, poraba olja pa je znatno manjša.

cvrtniki

Domače globoko cvrtje zahteva spretnost in stalno kontrolo

Devaysa slabosti so tudi očitne: kuhana na veliko maščobe hrane ni del redne prehrane večine družin (še posebej z majhnimi otroki), tako da je vsak dan potreba po takšnem pomočnika verjetno ne bo prišlo. Toda včasih se resnično želite, da se kosite s hrustljavo pecivo ali presenetite goste z vročimi predjedi z apetizirajočo skorjo!

cvrtnik

Le 10 minut v globokem cvrtniku - in francoski krompirček je pripravljen!

Na opombo! Znanstveniki so ugotovili, da nastanejo škodljivi rakotvorni ko se olje segreje nad 200 stopinj, zato se lahko zmanjša tveganje za zdravje, če nastavite temperaturo na 150-180 ° C.

Osnovni parametri za izbiro modela

Nosilnost in material posode

Univerzalni cvrtniki so namenjeni za polnjenje od 0,5 do 5 litrov olja, profesionalne naprave lahko sprejmejo več kot 10 litrov. Izbira obsega modela je odvisna od števila oseb v družini in pogostosti uporabe. Na primer, za 1-2 ljudi je primeren cvrtje z najmanjšo količino 0,5-0,7 litra. To je dovolj, da naredite nekaj prigrizkov ali istega pomfrita. Če ima družina več kot 4 osebe, izberite model z 2 litri. Ampak "zlata sredina" je globok cvrtnik za hišo s 1,5-2 litrsko skodelico iz nerjavečega jekla ali aluminija z neglačno prevleko.

Pomembno! Izberite model z odstranljivo posodo - lažje je perite po uporabi kot celoten aparat.

cvrtje

Bolj odstranljivi elementi, lažje je skrbeti za cvrtnik

Drugi obvezni element naprave je košarica za izdelke. In če se zmožnost skleda meri v litrih, so mrežice v kilogramih krompirja, narezane na rezine za "krompirček". Na primer, košarica za cvrtnik s skledo 1 liter ima približno 0,5 kg izdelkov. Omeniti je treba ta dva parametra med nakupom, njihovo povezavo s potrebami vaše družine in izbiro ustrezne naprave za velikost ne bo težko.

ročaj

Ročaj na mreži mora biti udoben in varen

Na opombo! Za zmanjšanje porabe olja nekateri proizvajalci ponujajo modele z nagnjeno vrtljivo skledo in mrežo. Ampak, sodeč po kritike potrošnikov, kot instrument ni vedno enako globoko ocvrta živila, in znameniti "cvrtje" skorja je slaba zaradi stalnih potopno-zbiranje vrelo olje.

delo cvrtnika

Načelo cvrtnika z nagnjeno skledo

Grelni element in sistem za filtriranje cvrtnika

TEN - najpomembnejši del cvrtnika, ki je odvisen od hitrosti ogrevanja in kuhanja izdelkov. Z oblikovalskimi značilnostmi ločimo dve vrsti grelnih elementov:

 1. Odprta - v obliki spirale, ki je nameščena na dnu naprave. Hitro segreva olje, vendar neenakomerno - na stenah je temperatura tekočine lahko nižja kot v sredini sklede. Poleg tega se delci izdelkov pogosto držijo krivulj spirale in težko bo dobro umiti posodo.
 2. .Zaprto (disk) - je nameščeno pod dnom posode, zato zagotavlja enakomerno segrevanje olja. Čeprav so diski v primerjavi s spiralnimi napravami dražji, vendar je lahkotnost vzdrževanja in zanesljivosti TEN vredna razlike.
cvrtnik

Cvrtnik s spiralno TEN

Da bi zagotovili, da kuhinja ne širi vonja vrelega olja, so cvrtniki opremljeni s filtrirnim sistemom. Takšni čistilniki so lahko odstranljivi ali vgrajeni (lažje je poskrbeti za dele razstavljanja in jih zamenjati z novimi v času).

cedilo

Zaradi prisotnosti filtra je delo cvrtnika veliko bolj udobno

Bolj natančno filtrirani zrak združujejo večplastne sisteme - zagotavljajo zanesljivo zaščito pred oljnimi hlapi in dišavami. Toda enoslojni (ponavadi premog) pogosto zahtevajo zamenjavo in preskočijo vonj.

Na opombo! V nekaterih modelih so predvideni filtri, ki očistijo olje iz spali delci hrane. To vam omogoča večkratno uporabo cvrtnika, vendar ne pozabite, da prisotnost škodljivih rakotvornih snovi ni odvisna od stopnje preglednosti olja.

Stanovanjski material

Ohišje friteza je lahko iz kovine ali plastike. Čeprav smo navajeni, da so kovinski izdelki bolj trdni, zanesljivi in ​​kvalitativni, pravzaprav v sodobnih napravah govorimo več o lepoti oblikovanja.

1
cvrtniki

Frit iz nerjavečega jekla je primernejša za kavarne in restavracije

Poleg tega bo kovinska naprava imela večjo težo in ceno, zato bo treba skrbeti za to le za plastjo. S površine obeh materialov je potrebno pravočasno odstraniti maščobe, prah in druge onesnaževalce, v nasprotnem primeru se ne sme govoriti o spektakularnem videzu. Res je, da plastika ima še eno pomanjkljivost - s časom ali od sonca, bela barva lahko spremeni senco do umazane sive ali rumene barve. Zato je bolje, da pogledamo model z barvnim telesom - zlato, rdeče, modro, črno.

cvrtnik

Cvrtnik s plastičnim ohišjem

Priporočamo, da pozorni na te podrobnosti:

 • Zasnova pokrova je dobra, če ima okno za ogled, izdelano iz toplotno odporne plastike, ki vam omogoča, da ocenite barvo skorje in ocenite stopnjo razpoložljivosti izdelkov, ne da bi odprli napravo.
 • Noge - naprava z vrelnim oljem mora imeti stabilno podlogo. Zato je pomembno, da so njene noge gumirane ali opremljene s sesalci.
 • Ročaji mreže in naprava mora biti narejena iz toplotno odporne plastike.

Pomembno! Pri izbiri naprave se prepričajte, da je opremljena s toplotno izolacijo, da se med obratovanjem ohišje ne segreje.

Nadzorna enota

Moderni cvrtniki so lahko opremljeni z elektromehanskim ali električnim krmilnim sistemom. Prvi - enostaven za uporabo, cenejši za popravilo, vendar potrebujejo več nadzora kot naprave z avtonomno enoto. Električni cvrtniki vam omogočajo, da določite bolj natančno temperaturo in zmanjšate udeležbo osebe v procesu kuhanja. Res je, da so takšni modeli višji od elektromehanskih.

http://akval.ru/images/detailed/45/1531_1.jpg?t=1435712061

Model z izbiro programa in nadzorom temperature

Ker je naprava v bistvu enostavna, vsak proizvajalec poskuša dati "twist" svojemu izdelku in ga opremiti z dodatnimi funkcijami. Kolikor so primerni in potrebni - se odločite, vendar ne pozabite, da je število možnosti neposredno odvisno od tega, koliko cvrtnika stane.

Mnogi gospodarje zagotovo bodo našli takšne dodatke koristne:

 • uravnavanje temperature - morda najbolj pomembna funkcija, brez katere je cvrtnik ni vredno nakupa, ker samo zavre olje, kot je navedeno zgoraj, je mogoče, in v ponvi na konvencionalne peči. In priprava številnih jedi zahteva natančnost, sicer lahko proizvodi ostanejo v notranjosti in zunaj - opekline. Večina modelov je opremljena z nastavitvijo, ki omogoča nastavitev temperature ogrevanja od 100 do 200 stopinj.
 • "Hladne cone" - če med TAN in dnu temperature naprave se ohrani pod vrelo olje, izdelki ne bodo zgorela v skledo, in olje sam bo obdržati dlje okus.
 • Samodejni izklop s termostatom - ustavi segrevanje po doseganju predpisane temperature in preprečuje samovžig.
 • Časovnik - potrebno je programiranje časa cvrtja, in lahko varno storite druge stvari, saj po izteku termina cvrtnik zveni pisk. Ultra-moderni modeli so lahko opremljeni s snemljivim timerjem, ki ga lahko odklopite in ga vstavite v žep po zagonu friteze.
 • Avtomatsko odvajanje olja je funkcija, ki pomaga odstraniti maščobo po kuhanju in ob prisotnosti posebnega filtra istočasno in očistiti olje za nadaljnjo uporabo.

Na opombo! Veliko cvrtnikov lahko uporabite tudi kot fondue - da kosite kruh, piškote in sadje v topljeni sir ali čokolado. Vendar to zahteva, da ima naprava možnost, da nastavi in ​​vzdržuje temperaturo, ki je precej pod vreliščem (na primer, se melišča s 60 stopinj in čokolada pri 45-50). Globinski cvrtnik mora vključevati posebne dolge škropilnice za dobrote z navojem.

cvrtnik

Fryer s funkcijo fondue

Frit brez olja - ponaredek pridelovalcev ali alternativa zdrave hrane

Glavna pomanjkljivost jedi, kuhanih v globokih maščobah, se imenuje ogromna količina masla, v katerem je pripravljena hrana. Nekateri proizvajalci so upoštevali ta trenutek in cvrtnik brez olja se je pojavil na trgu.

cvrtnik

Fritcher-aerogrill

Toda tudi čudežni pomočnik se ne more popolnoma znebiti maščobe. Minimalna količina olja je še vedno potrebna, na primer za obdelavo kilograma krompirja, potrebujete približno 2 žlice. Naprava deluje na principu aerogrila: grelnik ventilatorja ogreva in kroži vroč zrak, ki vsebuje oljne delce. Izdelki segrevamo in kuhamo pod paro. Vendar pa bo čas za kuhanje porabljen 3-krat več kot pri običajnem cvrtniku, vendar hrana postane mokra, z zlato skorjo.

cvrtnik

V pnevmatikah se olje dodaja neposredno izdelkom

Na opombo! Ta naprava ima pomemben odtenek: čeprav je poraba olja za cvrtje dejansko večkrat manjša, se v samem proizvodu lahko izkaže, da je večja kot pri kuhanju v standardni globoki cvrtju. Dejstvo je, da ko delate s puhalom, se skorja ne tvorita takoj in olje prodre globoko v kuhinjsko hrano. Zato je smiselno govoriti o varčevanju, toda težko je vprašanje zdrave hrane.

Skrivnosti pravilne uporabe globoko ocvrtih

Če želite kuhati popoln francoski krompir, najljubše piškotke iz otroške "ščetine", hrustljave piščančje kril ali druge jedi, ki so tako lepo pridelane v cvrtniku, morate slediti preprostim pravilom:

 1. 1.Izberite "desno" olje - za cvrtje samo primerno rafinirano, rafinirano, idealno - in deodorizirano. Hrana z olivnim ali koruznim oljem bo imela poseben okus in prijeten okus. Na kakovostno rastlinsko olje lahko 2-3 krat pražite meso ali ribe, trikrat in testenine ter izdelke, 3-4 krat, in francoski krompirček - do 6-krat.
 2. 2. Za rastlinsko olje lahko dodamo do 10% pecene živalske maščobe, vendar le visoko stopnjo čiščenja.
 3. 3. Dajte v izdelke za globoko cvrtje, posušene od prekomerne vlage, zato je olje manj penjenje in brizganje, filtri pa bodo trajali dlje.
 4. 4.Če želite "pravilen" krompirček, lahko seveda kupite polizdelek, ki je že bil rezan z odličnimi brusochkami. Toda za oblikovanje žetve proizvajalci prerajajo predelani krompir v rastlinskem olju in to so dodatne kalorije. Pripravite brusochki sami: lahko krompirček z nožem, v kombinaciji ali na ogrodju s posebnim priborom in znebite presežnega škroba, pomagate namakati rezine v vodi 10-15 minut.
kartica

Sam sebi ni težko kuhati pomfrit

 • Ne solite hrane globoko ocvrti, v nasprotnem primeru se skorja ne bo oblikovala in hrana bo dobesedno nasičena z maščobo. Izjema so marinirani kosi mesa ali rib, vendar jih je treba zaviti v plasti nesaljenega testa ali kruha. Da bi posodo okusili, potresemo takoj po pečenju z drobno soljo in začimbami.
 • Ne pozabite, da olje izpustite po kuhanju (tudi če ga nameravate ponovno uporabiti), temeljito perejte posodo in mrežno maščobo. Uporabljajte samo mehke gobe in neagresivne detergente, da se izognete poškodbam sloja brez premaza za posodo.

Video: kaj iskati pri nakupu friteze

In če še vedno dvomite, kaj cvrtje kupiti za svojo kuhinjo, prosite za pomoč od svetovalca za domače aparate za supermarket. Ne samo, da bodo svetovali dobrim proizvajalcem in bodo povedali o "nadevanju" naprave, ampak tudi lahko organizirajo vizualno predstavitev dela modela, ki vam je všeč.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

50 + = 55

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map