Инсталација угловног стола за кухињу властитим рукама: повезивање кроз шипку и према еуропипе

Инсталација угловног стола за кухињу властитим рукама: повезивање кроз шипку и према еуропипе

Инсталација угловног стола за кухињу властитим рукама: повезивање кроз шипку и према еуропипе

Угаона кухиња је најчешћа варијанта намјештаја у стандардним становима. Не зато што је згодно, не. И због тога што је дужина зида од 2,4-2,8 м прекратка да би се прилагодио потребан кухињски намештај и опрема дуж ње. Морамо ставити ормаре на два зидова, слово "Г". Уосталом, да набавим посуђе од тешко доступних "улица" угловних ормара, спуштајући се на пунке - то је још једно задовољство. Али угао стола је веома рационално решење. Хајде да разговарамо о томе како се лепо и поуздано прикључите на радну плочу.

Припрема уградне кухињске инсталације

Теоретски, унутрашњи угао просторије, где треба уградити кухињу "Г", мора бити стриктно равна, 90 °. У пракси ово није увек случај. А ако се у кућишту панела, који су састављени од готових елемената као дизајнера, димензије дизајна су прилично тачно посматране, онда немарни градитељи могу укрупнути зид опеке.

кухиња

Често намештај намјештаја са словом "Г" у стандардној соби - једини начин за постављање неопходне опреме и прибора, остављајући простор за столом

Ако се горњи део угла прикључи на 90º, а у плану нема правог угла, на једној страни кухиње ће се појавити размак између намештаја и зида. Размак између стола (радне површине) и зида не прелази неколико милиметара, можете затворити постоље. Али не можете сакрити велики јаз. Наравно, можете наместити намјештај не под правим углом (како то учинити, погледајте доле), али ово није најбоље рјешење, а није могуће за све врсте цоунтертопс-а. Биће тачније исправити недостатке произвођача, ако их има, пре инсталирања намештаја.

Ово се може учинити малтерисањем најкраћих зидова слојевима различитих дебљина. Или обављањем изједначавајућег плаштања са листним материјалом (ГЦР, ОСБ, итд.).

правог угла

Присуство строго правог угла у углу места за уградњу кухиње ће вам помоћи да избегнете проблеме приликом наручивања и уградње намештаја

Конфигурација угла

Имајући у виду чињеницу да је велика већина наших читалаца власници стандардних станова са правоугаоним кухињама, размотрићемо само две најчешће конфигурације угловених радних површина:

Прикључни правоугаони елементи под правим углом

 • Прави угао се састоји од два елемента, који су стриктно једнаки. Ово је најекономичнији начин смањивања материјала.
спој елемената

Зглоб елемената под правим углом је једноставан за извршење и економичан у потрошњи материјала

За мале кухиње, унутрашњи угао је погодно место за постављање судопера у њега. Треба имати на уму да судопер не сме прећи спој линије дијелова. За уградну уградњу, требало би да изаберете умиваоник са не тако великом дубином, а рупа за њега не би требало да се пресеца са елементима причвршћивања (шипке за подмазивање, погледајте испод). Сама рупа се најбоље може исећи само након што је радна површина потпуно монтирана и фиксирана.

умиваоник

Мјесто у углу је погодно за постављање умиваоника, може се поставити било где у елементу поред зида

цоунтертоп

На делу маске која се окреће према суседном елементу не препоручује се да се рупе за уграђену опрему постављају ближе од 30 цм од споја

Радна површина са трапезним елементом и два зглобова

Следећа варијанта угла конфигурације радне површине - када су два правоугаона елемента налази други, Трапезни, формирајући више додатних фасадни авион распоређен под углом од 135º са друга два.

цоунтертоп

Угаона столица са трапезоидним уметком има два споја

Међутим, треба имати у виду да је стандардни ламинат иверица се користи за монтажу кухињских столова, има ширину од 60-62 цм. Димензије А трапезоидне елемената су приближно једнаке 90к90 цм, ако је ормарић се налази испод њега, подесите врата више није 40 цм. На нижем приступним вратима Приступ плакару ће бити веома тежак. Како направити сличан трапезни сегмент? Постоје три решења:

 • За куповину готовог елемента, неки произвођачи ламинираних врхова нуде такав "трапезијум". Али ово решење има мане: избор фабричких трапезних делова је ограничен бојом и величином, нису скупи.
део

Ако желите, можете наћи завршени трапезни део за угао стола са два споја

 • Саставите "трапезијум" од елемената направљених од стандардне ширине плоче од 60 цм. У том случају додатни спој је ближи зиду, што је ружно и неугодно.
умиваоник

Трапезоидни сегмент је направљен од два елемента ширине 60 цм. Прање је очигледно неупадљиво лепо спојено

 • Опција је слична претходној, али разлика је у томе што је далеко од предњег (у близини зида) дела "трапезијума" постављен неколико центиметара изнад радне површине. Ово вам омогућава да избегнете спој на равни равни, а формирана полица служи као погодно место за постављање детерџената.
трапезијумски елемент

Угаони трапезни елемент је направљен од стандардне плоче, а зидни део, на којем није била типична ширина од 60 цм, подигнута

Трапезоидни угао елемент служи као погодно место за постављање специјалног судопера, који има одговарајући облик.

умиваоник

Умиваоник, намијењен за уградњу у ормар, налази се испод трапезног елемента радне површине угла у кухињи

Угаона стола од ламиниране иверице

Ламинирани пултови (постформинг, врха), направљени од деликатеса и прекривени ламинатом који је отпоран на притисак) су најјефтинији и стога најпопуларнији. Ширина горњег дела је 60 или 62 цм.

1

Савет! Ако је соба увек није у стању да осигура да строго је прави угао на месту на коме ће гостовати заједничке табеле делове, потребно је да изаберете већи топ, 62 цм. Ако је потребно, Прилавок може бити мало гурнути, са ормарића ван и прострогат назад површину за неколико милиметра, што ће вам омогућити да причврстите радну површину близу зида, ако одступање не прелази 1,5 цм.

Друга тачка за разматрање - водоотпорна је пластична облога, али не и дрвена иверица. Ако је место резано, а не обрађено ивицама, улаз ће ући, продиреће у иверицу, од које ће се неизбежно развити. Да би се избегле такве невоље, неопходно је пажљиво покрити "голим" крајевима плоче са водонепропусном заптивком, најјефтинији је универзални или санитарни силикон.

Обрати пажњу! Боље је користити безбојно једињење. Заптити све резане крајеве: угаоник спој цоунтертоп-а, бочне ивице, изрез за уграђени умиваоник и пећ.

Да ли може уградити кутни кухињски таван за кухињу од стране лаика, "чајника"? Да, али то ће захтевати нека упорност, тачност и доступност специјалних алата.

Алати и материјали за монтажу угловог стола

Осим тога клешта, шрафцигер, Алат 10 мм тестере за сечење метала који су доступни у скоро свакој згради захтевају вежбу са конвенционалним бушилице за метал и ручно цуттер са 8 мм крај мил. И Фаустнерова 35-милионска бушилица, коју произвођачи и произвођачи намештаја чине на вратима рупа за уградњу петље. Резач за глодање и бушење се могу изнајмити, али Фразер бушилица (није јефтина, успут) мораће да се купи или позајмљује, ако има.

бургија

Они кућни мајстори који самостално крећу кухињу и уграђени намештај, има смисла купити јефтину Фаустнер бушилицу пречника 35 мм за личну употребу, трошкови ће се исплатити као резултат

Од материјала, поред самог постформирања, потребно је:

 • Прикључна алуминијумска трака (можете га без њега, погледајте испод за ову опцију монтирања), што одговара смеру окретања, секције и дебљине ламиниране плоче.
алуминијумске шипке

Врсте алуминијумских трака за постформирање везе. У нашем случају, узеће угао. Шипови се разликују (десно, лево), у зависности од окретања стола

Шипка мора бити одабрана у складу са пресеком постформирања, узимајући у обзир његову дебљину, пречник кривих.

слатка

Пресек траке мора у потпуности одговарати профилу тоалета

 • Посебне обујмице за причвршћивање за прикључне делове радне површине, потребно вам је 2 комада за један спој од металне табле. Ако кухиња има стандардну конфигурацију, користе се кошуљице дужине 100 мм.
естрих

Причвршћивање вијцима омогућује поуздано повезивање радних површина, силиће оба елемената једни према другима, искључујући њихово накнадно хоризонтално помицање

 • Транспарентна заптивна маса за изолацију незаштићених крајева плоче од влаге.

Припрема доњег редова намештаја за уградњу врхова

Приликом излагања доњег реда ормара потребно је обратити пажњу на неколико услова:

 • Зглоб ламинатних плоча не би требало да "виси у ваздуху". Испод тога, увек мора бити поуздана подршка на обе стране у облику зидова кабинета.
 • Све ормариће треба поставити стриктно хоризонтално у свим авионима, формирајући равномерну равну површину радне површине.
 • Ормари морају бити спојени једни с другима помоћу специјалних завртања.
 • Неопходно је унапред обезбедити начин фиксирања пулта на кабинете. Произвођачи намештаја без уштеде на ситницама, испред и иза горње површине кабинета постављене траке (ребра), који не само да дају додатну крутост намештај, али и служе за учвршћивање стола. Ако шипке не треба да буде причвршћен на бочним зидовима ормара, челичне углове, кроз рупе у којима ће бити могуће притегнути завртње у доњој плочи. Иначе, обавезно је присуство ребра крутости за ормаре са фиокама.
стезање

Радна плоча мора бити ригидно причвршћена за сваки од доњих кухињских ормара. Ако су ормани имали ребра чврстоће, причвршћивање се врши преко њих. У недостатку ивица треба користити углове од челика, требају их унапред инсталирати

 • Угаони ормани доњег реда не смеју се дотлачивати. Оставите јаз између њих и успоставити инсерт ширине 3-5 цм. Сличан каиш подесити и предња површина суседног, под правим углом одлаже у кућиште. Уколико то није учињено, врата се не могу у потпуности отворити. Ако нисте у стању да усклади зидове собе на такав начин да се добије у смислу под углом од 90 °, у мјесту јаза, покривену уметак, можете да проширите редова ормара до жељеног угла, доводећи их у близини оба зида.
ормарића

Угаони ормари не смеју додиривати, размак између њих је затворен уметком. На фотографији, уметак је припремљен, али још није инсталиран

Резање ламинираних плоча у праву величину

Неопходно је обележити и сјечити величину (дуж дужине) оба дела метлице, ако пила није произвела продавац материјала. Употреба доцкинг траке омогућиће затварање малих мана и чипова који се могу појавити приликом тестирања постформи, али и даље плоча треба сећи што прецизније, уз кружну тестеру. Теоретски, могуће је резање добро оштре пиле са финим зубима и чак и зупчастом тестером, али у овом случају тешко је осигурати правоугаоност сјеченог краја површине плоче.

пукотина у углу

Добијени јаз у углу табеле елемената - резултата крајњег плоче не управно њеном гасх површинске траке се извлачи да прекину крај вијка за поравнање

Прво, боље је одсећи тај део гараже који ће бити у близини унутрашњег угла зидова, а затим га привремено поставити на место, покушати и одрезати други дио. Ако елементи на врху нису у могућности да се прикаче на 90º, крај друге половине табеле мораће бити подрезан под углом. Због тога је посебно важно мерити седам пута пре сечења.

савинг

На слици је приказан процес сечења ламелиране плоче помоћу кружне тестере, водич за који је управљач постављен на стезаљку. Имајте на уму да је постформирање постављено према доље, тако да је мање чипова

Бушење и глодање жлебова за естрихе

Следећа фаза - означавање, бушење слепе рупе и глодала за постављање спојница-стезаљки. Жлебови за естрихе морају имати облик бучице. Две половине "бућица" су за сваки од елемената који се споје. На једном зглобу је неопходно поставити два естриха.

Растојање од предњих и задњих ивица горњих до осовине "бучице" изабрано је у 70-150 мм, узимајући у обзир дизајн доњих ормара, присуство арматурних шипки у њима. Растојање од краја стона до слепе рупе је 55 мм када се користи дугачак слој дужине 100 мм.

схема распореда

Шема означава бушење и глодање слепе рупе и жлебова за естрихе у елементима угла

При одређивању удаљености од ивице стола до слепе рупе, препоручљиво је узети у обзир облик споја алуминијума. Највероватније, већ има жлебове за прескакање естриха. Оне могу бити уже или шире, не постоји јединствени стандард за њихову локацију. Ако не можете да прођете шраф за завртање кроз рупу у шипку, лако је направити жлеб на другом месту на прилично мекој алуминијумској плочи.

летва

По правилу, у алуминијумској прикључној шипки налазе се жљебови за прескакање обујмице

дубина узорковања за кошуљице мора бити најмање 20 мм, али стони 30 мм, није неопходно да се бушити дубље-млевени 25 мм, а на врху 40 мм, - 30 мм. Ограничити дубину глодања је једноставно, стављајући сечицу на бушилицу, требало би да инсталираш лимитер-лимитер који се испоручује комплетно са свим пристојним алатима.

лимитер

Затварач бушилице не дозвољава бушење глуве рупице дубље од планираног

изрез

Гроовинг гроове спреман

Уз помоћ спона могуће је спојити плоче под било којим углом. Ако говоримо о изградњи угаоних столова, распоређених у једном тупим углом и обухвата узани елемент у којој је немогуће да постави веза на истом растојању од ивице стола, слотови за њих до вразбезхку.

цоунтертоп

Уз помоћ веза могуће је спојити врхове комплексног облика, спајање елемената под било којим углом и дужином. На кратком углу елемент кошуљице поставља се насумично, на различитим растојањима од унутрашњег угла стола

Састављање угла стола

Низ корака за монтажу горње углове треба да буде следећи:

 1. Неопходно је осигурати да су оба дела постформације спремна за монтажу: направљени су слотови за кошуљицу, машинске површине плоче насупрот угла.
 2. Инсталирајте га на месту, али још увек не постављајте плочу у ормаре, која се граничи са зидом до зида у углу.
 3. Радимо са заптивачем незаштићеног пластичног краја другог елемента врха.
силиконски заптивач

На незаштићеном крају плоче неопходно је нанети силиконски заптивач и пажљиво га дистрибуирати на целој површини, остављајући никакве шансе да се влага продре у плочу

 1. Причврстите вијке на ивицу плоче. Сачекајте да силикон ухвати, не треба.
 2. Силикон ставимо на други део врха. Није потребно за заштиту, али како не би дошло до блата испод бара. Инсталирамо другу плочу на место, придружи се столу са два дела кроз шипку. Због тога је неопходно успети да удари у жлебу спојницу. Скините вишак заптивача.
цоунтертоп

Оба дела горњег дела стола се спајају преко шанка

 1. Ми се крећемо испод стола и са кључем чврсто стегнемо вијке оба кравата.
 2. Уверени смо да је спој добро направљен, елементи стола су чврсто повезани, врх је на месту. Горњи део стола је причвршћен за доње ормаре.
 3. Направљамо рупе за уграђену опрему. Приликом означавања рупа, уверите се да не утичу на причвршћиваче.
 4. Спојите врх и зидове са постољем. Горњем угао стола од ламиниране иверице са спојем, затворен алуминијумском траком, спреман.
радна површина

Прикључивање радне површине помоћу шипке може се направити не само под правом линијом, већ и под тачним углом. До 135º, зглоб изгледа уредно

Ламинирана радна површина без траке

Плус повезивање елемената радне површине помоћу шипке - у једноставности уградње и припреме плоче. Планк помаже прикривању малих недостатака у сечењу, затварању малих чипова. Збуњавање: шипка се протеже изнад површине, није баш лепо и спречава вас да очистите на столу.

Оба дијела кухињског врха могу бити уредно спојени и без шипке, чинећи на оба закривљена ламинирана плоча "Еуросав". Једна крајња плоча је машинска, а друга - уздужна ивица. Функција "еврозапила" који усмеравају готово целу дужину реза у место кривине Радијус плоче ивице иде на углу ½ угла елемената доцкинг.

Еуросав

Еуросапил обезбеђује обраду оба спојена елемента

Естетски гледано, угао цоунтертопс, који су повезани Еуросавом, изгледају знатно боље од зглоба, покривеног патцхом. Да, и користите глатку, без избочина, радну површину, то је згодније. Шум је практично невидљив, само је разлика у ламинатном узорку може дати.

цоунтертоп

На нејасној радној површини са хомогеном текстуром, шав на споју два елемента са еуро-тестом је готово невидљив

цоунтертоп

На угаоној врху са линеарним узорком, биће приметно где пролази спој елемената

Еуросав је врло тешко произвести на месту, то може учинити само висококвалификовани столар уз помоћ професионалног алата. Боље је наручити извршење еуропипе плоча да се споје у добру производњу, гдје постоји адекватна опрема.

Састав угла на горњем углу са еуроковима се врши користећи исту технологију као и са шипком: помоћу стезних обујмица. Разлика је у томе током елементи доцкинг заптивача капут са оба краја и након везе веома блиско са површине обе стране стола били су строго исти ниво док се ораси су затегнути везе. Монтирање врха са еуроковима је теже и скупо него повезивање кроз шипку. Захваљујући везама направљеним коришћењем технологије за тестирање евра, можете се једноставно прикључити елементима из скоро сваког угла.

пристајање

На дијаграму се јасно види разлика у принципу прикључних елемената угловних пулта користећи шипку и еуров

Угао стола од дрвета

Дрво је материјал који се лако може обрадити и залепити заједно. Радна површина, која је у потпуности монтирана у радионици, биће издржљивија, а кутни зглоб се прави на клиновима и лепљени заједно под притиском. Међутим, ако дрвени стони врх има велике димензије, тешко је испоручити у склопљеном облику. У овом случају, скуп се може урадити на лицу места. На већ поменутим шиповима или познатим стезаљкама.

На тлу се примјењује квалитетна столарија. Они који одлуче да самостално монтирају угао стола са дрвета, препоручујемо наручивање потпуно завршених елемената, прецизно сијечених и сјечених по величини већ у производњи.

дрвена радна плоча

Пиле и спојеви елемената дрвених углова стола су направљени под правим угловима, тачка спојнице је видљива због праволинијске оријентације структуре дрвета

спајање стола

Елементи су резани и постављени дијагонално. Са овим дизајном, потрошња материјала се повећава, али се шаблон дрвета добро уклапа

Угаона столна плоча од камена или плочица

Камен, природан или вештачки - врло јефтин, али ефикасан материјал за кухињске табле. Испоручује се на великим плочама, од којих се елементи жељене конфигурације исечу у производњи. Технолошка ограничења у облику табеле су минимална - плаћате новац и скоро свако од ваших муха ће бити испуњено. После компликованих облика лакше се израђује од вештачког камена, готово је немогуће приметити лепљени и сјајни спој на врху.

Камена уградна столица за кухињу, цијена је врло висока, а технологија производње је компликована, треба да инсталирају само стручњаци, а максимални могући део обраде се врши на стационарној опреми у радњи.

цоунтертоп

Заобљени столи од вјештачког акрилног камена. Постоје зглобови на њему, али су потпуно невидљиви

Радна површина плочице је лепа, али тешка у изведби и јефтино техничко рјешење. Због тога се ретко налази у домаћим кухињама. Како направити пулт од плочица до кухиње је тема за посебан чланак. Запажамо само о круцијалном значају правог угла између два зидова у просторији. Најмања нетачност - и на плочама шавове одмах видљиве мане.

цоунтертоп

Да би се шавови на угловној плочици приближили, доње кутије треба поставити строго под правим углом. Сходно томе, мора се посматрати тачан угао од 90º између перпендикуларних зидова

Методе спајања ламинираних панела од иверице које су нам описане најчешће су због једноставности извршења, могуће је саставити стол користећи сличне технике од стране домаћина. Међутим, постоје напредне професионалне технологије које омогућавају постизање идеалног квалитета повезивања, велике чврстоће споја.

Видео: повезивање ламиниране иверице користећи ГетаЦоре технологију

У закључку напоменемо да, према нашем мишљењу, за самоусаговање кухињског намештаја треба узимати само ако постоји велика жеља, слободно вријеме и бар почетне вештине у столарству. Ако немате ништа од горенаведеног, биће тачно да поверите кухињску инсталацију професионалцима.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

5 + 5 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map