Традиционални и неуобичајени начини причвршћивања полице на зид

Традиционални и неуобичајени начини причвршћивања полице на зид

Традиционални и неуобичајени начини причвршћивања полице на зид

Полице у унутрашњости модерне собе имају две главне функције: постају погодан штанд за књиге, корисне предмете или пријатне огртаче, а такође помажу да се истакне оригиналан стил. Важно је не само естетска компонента већ и техничка страна, односно квалитет производа и начин њиховог фиксирања. Покушајмо сазнати када је потребно користити традиционалне полице на зиду, а када - тајна или необична.

Полице као незаменљив комад намештаја

Савремени простори без полица изгледају недовршени: често су то додир који доводи до краја дизајна ентеријера. Ако погледате каталог сета намештаја, приметићете да су поред ормара, кревета и комода намештаја, ови минијатурни предмети нужно присутни. Долазе у различитим облицима, бојама и величинама, али увек одговарају општем смеру стила.

декор

Два у једном: светао декор и удобни предмети за унутрашњост

И спољашња привлачност и функционални квалитети у великој мјери зависе од јаких и поузданих причврсних држача за полице на зиду, тако да ће овај чланак бити више о металним угловима, погодним за уградњу заграда, забрињавајуће невидљиве куке и жљебове.

полице

Ненаметљиви причвршћивачи не удаљавају пажњу од дизајна

При куповини готових гарнитура намјештаја обично се испоручују фитинги и материјал за причвршћивање, али често постоји жеља да оригинални декор направите властитим рукама, а затим је важно одабрати одговарајући начин везивања.

Једноставно повезивање са угловима: детаљна упутства

Чини се да ништа није лакше него да удари у зид неколико ноктију и објеси на њих поле са унапред намештеним "ушима". Али није све тако једноставно. Осим најважнијег задатка - пронаћи најприкладније мјесто - неопходно је одговорити на бројна друга питања: које нокте, гдје је тачно потребно за причвршћивање "ушију", да ли ће таква причвршћивања поднијети тежину конструкције?

метални углови

Прекрасни метални углови "фалсификовани"

Размислите о најједноставнији верзији са угловима. Претпоставимо да имамо обичну дрвену полицу - једноставан хоризонтални производ без декоративних елемената. Алат и материјал се бирају на основу следеће листе:

 • метални угао (2 или 3 комада, у зависности од дужине);
 • лењир, оловка, градња мерне траке;
 • ласерски ниво;
 • бушилице и бушилице;
 • вијци или довелс.

Ако је основа дрвен, онда уместо шрафова можете користити обичне нокте.

угао

Једна од могућности за фиксирање угла

Упутство:

 1. Изаберите најповољније место. Покушајте да изаберете сајт који је у досегу - то није превисоко (грешка многих аматерских дизајнера). Немојте да налетите на површину, већ раније задекорированно (на пример, слике или фотографије), боље је изабрати слободно место. Примјењујемо производ и видимо да ли се добро уклапа у унутрашњост. Ако вам све одговара - идите у следећу фазу.
 2. Пазљиво разматрамо доњи део плоче и покушавамо да изаберемо места за додатну опрему. Сет спремних металних држача за полице до зида може се купити у продавници грађевинских материјала. Прикључујемо их у доњи део конструкције: уз малу бушилицу бушимо мале рупе и причврстимо металне елементе помоћу завртња.
 3. Направићемо марку. Поново ставите полицу на изабрано место, у рупама на угловима направите ознаку оловке, пожељно у свакој рупи.
 4. Бушите рупице за бушење у подлози, покушавајући да прецизно паднете у ознаку. За бетонске плоче је боље користити довелс.
 5. Ставили смо полицу тако да се рупе у угловима и на зиду подударају. Приближавамо вијке, покушавајући да их одвијају глатко и глатко. Процес висљења је завршен.
 6. Дивимо се резултату, организујемо играчке, вазе, књиге.
стезање

Декоративна причвршћивања су додатна декорација

Препоручујемо да се претходно упознате са дијаграмом ожичења, у супротном постоји могућност добивања бушилице или одвијача у каблу, што је врло опасно.

Грађевински трикови: тајни држачи

Све врсте металне углове за полице на зиду, погодне конзоле, профил конструкције су погодни само ако су правилно усклађени и у потпуности задовољавају стилске карактеристике собе. Али понекад технички детаљи нису у комбинацији са окружењем и треба ићи на трик - користити један од начина тајног причвршћивања.

1
кухиња декор

Декоративна композиција без непотребних детаља

Постоји неколико опште прихваћених опција помоћу којих невидљиви елементи пружају чврсту спој и ригидну фиксацију. Размотрите три најпопуларнија:

 • скривене петље;
 • дрвени бар;
 • металне шипке.

Прва метода је најпопуларнија. Шарнири са шаркама причвршћени су на задњој страни полица, а затим причвршћују конструкцију на вијчаним вијцима. Главна ствар је прецизно мерење удаљености између петљи, у супротном додатне рупице ће "дати" техничку лукавост и покварити идеју. Да би изравнали хоризонт, препоручујемо коришћење нивоа зграде.

полице у кухињи

Модеран стриктан стил

Други начин - навођење основе производа на јаке металне игле, имплантиране у бетонску плочу или циглу. Улогу игле могу се играти комаде арматуре или челичне навојне жљебове жељеног пречника предвиђеног за ову сврху. Што је тежији производ (заједно са потенцијалним пуњењем), више пинова ће морати бити затегнуте у зид. За гарантовано стабилност попречни пресек причвршћивања за дрвене полице не сме бити мањи од 12 мм, дужина зависи од услова.

Трећа опција је уградња шипке са квадратним или правоугаоним делом, који касније служи као основа. Маскинг ће се одржати уколико је дебљина шипке и дебљина полице на њему висока. Везни детаљи између две површине су нагоре - дрвене игле. Да би ојачали снагу пре прикључивања на делове, они су лепљени лепком.

зидни сет

Зидни сет од три различита дизајна

Ако дизајн вашег ентеријера не укључује коришћење додатних видљивих елемената, тајни намјештај ће вам помоћи.

Оригинални начини висећи полице

Традиционалне методе су погодне за постављање у просторе једноставних, некомпликованих структура у облику једне хоризонталне плоче или производа који личи на глазирану кутију. Међутим, машта модерних дизајнера је толико богата да омогућава стварање невероватних структура у облику лавиринта, дрвећа, цвијећа, змија. Причвршћивачи могу бити необични као носачи, мада у неким случајевима одговарајуће тајне петље или декоративни углови.

Хајде да размотримо неке варијанте како је могуће причврстити полице на зид, уколико се не изабере апсолутно уобичајени пројекат.

Нестандардна унутрашња решења

Употребом познатог објекта - дрвене плоче дебљине 17-20 мм - можете креирати јединствени дизајн за дизајн. Распрострањена на зиду геометријских фигура различитих боја, силуета лептира са растезљивим крилима, угаоног стабла дрвећа, огромне спирале - стоји за унутрашњост додатне опреме може узети најневероватније инкарнације.

зидна полица

Оригинални састав полице на више нивоа у зиду у тинејџерској соби

Веома једноставно али занимљиво решење је стварање породичног дрвета. Полице са обе стране су причвршћене за вертикално постављену плочу - пртљажник. Дизајн је тако једноставан да се може саградити самостално у једној вечери. Да би одговарали предмету, поједине плоче су обојене природним бојама. Материјал за причвршћивање у оба рјешења остаје невидљив.

породично стабло

Породично стабло на фотографијама

Лак и елегантан састав елемената контрастних боја може украсити кухињу, дневни боравак или спаваћу собу. Обратите пажњу на причвршћиваче: лаконски светлосни углови не покварују целокупну слику, јер се успјешно спајају са тоном позадине. Тежина производа је мала, тако да можете користити скривене игле за монтажу.

полице

Састав контраста

Ако користите декоративне дрвене постоље, добијате озбиљнију слику.

Опција на кожним каишевима

Понекад су изненађујућа једноставна решења, а пар импровизованих делова може постати величанствена декорација ентеријера. Као спајалица за дрвену полицу (конвенционална полирана плоча) стоји кожни ремен. Материјал производње није нужно права кожа, може бити вештачки аналог или, уопште, широка текстилна трака. Главни квалитет вјешалица је снага.

ретро композиција

Удобна ретро композиција помоћу каишева

Очигледно је да хоризонтално постављена доосока на суспензије, која није додатно фиксирана, не може издржати гомилу тешких књига и није поуздана подршка за кристалне сувенире. Његова сврха је да служи као декоративни зидни елемент, а на њему се може уредити и мали сувенири, додатна опрема, лагани предмети.

полица

Елегантна полица грубих елемената

Елементи причвршћивача за каишеве су пар дугих вијака с пластичним довелс, који ће бити на одређеној удаљености изнад оригиналног декора. Процедура је следећа:

 • ми боје боје у жељеној боји, ако је потребно очувати текстуру - ми покривамо лаком;
 • припремити два стара идентична каиша (или нова куповина у продавници);
 • савијте крајеве сваког каиша, трим, 2-2,5 цм од ивице, бушите мале рупе;
 • користећи бушилицу и чекић на растојању од 60-70 цм, притегните пиштоље;
 • причвршћите крајеве на клинове тако да се појасеви у облику петље спусте;
 • у припремљене петље убацујемо плочу, изравнавамо се хоризонтално.

Испоставило се лепо украсно декоративно постоље. Композицију можете компликовати градјењем испод или изнад другог сличног слоја.

Опрез: каширано стакло

Стакло у унутрашњости игра посебну улогу. С једне стране, то је поуздан материјал способан да издржи велику тежину, с друге стране - крхка материја, која се лако може прекинути једним непријатним покретом. За полице користите посебно каљено, екстра јако стакло, које је тешко разбити чак и са чекићем. Не препоручује се самостално формирање потребних димензија, резање је боље наручити у услузи, укључени у обраду стакла.

метал брацкетс

Украсни метални носачи за причвршћивање стаклених полица

То је изненађујуће: транспарентни авиони стварају илузију о слободном, а не о нередном простору, тако да се стаклени декор често користи у просторијама са ограниченом површином. За фиксирање стаклених плоча користе се посебни држачи од метала и пластике са мехким еластичним подлогама изнутра.

фиктуре

Као причвршћивање штуку дугачке металне игле

Да бисте направили инсталацију, прво поправите заграде: причврстите завртње, убаците вијке који се испоручују са држачем, не заборавите да ставите машину. Прикачимо заграде, проверавамо да ли су поређани у односу једна на другу. Ставили смо на полицу. Понекад уместо држача зидова користе још више занимљивих елемената - танких металних каблова или дугих игала које личе на игле за плетење.

метални каблови

Метални каблови вам омогућавају стварање без тежине, узгајање у ваздушној конструкцији

У току су практични материјали

У дизајну ентеријера, увек су цењена оригинална решења, креативне идеје, фантастичне инкарнације наизглед обичних пројеката. Користећи уобичајене причвршћиваче, али замењујући традиционалну хоризонталну линију са објектом из окружења, можете направити необичан састав који се складно складишти са цјелокупним стилом.

бок

Гипс картонска кутија у багрему од полипропилена

Користићемо остатке грађевинског материјала, на пример, обрезивање великих канализационих цеви, које су остале од уређаја цевовода на дацха. Детаље исте дужине причвршћавамо на дугачким панталонама или уопште немамо: причвршћивати цеви снопом и поставити их на под.

Цеви за чување ципела

Угодни системи за складиштење ципела од пластичних цеви

Стара додатна опрема не губи релевантност, прелазак са категорије модних артикала у категорију берба. Време је да узмете кофере-путнике из меззана и украсите један од слободних зидова са њима - добићете луксузну декоративну композицију са додиром носталгије.

кофери

Нови живот старих кофера

Чак и из фасадног материјала, ако желите, можете направити ремек-дело. Старе кутије за воће после чишћења, полирања и обраде лако се претварају у дивне полице, које се не стиде да декоришу расадник, ходник или спаваћу собу.

фиоке

Стара кутија - ретро декор

Погледајте около - можда ће ваш изглед наћи занимљив објекат који се досуши у углу, а ваше руке ће га претворити у необичан зидни декор. Али не заборавите на занимљива решења и за причвршћивање полица на зид: ојачани дрвени носачи, ковани отворени углови, једва приметне шиљке, скривене игле.

Рад са гипс картоном: прецизно и прецизно

Ковање ноктију у дрвене трупце или пробијање рупа за бетон у зиду бетона или опеке, сигурно знамо да причвршћивачи неће пропасти и трајат ће колико год је то потребно. Али са гипсом картон је све теже. Погодне, брзо подигнуте унутрашње преграде нису поуздана основа за декорисање зидова.

полице

Полице су осветљене унутар кутије гипс плоче

Постоје два начина причвршћивања полица на базу гипс плоче. Први је дизајниран за лаке, мале запремине, други - за тешке, тешке производе.

Да бисте монтирали лагану полицу, требало би обавити уобичајени технички поступак: пажљиво пробушити рупице, покушавајући да не сипате материјал, завртите удуворе, затим завртите вијке. Поузданост се може повећати помоћу специјалних типала - "кишобрана" или "лептира".

преглед

Дијаграм инсталације лептирне главе

Масивне унутрашње ствари су фиксиране другачије. Њихова инсталација мора бити предвиђена и пре него што се подели. На местима на којима ће се налазити, морате поставити додатни вертикални или хоризонтални метални профил или дрвене шипке, на које ће бити причвршћени вијци или завртњи за самопрезање.

монтажа

Уградња уграђеног дрвеног бара

Стручњаци инсистирају на сидреним вијцима, јер сматрају да су они најпоузданији за вјешање тешких предмета.

Релатед Видеос

Занимљиви видео садржаји садрже корисне информације, које вам сигурно могу помоћи приликом поправки или побољшања.

Како објесити полицу у продавници са скривеним шаркама:

Један од начина невидљивог причвршћења је ексцентричност:

Рад са гипсаним плочама:

Као што видите, разноврсност причвршћивача вам пружа изврсну могућност да изаберете полице свих врста дизајна. Познавајући тајне висећих зидних елемената, можете сами декорирати собу новим комадом намештаја. Ако ипак постоје компликације или питања - обратите се стручњацима који знају смисао у саставу.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 8

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map