Тачка кључања: како одабрати електрични котличак вредан похвале

Тачка кључања: како одабрати електрични котличак вредан похвале

Тачка кључања: како одабрати електрични котличак вредан похвале

Избор технологије за дом увек је повезан са одређеним особинама одређеног предмета свакодневног живота. Чак и тако једноставан, на први поглед, објекат, попут електричног котла, нуди се у продавницама у широком опсегу. Неопходно је знати како одабрати електрични котлић како би стекао добар модел који ће дуго времена служити верно.

Електрични котлиће се у неким ситуацијама могу показати неопходним

У неким ситуацијама електрични котао је једноставно неопходан

Како одабрати електрични чајник: основни критеријуми

Грејни елементи

Спирални и диск електрични котли имају своје предности и предности, тако да није лако направити избор

Понекад је тешко изабрати између спиралног или електричног електричног котла

Чарапе које раде из мреже, без обзира на њихов дизајн, класификују се према карактеристикама грејног елемента. Ово је основа електрокомпанија, јер животни уређај директно зависи од грејног елемента. У модерним чајницима инсталирана је спирала или диск, који може бити отворен или скривен.

У моделима са отвореним грејачем, вода је у контакту са спиралом. Такви електрични котлови се добро разликују од диска по цени. Они раде прилично тихо. Главни услов за сигурност је присуство довољне количине воде у котлу. Недостатак таквих модела је неизбежна акумулација скале на спиралном грејном елементу. После тога, шљива ће се срушити и може доћи до тебе у чају.

Електрични котлићи са грејним елементом у облику плоче лакше се брину. Спирала се налази испод диска и не контактира директно са водом. Вода у таквом котлу брже ће се бацати, а њен волумен бира корисник по свом нахођењу. Котач се лако може инсталирати на постољу (што није увек погодно за чајнике с спиралним грејним елементом) и ротира 360 степени. Шљунак из диска се лако уклања, што се не може рећи о спиралу. Ови чајници раде и прилично тихо.

Електрични комплети последње генерације нису опремљени спиралом, већ са скривеним грејачним диском, на који су прикључени електрични контакти. Котлић са таквим грејањем функционише још мирније, а вода се ефикасно загријава од уређаја са равним грејним елементом или спиралом.

Потрошња енергије

Кухало са металним кућиштем изгледа елегантно и атрактивно

Модеран и атрактивни чајник са металним кућиштем

Пошто је електрични чајник један од најтраженијих уређаја за кућу и канцеларију, требало би да ради брзо. Главни задатак чајника је да доведе воду до цурења или да се загреје. Стога, снага је један од кључних параметара. У зависности од модела, може доћи до 3 кВ. Још једна важна карактеристика је максимална запремина воде која се загрева у исто време.

Што је већи волумен електричног котла, то ће више струје морати да доведе воду. Уколико волите да путујете, обратите пажњу на цестовне котлове у запремини од 0,5 литара. Ово је компактан модел који можете увек имати на располагању у земљи, на пословном путовању или на послу. Ако мислите који чајник бира за дом, јачина гласноће зависи од броја чланова породице. Ако вас двоје, котлић ће одговарати за 1,2-1,5 литара, а за велику породицу вам треба чајник са запремином од 1,7 до 2 литра.

Што више снаге воде, брже се врела вода. Компактни модели капацитета до 1 литра обично имају снагу од 1 кВ. "Фамили" чајници имају снагу од 1,5 до 3 кВ. Ако сте активна особа и сваки минут вам је драгоцен, изаберите чајник са више снаге. Али запамтите да снага уређаја зависи од потрошње струје и оптерећења на ожичењу у вашем стану.

Ергономски дизајн

За већину људи који размишљају о куповини овог апарата за кућу, дизајн електричног котла је веома важан. На крају крајева, он ће стати на сто, што значи да ће увек бити у очима јавности и постати пуноправни део унутрашњости ваше кухиње. Захваљујући различитим облицима и бојама модерних електричних котлова, можете одабрати модел који је идеалан за ваш дом или канцеларију.

1

Најчешће у продавницама можете наћи електричне грејаче са пластичним или металним кућиштем. Добри пластични котли су направљени од издржљивог хемијски инертног материјала. Предност пластичних модела је једноставна, а додатни адут је различита боја. Такви котлићи се не загријавају током рада и полако се хладе. Сада међу потрошачима су популарни такозвани "пингвини чајници" - вода у њима букава много брже него у другим моделима чајника због њиховог оригиналног облика.

У канцеларији је јефтин пластични електрични котао једноставно незаменљив

Повољни пластични чајници - најбоља опција за канцеларију

Продавнице кућних апарата нуде и класичне моделе који понављају облик традиционалних чајника. Али можете изабрати и цилиндричне и оригиналне чепове у облику кугле од пластике или отпорног на ударце стакла. Ако одлучите да изаберете чаше за чаше, обратите пажњу на чињеницу да је потребно редовно одржавање, јер су ваге на зидовима јасно видљиве.

Метални котлићи, који су направљени од челика или алуминијума, одликују се њиховом издржљивошћу, снагом и елегантним дизајном. Често су украшени маскирним меканим позадинским осветљењем основе или тијела, који ће вашој вечерњој чају дати посебну боју.

Додатне функције уређаја

Стаклени електрични чајник изгледа елегантније и атрактивније од пластике

Стаклени електрични котли одликују се оригиналним и атрактивним дизајном

Сви електрични уређаји подлежу високим сигурносним захтевима, а котлић није изузетак. Аутоматско искључивање гријања при уклањању или кључању је обавезна опција за модерни електрични котлић. У неким моделима је обезбеђен поклопац (фиксација) поклопца котла.

Саставни део доброг апарата је филтер од скале, јер шљива може уништити укус најскупљег чаја. Филтер не дозвољава чврсте честице које се формирају током загревања воде у шољу. Најчешћи филтери су најлон фине месхе. Метални филтер ће служити дуго времена, а ако је покривен и позлаћеним премазом, скала ће се смањити много мање. Постоје модели у којима се вода пречишћава, која се улива у котлу. Ово се ради са специјалним уграђеним филтером за пречишћавање воде. Па, ако су филтери у вашем котлу уклоњени тако да их можете с времена на време опрати.

Љубитељи зеленог чаја и породице, у којима постоји мала деца, ће ценити функцију грејне воде на одређену температуру. Најприкладнија опција је дигитални термостат. Захваљујући њему, нећете моћи само да загријавате воду до жељене температуре, већ и да одржите своје вруће унапријед подешено време. Кафа растворљива или чај ће се кухати по свим правилима, јер ће температура воде бити оптимална.

Постоје модели који имају сигнал током кувања котла. Додатне функције подразумевају значајно повећање цијене котла.

Тхермопот: Чудотворни чајник са термосним могућностима

Термос и електрични котлић -

Тхермопот комбинира својства електричног котла и термоса

Термопот је уређај који је специјално дизајниран да загрева воду и одржава одређени режим температуре. Са релативно великом запремином, снага термопота је мања од снаге електричног котла. Ово је идеално решење за пријем гостију, за канцеларију и за породице којима је стално потребна трговина топлом водом (на пример, вода је потребна да би се направила беба формула).

Запремина термопота може да достигне 5 литара. Уређај се састоји од унутрашње бочице која функционише као термо и спољашња граната. Потрошња струје за одржавање одређеног режима температуре је минимизирана захваљујући специјалној термоизолационој бочици. Уштеда времена и струје ће помоћи функцији почетка кашњења: вода ће се загријати на одређену температуру у одређеном тренутку. Термопоти обично имају неколико температурних режима: 95 степени - за кафу и црни чај, 80 степени за зелени чај, 60 степени за храну за бебу.

Који електрични котлов треба да изаберем: преглед популарних брендова

Буџетски електрични котли су и даље лидери у продаји

Водеће компаније нуде потрошаче електрични котли у буџетским и премиум категоријама

Најпопуларнији међу потрошачима су електрични котлићи од ТЕФАЛ-а, МОУЛИНЕКС-а, БОСЦХ-а и БРАУН-а. Мањи број потрошача бирају чајнике Пхилипс, Витек, Поларис, Сцарлетт. Свака фирма производи моделе у различитом распону цена - од буџета до скупих и мултифункционалних.

Компанија ТЕФАЛ производи моделе чајника са позлаћеном спиралом. Ово је посебан премаз који штити грејни елемент од формирања скале, због чега се животни век воде продужава. Понуђени су чарапе различитог капацитета и дизајна. Чајник ТЕФАЛ може се производити од метала, пластике или комбинације. Карактеристика ТЕФАЛ технологије је издржљивост.

БРАУН нуди изванредне снажне електричне грејаче. Ово су котлићи серије АкуаЕкпресс. Чајници МОУЛИНЕКС представљају квалитетан и елегантан дизајн, а чајници БОСЦХ-СИЕМЕНС ће задовољити љубитеље строгог и задржаног дизајна.

Недостатак пластичних модела је могућност настанка непријатног мириса када се загреје, а мирис може бити или из чајника или из куване воде. Потрошачи примећују сличан недостатак и металне чајнике - слаби мирис и мирис метала. Међутим, ово је много мање уобичајено него код пластичних. Још један недостатак металних чајника је јако загревање површине, које се може спалити. Због тога је боље изабрати комбиновано рјешење - метални котличић у пластичној шкољци. Такви модели комбинују предности оба материјала.

Наравно, метални чајници се разликују од пластике по цени у правцу повећања, али они служе много дуже и лакше се брину о њима.

Не тако давно, електрични котлићи са стакленим сијалицама постали су популарни. Они се сматрају еколошки прихватљивијим од пластичних и металних котлова. На руском тржишту још не постоји толико таквих модела - Ролсен, Витек, Сцарлетт, Поларис, Борк. Због крхкости стакла, ови котли су често "скривени" у пластичној шкољци.

Керамички електрични котли постају све популарнији

Новина, која постепено постаје популарна, је керамички електрични котлић

Најновија новост је керамички електрични котлићи. Они су супериорнији од метала и пластичних модела у погледу њихове еколошке компатибилности, али имају исти недостатак као стаклени - повећана крхкост. Поред тога, керамика се дуго загријава, у кућишту чајника нема провидних уметака, тако да је немогуће процијенити колико воде унутра, без отварања поклопца. Постоји и неколико модела керамичких електричних котлова. Нуде их Ролсен, Витек, Тефал, ЕТТ.

Размишљајући о томе како одабрати електрични котлић, одлучите који су параметри најважнији за вас. Некоме треба терморегулаторе, неко је важан за осветљење, а неко сања о еколошки љубазности уређаја. Можда је за вас ниво буке важан, или можда је главна ствар да нови чајник има атрактиван дизајн и украшава вашу кухињу. Одлучујући о својим приоритетима, лако ћете изабрати модел који најбоље одговара вашој кући или канцеларији.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

46 − 41 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map