Проучавамо карактеристике и изаберемо оптималан скуп уграђених апарата за кухињу

Проучавамо карактеристике и изаберемо оптималан скуп уграђених апарата за кухињу

Проучавамо карактеристике и изаберемо оптималан скуп уграђених апарата за кухињу

Планирање унутрашњости кухиње, узимајући у обзир не само техничке карактеристике собе и његовог простора. Неопходно је наместити намештај и опрему у целокупну стилску слику куће. Технологија уграђена у кухињу у слушалицама ће помоћи да мали простор мале просторије буде ергономски и удобан. Могућности уградње опреме и малих апарата у простране просторије нису ограничене: чак и шеф кухиње у московском ресторану завидиће технички савршену кухињу.

Уграђени апарати: поклон моди или мора имати за модерну кухињу

Уграђени кухињски апарати функционално се не разликују од класичних узорака, постављени одвојено. Произвођачи могу додати додатне функције стандардним функцијама. Кардинално различита уграђена технологија само по величини, недостатак екстерних декоративних бочних и задње плоче, опрема за фиксирање унутар апартмана.

машине

Комплет опреме

Карактеристике уграђене технологије: предности и мане коришћења

Да ли уграђени кухињски апарати могу уштедјети простор у малој соби? У ствари, димензије уређаја варирају од ултра-компактних до много већих од стандардних величина. Предности:

 • Уштеда простора због одвојеног постављања плоча и пећница.
кухиња

Ергономија компактног простора

 • Естетика и чврстоћа ентеријера кухиње.
 • Велики избор опција дизајна за предње панеле.
машине

Решења за било који стил

 • Компактни модели су погодни за монтажу у нестандардним слушалицама са смањеном дубином.

Недостатак технологије је само један: након инсталације, већ је немогуће променити конфигурацију и распоред машина и намештаја. Кабинет за уграђене уређаје у кухињи ће морати да се потпуно ремаде, укључујући замену фасаде.

кухиња

Фасадне плоче у тону фасаде намештаја

Наравно, накнада за индивидуалност је висока. Сет уграђених апарата за кување хране кошта више него плински или електрични штедњак са сличним скупом функција.

Велики и мали кухињски апарати: шта се може уградити у слушалице

Број уређаја који се могу сакрити иза фасаде за намештај зависе само од буџета за опрему и димензија простора. Најпопуларнија опрема:

 • Пламеници, димензије које одређују број горионика.
 • Рерна постављена испод плоче или у високом орману.
 • Поклопац, прикривен као ормар највишег нивоа.
уређаји у кухињи

Класичан сет уграђених апарата

У малим кухињама можете ослободити још један квадратни метар, ако уместо класичног фрижидера уградите слушалице 2 одвојена фрижидера: замрзивач и спремиште са температуром од око 0о.

У орману за кухињске уређаје можете истовремено уградити и пећницу и микроталасну пећницу - не морате пронаћи мјесто за микроталасну пећницу на тезги.

Произвођачи малих кухињских апарата нуде уграђене моделе за све популарне уређаје. Унутар кутија, иза фасада, у орманима нађу своје место пекара, апарата за кафу, миксера и комбината.

Како одабрати оптималан сет: мини или маки комплет

Пре него што одете у радњу, јасно дефинишите своје потребе за технологијом. Након комуникације са менаџерима, желите купити много додатних. Слажем се, нема смисла у фиксирању намештаја унутар намештаја, који се користи сваких неколико месеци.

1
кухиња

У већим кухињама постоји више могућности за уградњу машина

Димензије и функционалност одабране опреме, засноване на стандардној листи јела која се редовно припремају. Одредите запремину пећнице, унутрашњег фрижидера, узимајући у обзир број чланова породице: зашто се плаћа велики замрзивач који ће бити пола празан? Запамтите да ормани за кухињске уређаје одводе корисну површину из кутија за складиштење.

Минималан сет опреме за компактне кухиње у становима:

 • Пећница и плоча за кухање.
 • Микровална.
 • Фрижидер.
каменчић са машинском машином

Машина за прање судова замагљена је у камену

Ако величина собе дозвољава, препоручљиво је уградити машину за прање судова, посебно ако се породица од 3 до 4 особе редовно окупља за столом. Користан уређај који је уграђен у умиваоник је резач за уништавање отпада. Поред рециклирања остатака хране који пада у судоперу, опрема ће спасити кухињу од појављивања непријатног мириса из сифона.

У малим урбаним становима често је потребно уградити машину за прање у кухињу - уграђени модели су идеални.

веш машина

Машина за прање веша такође може наћи место у теској кухињи

Апарати за кафу радо допуњују комплет са уграђеном апаратом за еспрессо и латте: апарат за кафу не заузима много простора.

електрични апарат за кафу

Апарат за кафу у ормару

Пећнице за кухињске гарнитуре: избор и уградња

Први задатак је да одредите како и у којим тачкама ће се инсталирати пећница и плоча за кување. Постоје независни производи који се могу засебно инсталирати и зависити. У зависним сетовима, јединица за контролу опреме налази се на предњем панелу плоче за кување. Најпопуларнија и практична опција је независни сет штедњака на плин и електрична пећница.

дизајн пећнице

Ретро дизајн пећнице

Принцип рада: врсте пећница

Пећи, уграђени у ормане за уграђене апарате за кухињу, производе 2 врсте - гас и електрични. Цена гаса је мања од електричне енергије. Не вреди штедње. Пећница са електричним грејачима је погоднија: температура остаје стабилна, не одступа од постављеног индекса, цела унутрашња површина се загрејава равномерно, без "хладних" подручја. Скоро је немогуће подесити идеалан рад плинске пећи.

кухиња

Гасни ормар са механичким подешавањем

Бочне површине опреме пажљиво су изоловане како би заштићиле сусједне површине од прегревања. Обратите пажњу на предњу површину и начин отварања врата. Стандардна опција је врата флап-а. Много је повољније користити пећницу са клизним вратима: заједно са вратима, тањир се извлачи из коморе, а немогуће је спалити руку, узимајући печење из врућег ормана.

кухињски апарати

Клизна врата

Површина предњих врата треба да буде израђена од топлотно отпорног ламинираног стакла - температура предње плоче за време рада кућишта не може бити већа од 40о. Могућности дизајна су бројне.

ормар

Електрични ормар

У класичним кухињама, емајлиране површине са прозирним стаклом и декором, бакарни елементи, керамичке ротирајуће ретро-пенс изгледају одлично. Модеран ентеријер ће бити украшен пећницом са црним стаклом на вратима или са вратима од текстурног метала са тамним стаклом и контролама додира.

дизајн машина

Дизајн за класичне и ретро кухиње

Функционалност и димензије: сложеност избора

Величина пећнице може се одабрати појединачно. Дубина уређаја варира од 55 до 60 цм - ово је стандардна дубина доњег слушалица. Супер компактни модели се производе са дубином од 50 цм.

укупне димензије

Стандардне димензије: шема

Ширина и висина стандардних пећница - 60 цм. За мале кухиње и ниске ормаре изаберите моделе висине 45 цм. Упркос губитку унутрашњег волумена, пећница укључује стандардну широку тусу, а два јела ретко се припремају.

преглед

Шема за монтажу у високом орману

За нестандардне и просторе ограничене просторије, произвођачи нуде моделе ширине 45 цм и класичну висину од 60 цм. У таквим случајевима можете печати у два слоја уским тепсијама. У зависности од димензије уграђене рерне, унутрашња запремина може бити од 35 до 65 литара.

Обавезно планирајте распоред пре него што изаберете технику: уграђене пећнице стандардних величина су много јефтиније.

димензије пећнице

Величине пећнице: све расположиве опције

Функционалне предности електричних пећница - у великом броју програмабилних начина рада. Чак иу буџетским уређајима, постоји најмање 5-8 фабричких програма. Поред начина печења, обезбеђени су програми за печење, конвекцију, сушење и припрему комплексних јела.

пећница

Уска пећница

Корисна функција - само-чишћење интерне камере. Таква пећница не треба да се пере. Чишћење се врши каталитичким или пиролитским принципом.

Инсталација: израчунавање тачке убацивања и инсталације

Инсталација уграђене рерне почиње одабиром монтажне локације. Ако је изабран неовисни сет опреме, боље је интегрирати рерну на вишу надморску висину од пода. У том случају, не морате се савијати како бисте провјерили спремност посуде или добијали пециво.

монтажа

Инсталација у слушалицама нижег нивоа

На којој висини треба уградити пећницу? Избор висине монтаже зависи од раста домаћице. Неопходно је изабрати локацију за инсталацију тако да је за извлачење лежишта није неопходно подићи руке изнад нивоа груди. Најбоља опција је уградити опрему у високој кућишту оловке на висини од 40 до 80 цм изнад пода.

монтажа

Монтажа у високој кућишту оловке

Пре уградње рерне потребно је провјерити усклађеност ожичења и утичница у увјетима повећаног оптерећења. Електричар мора да провери тест: неки модели капацитета више од 3,5 кВ захтевају везу преко жице са повећаном површином попречног пресека. Утичнице за повезивање опреме су постављене уз обавезно уземљење. Поред тога, аутоматизација је инсталирана за хитно искључивање тренутног напајања.

веза

Инсталација и дијаграм ожичења

Техници који склапају опрему у плакару су стручњаци који сакупљају слушалицу. Пећ се инсталира у нишу. Произвођачи су сигурни да у инструкцијама наводе минималне празнине између пећница и зидова слободног простора за циркулацију ваздуха.

Ормарић у ниши је фиксиран са фабричким причвршћивањем.

фиксација

Фиксирање рерне

Непожељно је извршити инсталацију сопственим рукама. У случају да опрема не успије због неисправне везе, употреба неадекватних електричних инсталација, гаранција не важи.

Плоче за компактне и велике кухиње

Прави спас за мале кухиње и декорацију за простране кухиње-трпезарије - плоче за кухање. Димензије површина - од компактних, до 2 горионика, до великих панела за 6 до 8 горионика.

кухињске плоче

Кухињски кухињски панели

Врсте грејних елемената уграђених панела

Главне врсте панела:

 • Гас.
 • Елецтриц.
 • Комбиновано.
плински панел

Плинска плоча стандардне величине

Гасне плоче су повезане са излазом за гас. Број горионика - од два. Одличан избор за мале кухиње, где се спрема храна за 1 - 2 особе. Минимална ширина је само 28 цм. Такве уске плоче су погодне за гарнитуре с смањеном дубином и дужином, који се раде по наруџби. Као опција можете доследно изградити 2 површине за кување са минималним димензијама - број горионика ће се удвостручити.

уску плочу

Уска плоча стаклокерамике са плинским горионицима

Трошкови панела са плинским горионицима зависе од материјала за производњу решетке, горионика и премаза. Не вреди штедње. Изаберите уређаје са масивним решеткама од ливеног гвожђа или јаког челика. Тине пруге из буџетске мреже деформисане су за неколико месеци и тешко је купити решетку за нестандардну плочу одвојено. Већина плинских површина прекривена је емајлираним декоративним слојем. Међу популарним моделима - металне плоче од нерђајућег челика.

електрични панел

Електрични панел са додирном контролом нестандардног облика

Електричне пећи су представљене у више могућности дизајна. Горњи панел може бити израђено од каљеног стакла или стаклене керамике. Предност стаклених површина је беспријекоран изглед и лако чишћење.

пећ

Комбиниране површине

Карактеристике електричних панела:

 1. Потребно је користити посуђе са савршено равним дном.
 1. Површина мора бити заштићена од удара и пада оштрих предмета.
 1. Текућа течност на панелу мора одмах бити уклоњена - шећер оставља неизбрисиве ознаке на површини стакла и стакленој керамици.
пећ

Индукцијски штедњак увек остаје хладан

Најскупљи и модерни - индукциони панели. Када је грејање укључено, површина панела остаје хладна, а само посуђе се загрева. Међутим, за кување на овој плочици мораће се користити специјална јела.

пећ

Вишенамјенски компактни панел

Стандардни електрични панели су такође опремљени са грејањем зоне. Површина се загрева само у радијусу грејног елемента, преостала површина панела остаје хладна.

Основна правила инсталације

Уградња плинских и електричних површина за кување почиње са селекцијом величина. Стандардни сто је широк 60 цм. Скоро сваки модел може бити уграђен ручно.

десктоп ознака

Ознаке цоунтертопс испод бочне траке

Произвођачи довршавају опрему са шаблоном за обележавање површине испод бочне траке. Довољно је нацртати контуру са маркером. Резање у плочу од плоче или МДФ плоче може бити електрична слагалица.

сите инсталације

Припрема локације за инсталацију

Плинска плоча је прикључена на цев за гас. Дозвољена је употреба флексибилних гасних цеви. Зглобови морају бити заптивни са заптивном траком и проверени за цурење плина.

жичана веза

Спајање жице на панел

Електричне плоче су повезане на мрежу. У зависности од снаге изабрана је жица са оптималним пресеком. Користите утичницу са тлом.

заптивање

Заптивање пре инсталације

Након провере везе, можете поправити панел на столу. Осим тога, препоручује се јачање фиксације помоћу заптивача.

Опрема за хлађење: да ли је вредно тога сакрити замрзивач у ормару

Избор опреме за хлађење је огроман. Соло модели на тржишту могу се одабрати за сваки ентеријер и величину собе. За мале кухиње изаберите уграђени фрижидер у кухињи. Постоји само једно ограничење везано за технологију инсталације: прво изаберите технику, а по својој величини направити намештај. Зашто је тако? Постоји 2 врсте уграђене опреме за хлађење:

 1. Потпуно уграђен.
 1. Делимично уграђен.
уградни фрижидери

Потпуно интегрирани фрижидери

Приликом парцијалне инсталације, бочни и задњи панели су сакривени у удубљењу, а врата су отворена. Можете поставити фрижидер са стандардним димензијама и висином до 2,1 м. Ово решење је погодно за средње и простране просторије.

складишни простор

Острво за складиштење

У малим кухињама, област је често ограничена: потребно је засебно поставити замрзивач и фрижидер. Потпуно уграђена технологија је невидљива: врата су сакривена иза фасаде слушалица. Како изградити компактни фрижидер у кухињи? Мајстори рачунају димензије нише на милиметар. Врата фрижидера су опремљена водилима који су причвршћени на унутрашњој површини врата ормара. Када се ормар отвара, отвара се фрижидер.

под шалтером

Компактна технологија испод табле

Предности уграђене технологије:

 • Фрижидер и замрзивач могу се инсталирати на различитим местима.
 • Компактни модели су идеални за мале урбане кухиње.
 • Ствара монолитну површинску слушалицу, која визуелно повећава просторију.
фрижидер са два врата

Делимично уграђени фрижидер са два врата

Уграђене микроталасне пећнице за ормаре

Стандардна величина микроталасне рерне обједињена је димензијама пећнице за уградњу у кухињске елементе. Запремина класичних модела је од 28 литара. Димензије:

 • Стандард микроталасне висине је 45 цм.
 • Ширина је 60 цм.
 • Дубина - до 50 цм.
пећница

Монтирање стандардног модела преко пећнице

Стандардизиране димензије омогућавају постављање пећнице и микроталасне мреже у један ормар, постављање опреме вертикално. Недостатак ове инсталационе шеме је потреба за прецизним израчунавањем висине монтаже. Рерна је постављена ниже, на висини од 30 - 40 цм од пода, изнад њега - микроталасна рерна. Обавезно проверите да ли висина монтаже микроталасне мреже омогућава вам да узмете плочу без подизања руку.

кухиња

Монтажа изнад стола у хангинг ормару

Функционалност различитих модела драстично се разликује. Основним функцијама - грејање и одлеђивање - произвођачи додају начине печења, конвекције, печења на жару. Да ли има смисла додатно платити функцију која је већ у пећници? Дефинитивно не. Модели са проширеним скупом режима рада биће корисни онима који одлуче да не инсталирају пуну пећницу. У том случају, боље је изабрати производ с повећаном величином камере. Максимална унутрашња јачина звука износи до 40 литара.

Видео: пећница за само-монтажу

Видео туториал за оне који одлуче да интегришу пећницу испод плоче са својим рукама.

Важна тачка: избор технике, фокусирање на просечну категорију цијена. За економичност, куповина опреме непознатих произвођача, је неупотребљива. Поред тога, да ће опрема бити демонтирана да би се поправила, може се испоставити да је немогуће купити резервне делове.

Обратите пажњу на гарантни период - дужи период слободног одржавања, поузданија техника. Велики произвођачи обично имају представништва и сервисне центре у свим градовима. Дакле, можете наћи део и поправити га брже.

Приоритетни радови приликом замене намештаја и опреме: прво изаберите скуп опреме, а тек након тога наручите пакет са ормарићима. Обавезно дајте мајсторима упутства и техничке пасоше инструмената. Немојте експериментисати са самоинсталацијом електричне опреме - стручњаци ће учинити све много боље и брже.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

70 − = 67

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map