Како одабрати произвођача сладоледа за прављење укусног домаћег сладоледа

Како одабрати произвођача сладоледа за прављење укусног домаћег сладоледа

Како одабрати произвођача сладоледа за прављење укусног домаћег сладоледа

Овај омиљени од детињства у детињству даје осмехе и развеселио се. Посебно десерт у љетној врућини је стваран. Наравно, причамо о сладоледу. Али, нажалост, квалитет сладоледа у продавници често оставља много жеља. Ако сте икада имали времена да пробате сладолед куван код куће, вероватно сте размишљали о куповини уређаја који ће помоћи припремању ове делиције. Рећи ћемо вам како одабрати произвођача сладоледа.

Компактни произвођач сладоледа за прављење укусног домаћег сладоледа

Сладолед заузима мало простора и даје много задовољства деци и одраслима

Принцип рада уређаја

Сладолед је компактан уређај који се састоји од контејнера за храну и кормила за мешање. Принцип произвођача сладоледа је сличан принципу електричног миксера. Након укључивања уређаја, вртић почиње да ротира, што помаже у стварању хомогене масе, спречавајући замрзавање воде. Иначе, јединица се може користити не само за израду сладоледа, већ и за складиштење ледених коцкица, кување замрзнутих јогурта, сорбета, коктела, млечних производа и воћа леда.

Што је боље: механички или електрични

Модерни произвођачи сладоледа су једноставни за руковање и лепи по изгледу

Сладолед Ариете је компактан и једноставан за кориштење

Постоје два главна типа произвођача сладоледа: механички и електрични. У уређајима механичког типа, он ће морати ручно управљати. Лед, помешан са грубом солом, користи се као хладњак.

Електрични произвођачи леда, који раде по принципу миксера, имају хладњак у зидовима посуде, који производи хладноћу. Ова врста сладоледа је подељена на две подврсте: произвођачи сладоледа са или без компресора. Ако компресор није доступан, претходно хлађење посуде за 12-16 сати у замрзивачу је неопходно за припрему сладоледа.

Лакше је користити сладолед са компресором. Процес стварања сладоледа се одвија истовремено са хлађењем посуде. Смеша у посуди се равномерно меша и не кристалише. Хладно средство је спремно за употребу 20-30 минута након почетка процеса кувања.

Како одабрати произвођача сладоледа: основни критеријуми

Модел таблице захтева пуњење соли и леда или претходно хлађење посуду за сладолед у замрзивачу. Аутоматски произвођач сладоледа (са компресором) то не захтева.

Ако одлучите да купите замрзивач и већ сте одлучили о својој варијацији (механички или електрични произвођач леда са или без компресора) обратите пажњу на карактеристике уређаја.

Запремина посуде

Најоптималнији је волумен чаше од 0,5 до 2 литра. Висина - до 20 цм за породицу је најпогоднији сладолед са литарском посудом - овде можете у исто време да кувате 4-6 порција сладоледа.

На продају су произвођачи сладоледа са чашицама од 100 мл. Ове наочаре су 2-4 комада. Ово је веома згодно, јер не морате да пребаците готов производ на други капацитет.

Потрошња енергије

Задовољни смо дечијим домаћим сладоледом од воћних сокова и јогурта

У сладоледу можете припремити воћни лед, смрзнут јогурт, коктеле од којих су деца одушевљена

1

Домаћи произвођачи сладоледа не захтевају много електричне енергије, нарочито када је у питању модели без компресора. Капацитет произвођача сладоледа је обично од 4 до 35 вати. Чак и ако је снага мала, произвођач сладоледа ће се носити са припремом укусних посластица. Снага инструмената са компресором достиже 150-200 В.

Постоје уређаји који не раде на мрежи, већ на батеријама и директно у замрзивачу фрижидера. Такав замрзивач нуди Панасониц.

Компактност

Наравно, нећете сваког дана припремати сладолед, тако да уређај треба бити компактан и лаган за чување. Капацитет кабла је веома пожељан.

Материјал и чаше тела

Главни елемент који долази у контакт са производом је посуда. Произведите сладолед са пластичним и металним (челичним) посудама. Шта купити сладолед, ви одлучујете, али са хигијенске тачке гледишта, нерђајући челик је бољи. Са пластичном чашом мораће се изузетно пажљиво руковати, јер на овом материјалу током времена могу се формирати микрокаути, у којима микроби могу да живе. У Кенвоод и Тефал произвођачима сладоледа, посуда је пластична, док произвођач сладоледа Панасониц долази са посудом од нерђајућег челика.

Који сладолед треба изабрати: популарни модели буџета

Делонгхи ИЦ 850 је идеалан избор за многе породице

Сладолед Делонгхи ИЦ 850 - један од најпопуларнијих модела у категорији буџета

Произвођачи сладоледа са компресором су прилично скупи, тако да већина потрошача бира полуаутоматске уређаје. Скрећемо вам пажњу на преглед произвођача сладоледа Кенвоод ИМ250, Кенвоод ИМ280 и Делонгхи ИЦ 850.

Процес стварања сладоледа траје не више од пола сата, али пошто су ови уређаји полуаутоматски, капацитет кухања мора претходно бити хлађен у замрзивачу 18-24 сата, тако да капацитет може да ради као хладњача. Многи константно чувају контејнер у замрзивачу како би могли да припремају сладолед у било које доба. Стога, има смисла унапријед проверити да ли ће се уклапати у замрзивач.

Снага свих модела је мала - само 6 вати. Произвођачи сладоледа троше мало електричне енергије, али се, нажалост, не разликују у мирном раду. Најтиши од свих модела је Делонгхи ИЦ 850, а најгласнији је Кенвоод ИМ280. Кабл свих радника за сладолед је довољно дуг, и нема га где да га сакрије.

Како кувати домаћи сладолед

Да би припремио сладолед у сваком произвођачу сладоледа, довољно је припремити смешу за сладолед и сипати га у већ оперативну јединицу. Можете кувати банану, јагоде, чоколаду, лимун сладолед. На пример, за припрему сладоледа од банане потребно је 300 г банана, пола лимуновог сока, 150 г шећера, 75 г млијека и 75 г течне креме. Банане се млевају са мешавином, додају остатак састојака, добро се добро мијешају. Припремите смешу у радничку индустрију сладоледа, сачекајте 20-30 минута. Имајте на уму да домаћи сладолед топи веома брзо. Држите га у замрзивачу препоручљиво не више од месец дана, а ако припремате смрзнут јогурт или сорбет, морају јести три недеље.

Неки савети за коришћење машине

Погодни контејнери за домаћи сладолед укључени су у сет за сладолед

Контејнери за домаћи сладолед су направљени од сигурних материјала и имају погодан облик

Да би произвођач сладоледа могао да вам дуго служи, тачно следите препоруке произвођача. Сладолед шири само дрвене или пластичне кашике, које су укључене у паковање, како не би оштетили посуду. Разни произвођачи сладоледа имају различита времена замрзавања. Ово би требало узети у обзир при избору уређаја.

Готово сладолед најбоље чува у пластичном или стакленом посуду са поклопцем. Ако га држите отвореним, сладолед може постати засићен мирисом фрижидера, а његов укус ће бити непријатан.

Разна пунила, сирупи и ораси дају оригиналан укус домаћем сладоледу, рецепти од којих су велики. Неки произвођачи пружају књигу са рецептима за припрему посластица заједно са сладоледом.

Ако имате домаћи произвођач сладоледа, можете припремити укусно посластице за целу породицу без употребе синтетичких боја, згушњивача, укуса и других штетних адитива.

Сладолед је прилично стара посластица. Они су били третирани другом Александру Македону током својих кампања у медијима и Персији. Тамо су одлучили да замрзну бобице на снегу. Тада није било фрижидера, а робови су послати у планине иза снега. Сада није неопходно ићи толико далеко да постоји електрични произвођач сладоледа.

Овај кућни апарат бира за себе све већи број породица. На крају крајева, и одрасли и деца воле да једу сладолед. Кухињски произвођач сладоледа не узима много простора на столу и у орману, не троши доста електричне енергије, али ће вам кухати укусно посластице за вас и ваше госте. 20-40 минута електрични аутоматски произвођач сладоледа ће кувати око килограма сладоледа, што је много боље од продавнице по квалитету укуса.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

55 + = 63

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map