Ugradnja nape i kanala s vlastitim rukama

Ugradnja nape i kanala s vlastitim rukama

Ugradnja nape i kanala s vlastitim rukama

Ako želite osigurati najčišći zrak u kuhinji bez mirisa, masti i mirisa, tada vam je potrebna kvalitetna napa. Odaberite ovaj uređaj slijedi dizajn i performanse, ali ne manje važno je ugradnja kuhinjskog napa. Usput, ne raditi sve sa svojim rukama nije osobito teško.

Značajke ugradnje kuhinjske nape

Ugradnja kapuljača u kuhinju izrađena je prema različitim načelima, ovisno o vrsti gradnje:

 1. Ako tehničar može raditi u načinima recirkulacije i povlačenja, instalacija podrazumijeva povlačenje kanala u vanjski ventilacijski sustav. Ovdje je potrebno pravilno izračunati promjer kanala (trebao bi biti unutar 120-150 mm). Kanal zraka nije sužen, ako je moguće, nemoj se saviti ili produžiti - to će pomoći smanjiti gubitke snage. Postavljen je kvadratni ili kružni kanal za zrak - ali je poželjno glatko, a ne valoviti, u suprotnom će se značajno povećati efekti buke kuveralice koji rade u kuhinji.
ispušni ventilator
tipovi napa koje se recirkuliraju i teče
 1. Postoje hoodovi koji rade samo u recirkulacijskom načinu rada. Njihov glavni element je ugljični filtar. Takav uređaj nije povezan s ventilacijskim vratilom. Zrak koji ulazi u strukturu, kada prolazi kroz ugljen filtar se čisti, a zatim ponovno "baci" u sobu. Filter ugljika kupuje se zasebno. Lako je spajanje uređaja ove vrste, iako će njegova izvedba biti niža od one univerzalnog dizajna.
ugradnja ugljika u kapuljaču

Metode koje omogućuju pravilno instaliranje napa, razlikuju se ovisno o tome je li ugrađena oprema ili zglobna oprema instalirana.

vrste strukturnih napa

Alati i materijali potrebni za rad

Ugradnja kuhinjskog napa vlastitim rukama zahtijevat će posebne dijelove i alate. Neki od njih bit će u paketu s kupljenom opremom, a neki (primjerice, čvora ili ugljeni filtar) morat će se kupiti zasebno.

Instalacija će zahtijevati:

 • Gofra, dopuštajući da se zrak izvuče kontaminantima izravno u odzračnu cijev;
 • Roštilj za ventilacijsku osovinu - tako da je mjesto gdje je napravljeno valovlje izgledalo estetski ugodnim;
 • Pričvršćivanje (učvršćenje) rebara - 2 okretaja.
ispušnih i kanalnih instalacija

Ugradnja nape u kuhinji također će zahtijevati sljedeće alate:

 • Vijak ili bušilica, perforator;
 • odvijač;
 • nož;
 • Rulet i olovka za označavanje;
 • razina;
 • Pila za metal za valovitost.

Izvršavamo ugradnju kapuljača - faze rada

Prije početka instalacije, potrebno je izračunati na kojoj visini objesiti kapuljač. Zapravo proces ugradnje vlastitim rukama podrazumijeva nekoliko faza:

 1. Pričvrstite poklopac na zid.
 2. Spojite uređaj u sustav zračnog kanala (ili postavite filtar ugljika u njega).
 3. Napravite električnu vezu.

Glavne nijanse pričvršćivanja kapuljača na zid su dvije:

 • Uređaj mora biti instaliran uz maksimalnu pouzdanost;
 • Udaljenost od ploče do napa treba točno odrediti.

Što bi trebao biti visina štednjaka? Ovisi o vrsti vrste i tipu ploče za kuhanje:

 • Ako je model postavljen na električnu ploču, udaljenost do kojega treba biti obješen mora biti najmanje 70 cm;
 • Za kuhinjske nape s štednjak na plin minimalna visina je 80 cm.
1

Neki majstori koji preferiraju instalaciju tvrde da je za plin i električni štednjak optimalna udaljenost 700 mm. Doista, takva se visina smatra dovoljnom kako bi se osiguralo da poklopac u kuhinji (čak i recirkulacija, koji uključuje ugljični filter), mogao učinkovito očistiti zrak na radnom području.

Ipak, vrijedno je shvatiti da će se grijani zrak povećati iz plinske pećnice - moć proizvoda ne mora biti dovoljna, filter ili drugi elementi strukture mogu biti oštećeni. Ispada da, iako održavate minimalnu dopuštenu udaljenost, riskirate rad uređaja i ako odlučite montirati uređaj na povećanu visinu od ploče, možete značajno izgubiti snagu.

Daljnji rad na postavljanju napa u kuhinji vlastitim rukama je kako slijedi:

 1. Kuhinjska napa treba biti visjela na zid. Vrlo je važno ispravno izračunati visinu iznad peći i izvršiti označavanje. Montirajte uređaj na posebnu osovinu koja odgovara središtu ploče za kuhanje. Bolje ako odabrana napa ima ekscentrične pričvršćivače - omogućuje vam da prilagodite nijanse mjesta opremanja iznad ploče unutar 5 mm.
 2. Potrebno je ugraditi napa i spojiti ga na sustav kanala. Položaj uređaja trebao bi biti izračunat na takav način da je duljina kutije minimalna. Cjevovod zraka postavljen je na odzračnu cijev, koja je dizajnirana za uklanjanje zraka iz prostorije. Kanal se može postaviti u ventilacijski kanal s posebnim rukavcem. Rezultirajući zglob stisnut je stezaljkama i premazan silikonom zbog nepropusnosti.
 3. Riješite pitanje kako postaviti napa u kuhinji, nemoguće je bez električne veze. Moć uređaja u pravilu je mala - to znači da nije potreban nikakav posebni izračun presjeka žica ili instalacija zasebnog zaštitnog uređaja. Preporučljivo je odmah postaviti žicu u kuhinju i sakriti ga u zid. Ako to nije bilo učinjeno, morate spustiti utičnicu izvana i spojiti žicu, skrivajući je na vanjskom ventilacijskom kanalu.

Značajke ugradnje ugrađenih poklopaca

Instalacija ugrađenog poklopca vlastitim rukama je sasvim moguća, iako ima svoje osobitosti. Ovdje također trebate ispravno izračunati visinu iznad ploče, ali osnovna nijansa je način na koji je uređaj fiksan.

Ugrađeni model u kuhinji ne mora biti obješen na zid - pričvršćen je u kuhinjski namještaj, u ormaru s posebno napravljenom skrivenom šupljinom. Usput, na isti način možete spojiti i recirkulacijske kape - njihov kapacitet će biti dovoljan za male kuhinje.

Nakon što je oprema potpuno povezana, provjerava se njezina operativnost. Posljednja faza je ugradnja zaštitnog pokrova koji skriva kanale za zrak. Nakon toga možete uživati ​​u čistom zraku.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 8

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map