Broken dishwasher - mogu li to srediti?

Broken dishwasher – mogu li to srediti?

za otklanjanje problema s perilicom posuđa

Ako se perilica posuše, ne upali ili loše prati posuđe, nemojte zuriti da nazovete serviseru. Uostalom, većina neuspjeha može se eliminirati vlastitim rukama. Međutim, prvo moramo razumjeti kako uređaj funkcionira, što glavni elementi toga mogu uspjeti.

Načelo rada

Popravak perilice posuđa vlastitim rukama

Naravno, prije popravljanja vlastitih ruku trebat će nam instrukcija. Ako govorimo o načelu operacije općenito, vrijedno je znati da na svakom stroju postoji nekoliko standardnih načina rada sa sličnim algoritmom - i slijed operacija (poput načela izvršenja) neće se bitno razlikovati ovisno o modelu.

Uputa opisuje sljedeće radnje:

 1. Stroj se crpi iz središnje mreže pomoću omekšivača soli.
 2. Protok vode dolazi pod tlakom kroz filter i reguliran je posebnim plutajućim ventilom.
 3. Kada je stroj prikupio dovoljno vode, napajanje se prekida i počinje grijanje.
 4. Voda nakon grijanja pumpa se u radnu komoru pomou i prska kroz gornji i donji element.
 5. Otpadna voda pročišćena je u dvostupanjskom filtracijskom sustavu, nakon čega se ponovno koristi za pranje.
 6. Tijekom pranja dodan je poseban prah.
 7. Voda se nekoliko puta koristi "u krugu" i samo se na samom kraju stroja spaja. Ispus je također opremljen posebnom pumpom.
 8. Kada se postupak pranja završi, provodi se sušenje - može biti kondenzacija ili turbo. U potonjem slučaju, postupak je brži jer se ventilator koristi za sušenje.

Ukratko, cijeli proces izgleda ovako: unos vode, preliminarni i glavni ispiranja, isušivanje, sušenje.

Savjet! Ako je korisnički priručnik izgubljen, preuzmite ga na web mjestu proizvođača ili bilo kojeg većeg hardvera.

Problem 1. Posuđe je jako oprano, ostavljeno mrlje, prljavštine, plaka, bijelog filma ili ljepljivosti

Ako su posuđe poslije pranja nezadovoljavajuće, to ne znači da je perilica posuđa potrebno popraviti.

Prvo provjerite:

 • stroj nije preopterećen;
 • posuđe, uključujući i pribor za jelo pravilno umetnuti - ne smetaju rotacije mlaznica i ne blokirajte raspršivač (tekućina za pranje posuđa za doziranje);
 • voda je čista;
 • sredstvo za čišćenje nije razmaženo.

Ako ste sigurni da problem nije u ovome, tada razumijemo što možemo učiniti sami:

 1. Ako na posuđu postoje mrlje i bijele mrlje, onda ima smisla odustati od tableta sve-u-jednom jer ne jamče savršenu kvalitetu, pogotovo ako je voda iz slavine previše krut.
 2. Poremećaji "izgleda" posuđa nakon pranja mogu signalizirati da nema dovoljno sredstava za pranje ili soli za normalan prolaz procesa.
 3. Ako je sredstvo za ispiranje previše, onda će posuđe biti mutno. Povećana količina sredstava za ispiranje izaziva proizvodnju previše pjene, što može biti potisnuto praškom. Ili, trebate konfigurirati dispenzer. Počnite ponovno prati posuđe, ali s manje sredstava za ispiranje i kraće vrijeme.
 4. Mlaznice rotirajućeg kotača mogu se začepiti - one se čiste pod tekućom vodom.
1

Kako očistiti okretni kotačić

 1. Možda ste odabrali pogrešan program, izaberite drugi - intenzivniji.
 2. Tamne mrlje na posudama mogu se formirati zbog blizine aluminijskih posuda tijekom procesa pranja. Osjetljive mrlje lako se isprati abrazivnim proizvodima ručno.
 3. Smeđa ili žućkasta prevlaka nastaju uslijed taloženja žlijezda koje se nalaze u vodi iz slavine. U tom slučaju trebate staviti odgovarajući filtar. To mora učiniti vodoinstalater.

Što učiniti ako nakon pranja u perilici posuđa postane prljava

Problem 2. Voda je poplavila dno stroja ili propuštala

Ako je voda poplavila dno, tada u ovom slučaju popravak nije potreban - u većini slučajeva razlog za to su začepljeni filtri.

Kako dobiti i očistiti filtar u perilici posuđa

U donjem dijelu nalaze se filteri - na mjestu gdje prolazi odvod. Jednostavno ga dobivaju, ovdje nije potrebna uputa. Poželjno je očistiti ih prije svakog početka stroja.

Akumulacija male količine čiste vode oko izlaznog otvora odjeljka na stražnjoj strani je normalna. Tako se brtve mokre.

Ako voda ili pjena teče, to je najvjerojatnije uzrok u pretrpanom raspršivaču ili prelijevajućem sredstvu za ispiranje, zbog čega nastaje pjena.

Tu je perilica suđa

Dobivena lokva treba jednostavno izbrisati i sljedeći put ne prepuniti dozator. U drugim slučajevima, problem može biti trošenje / oštećenje brtvi ili cijevi.

Problem 3. Uređaj ne radi, bučno, ispusna pumpa se ne isključuje ili se ispusti pare

 • Ako se uređaj ne pokrene, a vi ste sigurni da je utičnica na koju je spojeno računalo ispravno funkcionira, a aktivacija je ispravna, problem može biti u donjoj vodi, a zatim provjerite priključke svih crijeva i provjerite je li slavina otvorena.

Pažnja molim te!

Ako je programator neispravan, ni priručnik ni popravci vlastitim rukama neće pomoći - samo specijaliziranoj radionici.

Također provjerite jesu li vrata čvrsto zatvorena. U tom slučaju, također je bolje da ne sami popravljate uređaj, već se obratite servisnom centru.

 • Ako se crpka za odvod ne isključi, to znači da ste ponovno pokrenuli stroj, zbog čega je automatski isključio cirkulacijsku crpku i uključio ispusnu pumpu;
 • Nemojte se bojati pare koja izlazi iz stroja za pranje posuđa - to je normalno tijekom sušenja ili isušivanja vode;
 • Buka iz stroja može doći tijekom procesa mljevenja hrane i dispenzera - to je normalno. Ako dulje vrijeme niste koristili pisaći stroj, motor može emitirati buku. U budućnosti pokušajte uliti i izliti vodu iz automobila s vremena na vrijeme ili prati posuđe jednom tjedno, tako da jastučići ostanu vlažni. Osim toga, uzrok buke može biti mali predmet koji je pao u koš ili loše pričvršćen za pribor za jelo.

Pažnja molim te! Kucanje može biti signal za popravak, a zatim zamijenjeni istrošeni i oštećeni dijelovi:

 • Oštećeni ležajevi rotirajućih krakova;
 • Ležajevi glavne ili ispusne crpke - onda će kucati povremeno ili samo na kraju svakog ciklusa, kada se izvodi odvod.

Ako ste uvjereni da nakon što svi automobil treba ozbiljne popravke u servisnom centru, prvo što trebate učiniti kada se perilica posuđa razbije je ukloniti ga. To možete učiniti sami. Da biste to učinili, napajanje je odspojeno, crijevo za dovod vode i odvodni kanal su odspojeni. Također ćete trebati shematski upute za uklanjanje prednje ploče - samo tako da možete pristupiti kontrolama. Donji poklopac također mora biti uklonjen - to će omogućiti pristup pumpi, crijevima, ventilima i motoru.

Demontaža perilice posuđa

Koji dijelovi najčešće ne uspijevaju

Najčešće se prekida prekidač plovaka - električni uređaj u podu stroja. To je plutač u obliku plastičnog cilindra, koji se nalazi unutar komore i koji se pojavljuje kad voda potpuno napuni stroj. Prekidač može blokirati vodu - u tom slučaju uputa preporučuje popravak ili zamjenu.

Ventili također mogu biti neispravan. Ulazni ventil nalazi se na dnu - može začepiti i ne dopustiti da voda teče. Do kvarova u elektromagnetskom upravljačkom svitku mogu se pojaviti i kvarovi perilice posuđa.

Ako je vaš automobil opremljen motorom bez preokreta, u njega će biti instaliran još jedan ventil koji ispušta vodu. Njihove neispravnosti trebaju ukloniti stručnjaci.

Možda ima problema s nebulizatorom, iako je to obično rijetkost. Najčešće nastaju zbog previše tvrde vode ili zbog onečišćenja s ostacima hrane.

A takvi kvarovi kao izgoreni motor ili kvar u crpki koja osigurava odvod ili protok zahtijevaju kvalificiranu intervenciju.

Problemi se također mogu pojaviti tijekom faze sušenja. Ovdje se može zagrijati električni grijaći element ili se može oštetiti ventilator (zahtijeva podmazivanje, čišćenje, zamjena). Ako termostat ne uspije, ne popravlja se, već se zamjenjuje.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

84 + = 93

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map