Seinäkoriste keittiöön vinyylimuovilla - 6 askeleen päässä ostosta kiinni

Seinäkoriste keittiöön vinyylimuovilla – 6 askeleen päässä ostosta kiinni

keittiön seinän koristelu vinyylimuovilla

Vinyyli tapetti - tämä on yksi tärkeimmistä päällystetyypeistä, joka sopii keittiön seinien viimeistelyyn.

Plussat: elämän (10-15 vuosi), kosteuden kestävyys, on pestävä tyypit - kosteutta hylkivät ominaisuudet, lujuus, kestävyys haalistumista ja häipyminen, kyky salata epätasaisuuden seinät ja "siirto" niiden kulusta, kyky akustisen (taustakuva paperisen).

miinukset: keinotekoisuudesta, haju (joitakin erilaisia ​​tapetti), pääsee haitallisia haihtuvia aineita (pieni annos), huono ilmanläpäisevyys (jotkut lajit), jotka voivat edistää muodostumista sieniä ja hometta pinnalla seiniin.

Vaihe 1. Valitse ensin - mikä on parempaa paperia tai kuitukankaita?

Vinyyli taustakuva keittiölle - koostumus

Vinyyli seinän verhous on yleensä valmistettu kaksi kerrosta - alustalla, joka voi olla paperi- tai non-woven, sekä ylempi koriste- ja suojaavan kerroksen polyvinyylikloridia (PVC), ja johon on sovellettu leimaamalla tai piirustus.

Neuvoja niille, jotka eivät halua upottaa kaikenlaisten taustakuvien eroja:

 • Paras taustakuva keittiölle - vankka pestävä vinyyli tapetti kuitukankaalla. Ne paremmin sietävät usein pesua, hankausta, lämpötilan muutoksia, korkeaa kosteutta, eivät palaneet, äänieristetty ja suuremman tiheyden kustannuksella peittävät hyvin pienet seinän viat. Ja mikä tärkeintä, he "hengittävät", mikä tarkoittaa, että muotti ei muodosta niitä alle ja he eivät aiheuta haitallisia haihtuvia aineita. Teoriassa tällainen taustakuva voi kestää 15 vuotta ilman mitään muutoksia. Lisäksi ne on helpompi liimata, koska ne eivät ulotu liima-aineesta, jota ei myöskään sovelleta tapetoihin, vaan vain seinään.

Vaihe 2. Ja nyt valitse vinyylikerroksen tyyppi

Vinyylipäällysteen yläkerros, toisin sanoen vinyyli, sattuu myös olemaan erilainen. Kaikki vinyylipäällystetyypit voidaan jakaa kolmeen suureen ryhmään:

 1. vaahdotettu vinyyli: strukturoitu taustakuva koristeellisella kohokuvioinnilla ja maalaamalla;

Vinyl tapetti maalaukseen

 1. tasainen vinyyli, hot stamping vinyyli - tämä ryhmä sisältää ns. "Super Wash", silkkipaino ja kompakti vinyyli;
 1. kova vinyyli.

Ja nyt puhumme näiden lajien soveltuvuudesta nimenomaan keittiöön.

 1. Paperiin perustuvien vaahdotetun vinyylin peitteillä on karkea mutta pehmeä pinta.

Voit valita:

 • vaahtotettu vinyylillä koristetulla kohokuvioinnilla (alusvaatteiden alla, matto, kuvioitu nahka jne.);
1

Vaateteollisen vinyylirakenteen taustakuva

 • vinyyli maalausta varten, eli taustakuva on valkoinen tai beige, jota voidaan maalata jopa 10 kertaa.

Vinyyli tapetti keittiölle maalausta varten

Niillä ei ole suurta lujuutta ja kosteutta, mutta ne puhdistetaan edelleen kostealla liinalla ilman vahvaa kitkaa ja hioma-aineita, joten ne sopivat keittiöön jollakin tavalla. Ja mikä tärkeintä, ne ovat vaarattomia, sillä vaahtomuovilevyssä on huokoinen rakenne, joka sallii seinän hengittämisen. Toinen plussa niistä - helpotuksensa ansiosta seinien epätasaisuudet ovat huomaamattomia.

 1. Siirrytään litteään vinyyliin.
 • Parasta keittiö tapetti suhteen kestävyyttä ja helpottaa hoito - supermoyuschiesya ( "Supermoyka") ja lisääntynyt kosteudenkesto ja suurempi paksuus suojakerroksen PVC, joten ne ovat hieman karkea näyttää. Lisäksi tässä ryhmässä olevien mallien määrä on rajallinen;

Supermowing vinyyli tapetti keittiölle

 • Myös keittiölle valitaan usein kompakti vinyyli. Ne ovat kestäviä ja helppohoitoja, koska ne eivät pelkää vettä ja puhdistusta. Voidaan kvalitatiivisesti jäljitellä tekstiilejä, kipsiä, luonnonkiviä;
 • Silkkipaino, paperipohjainen pinnoite, joka simuloi sileää silkkiä ja syvä kohokuviointi. Niitä ei pidetä kovin vahvoina, joten on parempi liittää ne ruokasaleihin. Lisäksi ne eivät voi piilottaa seinän pieniä puutteita.

Vinyl tapetti kuuma leimaamalla (silkkipainatus)

 1. Lopuksi kova vinyyli on lämpökäsitelty, eli höyrystynyt PVC-päällyste, josta kaikki haitalliset aineet poistetaan.

Vinyyli taustakuva keittiöön

Kuten olemme jo sanoneet, tämä on paras taustakuva keittiölle, sillä niillä on kaikki pestävät vinyylipäällysteet, mutta ne hengittävät ja sileän pinnan ansiosta ne ovat silti erittäin helppoja pyyhkiä. Mutta hinta heille on korkeampi.

Tärkeä poikkeama teemasta - vinyyli tapetti - hengitä tai älä hengitä?

Vinyylipäällyste on usein väärässä, koska se ei hengitä. Ja tämä on valitettavasti totta, koska vinyyleillä ei ole huokosia, jotka voisivat tarjota ilmanvaihtoa, kerääntymistä ja liiallisen kosteuden haihduttamista huoneeseen. Kuitenkin tämä vika on täysin ratkaistu - usein ilmanvaihto sekä liiman ja alukkeen käyttö antiseptisellä aineella.

Mutta on parasta ostaa sama kiinteä vinyyli taustakuva, jolla on perusta erityisellä kuitukankaalla tai kolmikerroksisella paperilla, jolla on mikrokapselinen rakenne.

Vaihe 3. Laske materiaalin kulutus

Taustakuva Kulutus

Laskennassa on tarpeen laskea keittiön kehä kaavalla: yhden seinän pituus ja viereisen seinän pituus x 2. Esimerkiksi jos yhden seinän pituus on 5 metriä, toinen on 3 metriä, kehä on 16 metriä.

Jos vastakkaisten seinien pituus on erilainen (niitit ja viistot), niin kehää kohdellaan eri tavalla:

 1. kunkin seinämän pituus lasketaan (ottaen huomioon syvennykset ja kuperat osat).
 2. kaikki indikaattorit lisätään - tulos on kehä.
 • "Älä vähennä" ikkunat ja ovet eivät tarvitse, vaikka ylimääräinen jää prozapaan.

Seuraavaksi lasketaan materiaalien kulutus. Tätä varten tarvitset:

 1. Määritä tarvittavien arkkien määrä. Tällöin huoneen kehä on jaettava telan leveydellä (rullan vakioleveys on 53 cm, mutta on parasta tarkistaa sen tarkastelemalla pakkauksen kokoa). Kääntäkäämme suurelle puolelle, ja ymmärrämme siis keittiön liittämiseen tarvittavien kangastyyppien lukumäärän. Jos jakaa kehämme (16 metriä) telan vakioleveyteen (53 cm), pyöristetään sitten 31 kangasta (1600/53 = 30,2).
 • Korkeuden määrittämiseksi kankaan käytämme tätä tekniikkaa: ottaa korkeus keittiö (esim, 2,50 m), lisää "rapport" (rapport - tämä on vaihe, jossa taustakuva kuvio toistuu, se on merkitty pakkaukseen, jos taustakuva kuvio) + marginaali leikkaus ylhäältä ja pohjasta (10 cm). Laskemme: korkeus - 2,50 m + 50 cm "Rapport" + 10 cm = 3.10 trimmausta - korkeus verkossa.
 1. Määritä, kuinka monta kangasta on rullassa. Tätä varten sinun on jaettava telan pituus yhden kankaan korkeuteen. Vakiopituus on hieman yli 10 m (10 m ja 5 cm). Olemme jo laskeneet korkeuden edellisessä kappaleessa. Katsomme, että jos telan pituus on 10 metriä ja kankaan korkeus on 3,10 m, vain yksi tela on vain kolme kangasta. Jäljellä olevat senttimetrit leikataan.
 2. Määritä tarvittavien telojen määrä. Tätä varten on välttämätöntä jakaa tuloksena oleva numero ensimmäisestä pisteestä (31 meidän tapauksessamme) tuloksena olevaan numeroon toisesta kohdasta (3 rullaa) + 1 rullaa. Saamme: (kehäkaappi - 31 m) / 3 (kangas rullassa) + 1 = 12 rullaa (pyöristyksen jälkeen).

Yhteensä meidän tapaamme liittää koko keittiö, tarvitset 12 rullaa. Tee vastaava laskelma ja saat tarvittavan materiaalin määrän.

Vaihe 4. Me hankimme liimaa vinyyli tapetille

Miten valita taustakuva liimaa

Vinyyli tapetti vaatii erityistä lähestymistapaa - erityisesti liima-seoksen valmistuksessa. Vinyylipaperin liima-aineen valinta riippuu niiden tyypistä:

 • Yleisliimat soveltuvat vain kevyelle vinyylipaperille;
 • On myös yleisiä liimoja kaikentyyppisille vinyylipaperille paperipohjaisesti;
 • Liimat vinyylipaperille ei-kudotulle pohjalle.

Koska keittiöön valitaan pestävä, tiheä ja raskas vinyyli tapetti, liiman on vastattava ja oltava merkitty allekirjoitus - "raskaan tapetin".

Vinkkejä vinyyli-taustakuvioiden liimaamiseen:

Liimaa värinilmaisin
 • Sen varmistamiseksi, että taustakuva ei irrota pitkään ja liimaa helposti, ota liimaa luotettavasta valmistajasta, joka ei sisällä tärkkelystä ja PVA-epäpuhtauksia, mikä tekee liimasta vaikeaa liuottaa veteen.
 • Hyvä liima tulee liueta täydellisesti enintään 5 minuutissa ilman, että muodostuu kokkareita.
 • Valmisliiman tulisi olla geelimäinen sakeus, joten sitä käytettäessä sitä ei saa suihkuttaa harjalla ja helposti levittää kankaalle.
 • Keittiön viimeistelyyn tarkoitettu vinyylipäällysteen liima tulee olla kosteudenkestävä, mikä on erityisen tärkeää maalaustyön taustakuvaksi. Kosteutta kestävät liimat voivat siirtää 6-8 sykliä päällysteen uudelleenmaalaamiseksi.
 • On parasta ostaa liimaa tsvetoindikatorom koostumuksessa, joka eliminoi unglued tarkkuudella, mikä on erityisen tärkeää, että ei-kudottu vinyyli tapetti, kun liima levitetään suoraan seinään.
 • Myös vinyylipaperin liimalla on oltava antiseptiset lisäaineet (sienitautien torjunta-aineet) estääkseen "ei-hengittävän" tapetinmallin syntymisen.

Vaihe 5. Valmista seinä ja kaikki mitä tarvitset

Ennen kuin liimaa vinyylipäällyste, sinun ei tarvitse tuoda seinän pintaa ihanteelliseen tilaan, koska se on tiheä ja voi peittää pieniä halkeamia. Ja vielä, jotkin vaatimukset on täytettävä.

 • Seinän liimauksen tulisi olla sileä, puhdas ja kuiva, ilman rasvaisia ​​tahroja, kynsiä, vanhojen tapettien ja maalien jäämiä.
 • Myös pinnat on pohjustettava erityisellä yhdisteellä.
 • Ennen kuin liimaa vinyyli taustakuva, sinun on testattava valmius seinien liimaus. Voit tehdä tämän vetää käden pinnalle - sen pitäisi jäädä ilman liitua ja kittipartikkeleita. Lisäksi voit tarttua kalvoon seinälle (ilman aukkoja ympärillä) ja jättää sen päivälle. Jos seuraavana päivänä ei ole kondensaatiota, pinta katsotaan valmiiksi.

Valmistelutyö valmistelee myös:

Mitä sinun tarvitsee liittää taustakuvaan

Ja älä unohda valmistaa puhdasta työpaikkaa leikkaamiseen ja levittämiseen, sekä löytää kumppani. Loppujen lopuksi ei ole mahdollista selviytyä tällaisesta työstä.

Vaihe 6. Stick tapetti kuin ammattilainen

Ja nyt selvitetään, miten vinyylipäällysteiden liimaaminen on asianmukaista. Prosessi on melko yksinkertainen eikä poikkea muiden tapettikuvien liimauksesta.

 1. Ensin sinun on tehtävä leikkaus: mittaa seinän korkeus ja leikkaa sitten tela haluamallesi pituudeltaan + 10 cm: n pituisiksi nauhoiksi. Jos materiaalissa on kuva, joka vaatii päällekkäisyyden, se valitaan ennen liimausta - siksi tällainen taustakuva on aina marginaalilla;
 2. Leikkauksen jälkeen liima levitetään: jos substraatti on kuitukangas, liimaa levitetään vain seinälle ja jos se on paperia, niin kangas kuin seinämä (joskus vain kangas).

Vihje: Jos sinulla on liimaa ilman värinäyttöä, levitä liima tasaisesti taivuttamalla näennäisen nauhan puoliksi alla olevan kuvan mukaisesti ja antamalla niiden kastua.

Miten liimata vinyyli taustakuva
 1. Ennen vinyylipäällysteen liimaamista sinun täytyy piirtää merkintä käyttäen rakennustasoa tai vesilinjaa.
Miten liimata vinyyli taustakuva
 1. Taustakuvat liimaavat aina ikkunasta ovelle. Liimaa ne puseroon, sovittamalla tiukasti toisiinsa.
Miten liimata vinyyli taustakuva
 1. Levyn liimaamisen jälkeen levitetään erityisellä kumitelalla, ikään kuin piirrettäisiin joulukuusi: rullaa ensin rulla keskeltä pitkin tapettia ja sitten keskeltä reunuksiin. Erityisen huolellisesti levittänyt kangas katon alla. Voimakkaasti hankausta tai painamista kosteilla liinoilla on mahdotonta, varsinkin jos ne ovat paperialustalla.
 2. Kun kaikki raidat on liimattu, on vain tarpeellista leikata reunat terälevyn tasolla terävällä veitsellä. Jos jalkalista ei ole poistettu, taustakuva on taivutettu sisään ja hyvin silitys.

Mitä tulee liimaukseen kulmissa ja akkujen takana, suositukset ovat seuraavat:

 1. Kankaan kulmissa liimataan sisäänpääsyyn seuraavaan seinään ja ne puhdistetaan huolellisesti. Nauha liimataan päälle alustavalla pystysuoralla merkinnällä.
 2. Jäähdyttimiä varten 10 cm: n kankaita lisätään ja painetaan huolellisesti rullalla.

Miten vinyylipaperin liittäminen lähelle ovet, ikkunat, pistorasiat jne. lue täältä.

Lisätietoja vinyylipäällysteen kunnollisesta liimamattomasta kuitukankaasta saat seuraavasta videosta:

Ja miten asianmukaisesti liimata vinyyli tapetti paperille, katso täältä:

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 42 = 46

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map