Ohjeita seinien tasoittamiseen huoneistossa omilla käsillä

Ohjeita seinien tasoittamiseen huoneistossa omilla käsillä

Ohjeita seinien tasoittamiseen huoneistossa omilla käsillä

Usein aloitus loppuu seinät, voit kohdata ongelma, joka liittyy laatua säätiön. Ja tämä ongelma ilmenee useimmissa uusissa rakennuksissa: huoneiston seinät ovat epätasaiset ja niissä on erilaisia ​​virheitä. Tällaista pintaa ei voida maalata, liimattu tapetti sille, tk. taustakuvio "float", ja arkit ovat vinosti liimattu. Miten seinät on kohdistettava omiin käsiinsä niin, että pinta on täysin tasainen?

yksinkertaisten sääntöjen avulla pystyt kohdistamaan seinät ilman asiantuntijoiden apua

Miten tasoittaa seinät omalla kädelläsi

 Kohdista seinät kahdella tavalla: käytä kipsilevyjä ja käytä kuivia sekoituksia. Kipsilevy seinä voi olla edelleen hartia, maali, liima taustakuva sitä. Mutta monet päälliköt eivät suosittele laattojen liimaamista kipsilevyyn: he sanovat, että pinta on liian sileä. Yleinen menetelmä seinien tasoittamiseksi on kuivien seosten (laastarit, kitit) käyttö. Valmis pinta on täysin sileä ja sopii erinomaisesti mihinkään materiaaliin - laattaan, taustapaperiin tai vain maalaukseen.

Miten arvioida pinnan epätasaisuuksia?

Ennen kuin alat käsitellä seiniä, sinun on mitattava pinnan epätasaisuus. Tätä varten tarvitset luontolinjalla tai pitkällä tasolla (2-2,5 m). Yhdessä nurkassa huoneesta, vasara kynsi, jättäen pinnalle noin 2-3 mm. Tämä on ensimmäinen majakka. Ota nyt vähän kuormaa, esimerkiksi mutteria ja kiinnitä se kynsiin. Plummet jumittui niin, että painot pääsivät melkein lattialle. Kun paino pysähtyy keinutuella - putkilinja muodostaa suoran viivan. Sitten seinän alaosassa voittaa toinen napa niin, että kynsien pää ja lanka ovat samassa linjassa.

Pinnan valmistaminen työhön on tärkeä askel koko prosessissa

Ensin sinun on huolellisesti valmistettava pinta työhön

Samoin aja kynnet ja laske viivalta linjan vastakkaiselta sivulta. Saat neljää vasaraa kynsiä pitkin seinän kehää ja vastaavasti kaksi suoraa viivaa. Nyt epäsäännöllisyyksien mittaamiseksi tarvitset pitkän langan, jonka täytyy työntää päänaulan toisesta päästä pohjan vastakkaiselle puolelle. Kun kiinnität ristin ristille, varmista, että se ei pääse kosketuksiin seinän kanssa. Kavennetut langat ovat paras maamerkki, joka osoittaa poikkeaman ja voit määrittää, miten seinät, videot ja valokuvat pystytään sovittamaan majakat asennettaessa, auttavat kuvittelemaan tätä järjestelmää.

Nyt neljän pisteen yli ulottuneiden johdinten ansiosta näet huoneen seinän pinnan tarkan tilan. Jos poikkeama on pieni ja se on enintään 10-15 mm, seinän tasaamiseksi tarvitaan kipsi- tai sementtiseokset tasoittamiseen.

Kuinka tasoittaa seinät laattojen alla

Jos huone on suunniteltu viimeistelemään seinät laatat tai laatat - on tarpeen tasoittaa seinät kuivilla rakennusseoksilla. Tätä menetelmää pidetään työvoimavaltaisempana kuin esimerkiksi tasoitus kipsilevyarkkien kanssa. Tarkastelemme yksityiskohtaisesti seinien tasoittamista huoneistossa seosten avulla.

Ensimmäinen vaihe on pintavalmistelu. Puhdista seinät vanhasta pinnoitteesta (taustakuva, maali, löysä kipsi), sammuta virtalähde. Toinen vaihe on pohjan pohjustus. Pinnan pohjustus on välttämätöntä, jotta kipsi kiinnittyy hyvin pinnalle. Se lisää kosteuden kestävyyttä, estää materiaalien rajautumista. Sementtiseoksissa käytetään tavallisesti ns. "Sementtimaitoa" - hiekan, veden ja sementin liuosta.

Seinien sovittaminen laatat tulee suorittaa erityisen huolellisesti, koska jokainen vika on nähtävissä työn lopussa

Jotta laatta olisi tasainen ja ilman vikoja, pinnan pitäisi olla ihanteellinen

Laskettaessa seinien tasoittamista sinun täytyy asettaa orientointivärejä. Kiskojen asennus, joka toimii ohjeena, alkaa profiilin asentamisella seinämän vastakkaisille puolille. Majakan pystysuora asento tarkistetaan lyijylinjalla. Profiili on kiinnitetty seinään rakennuskipsiin - sitä käytetään kiskolle useissa kohdissa. Vedä sitten johto profiilien keskeltä, alhaalta ja yläosalta. Asenna muut kiskot siten, että johto koskettaa niitä kevyesti. Valonlähteiden välinen etäisyys valitaan sen laitteen koon mukaan, johon kipsi tulee levitetyksi.

Valitsemme tasoitusseoksen

Tämän jälkeen voit aloittaa rakennusseoksen käytön. Kun valitset tasoitusyhdisteen, kiinnitä huomiota käytettävän kerroksen enimmäispaksuuteen ja sidosmateriaalin tyyppiin. Kipsirakenneseoksia käytetään parhaiten olohuoneisiin (makuuhuoneet, olohuoneet, lastenhuoneet jne.), Koska ne säilyttävät mikroilmaston sisätiloissa. Kosteisiin tiloihin, kuten keittiöön tai kylpyhuoneeseen - sementtiseoksiin suositellaan. Sementtipohjaiset seokset eivät salli kosteuden tunkeutumista betoniin, mikä estää sienen ja homeen kehittymisen.

1

Kuivan seoksen valinta on otettava erittäin vakavasti, koska se on avain onnistuneeseen korjaustyöhön. Tässä tapauksessa et voi säästää ostamalla halpoja rakennuksen sekoitteita kyseenalaista tuotantoa. Muista myös, että jokainen huone on tietyn tyyppinen seos. Et voi esimerkiksi tasoittaa kylpyhuoneen seinät kipsiseoksella, joka voi säilyä sen jälkeen, kun seinä on tasoitettu makuuhuoneessa. Tavaramerkkien osalta on mahdollista saada suosituksia suoraan rakennusalan liikkeistä.

Kipsiratkaisut voidaan valmistaa yksinään. Sementtilaastia varten tarvitaan yksi osa M400-sementistä ja 6 osaa hiekkaa. Lisää hiekkaa sekoittimeen ja lisää sitten hiekkakerros. Sekoita perusteellisesti aineet, aloita vähitellen lisäämällä vettä. Sekoita kermainen sakeus. Jotkut mestarit valmistavat sementtilaastareita, jotka perustuvat 1 osaan sementtiä ja 2-3 osaa hiekkaa. Seos, jossa on pieni määrä hiekkaa, on joustavampi ja siksi helpompi työskennellä. Laimennetaan ostettu kuiva seos ohjeiden mukaan. Valmisratkaisuja tulee käyttää 1-2 tunnin kuluessa valmistuksen jälkeen, muuten ne saattavat menettää ominaisuutensa.

Teosten suorituskyky

Kun seinien kaarevuus on määritetty lyijylin avulla, on mahdollista laskea valitun materiaalin likimääräiset kustannukset ja kulutus. Muuten, kustannusten pienentämiseksi, ei välttämättä tarvitse kipata kaikkia seiniä ihanteellisesti sileäksi pinnalle. Joissakin tapauksissa riittää, että viimeistely toimii vain niiden pintojen kohdalla, joihin se on hyvin havaittavissa: seinät, joissa valo putoaa, ikkunoiden vastaiset seinät jne. Huonekalujen takana olevat pöydät, joissa on kaappeja, ei tarvitse olla täysin sileitä. Mutta jos päätät korjata vain näkyvimmät viat - harkitse tätä vaihetta, yhtäkkiä jonkin ajan kuluttua päätät tehdä uudelleenjärjestelyn tai liittää tapetit uudelleen ja kaikki epäsäännöllisyydet tulevat havaittaviksi.

Koveta kipsihaikaroiden jälkeen usean harjoittelun jälkeen on paljon helpompaa

Seinien tasoittaminen kipsiseinillä edellyttää tiettyjä taitoja, mutta se ei ole liian monimutkainen

Valmistele työkalut kipsiin. Seinien tasoittamiseksi omilla kädilläsi tarvitset terän sekoittamiseen, levittämiseen ja tasoittamiseen, poraa suuttimella (rakentamisekoitin) sekoittamalla kuivia sekoitteita ja kipsiseinää. Stucco falcon on välttämätön avustaja viimeistelyissä. Monet mestarit tekevät siitä ilman sitä, vaikka tämä työkalu suuresti yksinkertaistaa kitti- ja kipsiprosessia. Se on neliömäinen läppä 45x45 tai 40x40 cm, jonka keskellä on kiinnitetty metalli- tai puukahva. Tarvittava määrä kipsiä levitetään haaroihin, jota käytetään välittömästi. Falconin avulla sinun ei tarvitse jatkuvasti taivuttaa ämpäriin.

Puhdista vanhan maalin ja seinän seinät. Puhdistuksen jälkeen tarkasta huolellisesti seinät ruosteen, noki-, öljy- ja sienen tahrojen esiintymisen varalta. Kaikki havaitut viat poistetaan mekaanisesti. Tietyille tahroille voidaan käyttää erityisiä happoja tai emäksisiä yhdisteitä. Tämän jälkeen tarkasta vanha kipsi, selektiivisesti napauttamalla seinän pintaa. Huonoa kiinnittynyttä kipsiä pinnalta, jotta tämä paikka kastellaan myöhemmin kestävämmällä liuoksella.

Et voi suorittaa viimeistelyä kostealla seinillä. Kaikki raaka-alueet vanha kipsi tai tahrat on kuivattava. Tämän jälkeen seinäpinta huolellisesti jauhetaan. Koska pohjamaali tunkeutuu syvälle alustan pintaan, se parantaa merkittävästi seinälle levitettyjen kipsikerrosten adheesiota.

Valmistaessasi työtä, puhdista likaiset roskat ja peitä ne paksulla paperilla tai pahvilla, jotta ne eivät myöhemmin puhdistu kuivasta liuoksesta. Joten, saavutamme töihin. Oikeassa kädessä ota kipsipalssa ja vasemmalla kädellä - hauki. Kun olet kirjoittanut pinnalleen falcon tarvittavan määrän kipsiä - kaadetaan osaa liuoksesta seinälle ja alkaa tasoittaa. Voit kipata seinää levittämällä laastin haarasta. Näin se on sijoitettava suoraan seinälle ja sisällön ohjata alttari alhaalta ylöspäin.

Ilman kokemusta on melko vaikea saada täysin tasaista pintaa, koska tämä työ vaatii tarkkuutta ja tarkkuutta. Tasojen seinien saavuttaminen auttaa samoja majakoita. Suuntaviivoina voi olla riittävän pitkät kiskot, 2-3 cm leveä ja paksuus yhtä suuri kuin kipsipinnoitteen paksuus. Voit korjata säleet kipsilevyllä tai kynsillä.

Valokeilojen avulla seinien kohdistaminen ei näytä tällaiselta tylsältä

Majakkaiden asennus auttaa saavuttamaan paremman tuloksen ja helpottamaan itse kohdistamisprosessia

Raportointi majakkailla tapahtuu seuraavasti: poluterkom tasoittaa ratkaisun ja seuraa sääntöä alhaalta ylöspäin suuntaan. Liuoksen määrä lisätään, kunnes kipsikerros saavuttaa majakatason. Tämän jälkeen lamellit poistetaan huolellisesti ja jäljellä oleva tila täytetään liuoksella.

Seinien ja katon risteyksissä muodostuu kulmat, jotka on tehtävä ehdottomasti. Käyräkulmat voidaan muodostaa myös kahden seinän välisessä kosketuspisteessä. Miten tasoittaa seinien kulmat ja poistaa vikoja kipinöinnin jälkeen? Kohdistus voidaan tehdä sekä tasolla että koneessa (boogeissa). Jos seinät on valmistettu tapetille, on parempi tasoittaa kulmat tasolla. Muuntyyppisiä viimeistelyjä: koristeellinen kipsi, maalaus jne. kulmat voidaan kohdistaa tasoon.

Kun kulmat tasoitetaan kipsilevyllä, majakka suoritetaan itse kulmassa, jonka jälkeen kulma laajennetaan säännön leveyteen. Siirtymisen sujuvuus kulmasta seinään riippuu säännön leveydestä. Mitä kauemmin työkalu, sitä vähemmän havaittavissa on siirtyminen. Työssä on välttämätöntä käyttää kipsi-kipsiä (alkupiste), koska tämä seos mahdollistaa suorat ohuet kerrokset ilman tuhlaamista.

Hyvä tulos voidaan saada tasoittamalla seinät laatan alla kipsilevyllä

Seinien kohdistaminen laattoineen kipsilevyllä on korkealaatuista

Säädä sisäkulmat vahvistusnauhalla. Laaja lasta, kostutetaan vedellä ja kiinnitetään kittien sisemmän kulman molemmille puolille. Varmista, että pinta on tasaisesti päällystetty ja kittipinta ei ole liian ohut. Kulman molemmilla puolilla alueen kaappauksen tulisi olla noin 50 mm. Kasta nauha kauhaan vettä ja taivuta se puoleen. Laita se nyt nurkkaan ja purista se kittiin. Aloita tasoittamalla se pitämällä yläpäätä ja suoristamalla sen alareunaan.

Kostuta taas laaja lavat (10 cm) ja vedä ne kulman molemmille puolille. Samanaikaisesti lastan reuna on pidettävä mahdollisimman lähelle taivutuspistettä. Puristettavien töiden on oltava riittäviä purkamaan ylimääräinen täyteaine nauhan alapuolelta. Jotta vältät mahdolliset juoksut ja epätasaisuudet, puhdista nurkan pinta kuivalla lastalla. Ei ole suositeltavaa käyttää hiomapaperia tai hiomaverkkoa puhdistukseen. tässä tapauksessa nauha voi vaurioitua. Toista kittiä, kunnes kulma on täysin sama. Viimeinen kerros levitetään kulmasolalla, jonka leveys on yli 25 cm. Kun olet asentanut tuoretta kipsikerrosta, siirrä kulmasolava seinätasolle ja paina sitä molemmille puolille. Nosta nyt 15-25 cm: n tontti seinää pitkin. Jos saat hieman aallotuksen - poista se ohut kerros viimeistely kitti.

Kuinka tasata seinät taustakuvaksi

Seinien sovittaminen kipsilevyllä on paljon helpompaa kuin kuivat sekoitukset. Kipsilevyt kiinnitetään erityiseen metalliprofiilirungon runkoon. Vakiolevyn kipsilevy - 2500x1200x12.5 cm. Määritä näiden parametrien perusteella materiaalin määrä.

Mittaa seinät. Jos niiden pituus ylhäältä ja alhaalta on sama, niin voimme jatkaa turvallisesti. Jos pituus on erilainen - tämä on otettava huomioon kehyksen asennuksessa. Esimerkiksi yhden seinän alareunan pituus on 3 m, vastakkaisen seinämän pituus on 3 m 5 cm. Siksi nämä 5 cm: n kannattaa ottaa huomioon kehyksen alapuolella olevassa huoneessa. Aloita merkintä pitemmäksi seinäksi, kun otetaan huomioon etäisyys oppaan alta.

Kipsilevy antaa erinomaisen tuloksen - seinät näyttävät moitteettomalta sileältä

Tapetit tapetilla, kipsilevyllä vuorattuina, näyttävät moitteettomalta sileältä ja sileältä

Sitten astu alas 3-4 cm etäisyydelle seinästä ja katosta, ruuvaa ruuvi. Pidä se, kiinnitä luodinviiva paksuihin lankaihin (voit ottaa tavallisen mutterin). Kiinnitä lanka nyt ruuviin ja kiristä se. Tee sama toimenpide kaikkialla huoneen kulmassa, venytä lanka lattialla ja lähellä kattoa. Näin saadaan tuleva kipsilevyn muoto. Rinnakkaisviivojen pituuden tarkistamisen jälkeen irrota kierteet ja kiinnitä ohjaimet ruuviin. Sen jälkeen lattian ja katon oppaissa työnnä telineen kiskot 40-50 cm: n välein leikkaamisen jälkeen huoneen korkeudelle. Saatu luuranko on vahvistettava voimakkaasti. Tämä tehdään kiinnittämällä napit ruuveilla oleviin ohjaimiin. Nyt jokainen teline on kiinnitettävä tiukasti seinään. Käytä tähän tarkoitukseen yksinkertaisia ​​puupalkeja, liu'uttamalla se seinän ja seinän väliin GCR: stä kiinnittämällä ne pitkillä ruuveilla, asentamalla ne. Kipsilevyjä on kiinnitetty jokaiseen telineeseen 30-40 cm: n välein. Samanaikaisesti ruuvien päät täytyy vaimentaa kevyesti kipsilevyyn.

Kun asennat kaikki levyt, saat täysin tasaisen pinnan, joka voidaan maalata, tapetti tai levittää siihen koristeellisella kipsi.

Videohakemisto

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

79 − = 72

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map