Kuuman keittiön vaihtaminen + muutamia vinkkejä mikserin korjaamiseen

Kuuman keittiön vaihtaminen + muutamia vinkkejä mikserin korjaamiseen

Kuuman keittiön vaihtaminen + muutamia vinkkejä mikserin korjaamiseen

Tahansa sekoitin asennetaan keittiössä on täytettävä tietyt vaatimukset - pehmeys veden paine, helppo lämpötilan valvonta ja, mikä tärkeintä, ei ole vuotoja. None terveys laitteella voi ajaa ikuisesti, joten määräajoin toiminnan aikana se on tarpeen korjata tai vaihtaa. Jos et halua käyttää LVI aina, kun on ongelma suorituskykyä mikseri, sinun täytyy tietää, miten muuttaa hana keittiöön, ja mitä tehdä, kun standardin vian ilmetessä.

Tyypit keittiön hanat

Nykyään markkinoilla on laaja valikoima keittiön hanat, jotka voidaan jakaa kolmeen luokkaan:

 • dvuhventilnye;
 • yhden vivun;
 • Kontaktiton.

dvuhventilnye

Classic-hanat, jotka ovat tunnettuja Neuvostoliiton aikakaudesta lähtien, on ominaista yksinkertainen ja luotettava muotoilu. Metallikotelossa on kiinteä mekanismi - laatikko, joka säätelee veden syöttöä venttiilin pyörimisen kautta.

mikseri

Kaksi venttiilinen mikseri tiskialtaalle

Vanhemmissa malleissa on ruuviakselilaatikot. Tällaisten mekanismien sisällä on ruuviruuvi, joka venttiilin pyörimissuunnasta riippuen puristaa tai vapauttaa tiivisteen. Tarvittavan pään saavuttamiseksi on tehtävä useita kierroksia. Toisaalta se mahdollistaa veden taloudellisen käytön ja toisaalta tällaisen laitteen toiminnan ei ole täysin kätevää. Siksi sekoittimien "Neuvostoliiton" versiot vähenevät vähitellen menneisyydestä.

pensas

Helical laatikko

Nykyaikaisissa malleissa käytetään yleensä ns. Puolikierrosventtiilejä, joiden periaate perustuu kahden keraamisen levyn käyttämiseen erikoisreikiillä. Kun nämä reiät ovat samat, vesi siirtyy sekoittimen silmukkaan, kun ei - syöttö pysähtyy. Täysin auki tai päinvastoin, sulkemalla hana keittiössä, riittää kääntää venttiili 180 ° yhdeksi tai toiseksi (siis nimi - puolikiertoinen).

pään osat

Keraaminen nosturi-pyökki

Yksivipuiset

Sekoittimet nopeasti saivat suosioaan tyylikkään ulkonäön ja mukavan työn ansiosta. Tavallisten kahden venttiilin sijaan tässä tapauksessa käytetään vain yhtä vipua, joka sallii sekä kylmän että kuuman veden syöttämisen.

mikseri

Yksivipuinen keittiön hanayksikkö

Patruunan periaate on samanlainen kuin venttiilisekoittimen metallikeraamisen venttiilin toiminta. Keraamisia levyjä on myös kaksi, mutta tässä tapauksessa reikien määrä on kolme tai kaksi kylmä / kuumavesisäiliöön ja toinen virtaussuuntaan nokkaan. Jos kasetti on toiminnassa, veden virtaus ja lämpötila voidaan säätää helposti.

Huomaa: Edullisissa sekoittimissa on usein ongelmia syöttösäätöön liittyvän tarkkuuden takia, koska kaikki vipuominaisuuden edut eivät häviä. Tämän välttämiseksi on suositeltavaa vaihtaa hana-kasetti heti paremmin.

patruuna

Vipupatruuna

kontaktiton

Ei-koskettavien hanojen läsnäolo moderniin keittiöön ei ole harvinaista, kuten muutama vuosi sitten. Erityisen anturin ansiosta veden syöttö alkaa, kun henkilö tuo kätensä kosketukseen ja pysähtyy, kun hän poistaa ne. Tällainen tekninen ratkaisu ei ainoastaan ​​vaadi jatkuvasti kääntää vipuja ja venttiilejä, vaan myös mahdollistaa veden taloudellisen käytön.

Anturimallin pääkomponentit ovat:

 • keho;
 • Induktio-anturi;
 • magneettiventtiili;
 • ohjausyksikkö;
 • ladattava akku;
 • säätöventtiili.

Kun esine tuodaan anturiin, se synnyttää sähkömagneettisen signaalin, joka ohjaa ohjausyksikön avulla komennon käynnistää magneettiventtiili. Veden pää ja lämpötila asetetaan asennusventtiilillä tai erityisellä paneelilla, joka on ominaista kalliimmille laitteille.

1
mikseri

Anturisekoittimen toimintaperiaate

Vesihanan vaihtaminen - askel askeleelta

Keittiön hanan vaihtaminen ei tarvitse laajaa valikoimaa työkaluja, jotka ovat juuri varastossa:

 • säädettävä jakoavain;
 • ruuvimeisseli;
 • taskulamppu (tarvittaessa);
 • astia veden tyhjentämiseen.

Huolimatta laaja valikoima keittiön hanat, niiden asennus tekniikka on lähes identtinen. Itse asiassa se on jaettu kahteen vaiheeseen: vanhan nosturin purkaminen ja uuden asennuksen.

Vanhan laitteen purkaminen

Ennen kuin poistat vesihanan hanan, sinun on katkaistava keittiössä oleva vesi. Asuinrakennusten sulkuventtiilit asennetaan yleensä kylpyhuoneisiin. Koko huoneisto ei ole tarpeen irrottaa vedestä. Jos hydrauliikan johdotus on tehty oikein, on mahdollista katkaista vettä vain tietystä pesusta.

Muilla toimilla on tämä järjestys:

 1. Kun olet lukittunut pää, avaa kylmän ja kuuman veden hanat lieventämään putken paineita.
 1. Irrota joustava podvodku vesiputkesta. Vesi voi jäädä putkeen, joka on tyhjennettävä erikoisvalmisteiseen astiaan.
putkityöt

Irrota joustava putki vesihuolto

 1. Katkaise sifoni viemäristä ja poista pesuallas. Voit tehdä tiskin irrottamatta, mutta tässä tapauksessa ei ole kovin kätevää suorittaa työtä koskettamisen korvaamiseksi.
sammuta sifoni

Sifon erottaminen viemärijärjestelmästä

 1. Irrota pesuallas takaseinältä sekoitinliitäntä. Ensin sinun täytyy vapauttaa mutteri ja sitten ruuvi ruuvimeisselillä.
kiinnitys mikseri

Kierrä mikserin kiinnitys

 1. Irrota vesihana ja siirrä letkut pesualtaan reiän läpi.
asennus

Nosturin kiinnitys

Uuden sekoittimen asentaminen ja liittäminen

Jos päätät vaihtaa vesihanaa, ei ole suositeltavaa jättää vanhoja kaapeleita. Pääsääntöisesti kaksi 40 cm: n pituista joustavaa putkea, jossa on uusi sekoittimella. Jos letkujen pituus on liian pieni tai epätyydyttävä, käy terveysvarastoon ja valitse luotettava linja.

Tärkeää! Sen varmistamiseksi, että nosturin kytkentä putkeen on kestävä, letkut on valmistettava laadukkaasta myrkytöntä kumia ja niiden punotus on valmistettu ruostumattomasta teräksestä.

Sekoittajan asennus suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Liitämme joustavia letkuja nosturiin. Ennen kuin teet tämän, varmista, että kaikki kumitiivisteet ovat paikoissaan.
joustava letku

Joustavan letkun kiinnittäminen kosketukseen

 1. Asennamme renkaan tiivisteen suoraan uraan. Tämä tiiviste on välttämätön, jotta estetään veden virtaaminen kaapin sisäpuolelta uppoasennuksessa olevan asennusreiän läpi.
rengasmainen tiiviste

O-renkaan pinonta

 1. Letkut siirretään asennusreiän läpi ja kiinnitetään sekoitin kiinnityslevyn avulla. Pulttien määrä voi vaihdella. Joissakin malleissa on yksi kiinnityspiste, toisissa - kaksi.
letkun läpäisy

Letkun letku asennusreiän läpi

 1. Asenna pesuallas paikalleen, tiivisteet tiivistetään seinälle silikonilla.
uppoasennus

Pesuallas asennetaan paikalleen

 1. Liitämme putket kylmän ja kuuman veden putkiin, jonka jälkeen yhdistämme altaan sifon viemäriin.
yhteyden muodostaminen

Putkien liittäminen putkiin

Korjaussekoitin keittiössä - hyödyllisiä suosituksia

Riippumatta siitä, mitä vesihanaa käytät, käytön aikana voi olla ongelmia sen toiminnallisuudessa (vaikkakin kosketuksettomilla malleilla on vähemmän vaikutusta). Tietenkin voit vaihtaa keittoa keittiössä milloin tahansa, mutta ei aina ole suositeltavaa. On olemassa useita ominaisvirheitä, jotka voidaan poistaa ilman uuden laitteen ostamista.

Kuinka eliminoida vuotaminen kannan alapuolella

Usein, kun avaat kahden tuuletetun sekoittimen, vesi alkaa vuotaa pistokkeen kiinnityspisteen kohdalla. Tärkein syy on tiivisteiden kuluminen. Kumitiivisteiden kulutuksen voimakkuus riippuu siitä, kuinka usein käännät ganderin käytön keittiön altaan avulla. Vanhojen tiivisteiden vaihtaminen uusiin, irrota kiinnitysmutteri ja irrota suukappale kotelosta.

Vihje! Koska kromattua pinnoitetta vaurioitava helposti, on mutteri käärittävä ohuella rievulla. Asennettaessa siistintä paikalleen, älä kiinnitä liikaa voimaa pultin kiristämiseksi, koska se voi vahingoittaa koteloa. Erityisesti se koskee silumin tuotteita.

tiivisteen vaihto

Muutos on välttämätöntä heti kaikkien tiivisteiden avulla, vaikka ne näkyisivät normaalisti

Venttiilin portin vaihtaminen

Akselilaatikossa olevan vian seurauksena on venttiilistä vuoto tai kyvyttömyys täysin estää vettä. Jos ensimmäinen ongelma voidaan eliminoida palautta- malla kumitiivisteet, toisen mekanismin ratkaisemiseksi tarvitaan koko mekanismin korvaaminen. Kaikissa luetelluissa tilanteissa akselin on oltava kokonaan irti.

Ennen kuin höyrynpoistoa puretaan, on tarpeen sulkea vesi keittiössä, muuten akselin poistamisen jälkeen virtaus kaadetaan avoimesta reiästä. Sitten suoritetaan seuraavat vaiheet:

 1. Poistamme vauhtipyörän korkista, jonka alla on ruuvi.
 2. Kierrämme ruuvin ja poistamme karitsan.
 3. Jos tarvitset lisävarusteita, irrota se.
 4. Kierrä tai kääntäkää ruuvaamalla akseli nosturin rungosta.
 5. Korvaamme kumitiivisteen tai asennamme uuden mekanismin.

Vihje! Jos pitkäaikainen altistuminen kosteudelle kierteitetyistä liitoksista on korroosiota, niitä tulee käsitellä erityisellä penetroivalla rasvalla, kuten WD-40, joka yksinkertaistaa huomattavasti mekanismin purkamista.

ohjelma

Järjestelmän korvaava akseliväline

Vaihda vipusekoitinta

Vivasekoittajien ongelmat esiintyvät harvemmin kuin venttiilihitsaimilla. Sinun on kuitenkin oltava valmis siihen, että täällä sinun on myös vaihdettava patruuna sen kulumisen tai mekaanisen vian vuoksi. Tämä työ suoritetaan seuraavasti:

 1. Sammuta vesihuolto.
 2. Irrota kahva (vipu), josta ruuvaa tappi, joka sijaitsee koristepistokkeen takana.
 3. Ruuvaa patruunan kotelo.
 4. Kierrä ruuvitaltta kuparin (tai messinki) pidikkeestä.
 5. Vie vanha patruuna kotelosta ja asenna uusi paikalleen.
 6. Keräämme hanan päinvastaisessa järjestyksessä.

Vihje! Sekoittimien patruunat voivat poiketa toisistaan. Älä siis osta tätä tuotetta ennen nosturin irrottamista.

mikseri

Yksivipusekoittajan purkamisen järjestelmä

Ilmeisesti keittiön hanan vaihtaminen tai korjaaminen ei ole liian vaikeaa, jos sinulla on ainakin pieni putkikokemus. Tärkeintä on huolehtia ja kiinnittää huomiota jokaiseen vaiheeseen, erityisesti silloin, kun laite kytketään vesihuoltoon. Jos et ole varma kyvyistasi, voit aina kääntää ammattilaisille.

Video-oppitunti: keittiön hana-asennus

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

3 + 4 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map