Корална кухня за приятелско семейство

Корална кухня за приятелско семейство

горните шкафове

Разходи за ремонт: 80000 rub.
Кухня: 10,4 квадратни метра. м.
нареди: ФЕ “Горшков” във Вологда през 2013 г.
настроен: 4.6 pg.m./ 46 000 рубли.

Направихме напълно кухнята ни от нулата, защото купи апартамент в нова сграда. Едно от основните изисквания за кухнята беше наличието на достатъчно голяма работна повърхност и ергономичен дизайн на ъгловото пространство, което в основата си постигнахме като резултат. Също така исках да комбинирам яркостта и динамиката с класиците. Ето защо, за слушалките, подът и вратите са използвани спокойни тонове с естествени нюанси, а за стените – ярък текстуриран коралов тапет.

моята кухня

Стените на кухненските шкафове са изработени от ламинирана ПДЧ, фасадите са конструктивни MDF. Комплектът е изработен в различни цветове: горно – светло бежово, долно – кафяво, стенен панел и цвят на ламела “лен”. Работната плочка е поръчана устойчива на влага с матова повърхност поради практичност и естетика. В това представяне е по-лесно да се поддържа и изглежда по-представителен. Стъклото в горните чекмеджета е тъмно матирано с дискретен модел, който идеално контрастира със светлата повърхност на окачените шкафове и се комбинира с домакински уреди.

горните шкафове

Ъгловото пространство се опита да използва максималното. В главния ъгъл имаше полуотворен шкаф, в горната част на който комплектът за оказване на първа помощ беше удобно разположен, а под нея – микровълнова фурна. Намира се на 10 см под основното ниво на окачващите шкафове за лесна работа.

кухненска мивка

Дълго мислеше къде да постави телевизора. Идеята дойде неочаквано. Трябваше да пожертвам една от окачените шкафове, правейки място за телевизора, окачен на подвижната скоба, което промени ъгъла на гледане.

Телевизия на мястото на килера

В окачения шкаф над плота е построена качулка. Под тръби-канали в слушалките, срязани с електрически пробивен отвор с правоъгълна форма с размерите на тръбата, така че каналите да са скрити зад фасадите, което ги прави невидими и отведени. Плюс имаше и две достатъчно големи шкафчета за различни дреболии.

шкаф за малки неща

Под шарнирните релси са монтирани. Те са в съвършена хармония с техниката на металния цвят.

кухня печка

Долната част на слушалката има голям брой чекмеджета за ястия, храна и други кухненски прибори. Работната зона е разделена на мивка в две приблизително равни части (90 см), което го прави много удобно за използване едновременно и за едновременно няколко човека.

кухненска мивка

Височината на долните шкафове се извършва по индивидуална поръчка – 90 см, за разлика от стандартните 85 см. Особено за високи, за да не се огъваме и да не се уморяваме при готвене. Дъното на мивката се намира в най-малко достъпното и, съответно, недостатъчно използваното място. На стенния панел има няколко двойни изхода в тон на слушалките.

маса за рязане

Повърхността за готвене е избрана предимно от съображения за икономичност и практичност. Е, разбира се, външността също беше важна.

дяволче

уреди в кухнята

Трапезарията е достатъчно проста и удобна и се състои от бюро-книга, която може да бъде разградена, ако е необходимо, и класически столове. В едно голямо семейство има достатъчно място за всички.

трапезария

хладилник

Дизайнът на стените се приближи много внимателно. Исках да е блестящ, не блестящ и не е трудно за очите ми. Коралният сянка според нас отговаря на всички тези изисквания, така че тапетът от този цвят вече украсява нашия ресторант.
Цветни тапети за цветна коса

цвят на стената

decor

Leave a comment