Vízmelegítő kiválasztása a konyhában edények mosására: az átfolyási és tárolási modellek áttekintése

Vízmelegítő kiválasztása a konyhában edények mosására: az átfolyási és tárolási modellek áttekintése

Vízmelegítő kiválasztása a konyhában edények mosására: az átfolyási és tárolási modellek áttekintése

A központi melegvíz fokozatosan elveszíti relevanciáját a gyakori megszakítások, a szolgáltatások rossz színvonala és a magas költségek miatt. Egyre több ember gondol a vízmelegítő vásárlására a konyhában mosogatáshoz. Ahhoz, hogy mindig kellemes hőmérsékletű vizet használjon, válassza ki a konyhájához a fűtőtest kiváló minőségű, praktikus és gazdaságos változatát. Ehhez elegendő megismerkedni főbb fajtáikkal és kiválasztani a megfelelő modellt.

A konyhai vízmelegítők típusai

Ha egy konyha, ahol a vízfogyasztás nem túl nagy, akkor a folyékony vízmelegítő a megfelelő választás. A konyhai elektromos vízmelegítő elve nagyon egyszerű. Hasonló a gázoszlophoz: egy kis vízfolyó érintkezik a fűtött TEN-vel, és nagyon gyorsan felmelegszik a kívánt hőmérsékletre.

mosás

A vízmelegítővel a mosogatás sokkal kényelmesebb

A fűtőtestek két típusa van:

 • víztükrű;
 • nyomást.

Nem túlnyomásos konyhai vízmelegítő

Az első típus egy kis tartály, amely a csapszint fölött van. Ahhoz, hogy megértsük, milyen építkezéssel foglalkozik, képzeljen el egy egyszerű mosdót, amit mindenki megtalálhat a dákán. Egy tartály vízzel és egy lyuk alján. És most hozzáadja a kazánt. Körülbelül annyira az ujjakon lehet leírni egy nyomás nélküli vízmelegítőt egy konyhába, és feltételezni, hogy milyen nyomást várhat el.

hősugárzó

A fűtőkészülék alsó felépítése

A szelep, amely korlátozza a tartály vízellátását, hasonló a WC-tálban található vízhez. Az úszó helyzete a tartály vízszintjétől függ. Amikor a szint leesik, az úszó leesik és ezáltal megnyitja a szelepet. A víz beáramlik a fűtőbe. Amikor a szint eléri a kívánt jelet, az úszó felemelkedik és megakadályozza a vízellátást. Ez az egyszerű kialakítás védi a rendszert a túlfolyástól.

Az igazságosság kedvéért meg kell jegyezni, hogy egy kis fejjel a víz a melegítőből jól áramlik. Mindez azért, mert a csaptelep, amelyhez átáramló kazán tartozik, speciális diffúzorral van felszerelve. A nagyon apró lyukakon áthaladó víz jó nyomást biztosít a kényelmes használat érdekében.

Figyelem! Az ilyen kis lyukak gyakran eltömődnek apró homokszemcsékkel, rozsdagával és más szennyeződésekkel, amelyek bőségesek csapvízben. Ezért készen kell álljon arra, hogy rendszeresen cserélje ki a fűtőelem e részét.

nem nyomás alatt

A nem nyomású vízmelegítő változata

Az ilyen típusú fűtőtestek előnyei:

 • a víz önállóan önthető (adható);
 • a fűtőelem lecserélésének lehetősége;
 • olcsó;
 • tömörség.

A nem nyomású típusú vízmelegítők hátrányai:

 • viszonylag alacsony hatékonyság magas energiaköltségek mellett;
 • kényelmetlen elhelyezés;
 • Nincs szigetelő réteg, mint egy tároló fűtés;
 • A piszkos víz gyorsan letiltja a készüléket.

Nyomásáramú forró vízmelegítő

Egy sokkal praktikusabb lehetőség egy nyomáson folyó konyhai vízmelegítő. Hasonló elven dolgozik. A különbség az, hogy a vizet nyomás alatt folyamatosan biztosítják. Ilyen vízmelegítőben termosztát van felszerelve a hőmérséklet beállításához. Ön megváltoztathatja a fűtőelem teljesítményét, vagy befolyásolhatja a vízellátást. Logikus, hogy kisebb nyomás mellett a víz jobban felmelegszik.

A kazánok 2 alkategóriája van:

1
 • melegítő a csaphoz;
 • önálló áramlási típus.

A konyhai csaptelep átáramló vízmelegítő kompaktságával és megjelenésével vonzza. Úgy tűnik, hogy miért mindezen összetett konstrukciók, a nagy tartályok és a labirintusok csövek, ha a megoldás lehet olyan egyszerű - egy fűtőtest épült közvetlenül a csapot.

vízmelegítő a daru számára

Úgy néz ki, mint a jövő konyhájának belseje

De itt minden nem olyan nyilvánvaló, mint első pillantásra tűnhet. A csapvíz-fűtő egy kissé módosított keverő, amelynél erős elektromos fűtőelem és több mikroáramkör van elhelyezve. Állítsa be a fűtőelem paramétereit a keverőkar használatával.

A vízmelegítő szabványos kimenettel van összekötve, a készülék teljesítménye átlagosan 3 kW. Mivel ez a kapacitás nem lehetséges nagy mennyiségű forró vízzel percenként, a vízmelegítő az eredeti vízhőmérséklettől függően mindössze 3-4 l-t termel.

A konyhai folyékony vízmelegítők a vízvezetékhez és az összekötő rugalmas tömlőkhöz csatlakoztatott különálló elektródák formájában lehetnek. Ez a típusú kazán szélesebb körben jelenik meg a piacon. Saját magának választhatja ki a kívánt teljesítményt, méretet, konfigurációt és hangerőt.

vízmelegítő

Olyan kicsi, hogy könnyen illeszkedik a szekrénybe

Az ilyen különböző fűtőberendezések előnyei:

 • jó nyomás;
 • a hőmérséklet és az áramfogyasztás teljes körű ellenőrzése;
 • tömörség.

A nyomású vízmelegítők hátrányai:

 • nagy energiafogyasztás;
 • a készülék magas költsége;
 • komplexitás a telepítés során.

Mely tároló kazán alkalmas a konyhában

A konyha vízmelegítője másképp működik. Ez egy vastag falú tartály, amelyen belüli elektromos fűtőelem van. A kazán termosztáttal is rendelkezik, amely szabályozza a vízhőmérsékletet. Az ilyen fűtőelem a falhoz van csatlakoztatva, mivel a táplálás alulról van, és a forró víz kifolyó felülről van. A konyhában a mosogató alatt van egy elhelyezési lehetőség.

kazán

A rejtett kazán elhelyezésének változata

A folyékony típusú kazán elve a tartályba belépő víz fokozatos melegítése. Amikor a víz felmelegszik a beállított hőmérsékletre, az érzékelő automatikusan kikapcsolja a fűtést. Amikor lehűl, vagy elhasználódik, az érzékelő bekapcsolja a fűtést. Így a tároló-vízmelegítő belsejében mindig egy hőmérsékletű, forró vizet kínál, ami nagyon kényelmes.

De a konyhában nincs értelme egy nagy térfogatú kazán telepítésében. Az edények mosogatásának vízfogyasztása általában kicsi. Folyamatosan meleg, 80-100 liter forró vizet kell mosni pár lemez, nem gazdaságosan a villamosenergia-fogyasztás. Igen, és olyan hely, ahol egy ilyen aggregátum sokat fog igénybe venni. A konyhában a 6-10 literes kis folyadékkazánok a legalkalmasabbak, amelyek nem fogyasztanak sok villamos energiát és kompakt méretűek.

konyha

Jól néz ki

A konyhában lévő tároló-vízmelegítő fő előnye a kapacitás. Rendszerint ezek az eszközök szabványos háztartási csatlakozóaljzathoz csatlakoztathatók - nem fogyasztanak nagy mennyiségű villamos energiát, ami azt jelenti, hogy a kábelezés terhelése elfogadható. Mindazonáltal, nagy kapacitású kazán vásárlása előtt - 5 kW-tól forduljon szakképzett villanyszerelőhöz, hogy a huzalozása ellenáll-e egy ilyen készüléknek.

Mit kell figyelembe venni a választáskor?

Ha azt tervezi, hogy fűtőtestet vásárolna kizárólag a központi melegvízellátás megelőző karbantartása során, akkor nincs értelme pénzt költeni egy drága modellre. Nyáron teljesen kis teljesítményű, kis mennyiségű vízzel működő kazánt fog kezelni.

melegítők

Nem könnyű választani a fűtőtestet

Ha a kazánot egész évben a konyhában szeretné használni, fontolja meg a kisméretű, akár 15 literes kumulatív modelleket. Mivel a csapvíz télen nagyon hideg (kb. 5 fok), a folyó vízmelegítő egyszerűen nem képes megbirkózni egy ilyen hőmérsékleti különbséggel.

kötet

A hangerő kiválasztása

A kazán teljesítménye a fő jellemző. És nem csak a fűtés sebessége és az energiahatékonysági osztály. Ennek a kérdésnek a fontossága abban rejlik, hogy a legtöbb lakásházban a gyenge elektromos vezetékek miatt nincs lehetőség nagy kapacitású vízmelegítők telepítésére. Ön akár egymástól függetlenül csatlakoztatható akár 5 kW-os készülékekhez is, akkor különálló vastag huzalral kell csatlakoznia az árnyékoláshoz, vagy általánosan használnia kell a háromfázisú hálózatot.

A legkisebb a tároló kazán. Kicsi modelleket találhat 0,8 kW-tól. A csaptelepek, a vízmelegítő kazánok körülbelül 7 kW-ot fogyasztanak. A nagyobb teljesítményű elektromos berendezéseket nem kell a konyhába telepíteni. De ha meleg vizet fogyasztanak nemcsak az edények mosásához, hanem a zuhanyozáshoz, megfelelőek lesznek.

táblázat

A vízmelegítési idő függése a TET teljesítményétől

Mivel az elektromos vízmelegítő két potenciálisan veszélyes dolgot ötvöz: a víz és a villamos energia, mindazt, ami a biztonságos üzemeltetéshez szükséges, figyelembe kell venni a kiválasztás során. A jó kazán rendelkezik egy biztonsági leállító berendezéssel (RCD) áramkimaradás esetén. A "túlmelegedés" és az automatikus kikapcsolás elleni védelmet "száraz" kapcsolás esetén kell felszerelni. És ne felejtsd el a földelést.

Hogyan szerelhet fel egy vízmelegítőt?

A vízmelegítő telepítését egy tapasztalt mesternek kell elvégeznie, aki megérti a vízvezetéket és az elektromos áramot. Mivel számos típusú vízmelegítő van, ezeket különböző módon kell felszerelni. A telepítési folyamatnak közös jellemzői vannak, de vannak olyan funkciók is, amelyek mindegyik eszközhöz hasonlóak.

Modell daruval

Telepítse a keverőbe beépített vízmelegítőt. Mivel a készülék teljesítménye alacsony, átlagosan körülbelül 3 kW, csatlakoztatható egy rendes kimenethez. Algoritmus egy áramlási típusú vízmelegítő csaptelep beszereléséhez:

 1. Először meg kell gyűjtened a vízmelegítőt. Csatlakoztassa a fő mechanizmust egy kifolyócsaptelepen, az embereknél "gander" néven. A készülék főegységére nincs szükség beavatkozásra, teljesen összeszerelve és készen áll a beszerelésre.
vízmelegítő

Az eszközt szétszerelt formában értékesítik

 1. A következő lépés a vízmelegítő telepítése a mosogatóra. Ehhez különleges lyuk van. A fûtéshez egy gumitömítés-tömítés készletet adnak el. Szerelje be a csatlakozót a főegységbe.
 2. Még egy O-gyűrűt kell beépíteni a mosogató lyukába. Ezután helyezze a keverőt az összekötő betéttel.
helyezze

A betét csatlakoztatása

 1. Az anya csavarja az alját a stabilitás és a megbízhatóság érdekében.
 2. Csatlakoztassa a csapot a hidegvíz rendszerhez. Használjon tömítőanyagot. Győződjön meg róla, hogy nincs szivárgás: kapcsolja be a vizet anélkül, hogy a csapot villanyáramhoz csatlakoztatta volna.
 3. Ha a telepítés sikeres, bekapcsolhatja a vízmelegítőt.

Fontos! Mivel a fűtőpanelben lévő vezeték rendszerint nem túl hosszú (kb. 1 m), elővigyázatosnak kell lennie, mielőtt elérné a hozzáférési tartományban lévő megfelelő csatlakozót.

Ebben nincs semmi bonyolult, a beépített daruval felszerelt konyhába áramló elektromos vízmelegítő készen áll a használatra.

Mosogass a mosdó alá

Leginkább akkor, ha a konyhában lévő kazán a mosogató alatt van. Ez praktikus és nem feltűnő. Az ilyen módon történő beszereléshez azonban semmilyen tároló kazán nem fog működni. Biztosítani kell, hogy a kiválasztott modell felülről kapcsolódjon a vízellátáshoz. Ahhoz, hogy a mosogató alatt a konyhai vízmelegítőt minden szabály szerint telepítsenek, kicsit meg kell dolgoznod.

 1. Készítse elő a kazánt. A vízmelegítő tetején 2 csúszda van, általában vörösre és kékre festettek. Nem nehéz kitalálni, mit jelentenek. A tápkúpra (kék) kívánatos egy ún. Visszacsapó szelep felszerelése. Megvédi a készüléket a víz ellentétes mozgásától, a tartály felszakadásától a TEN meghibásodása esetén, és szükség esetén leengedi a vizet is.
szelep

Ellenőrizze a szelepet

 1. Ezután szerelje be az elzárószelepet a vízbemeneti és kimeneti nyíláson. A forró víz szelepét (kimenet) külön kell felszerelni, hidegen - a visszacsapó szeleppel együtt.
kapcsolat

Csatlakozási diagram

 1. Csatlakoztassa a kazánt a vízellátáshoz. Szerelje fel a pólókat a vízvezetékekre. A használt csövek átmérőjét az adott modell műszaki előírásaiból lehet megtudni. Általában 16-20 mm-es csöveket használjon. Feltétlenül használjon tömítőanyagot. Fontos, hogy ne csak a szálat jól húzza meg, hanem ne húzza meg, hogy ne sérüljön a tömítés.
felszerelés

Csatlakoztassa a kazánt a vízellátáshoz

 1. A kazánban lévő vízbevezetés előtt telepített visszacsapó szelepnek van egy nyílása, ahonnan víz csöpöghet. Helyezzen be egy speciális csepegtetőt vagy szifont, hogy a víz a kívánt irányba áramoljon.
 2. Az elektromos rész a készülék megfelelő földeléséből és annak elektromos csatlakozásából áll.
 3. Töltse fel vízzel a vízmelegítő bekapcsolása előtt. Csak ezt követően kezdheti el a forró vizet a konyhában.
ustanovk

A telepítés befejeződött

Nyomásáramú forró vízmelegítő

A falra szerelt átfolyó nyomású vízmelegítő nem könnyű összeszerelni. Először is, ez a megnövekedett biztonsági követelményeknek köszönhető. Akár egy vicc, egy 6-7 kW teljesítményű elektromos készülék, ahonnan a víz olyan könnyen áramlik. A víz és a villamos energia veszélyes kombináció. Lépésről lépésre a kapcsolatfolyamat így írható le:

 1. Becsülje meg villanymérőjét. A maximális áramkorlátot fel kell tüntetni rajta. Ennek az értéknek a tápfeszültségre való átalakításához szorítsa meg a hurokban lévő számot a hálózati feszültség - 220V. Így megkapja az elektromos készülékek teljes erejét, ami ellenáll a mérőnek. Például egy 32 amp számlálóhoz 7kW lesz. Ne felejtsd el azokat a más eszközöket is, amelyek sokat fogyasztanak.
információ

A teljesítményinformációkat fel kell tüntetni az eszközön

 1. Válassza ki a vízmelegítőt ezen adatok alapján. A fűtőelem csatlakoztatásához elegendő keresztmetszeti területet kell különálló három fázisú (fázis, nulla, föld) kábelhez rendelni. Ideális esetben egy villanyszerelőnek ezt kell tennie. Csatlakoztassa a kábelt a csatlakozóhoz, amelyhez a készülék csatlakozik.
 2. Szerelje fel a tartóelemeket a falra, ezeket a fűtőberendezéssel együtt szállíthatja, de leggyakrabban külön kell megvásárolni.
 3. Ezután csatlakoztassa a készüléket a vízellátáshoz. Nem nehéz ezt megtenni, a legfontosabb az, hogy teljes tömítést érjenek el, hogy minden csatlakozás teljesen száraz legyen. Csatlakoztasson hideg vizet a vízmelegítő "bemenetéhez". A "Exit" csatlakozik a keverőhöz.
rendszer

A vízmelegítő bekötési rajza

 1. Szereljen fel további szelepeket (szelep) a vízmelegítő előtt, hogy a vízellátás megakadályozható legyen.

Top 5 legnépszerűbb vízmelegítő a konyhában

Nagyon nehéz megérteni a vízmelegítők piaca összes javaslatát. A szemek szétszóródnak a választékból. De sok vásárló tapasztalatai és pozitív visszajelzései a legmagasabb minőségű és elfogadható árat ötvöző öt legfontosabb konyhai melegítőként azonosíthatók.

FerroliHotDog HD 5.5

Olasz érdeklődés Ferroli már régóta ismert az európai piacon. A FerroliHotDog HD 5.5 kazán nagy jelentőséggel bír a vásárlók körében. Ez egy tároló típusú vízmelegítő, de kifelé egyáltalán nem hasonlít a nehézkes párkányokhoz. A Ferroli csak 5,5 literes tartállyal rendelkezik. Nagyon finomnak tűnik, mert méretei csak miniatűrek: 225 * 280 * 380 mm.

Vonzza az ügyfeleket és stílusos designját. A kazán alakja emlékeztet egy tojásra. Világos kék betétek vannak. A test hidegen hengerelt acélból készül. A be- és kikapcsolás a gomb megnyomásával történik. A házon lévő LED jelzi, hogy a készülék be van-e kapcsolva. Szerelje fel a falra, nem számít, a daru szintje fölött vagy alatt.

kazán

Ferroli Hot Dog HD 5.5

A tartály belső felületét különleges zománc borítja a védelem és az élettartam meghosszabbítása érdekében. Annak biztosítására, hogy a tartály ne romoljon a korrózió miatt, egy magnézium anód kerül behelyezésre, ami elektrokémiai potenciáljának köszönhetően magára vonja a kazán tartály belsejében megjelenő galvanikus pár korróziójának minden negatív megnyilvánulását.

Ahhoz, hogy a fűtőberendezésben lévő víz folyamatosan tartsa a hőmérsékletet, a belső tartályt poliuretán habosító fűtéssel védi. Ez az anyag nagyon jól megtartja a hőt, ami nemcsak kényelmes, hanem gazdaságos is. A FerroliHotDog HD 5.5 termeléséhez használt fűtőelem acélból készül. Teljesítmény - 800 watt. A kazán teljes fűtése átlagosan 23 percet vesz igénybe, és az üzemi hőmérsékletet, amelyet ez a folyékony vízmelegítő könnyen kezel a konyha számára - 750.

Az ilyen kompakt, de nagyon praktikus egység ára körülbelül 75 dollár körül ingadozik.

ELECTROLUX Smartfix 2.0 6.5 TS

A svéd márkájú ELECTROLUX az ügyfelek számára az ELECTROLUX Smartfix 2.0 6.5 TS nyomásmentes vízmelegítő számára jó választás. Több mint mérsékelt dimenzióval ez a fűtés jó munkát végez a funkciójában, amely ilyen népszerűséghez jutott. A készülék méretei 270 * 135 * 100 mm, tömege - 1,3 kg. Az ilyen könnyű kivitel minden falra telepíthető. Az aljzatba az ELECTROLUX vízmelegítőhöz való csatlakoztatás történik.

ELECTROLUX Smartfix 2.0 6.5 TS

ELECTROLUX Smartfix 2.0 6.5 TS

A készülék kialakítása minimalista. A szín hagyományos - fehér. A készlet tartozékai több fúvókát tartalmaznak: egy csaptelep és egy zuhany. Ez azt jelenti, hogy a kazán mind a konyhában, mind az edények mosogatásához és a zuhanyzós fürdőszobában helyezhető el. Vezérlés - hidraulikus. A készülék automatikusan bekapcsol, ha víz áramlik rajta.

A vízmelegítő névleges teljesítménye 6,5 kW. Ez egy meglehetősen nagy indikátor, ezért az ELECTROLUX Smartfix 2.0 6.5 TS nem szabad tűzbiztonsági okokból a normál kimenetbe kerülni. A nagyobb biztonság érdekében a gyártók a készüléket túlmelegedés elleni védelemmel látták el.

A teljesítmény, amelyet ez a modell büszkélkedhet az ELECTROLUX-ra, 3,7 l / perc. Ez elég ahhoz, hogy nagyon kényelmes mosogatóket készítsen. Vásárlás ELECTROLUX Smartfix 2.0 6.5 TS 70 dollárért.

AtmorIn-Line

Az izraeli konyhába áramló elektromos vízmelegítők az AtmorIn-Line beépíthetők, és nem rontják a konyhák megjelenését. A kompakt, fehér, elegáns design és céges logó - ez a "gyerek" egyike a konyhai kazánok vezetőinek. 185 * 300 * 110 mm - ez a méret a vízmelegítő.

vízmelegítő

AtmorIn-Line

A fűtőelem teljesítménye 5 kW. A minimális üzemi nyomás 0,6 bar, a megengedett maximális nyomás 5 bar. Az átfolyó kazán teljesítménye az évtől függ. Mivel a nyári vízben a víz sokkal melegebb, mint télen, az átlagos teljesítménymutatónak is különböző értékei vannak. Télen átlagosan 3 liter forró vízre számíthatunk átlagosan, nyáron - legfeljebb 4 órára.

A "száraz bekapcsolás" elleni védelemhez érzékelőt kell telepíteni. A fűtés nem kapcsol be, amíg a víz nyomása el nem éri a 0,6 bar értéket. Van egy automatikus leállási rendszernek a lehetséges túlmelegedése. Az AtmorIn-Line ára 5 kW - 115 $.

Delimano fűtéssel ellátott csaptelep

A Delimano márka most hallható. A csaptelep konyhai vízmelegítő az egyik legkedveltebb terméke. Először is, a forradalmi tervezés elképesztő. A fűtőelem egyszerű keverőnek tűnik. A beépített fűtőelem azonnali vízmelegítést biztosít. A tok műanyagból és fémből készült.

A stílusos modern kialakítás egyik fő előnye ennek a fűtésnek. A testet egy kar segítségével szabályozhatja, szabályozva a fej és a víz hőmérsékletét. A készülék mérete 125 x 70 mm, súlya kissé több, mint 700 g. A készülék egyszerűen a konnektorba dugaszolódik, és a hagyományos csőcsatlakozóval azonos módon csatlakozik a vízcsőhöz.

melegítő Delimano

Delimano keverő-fűtőelem

A vízmelegítő teljesítménye 3 kW. Úgy hangzik, mint kellemes, mert a gyártó azt állítja, hogy ez a csodatevő eszköz legfeljebb öt másodpercet tölt a víz melegítésénél. Az üzemi nyomás 0,4-6 bar között van. Az első mutató nagy jelentőséggel bír a villamos energia és a víz gazdaságos fogyasztói számára. A minimális üzemi nyomás ezen alacsony értéke lehetővé teszi a forró víz használatát, csak a szelep nyitását.

Egy ilyen azonnali vízmelegítőnek kb.

TesyBiLight Compact GCU 1015 L52 RC

Egy másik tároló vízmelegítő, amely tökéletesen illeszkedik egy kis konyhába is - a TesyBiLightCompact GCU 1015 L52 RC. Ez egy 10 literes kazán. A modell méretei 399 * 377 * 247 mm, a készülék súlya 6,6 kg. Érdemes megjegyezni, hogy helytelen figyelembe venni az üres fűtés súlyát, mivel a működés során szinte mindig vízzel tölti fel. A kazán súlya vízzel 16,6 kg.

A tervező gyártók megpróbálták. A kazán rendkívül szokatlannak tűnik: kerekített formák, több színváltozat az előlapon egy termosztát és egy LED. A test anyaga műanyag, a belső tartály acélból készül. A belső bevonatot üvegkerámia zománc védi.

TesyBiLight Compact GCU 1015 L52 RC

TesyBiLight Compact GCU 1015 L52 RC

A TesyBiLightCompact GCU 1015 L52 RC vízmelegítő kapacitása nem hasonlítható az áramlási modellekhez - csak 1,5 kW. A 10 literes teljesítménye mindössze 23 perc alatt hevíti a 75 fokot. Teng itt normális, vízzel érintkezve. A védelemhez magnézium anód van. Ezenkívül védelmet nyújt a túlmelegedés, a fagyás és a túlnyomás ellen.

Az online áruházak átlagos ára 63 dollár.

Videó: Delimano átfolyó vízmelegítő teszt

Miután figyelembe vettük a konyhai vízmelegítők minden típusát, miután megismerkedtünk azok jellemzőivel, előnyeivel és hátrányaival, könnyebb választani a megfelelő modellt. A kazán választása mindig a vevő számára marad, de a telepítés jobb, ha megbízik a szakemberrel. Ez segít elkerülni a kellemetlen meglepetéseket a működés folyamatában.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + 4 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map