Hőgomb kiválasztása: hogyan válasszunk termoszokat azok számára, akik jobban szeretik

Hőgomb kiválasztása: hogyan válasszunk termoszokat azok számára, akik jobban szeretik

Hőgomb kiválasztása: hogyan válasszunk termoszokat azok számára, akik jobban szeretik

Mi a fűtés? Ez egy kényelmes háztartási készülék, egy elektromos vízforraló és egy termosz sajátos kombinációja. A készülék felforralhatja a vizet, megtarthatja a hőt. A készülék kényelmes otthoni, irodai és dacha. Hogyan válasszunk ki egy hőcsövet és mit vegyünk figyelembe a vásárláskor?

 A termopot egy műanyag vagy fém burkolattal borított acél lombik. A lombikban lévő víz hőmérséklete forralás után forró (90-95 fok) 90 percig forralás után forog, majd további 24 órán keresztül a melegítőtartó a víz hőmérsékletét 80 fokban tartja. Ugyanakkor a készülék teste hideg marad.

Mi a különbség a termó és a teáskannák között, egy hőmérséklet-beállító funkcióval?

Egy teáskanna és egy termosz egy modern eszköz

A hőcserélő kombinálja a vízforraló és a termosz funkcióit

Először is, a kötet. Egy tipikus teáskannában legfeljebb két liter vizet tehet fel, és a hőcserélők 3 és 3,5 liter víz között forrnak. Vannak termo párnák és 5 literes. Még a legkisebb termopot (2,2 literes térfogat) is nagyobb, mint a legnagyobb teáskannák (2 liter).

Másodszor, a hatalom. A termopot teljesítménye nem haladja meg az 1 kW-ot, a vízforralók magasabb mutatókat mutatnak. Ennek következtében a vízforraló gyorsabban forrázza a vizet, és lassan a termó edénybe. A termosztátban lévő vizet forraljuk kb. 15 percig (kb. 5 perc literenként), a vízforraló 2-3 percig forral egy liter vizet.

Harmadszor, a víz öntésének módja. A kannát fel kell venni és a pohár fölé kell billenteni, és a termoállvány áll. Víz a Thermo a pohár tele van három módszer egyikével: a gomb megnyomásával (Electropomp), nyomja meg a csészét egy speciális párkányon, préselés, ahol a pumpa (kézi pumpa, ez a módszer a ömlött a víz nem csatlakozik a villamos energia, akkor lehet használni, ha a bekapcsolt készülék ki a hálózatról).

A hőcserélőkben a gyártók először tudták megvalósítani az adott hőmérséklet fenntartását. A készülék folyamatosan tartja a vizet, amíg be van dugva, és néhány órával a hálózatról való leválasztás után. Ugyanakkor a villamos energia minimális mennyiségét költik el. Ha reggel meleg vizet forralunk egy forró, forró vízben, egész nap az ujjhegyére. Egyetértek, remek megoldás otthoni vagy irodai célokra.

Hogyan válasszunk termálfürdőt: alapvető kritériumok

A fém burkolatú hőelemek minőségibbek és stílusosabbak

A fém burkolatú hőelem alkalmas a modern dizájn és a kiváló minőség kedvelőinek

Ha úgy dönt, hogy megvásárolja ezt a háztartási készüléket, akkor annak ára 3 és 12 ezer rubel között változik (a funkcionalitástól és a márkától függően). A hőcső kiválasztásakor vegye figyelembe a következő pontokat:

  • kötet

Ha egy kis család (2-3 fő) van, akkor egy 2,6 literes termoedény alkalmas Önnek. Ha szeretne vendégeket fogadni, és mindig forró vizet kell fogyasztania a teázáshoz, válasszon nagy térfogatú fűtőtestet.

  • hőmérséklet

A készülék megvásárlása előtt határozza meg, hogy melyik vízhőmérsékletet és milyen időre van szüksége. Vannak olyan készülékek, amelyek nagyon hosszú ideig tartják a vizet. De rendszeresen be vannak kapcsolva a hűtött víz melegítésére, és ez a villamos energia költsége. Más készülékek 80 ° C-os vízhőmérsékletet tartanak hat órán keresztül, majd fokozatosan lehűlnek.

  • A vízellátás módja
A műanyag termo-burkolat szép mintázattal díszíthető

A nosztalgiában a kínai termoszok segítenek a hőcső leküzdésében a műanyag dobozon szerencsés minta alapján

1

A vízáramláshoz szükséges hőcső megdöntése vagy emelése nem szükséges. A legtöbb modellnek van egy gombja, miután megnyomta, a vízt egy csészébe öntötték egy vékony csepegésbe. Vannak termopotok, amelyek a hűtő elvén működnek (meg kell nyomni a kupakot a karon), és olyan eszközöket, amelyek a pohárba öntik a vizet a szivattyú elvén (áram nélkül működnek).

  • Tervezés és kiegészítő funkciók

A termopotok változatosak a tervezés során. Vannak eszközök fémes és műanyag burkolattal, mintákkal vagy anélkül. A fém hőszigetelő lyukak a legmagasabb minőségűek, ezért többet költenek. Kényelmesen, ha a készülék rendelkezik egy kijelzővel, amelyen a víz hőmérséklete egy adott időpontban látható. Vannak olyan modellek, amelyek csökkentik a gőzképződést, vannak beépített szűrőkkel ellátott hőpontok. Minél több funkciója van ennek a készüléknek, annál nagyobb a költsége.

A thermos palack kiválasztásakor ne feledkezzen meg a hiányosságairól

Először is, a méretek szempontjából ez a készülék sokkal nagyobb, mint bármely vízforraló. Ezért, ha úgy döntesz, hogy termopotra van szüksége, akkor gondolj arra, hogy hova fogod tenni. Talán egy kis konyhában nincs hely erre a készülékre. Másodszor, a hőcső nagy mennyiségű vízhez van tervezve. Gyorsan forraljuk fel egy csésze vizet, hogy teát készítsünk, nem fog működni. Harmadszor, a termo-lyukak költsége sokkal drágább, mint az elektromos vízforralók.

De ha folyamatosan szüksége van forró vízre, akkor a termo pot szükséges. Jó választás!

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 3

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map