Konyha sziget – a méretek megfelelő meghatározása

a konyha szigetének méretei

A szigeten kialakított konyha kialakításánál a funkcionális kényelem és a tömörség gondolatát helyezték el – ennek a zónának a szükségességét karban kell elhelyezni. Szabványos méretek a sziget bútorok komplexum: 900 mm magasság, szélesség – több mint 1 méter, hossza – 0,6-1,5 és több méter.

A sziget mérete

A hagyományos sziget a konyhában kell elhelyezni, ha a teljes terület a helyiségek több mint 20 négyzetméter. Viszonylag kis szoba 15-20 négyzetméter. m kompakt, összehajtható vagy mobil opciók közül választhat, például az alábbi fotót.

Kis sziget egy konyha akár 20 négyzetméter. m

Részletek a méretekről

Konyha egy szigeten – ez kényelmes, mert a készülék egy másik munkaterület a szobában. A szigetelem telepítése a hasznos munkaterület legfeljebb 25% -át teszi ki. Emellett lehetséges az elektromos csatlakozók eltávolítása és a berendezések felszerelése, a sütő vagy a mosogató elhelyezése.

Table-sziget a konyhában

A teljes által elfoglalt terület a szigeten nem lehet több, mint 10% -át a konyha, és átadja körül kell lennie legalább 1 m széles – a helyiség egyébként zsúfolt és lépni nehéz lesz. Ezért a kis konyhákban a szigetet mozgatható, és nem helyhez kötött – kerekeken.

Így a sziget fő mérete meg kell felelnie az ilyen szabályoknak:

  • Az asztal szabványos magassága 92 cm;
  • Ha a konyhában gyakran olyan munkát végeznek, amely megköveteli az erőfeszítést (pl. Tészta vymes), akkor a pultot az alábbiak szerint kell elvégezni: – 76 cm;

A háziasszonyoknak, gyakran sütemények készítéséhez jó választás lesz a kétszintű sziget.

Kétszintű szigetasztalok

  • Ha a sziget helyettesíti az ebédlőasztalot, akkor a székek és az asztal teteje közötti minimális távolság 300-320 mm. Az asztal-sziget pultjának hossza kiszámítható az egyenkénti 600 mm-es elv alapján.

A sziget és a székek méretei

És élvezni a sziget volt kényelmes, szükséges betartani a szabályt, a háromszög – tűzhely, hűtőszekrény és mosogató kell elhelyezni a parttól 1,5 méter, és ezeket a pontokat kell háromszöget alkotnak kapcsolatokat.

A konyha szigetének formái

A konyha kialakítása a szigeten a következő formák központi elemeit tartalmazza:

  1. A téglalap – a sziget legelterjedtebb és legelterjedtebb formája tökéletesen illeszkedik a kicsi, hosszúkás helyekre.

Téglalap alakú sziget a konyha számára

  1. Egy négyzet alakú sziget négyzet alakú konyhák, vagy abban az esetben A fülhallgató az U alakú mintán található.

Square Island

  1. A félköríves forma egy bárpultos szigetre néz, míg a lekerekített rész a sáv oldalán helyezkedik el, amint a képen látható.

Félkör alakú sziget a konyha számára

  1. A leginkább kényelmes sziget a konyhában U-alakú asztal vagy nyitott kör alakú, mivel lehetővé teszi, hogy mindent elhelyezzen gyalogosan.

U alakú sziget

  1. Vannak teljesen kerek és ovális szigeti táblák is.

Kerek és ellipszis alakú sziget a konyha számára

Általában az alak lehet bármely – a cikcakktól a hatszögig. De magassága közel azonos – 90-92 cm.

A szigeti táblák egyéb formái

Nagy konyha sziget lehet vizuálisan könnyebb megtenni, hogy felkészítse őket a nyitott polcok és fiókok üvegfrontok vagy akár válasszon egy asztal nélküli dekorációk, és persze, a fehér szín teszi sokkal kevésbé kényelmetlen.

Nagy sziget asztalok

decor

Leave a comment