Hogyan készítsünk egy falpanelt a konyhába rögtönzött anyagokból

Hogyan készítsünk egy falpanelt a konyhába rögtönzött anyagokból

Hogyan készítsünk egy falpanelt a konyhába rögtönzött anyagokból

A frissen felújított, de már podnádevszki konyha belsejének frissítésére irányuló vágy gyakran sokan látogat. Az egyik módja nem igényel drasztikus változások, hogy a belső fényes stroke, ezáltal ruházza fel a szoba egy új élet - díszíteni a része a fal panelek festett elemek. A saját kezű panel - ez a "kiemelés", amely képes a konyha szeretőjének jellegzetességeit és preferenciáit tükrözni. Milyen panelek alkalmasak a konyhában való megjelenéshez, és hogyan készítsünk ilyen dekoratív elemet a saját kezünkkel, nézzük részletesebben.

A panel fő típusai és technikái

Egyesek tévesen úgy vélik, hogy a panel ugyanaz a kép. Valójában a kép a képi művészet munkája. A panelnek nem kell mesterműnek lennie. Csak úgy működik, mint egy fényes "spot", amely teljesíti a befejező érintés szerepét a konyhák díszítésében.

Panel a konyhában

Panel - a konyha belsejének díszítésének stílusos módja

A konyhaszekrény bármilyen formájú és méretű lehet. A felhasznált anyag anyagától függően többféle formában valósulnak meg:

 • Fabric. A szövetekre és faliszőnyegekre vonatkozó feliratok, hímzések sorozatosan vagy manuálisan is elvégezhetők.
 • Graphics. A műalkotások tematikus képei és reprodukciói modern nyomtatási technikákkal készülnek.
 • Wood. A lombhullató és tűlevelű fajták faragott paneljeit gyakran féldrágakövekkel bevonják.
 • Kerámia. A mozaikfestményeket kis elemekből és töredékekből álló kerámia lapokból állítják.
 • Plasztikus. Fém, texturált vakolatból vagy közönséges gipszből készült mini-szobrok.

Külön kell feltüntetni a kézzel készített paneleket, amelyek sokféle anyagból készülnek: agyag és sózott tészta, szárított virágok, kagylók, gyöngyök és tengeri kagylók.

Konyha panel

A konyhában a magas páratartalmú és hőmérsékleti ingadozásoktól megtámadó törékeny anyagok felületének védelme érdekében a kompozíciókat a kiválasztott árnyalat átlátszó vagy színezett lakkal borítja

A legfontosabb dolog, amit figyelembe kell venni, amikor kiválasztja, vagy csinál egy díszítőelem magad - a konyha funkcionális helyiség. A térben gyakran mindenféle illata van, és a falakon a legkisebb élelmiszer-zsírrészecskék telepednek le. Ezért a dekoratív elemeket olyan gyakorlati anyagokból kell készíteni, amelyek a gyakori mosás során ellenállnak a nedvesség hatásainak.

Tartozékok elhelyezési lehetőségei

A falpanel a helyiség azon területein helyezkedik el, amelyeket vizuálisan kiemel. Ez lehet a munkafalak köténye, vagy az étkezőasztal közelében lévő hely.

Faragott panel

A faragott panelek remekül néz ki a klasszikus belső térben

Nagyméretű konyhák díszítésekor a tervezők több hasonló elem használatát javasolják ugyanabból a sorozatból, a szoba különböző falain felfüggesztve.

Tipp: a kerámia burkolólapok mozaikszerkezete ellenáll a nedvességnek, ezért jobban használják a konyha munkaterületének díszítésére.

Kerámia panelek

A kerámia panelek, más ötvözési anyagokkal együtt, egyedülálló belső teret hozhatnak létre

Amikor egy panelt választunk a konyhában, fontos mérlegelni a méreteit. A kis konyhák falát kis kompozíciókkal kell díszíteni. Nem fognak túl nagy figyelmet vonzani, így vizuálisan csökkentik a helyet.

Nagy képek nagy konyhákra indulnak. A fal jelentős részét elfoglalhatják, beágyazódhatnak a fülkébe, és háttérvilágítással rendelkezhetnek. A kis képek könnyen "elveszhetnek" egy nagy konyha tágas falán.

1
Panel-gubanc

Érdekes lenne megnézni egy táblát egy spirál lépcsővel

Festett spirál lépcső, amely a szoba sarkában található, szemmel láthatóan a határokat. Annak érdekében, hogy elérjük a további tér illúziójának létrehozásához szükséges hatást, fontos, hogy helyesen írjuk a panelet úgy, hogy a lépcső szervesen kiegészítse a belső térséget, és nem tűnik felesleges elemnek.

Dekoráció a különböző belső stílusokhoz

A konyha belsejének beállításakor a szabályt kell vezérelnie: minden szobának megjelenése, mintája és mérete. A dekoráció témája meg kell egyeznie a belső tér stílusával.

A klasszikus stílusban díszített konyhák tökéletesen illeszkednek az érett gyümölcsök és zöldségek képével, festői tájképekkel és nagy művészek munkáival.

Panel kávébabokkal

Az illatos kávébabos panel minden alkalommal felemeli a hangulatot, emlékeztetve egy barátságos találkozóra

A faragott fából készült és kerámia panelek tökéletesen illeszkednek a konyha belsejébe, ország- vagy Provence-stílusban díszítve. Ez lehet fal kompozíciók használata szárított gyümölcsök, fűszerek és virágok.

Panel lemezekkel

Konyha vidéki stílusban

Vidéki stílus és Provence

A modern belső terek, például a high-tech vagy a minimalizmus méltó kiegészítése dinamikus képek, amelyek az esti városképeket vagy szokatlan absztrakciókat ábrázolják. Itt jól illeszkedik a grafikai panelekbe egy minimalista, szigorú keretben.

Kortárs művészet

Konyhaszekrény a modern stílusban

A konyha szokatlan szigorúságát és szépségét hangsúlyozva, a régi poszterekből készült fali kompozíciók, a könyvek és a magazinok illusztrációi elhasználódtak.

Panel boros dugóval

Nehéz elhinni, hogy egy ilyen eredeti díszítés normál borosakokból készül

Mindenféle kollázs, absztrakció és tájkép tökéletes egy étkező részére.

Moduláris kép

Érdekes olyan moduláris kompozíciókat vizsgálni, amelyekben a kép több különálló részre fragmentálódott

Számos képen függő hangok létrehozása egyetlen integrált képet eredményez.

A panel kialakításának és stílusának megfelelően választva előnyösen hangsúlyozhatja a belsőépítészeti kialakítást, így a "zend" és a személyiség.

Csendélet létrehozása a tojáshéjból

A modern művészetben a felület mesterséges öregedésének, a "krakle" -nek a hatása nagyon népszerű. Olyan termékeket kapnak, amelyeket különleges aeroszol festékekkel vagy karlikos lakkal bevonnak. De lehet egy ilyen szokatlan hatást létrehozni egy hagyományos tojáshéj segítségével.

Panel a konyhában

A zúzott darabok konvex felülete háromdimenziós mozaikok létrehozását teszi lehetővé

A tojáshéjból készült dekoratív panel készítésének technikája nem túl nehéz feladat, bárki megtanulhatja. Számos alapvető lépést tartalmaz.

A szükséges anyagok kiválasztása

A fényes és étvágygerjesztő csendélet elkészítéséhez szüksége lesz:

 • 2 darab farostlemez;
 • szalvéták vagy rizspapír;
 • hámozott tojáshéj;
 • átlátszó A4 vagy A3 formátum;
 • akril alapozó;
 • decoupage ragasztó;
 • akrilfestékek;
 • ragasztó PVA.

A kompozíció létrehozásának szilárd alapja a keményfa használata. Tökéletesen tartja a penészt, és kiváló nedvességálló tulajdonságokkal rendelkezik. A munkadarab mérete a létrehozott kompozíció méretétől függ.

Anyagok a panelhez

Alkalmazza a képet kényelmesen ecsettel és habszivaccsal

Előzetesen több tojásból héjat kell készíteni. A munkához a héj alkalmas bármilyen nyers és főtt tojásra bármilyen árnyékban. A tojásokból eltávolított héjat tisztítani kell a szerves anyag nyomaiból, eltávolítani a belső filmet és mosni őket egy szódás oldatban.

A tojáskrikett kialakulása

Húzza ki a kivágást a lemez munkadarab felfelé sík felületre, fedje le egy alapozóval. Az akril alapozót kényelmesen alkalmazzuk habszivacs segítségével. Így egyenletesebben oszlik el, és gyorsabban szárad.

A tojásos krikett létrehozásának folyamata meglehetősen nehézkes. A legtöbb időt vesz igénybe. Spread középen vagy a levél sarkából kiindulva, a tojáshéj domború oldalával kifelé.

Billet a panelhez

A munkadarab területén, PVA ragasztóval borítva, helyezze a tojáshéj kis darabját, és nyomja meg enyhén

Amikor az ujját vagy a fogpiszkálót nyomva tartja, a héj egy repedésű hálóval van lefedve, és több darabra bomlik le, és a bázis felszínének részét képezi. Egy match vagy fogpiszkáló használatával mozgassa a darabokat, megadva nekik a kívánt pozíciót és betöltve a lapokat.

PVA panelek borítása

A levél levágása darabolt tojáshéjjal, hogy megvédje a termék felületét, fedje le egy másik PVA réteget

A kagyló fedele lefedi az egész felületet. A kész héj mozaik alapja 5-8 óra, amíg teljesen megszárad.

Kép alkalmazása

Miután a ragasztó teljesen megszárad, a munkadarabot akril alapozóval borítjuk és újra szárítjuk.

A panel alapja

A folyamat felgyorsítása érdekében a felület hajszárítóval szárítható

A decoupage képként használhat bármely gyönyörű, többrétegű szalvétát vagy kinyomtatott képet a hálózatból. Kiválóan alkalmas erre a célra a rizspapír, amelyet szaküzletekben lehet megvásárolni. A panel létrehozásakor a teljes képet nem szedheti egy szalvétára, hanem csak vágja ki a megfelelő méretű darabot.

Rajzolva egy szalvétára

Az Ön feladata - ránc nélküli rongyot ragasztani

Annak érdekében, hogy egy sima, hiányos ráncok, meg kell tenni a felső réteg a szalvéta, amelyen a képet kinyomtatott, tedd az arc a fájlt. A fájlt gyengéden a száraz munkadarabra helyezzük, így a rajz a kívánt pozícióba kerül. Az alkalmazott fragmentum ujjakkal van egyenrangú. Óvatosan tisztítsa meg a fájlt.

Kész kép rajzolással

A képet dekoupage ragasztóval borítják

Amikor a ragasztó szárazon van, csak egy pár lökés maradt: a festékkel festett néhány elemet festékkel, kifejezőbbé téve őket, és fedje le a lakkot.

A rögtönzött anyagokból készült berendezések

A saját kezű panelek - a jelen szerző munkája, amely alkalmas arra, hogy méltóan díszítse a belső tér és a tulajdonos büszkesége tárgyát.

Szövet "festmények" a patchwork technikájában

A konyha elegáns dísze a shebbie-chic vagy provence stílusában képes egy textilpanelt készíteni a patchwork technikában. A faburkolatokból varrott falikompozíciók, amelyek visszhangozzák a bútorok és az ablakok tervezését, harmonikusan illeszkednek a szoba kialakításába.

Világos panel

Panel fákkal

Textil panelek

Eredeti kompozíciók textil kiegészítők

Ahhoz, hogy egy ilyen lapot egy papírlapra készítsen, teljes méretű rajzot kell rajzolnia. Ezután az egyes papírlapokból készítsen mintákat a mintaelemekhez az alkalmazáshoz. Miután meggyőződött arról, hogy a méretek megfelelnek, a minták átkerülnek az anyag darabjaira. Miután a kérelem elemeit bontuk alapul, egymáshoz illesztették őket, és jól rögzítették a csapokat.

Függesztett panel

A szövettani alkalmazásra szánt szálakat hangszínnel választják ki, vagy kontrasztot alkotnak

Ha a kompozícióban szereplő számokat volumetrikus formák közléséhez használjuk, azokat finom szinpad maradványokkal töltjük fel. A készítményt ragasztják vagy varrják az alapra.

fércmű

Az elkapó panelen megfelelő lesz a kis elemek zsebének és a törülközők horgainak kinézése

A funkcionális kompozíció létrehozása "kép" a szövetből kiegészíthető tágas zsebekkel a konyhai kiegészítők tárolására.

"Finom" készítmények száraz bogyókból és fűszerekből

A szárított virágok, gyümölcsök, diófélék és aromás fűszerek használata divatos téma.

Egy kompozíció létrehozásához egy keretre van szüksége, amely háttérrel és a szekrények tartalmával rendelkezik. Használható:

 • kávébab;
 • citrusfélék;
 • fahéjas rudak;
 • szárított virágfejek;
 • diófélék és bab;
 • mindenféle dara;
 • még a bagel és a bagel is.

A kompozíció létrehozásának folyamata meglehetősen egyszerű. A kartondarab vágása, amelynek mérete megfelel a keret méreteinek, burkolattal vagy más kiválasztott anyaggal van bélelve. Az anyagot a talpra rögzítik, rögzítik körmökkel, vagy "ültetik" forró olvadékra.

Termékek panelje

Eredeti kép

Panel konyhai dekorációhoz

A szövet elülső oldalán nagy kompozit elemek helyezkedtek el, melyek közül az elrendezés legvonzóbb változatát választották: közös minta vagy dísz egyedi mini-festményekből.

Miután meghatározták magának, hogy milyen lesz a kész kompozíció, az interneten elterülő anyagok egymás után fel vannak emelve az alap felett és a ragasztó elterjesztése után ugyanazon a helyen. A "képet" egy szokványos kábelre rögzítheti, vagy mágnesekkel rögzítheti egy fém felületre.

Evőeszköz panel

Kerek panel

Panel a matricákból

A fényűző berendezések gyártásának alapja bármilyen rögtönzött anyagot előállíthat: sárguló atlaszok, palackok, evőeszközök ... A választás csak a konyhaterület és a képzelet stílusára korlátozódik.

Video master-osztály: egy nagy panel a konyhához

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

8 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map